pátek 1. května 2020

Co jsem taky ochutnala 19

Musím říci, že jsem t dost váhala, jestli tento pravidelný článek tentokrát nevynechám. Místo, abych smazala jeden překlep, smazala jsem celý článek.  Byla jsem z toho strašně otrávená - píšu ho vždycky průběžně, abych si ceny i dojmy poznačila, dokud je mám v čerstvé paměti - a najednou bylo všechno fuč.  Ale zůstaly mi fotky, tak  jsem se nakonec  rozhodla napsat celý článek úplně znovu - dojmy ještě dám dohromady (i když asi budou stručnější) a ceny nebudou někde úplně přesné.


Tyčinky cibulové (Havlík)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 90 g. Cena - 14,90 (doporučená)
Tyčinky s příchutí masového výpeku, jehož základem je cibule, byly takový slušný průměr. Posyp solí byl tak akorát a svou chutí opravdu připomínaly opraženou cibulku.
3/5

Studentská pečeť mléčnohořká (Orion)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 180 g. Cena - 63,90 (doporučená)
Na tuhle čokoládu jsem byla docela zvědavá, ale zklamala mne. Ačkoliv je kombinací mléčné a hořké čokolády (základ je mléčná, na ní jsou ostrůvky z hořké), tak se mi zdála hrozně sladká.
2/5

Blink mints Pink grapefruit (Intact) 

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 15 g. Cena - 37 Kč (doporučená)
Osvěžující pastilky bez cukru (s umělým sladidlem) mají krásnou kovovou krabičku a chuť, která opravdu připomíná grapefruit - je trochu hořká, trochu kyselá a trochu sladká. Mně fakt chutnaly, krabička je šikovná do kabelky, ale vzhledem k ceně a nemožnosti krabičku dosypávat ode mne plný počet bodů nedostanou...
4/5

Choceňské tradiční pomazánkové Bruschetta (Choceňská mlékárna)

Koupeno - Cool box. Balení - 150 g. Cena - 33,90 (doporučená)
Novinka mezi ochucenými pomazákovými (másly) má příchuť inspirovanou italským zapečeným chlebem s rajčaty, česnekem, olivovým olejem a bazalkou. V chuti byla asi nejvíc cítit bazalka, rajčata a oregáno, česnek naopak vůbec ne. Jako pomazánka na bagetu to nebylo špatné.
3/5

  Jogurt z jižních Čech  (Agrola)

Koupeno - Cool box. Balení - 500 g. Cena - 35  (doporučená)
Bílý jogurt zrající v kelímku má poměrně dost nakyslou chuť, což může někoho odradit. Nejlepší na něm je  asi půlcentimetrová tučná smetanová vstvička, ale chutnal mi i zbytek. Praktické je víčko umožňující opětovné uzavření (pod ním je u nového produktu ještě krycí folie, takže nehrozí ani kontaminace v obchodě aní vylití v nákupní tašce). Musím ale říci, že v obchodech jsem na něj ještě nenarazila.
5/5

Fine dark chocolate (Billa premium)

Koupeno - Billa. Balení - 100 g. Cena - 39,90
Hořká čokoláda s 85% kakaa se  pro řetezec Billa vyrábí ve Švýcarsku. Je hodně hořká, ale přitom se hezky krémově rozpouští na jazyku. Pro mne byla příjemným překvapení a má myslím velmi dobrý poměr cena - výkon.
4/5

Soft Cheese Honey&Almod (Deluxe)

Koupeno - Lidl. Balení - 195 g. Cena - 69,90
Sýr jsem koupila v rámci velikonoční nabídky supermarketu Lidl. Měl jemnou plíseň na povrchu a prostředkem byl prokrojený a obsahoval tenkou vrstvu náplně. Ta byla hlavně medová, madle v ní v podstatě nebyly cítit. Chuť sýra byla hodně krémová  a s medovou náplní dobře ladila.
4/5

Chocolate fondant cake (Billa premium)

 Koupeno - Billa. Balení - 350 g. Cena - 69,90
Čokoládový koláč s čokoládovou polevou byl určený hlavně pro manžela, já ho jen ochutnala. A potvrdila si dojem, že kupované sladké pečivo pro mne moc není. U tohoto koláče  mi přišlo, že je hrozně sladký, takže vůbec nevynikla čokoládová chuť, navíc měl takovou trochu umělou chuť. Tady poměr cena - výkon rozhodně neodpovídá (ale abych byla spravedlivá, tak manžel si na něj nijak moc nestěžoval).
1/5

Pont L´éveque (Deluxe)

Koupeno - Lidl. Balení - 220 g. Cena - 69,90
Francouzský sýr s chráněným označením původu je další úlovek z velikonoční lidlovské nabídky.  Sýr  byl krémově smetanový s výraznější chutí i vůní a měl žlutavou asi milimetrovou kůrku. Na zobání k vínu byl výborný.
5/5

