sobota 9. května 2020

Brandnooz box květen 2020

Na tenhle box jsem si skoro týden počkala - dorazil totiž první den mé dovolené, takže mi ho na poště vyzvedl manžel. Musím přiznat, že jsem svou zvědavost neudržela na uzdě a články jiných blogerek o tomto boxu jsem nedokázala přeskočit.  Když mi tedy manžel v pátek box na chalupu dovezl, tak jsem měla představu, co v něm najdu. Ale i tak jsem vybalovala docela s chutí.
A pokud máte chuť (a nečetli už jste třeba jinde), můžete se jít  na obsah zelené krabice kouknout se mnou. 


Enjoy Chips (40 g - 33,90)

Chipsy jsou vytvořeny kombinací zeleniny a brambor a neobsahují žádná chemická dochucovadla, umělá barviva ani konzervanty.  Vyrábí se ve čtyřech variantách, já měla v boxu variantu červená paprika+jarní cibulka. Sice se snažím chipsů vyhýbat, ale tohle mi přijde jako zajímavý výrobek a je to pro mne absolutní novinka, takže vyzkouším docela ráda.

Chlebík Celio Penam (250 g - 54,90)

Porcovaný chléb s lněnými a slunečnicovými semínky, který neobsahuje lepek. Má poměrně vysokou cenu, ale to má většina bezlepkového pečiva.  Tento výrobek byl poněkud problematickýz hlediska trvanlivosti - měl ji jen do 2.5., zatímco box dorazil až 4.5 . (mělo by to být kompenzováno v příští zásilce výrobkem navíc). Kupodivu aní 6 dnů uvedené trvanlivosti nebyl ani plesnivý ani úplně tvrdý.  Mně chleby v boxu rozhodně nevadí - naopak ráda vyzkouším nové druhy, ale ta trvanlivost bývá problém...

Mattoni Multi (1,5 l - 16,90)

Tropický mix - nová příchuť minierálky Mattoni kombinuje mimo jiné i chuť manga a maracuji.  U nás potěší především manžela, který je konzument ochucených minerálek, ale novou příchuť ráda ochutnám i já. A do boxu, který přichází těsně před létem, to myslím je dobrá volba.

Frisco Mojito/Bellini (2x 330 ml - 20,90/ks)

Dvě nové příchutě oblíbeného cideru s obsahem 4,5 % alkoholu. Příchuť Mojito je kombinací limetky a máty, druhá příchuť - Bellini kombinuje chuť broskví a šumivého vína. Já Frisco moc nepiju, ale nové příchutě vyzkouším celkem ráda (s myšlenkou na loňskou novinku Spritz, které mne příjemně překvapila). I tady mi to přijde jako dobrá volba do předletního boxu.

Nescafé 3in1 Frappe (10 porcí - 57,90)

Limitovaná edice Nescafé s mlékem a cukrem určená pro přípravu ledové kávy. Sice jde o novinku a k létu se i hodí, ale já bohužel pro tento produkt nemám využití (já kafe nepiju vůbec a ani ve svém okolí nemám nikoho, kdo by pil instantní kávu a navíc slazenou).

Jablečný ocet Kand (1 l - 49 Kč)

Ovocný ocet vyrobený kvašením jablek je vhodný zejména do salátových zálivek. Údajně funguje i na detoxikaci organismu (ráno se má vypít sklenice vody se lžičkou octa). Mně se tedy bude v nastávajcí salátové sezóně hodit spíš do těch zálivek.

Sojová omáčka Kikkoman (4x 10 ml - 10 Kč/ks)

Kikkoman patří mezi velmi známé značky sojových omáček. Vyrábí se procesem přírodní fermentace pouze ze  čtyř surovin - sojových bobů, pšenice, vody a soli. V boxu byly jen malé vzorky jejích   varianté - klasické, se sníženým obsahem soli, obohané chutí citrusových plodů a bezlepkové. Sojovou omáčku doma používáme a tuším, že Kikkoman jsme ještě neměli, takže ráda vyzkouším jak klasiku, tak další varianty. Škoda, že v boxu nebylo aspoň od jedné varianty plné balení.

