sobota 7. března 2020

Z kosmetické poličky 8

Za únor jsem dospotřebovala jen šest plných produktů (zatím nejméně od doby, kdy jsem začala s měsíční frekvencí těchto článků), ale trochu to vynahrazuje počet vzorečků - těch je o něco více, protože jsem se rozhodla  zásobu různých vzorků a hotelových balení postupně poněkud redukovat.



Sprchový gel Meruňka (Maunfaktura)

Koupeno - dárek. Balení - 215 ml. Cena - ? (podle netu cca 150 Kč)
Sprchový gel obsahuje výtažky z meruněk a oliv. Měl gelovou konzistenci, oranžovou barvu a především velmi příjemnou a autentickou meruňkovou vůni. Hezky pěnil a nevysušoval. Jeden z nejpříjemnějších sprcháčů, který jsem měla.
5/5

Pleťová maska meloun (Balea)

Koupeno - ?  Balení - 2x 8 ml. Cena - ? (podle netu kolem 15 Kč)
Vůbec netuším, kde se mi doma tahle pleťová maska vzala - asi jsem ji od někoho dostala. Jde  o limitku DM drogerie a tak předpokládám, že už asi k dostání nebude. Balení obsahuje dva oddělené sáčky, každý  vystačí bohatě na obličej, krk i dekolt.  Maska měl smetanově bílou barvu,  konzistenci řidšího gelu a příjemnou melounovou vůni.  Při aplikaci trochu štípala. Po doporučených asi 15 minutách   jsem část gelu stáhla tamponem, protože vmasírovat  do pokožky, jak doporučoval návod, se všechen rozhodně nedal. Po aplikaci byla pleť pocitově lehce vypnutá, ale žádný velký zázrak to není.
3/5

Vyživující krém na ruce s arnikou (Yves Roche)

 Koupeno - Yves Roche. Balení - 75 ml. Cena - dárek z věrnostního programu (běžně 129 Kč)
Krém měl trochu hutnější konzistenci, ale dobře se roztíral i vstřebával, nenechával mastný film.  Měl příjemnou vůni a ruce hydratoval  a vyživil celkem slušně.  Celkově jsem s ním byla spokojená. Je myslím stejný jako krém z limitované edice k 60. výročí firmy, takže nechápu třicetikorunový rozdíl v ceně...
4/5

Mýdlo  Pomegranate (Fa)

Koupeno - Albert. Balení -  100 g. Cena - 12,90 (akce)
Běžné mýdlo, které slušně mylo, ruce nijak výrazně nevysušovalo, ale bohužel  nevonělo po granátovém jablku, respektive nevonělo v podstatě vůbec.
2/5

Krém na rukce 5,5pH (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 133 ml.  Cena - 34,90
Krém měl středně hustou konzistenci, dobře se roztíral i vstřebával a celkem dobře vyživoval. Ale bohužel měl pro mne dost  nepříjemnou vůni. Nakonec jsem ho používala jako krém na nohy a jen občas na ruce na noc. Přes den mi ta vůně prostě vadila a nedokázala jsem se přes ni přenést. A právě kvůli ní si ho už určitě nekoupím.
2/5

Zubní pasta Vademecum complete Pro vitamin

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 75 ml. Cena - cca 40 Kč.
Zubní pasty sem dávám nepravidelně - vlastně jen v případě, kdy vyzkouším nějakou novou. Což je právě tento případ. Zubní pasty této značky byly v několika boxech, tohle je poslední z nich. Obsahuje provitamin B5 a bi-fluorid. Měla by komplexně pečovat a chránit jak zuby, tak dásně. Na můj vkus málo pěnila a měla nevýraznou chuť.
3/5

Vzorky a hotelová balení

Parfémová voda Autour de Minuit (Yves Roché) 
Vzorek 0,7 ml. Sáček  obsahoval  navlhčený ubrousek,  bohužel  tak málo, že z něj vůně  nešla v podstatě pořádně posoudit.  Nepříjemná se nezdála, ale  vzorek ke koupi nenalákal.
2/5

Memory of Provence Body lotion 
Hotelové balení 20 ml. Tělové mléko se špatně roztíralo a vstřebává, hydratace taky nebyla nic moc. A  levandulová vůně byla hodně výrazná, až agresivní (a to mám jinak levanduli docela ráda). Balení vyšlo na dvě použití.
1/5


Aqualia Thermal (Vichy)
Vzorek 1,5 ml. Hydratační  sérum bez parabenů se dobře vstřebalo, nelepilo, nechalo pocit pevnější a vyhlazené pokožky. Bylo bezbarvé, mělo příjemnou lehkou vůni a docela  řídkou konzistenci. Vzoreček vystačil na dvě použití.
5/5

Nutra Effect Ageless (Avon)
Denní vyživující a hytratační krém s ochranným faktorem. Na denní krém se mi zdál dost hutný - použila jsem ho večer a ještě ráno jsem měla pocit mastnějšího obličeje. Ale vyživil opravdu dobře. Byl v podstatě bez vůně a vzorek vyšel bohatě  na obličej, krk i dekolt.
3/5

Anew Nutri-advance
Vzorek. I tento denní vyživující krém byl v podstatě bez vůně a zdál se mi poněkud hutnější, ale jinak nebyl špatný. Balení vystačilo na obličej a krk.
3/5



Tentokrát se mi tu sešlo dost průměrných kousků, které mne příliš nenadchly. Jednoznačně nejlepším produktem pro mne  byl meruňkový sprchový  gel od Manufaktury. Kdybych neměla doma zásobu jiných gelů, jdu si  koupit další.  A s propadákem měsíce jsem to měla taky jednoduché - je jím hotelové balení  tělového mléka Memory of Provence (které od tohoto titulu zachránilo krém na ruce Isana, který byl docela dlouho horkým kandidátem).