Squid ink torteloloni (Deluxe)

Koupeno - Lidl. Balení - 250 g. Cena - 34,90
Do třetice velikonční nabidka z Lidlu. Bez mučení přiznám, že tyhle těstoviny jsem si koupila hlavně kvůli zajímavé barvě (je způsobná sepiovým barvivem). Plněné byly krémem z ricotty a lososa. Náplň by mohla být chuťově trochu výraznější, ale chutnaly nám. Jsou ideální jako rychlá večeře (vaří se jen pár minut) a mají podle mého velmi dobrý poměr cena - výkon (nám stačily, doplněné trochou vyškvařené anglické slaniny a sýrem gran padano, na večeři pro dva)
4/5

Pegas In Joy Coconut (Prima)

 Koupeno - Billa. Balení - 80 ml. Cena - asi 25 Kč
První letošní "nanuk" nebyl úplně nejlepším startem zmrzlinové sezóny. Kokosová zmrzlina obsahuje vevnitř čokoládov toping (ale proužky jako na obrázku nečekejte). Plusem je obsah kousků kokosu a kokosová chuť. Mínusy ale převážily - zmrzlina je hodně sladká a čokoládová poleve divně patlavá (a taky strašně sladká). Za tu cenu si ji už rozhdoně kupovat nebudu.
1/5

Paštika s pečeným masem (Albert)

 Koupeno - Albert. Balení - 150 g. Cena - asi 20 Kč
Paštiku si občas ráda dám, ale tuhle už  určitě nekoupím. Měla divnou konzistenci a chuťově byla nevýrazná,  nepřípomínala ani pečené maso  ani paštiku. Snědla jsem si vlastně jen proto, že jednak nerada vyhazuju jídlo a jednak doma byla jinak totálně vyjedená lednice.
1/5


Tentokrát tu je hodně věcí z boxů  a taky jsem poměrně dost lovila v Lidlu v jejich předvelikonoční nabídce produktů Deluxe. Když přemýšlím, co označit za největší propadák, tak v mých očích asi vyhrává Chocolate fondant cake, ale paštika z Alberta  je vhodně těsném závěšu. A jako obvykle nejvíc mi chutnal sýr Pont L´éveque z Lidlu (ale to myslím nikoho, kdo tuto rubriku čte pravidelně, nepřekvapí - já prostě jsem sýrová). A příjemně mne překvapily i hotové těstoviny z lidlovské řady Deluxe (kromě sépiový jsme měli ještě jedny, které jsem zapomněla vyfotit) - za tu cenu, kterou stály, to byl fakt dobrý kup.
A co vy - zaujalo vás něco a inspirovala jsem vás třeba k nákupu? Nebo některý výrobek znáte (a máte na něj třeba jiný názor než já)?




28 komentářů:

  1. Stáni, no u mě jednoznačně vyhrávají sýry a zaujaly mě i ty hotové těstoviny. Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, u mne jsou preference podobné a navíc čokoláda (je-li hořká).
      Hezkou neděli i tobě

      Vymazat
  2. V tomto případě mne okamžitě napadlo píseň Michala Davida ... když se podaří, co se dařit má.
    Je skvělé si vymazat podklad celého článku, to skutečně potěší.
    Já mám moc ráda italské těstoviny z Lidlu, protože jsou ohromným zpestřením, jsou čerstvé, připravené s různými příchutěmi a jídelníček osvěží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, já těstoviny z Lidlu měla poprvé a příjmeně mne překvapily.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  3. Vybrala bych si. Sýry, pomazánkové máslo, zkusila bych ty těstoviny. Třeba i čokoládu bych zkusila.
    Hezký víkend, Stáni!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych zkusila ty sýry, jinak mě nic neláká.
    Těstoviny vypadají zajímavě, ale ta barva ... 😀
    Krásnou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, mne zaujala právě ta barva :). Sýry byly fajn - lovím je v Lidlu pravidelně.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Stáňo, děkuji za přehled a tentokrát i za tvou dvojitou práci! Stane se!
    Neznám nic, v Lidlu kupuji čerstvé těstoviny a většinou je to pochutnání. Asi jsem měla i ten francouzský sýr, jen se na mě nedostalo, abych ho ochutnala :o) Mrknu na ty čokolády v Bille, díky za typ!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tak z nás dvou doma jsem větší sýrožrout já, tak mi málokdy něco unikne, aniž bych to ochutnala.
      Hezký zbytek víkendu

      Vymazat
  6. Stáni, také bych si našla pár věcí na ochutnání, hlavně ty černé těstoviny, ty mne zaujaly nejvíc. :o) Jogurt z Agroly jsem v obchodě také ještě neviděla a sýry mám ráda, takže se po nich podívám-
    Přeji prima víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, ty plněné těstoviny byly dobré - měli jsme ještě nebarevná s houbami a viděla jsem zelené, ale ty už jsem nekoupila.