Cool Malina a borůvka (500 ml - 19,90)

Další z nealkoholických pivní mixů - tentokrát s příchutí maliny a borůvky. Já pivní mixy moc v oblibě nemám, sama si je nekupuju a  ty, co najdu v boxu, většinou předávám synovi. Tentokrát jsme se ale s mámou rozhodly, že ho vyzkoušíme. Každopádně si myslím, že i toto je produkt, který se do předletního boxu tematicky docela hodí.

Podravka Natur (vzorek 18 g  - cca 5 Kč)

Přísada do jídel obsahující koření, sušenou zeleninu a sůl fakt není žádná novinka - na trhu je už pěkně dávno a i v boxu už byla loni na jaře. Ale doma toto malé balení nepochybně zužitkujeme. Varianta Natur, která byla v boxu, je bez "éček" a obsahuje mořskou sůl. V letáku bylo avizováno balení o velikosti  75 g, ale já měla v boxu jen vzorek se čtvrtinovým obsahem, což je malinko zvláštní, stejně jako výslovné označení "novinka".

Z věrnostního programu

V nabídce toho, co bylo možné objednat si za věrnostní body, jsem tentokrát váhala mezi zubní pastou a bonbóny Blink. Nakonec zvítězila praktičnost a objednala jsem si zubní pastu, protože ta se doma hodí vždycky. V hodnotě boxu jako obvykle započítaná není.

Box jsem získala v rámci spolupráce za zvýhodněnou blogerskou cenu.

V boxu bylo celkem 9 výrobků (varianty příchutí počítám jako jeden kus) v úhrnné hodnotě asi 315 Kč, což je takový slabší průměr.  Navíc byl připojen ještě časopis Domácí lékař, který do hodnoty boxu započítán není. Můj první dojem z boxu (když jsem viděla jeho obsah u jiných blogerek,) byl velmi rozpačitý, ale nakonec nemůžu říci, že bych byla nespokojená. Pro mne je škoda, že zrovna nejdražší položku boxu - Frappé od Nescafé nevyužiju, ale to je otázka osobních preferencí.  Je to také samozřjmě věc, která mne zaujala nejmíň. Nejvíc mne asi zaujal chleba a vzorky sojové omáčky. V boxu bylo tentokrát poměrně dost  pití, ale to odpovídá předletnímu ladění a v zásadě mi to nevadí. Kromě Podravky jsou pro mne všechny kousky novinkou a tedy příležitostí ke zkoušení, což je důvod, proč mám krabičky s překvapením ráda. Za trochu nezvládnuté považuju zařazení chleba s nepříliš dlouhou dobou trvanlivosti - před třídenním souvislým volnem se problémy s doručováním daly trochu předpokládat. A vadilo mi, že v letáku bylo avizované plné balení Podravky, ale v reálu dorazil vzorek (nejde mi ani o tu Podravku, ale o reálnost údajů v letáku).
Nakonec tedy celkové box hodnotím 70%.

20 komentářů:

  1. Ahoj Stáni, souhlasím s tebou v tom hodnocení. Naši tedy také ten chleba snědli, i když byl prošlý. I když mi balík přišel opravdu na konci dubna, ve čtvrtek 30., tak my tedy doma bochník chleba za dva dny nesníme. Měli by opravdu vybírat jídlo, co má nějakou slušnou dobu spotřeby. Já jsem si jako dárek z věrnostního programu vybrala ty bonbony, chtěla jsem si je zase vzít do práce (v pondělí nastupujeme společně s maturanty), ale mám pocit, že jsem už půlku snědla. Ráda si jeden dávám po obědě, když je slaný:-) Říkala jsem si, že už dlouho nebyl glanc box, ten by mi udělal radost:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já sem u věrnostního programu váhala právě mezi bonbóny a pastou. Praktické hledisko zvítězilo (hlavně proto, že jsem si nebyla jistá, jestli by mi zas přišly ty grepové, které mi tolik chutnaly :)).