29 komentářů:

  1. Stáňo, z tvého seznamu mám doma právě jen ten meruňkový sprchová gel, dostala jsem ho a ještě na něj nepřišla řada, tak se můžu těšit :o)
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já sním byla spokojená. Méně už s tělovým mlékem ze stejné řady, ale to bude až někdy příště, protože sprcháč mi vždycky zmizí dřív než tělévé mléko.

      Vymazat
  2. Stáni, z tvého výběru znám Manufakturu a Yves Rocher, což je většinou záruka kvality. Já nemám ráda parfemované výrobky a některé vůně mi taky hodně vadí. Podle mě má vonět parfém, ostatní vůni mít nemusí. Měj pěknou neděli a díky za tvoje pravidelné kosmetické okénko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, o tom krému na ruce se nedá říci, že měl parfemaci - spíš tak divně lékárensky smrděl ;-)

      Vymazat
  3. Po Manufaktuře již dlouho pokukuji. Dobře vědět, že jejich sprchové gely jsou na kůži příjemné, voní totiž nádherně. Krém z Yves Rocher mám doma zrovna rozdělaný a přijde mi ve srovnání s ostatními krémy téže značky, které jsem zkoušela dříve, výrazně lepší. Také jsem jej měla jako dárek k věrnostnímu programu, ale klidně bych si jej koupila znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ty krémy na ruce s arnikou vyhovují - měla jsem kdysi nějaký zimní, pak limitku k letům YR a teď tento...

      Vymazat
  4. Stáňo, Manufakturu mám ráda a tak děkuji za tip na sprchový gel. Masky od Balei občas také používám, ale spíš v létě hydratační a celoročně vypínací.
    Hezké MDŽ.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já jsem na masky strašně líná se tí patlat, tak po nich sahám hodně málo. Což je možná chyba...

      Vymazat
  5. Tak ta merunka by me taky lakala:-), uplne to citim:-). Hezky vecer, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
  6. Vichy a Yves Rocher taky používám a jsem moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evo, já od Vichy zatím neměla ni ve velkém balení, jen pár vzorečků. Ale většinou jsem s nimi byla spokojená.

      Vymazat
  7. Manufakturu už dlouho chci vyzkoušet a ten sprcháč musí krásně vonět. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprcháč voní fakt moc pěkně. Mám k němu ještě tělové mléko, to taky voní, ale trochu hůř se vstřebává.

      Vymazat
  8. Manufaktura je láska, tento meruňkový je za mě taky top :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, sprcháč voněl fakt skvěle - hodně autenticky.

      Vymazat
  9. Marhuľový gél z Manufaktury úplne milujem. :) Kupujem si ho najmä v lete a zbožňujem jeho vôňu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, já si zamilovala taky. A až vypotřebuju zásoby, jdu si pro nový :)

      Vymazat
  10. Meruňkový sprchový gel jsem dostala jako součást celé řady včetně krému a tělového mléka a spokojenost největší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, mléko mám taky. Voní moc pěkně, ale tady nějaká výhrada bude - za měsíc nebo dva (vypotřebovat mléko mi trvá o hodně dýl než sprcháč)

      Vymazat
  11. Ten sprchový gel od Manufaktury musel nádherně vonět. Mám ráda jejich kosmetiku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, sprcháč voní fakt krásně - úplně jako meruňky, vůně nepůsobí vůbec uměle.

      Vymazat
  12. Koukám, že v tomto díle je mnoho propadáků :D Ale ta meruňková vůně gelu může být skvělá :) Stejně nechápu, že toho za měsíc tolik spotřebujete (vzorečky nepočítaje). Mě to vždycky trvá tak půl roky, ne-li dýl :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mně počet tentokrát zachránila zubní pasta (používám pořád stejnou, takže ty do článku normálně nedávám, tentokrát jsem měla pro mne novou pastu z Glanz boxu) a vzorečky. Co mi trvá děsně dlouho, než spotřebuju, je dekorativka - jednak používám v podstatě jen stíny, řasenku a rtěnku a jednak třeba paletku se 4 stíny mám tak dlouho, že už si ani nepamatuju, kde jsem ji koupila (a v březnovém článku ještě určitě nebude :D)

      Vymazat
  13. Ahoj Stáni, moje oblíbená rubrika:-) Znám skoro vše kromě té Isany. Nějaký sprchový gel z Manufaktury mám doma taky a myslím, že na něj brzy dojde řada. Taky mi jde pomalu dodělávání dekorativky, i když se defacto maluji každý den do práce.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Hanko, já dekorativky spotřebovávám hrozně málo. I když teď to vypadá, že v tomto měsíci dopotřebuji tři kousky.

    OdpovědětVymazat
  15. Mám také moc ráda Manufakturu, hlavně ty vůně! :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne to byla první zkušenost s Manufakturou a fakt za krásnou vůni palec nahoru

      Vymazat
  16. Po tom meruňovém sprácháči někdy v Manufaktuře kouknu. Já mám zase hrozně ráda jejich krémy na ruce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. J8 krém na ruce od Manufaktury ještě neměla. Až mi dojdou zásoby, tak možná ...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)