      Vymazat
  7. Stáni, opět zajímavý výběr potravin. Také miluji sýry. Z uvedených produktů znám tyčinky Havlík i s jinými příchutěmi. Pomazánkové máslo v této příchuti jsem viděla, ale vedle byla příchuť Jalapeňo a té já vyloženě "ujíždím". Jogurty z Agroly znám jen ve skle a pokládám je za jedny z nejkvalitnějších.
    Zaujaly mě také těstoviny obarvené sépiovým inkoustem, až na ně narazím, určitě je koupím.
    Děkuji za gurmánskou ukázku a měj hezké květnové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, agrolácké jogurty mám taky ráda, občas si je koupím, i když nejčastěji kupuji bílou Hollandii, do které si něco míchám sama. Tohle bude varianta právě pro jedlíky bílých jogurtů - protože tahat mou spotřebu ve skle by se proneslo (i prodražilo).
      I ty se měj pěkně

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni,
    chápu tvoje rozčarování. Já jsem včera psala nákupy a novinky a byla krize. Nakonec jsem to dodělala dneska dopoledne. Taky jsem přišla o část fotek, tak jsem byla fakt naštvaná. Z tvého článku znám věci z boxů - ty tyčinky nemám ráda, ale mně všeobecně moc nechutnají. Studentská pečeť mi přišla v pohodě, ale já sladím víc než ty:-) Zaujaly mě samozřejmě sýry, protože ty já mám ráda. Ty těstoviny vypadají zajímavě, mohly by chutnat rodičům, zkusím jim to navrhnout:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, těstoviny i sýry s Lidlu byla sezónní nabídka, nevím jestli je ještě budou mít. Ale on Lidl ty sezónní pravidelně opakuje.
      Pokud jde o fotky, tak mi nějaké tady z článků "sežral blogspot", budu je tam muset vložit znova...
      Měj se pěkně

      Vymazat
  9. Tak já opět neznám nic. Ale dala bych si hořkou čokoládu a sýry by nám asi taky chutnaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, čokoláda a sýry jsou stálice, které zaujmou hodně lidí :). A tyhle sýry byly dobré.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  10. Veverko, děkuji za hezký přehled. Ještě že jsi ten článek úplně nevzdala. Se sýry jsme na stejné notě. Ostatní produkty neznám. Kokosový nanuk jsem asi měla a pokud je to on, mi chutnal. Ale nepamatuji si čokoládový toping. Zaráží mě cena u bílého zrajícího jogurtu (35 Kč/ 100 g). My jíme bílé jogurty ve velkém, momentálně u nás frčí řecký jogurt Zorba (69 Kč/ 1 kg). Já asi to zrání neocením :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráďo, jogurt byl překlep (díky za upozornění) - místo 100 g tam mělo být 500 g (pak vychází kilo na 70 Kč a to už jde). Cena 35 Kč za 100 g jogurtu by zabila mou peněženku, taky jedu v jogurtech ve velkém (kupuju Hollandii v půlkilovém kelímku za 25 Kč). Měj se moc pěkně

      Vymazat
  11. Stáňo, ani se neptejte co jsem si smazala já, nevratně 😭
    Moje tipy na dobroty mám ve videu...třeba kokosové lupínky se slaným karamelem - luxus.
    Hezké dny přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to je k vzteku - dovedu si to představit. Já na YT moc nekoukám - mám raději psané texty, ale příležitostně kouknu.

      Vymazat
  12. Co by to byl za díl bez čokolády a sýrů :D Já od toho Pegase měla tuto zmrzku v oříškové příchuti a mě teda mooc chutnala. Ocenila bych na ní i to, že nemá klasickou křupavou čokoládu, ale takovou měkkou. Láká mě vyzkoušet ten bílý jogurt, ale taky jsem ho ještě nikde neviděla.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo - já jsem čokoládová a i sýrová a v obojím ráda experimentuju.

      Vymazat
  13. Stáni.. u mně vedou sýry. Ty z Lidlu máme vyzkoušené a i nám chutnaly. A teď bych si k nim přidala i čokošku a jogurt 😊..moc děkuji za úžasné typy a krásný víkend přeji. Z💙

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, já mám se sýry z Lidlu všeobecně dobrou zkušenost. V čokoládách ráda experimentuji, takže je tu každý měsíc nějaká :)

      Vymazat
  14. Tak tenhle bílý jogurt mám nejradši, jen jsem spokojenější, když je ve skle. Problém je ten, že se dá špatně sehnat. Nevím, proč ho prodejny neberou, takže když jedeme přes Jindřichův Hradec, kupuji ho v jejich podnikové prodejně. No a s tou čokoškou bych si taky dala říct, Stáňo:-)).
    J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, při mé spotřebě jogurtů se sklo pronese a prodraží :). Takže jihočeské ve skle kupuju jen občas, jinak domů nosím půlkilové Hollandie, které jsou mými oblíbenými už spoustu let.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)