      Vymazat
  2. Ahoj Sáni, mě by box potěšil, přijde mi dobře poskládaný. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, já nakonec zklamaná nebyla, byť nějaké výhrady jsem měla.

      Vymazat
  3. Stáni, zaujala mě ta sojovka, tu používám často a ta podravka. Jo a jablečný ocet bych taky využila na zálivky. Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já využiju všechno kromě kafe, to nebudu ani zkoušet - vím, že mi kafe nechutná.
      Hezkou neděli

      Vymazat
  4. Stáňo, doma mám určitě sojovku Kikkoman a jablečný ocet, i když jiné značky. Asi bych nevyužila jen tu kávu, instantní a navíc slazenou nepiju :o)
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, mám to stejně - taky určitě nevyužiju kafe. Já kafe nepiju vůbec, syn taky ne, máma a manžel nepijou instant a navíc nesladí. Takže pro tento výrobek budu muset najít "adresáta". Vyhodit je to přece jen škoda.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  5. Inu, vzhůru do letních dnů, pitný režim je zde zastoupen skutečně bohatě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, taky už pilně testujeme - jedno Frisco a nealkopivo máme vypité :D-
      Měj se pěkně

      Vymazat
  6. Já jsem nejvíc ráda za sojovky od Kikkoman, jsou výborně. I já mám v boxu jen malý balíček Podravky....divné :-(
    A chleba za 55 Macek čtvrt kila? No, to je rozhodně přehnaná cena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, mě cena chleba ani moc nezarazila - švagrová má netoleranci lepku a od ní vím, že bezlepkové věci jsou dražší než ty běžné, některé o dost.

      Vymazat
  7. Já bych byla velmi spokojená s obsahem. Až teda na ten pivní mix. Takové pití mi nechutná. Jinak to Nescafé bych já zase velmi ráda vyzkoušela. Ledovou kávu mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, já pivní mixy taky nemusím - tenhle jsem zas po dlouhé době ochutnala a nenadchl. To Frisco zaujalo víc...

      Vymazat
  8. Kikkoman používám běžně, stejně jako Vademecum pastu. Nejvíce mě zaujala nová Frisca - jednou za čas dostanu na podobně sladké pití chuť a o nových příchutích jsem nevěděla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se s Friscem seznámila až díky Brandnooz boxu. První, co jsem ochutnala - brusinkové, mne moc nenadchlo, ale tyhle dvě příchutě jsou fajn - příjemně osvěžující. A chutnala mi i příchuť Spritz

      Vymazat
  9. Stáni, také znám z uvedených výrobků jen Podravku. Sojovou omáčku Kikkoman používám už spoustu let, zatím ze všech sojovek vede. Sice je dražší, než ty ostatní, ale je nejlepší. Frisco jsem si oblíbila v příchuti Brusinka. Občas si ho dám. Mám ho zásobu, protože jak dcera, tak snacha ho milují a při rodinných sešlostech nepijí nic jiného. Ty nové příchutě určitě vyzkouším. Nescafé s jednotlivými pytlíčky kupuji pravidelně. Na našich cestách si ho poměrně často děláme.
    Děkuji opět za přiblížení kulinářských produktů.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, nové příchutě Frisca vyzkoušej - nejsou tolik sladké a jsou příjemně osvěžující.

      Vymazat
  10. Box i na mě působí průměrně a nic z jeho obsahu mě zrovna nenadchlo. To Nescafé Frapé bych klidně vyzkoušela, ale nemyslím si, že bychom doma byli schopni spotřebovat celé balení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych viděla jako lepší, kdyby do boxu dali třeba jen dvě tři balení frapé na vyzkoušení. Mám raději, když je v boxu víc věcí v menších balení než jen pár velkých kousků. Je pak větší šance, že tam bude něco, co se člověku trefí do chutě

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)