pondělí 23. března 2020

Cool box březen 2020

Cool boxy jsou relativní novinkou - pokud mne pamět neklame, zatím byly jen dva. Ale oba měly zajímavou hodnotu i obsah, kde v podstatě nebylo nic, co bych nevyužila. Na další box jsem se tedy těšila a b yla jsem zvědavá, co dorazí do třetice. Můj box se bohužel nějak zatoulal po vlastech českých (z Prahy ke  mně  od středy putoval přes Plzeň), takže jsem se bála, jak to dopadne s obsahem - přece jen je na podmínky skladování citlivější než klasický box.. Naštěstí box dlouhou přepravu podle všeho přežil nakonec docela dobře.
A teď vám nabízím nakouknutí do jeho obsahu


Rama kostka s máslem (2x 250 g - 44,90/ks)

Tento nový výrobek Rama je směs rostlinného tuku a másla (toho obsahuje 10 %). V boxu byly dvaě varianty - klasická a s mořsku solí. Pro mne je tato Rama úplná novinka, takže ji ráda vyzkouším. Doporučená cena se mi ale zdá poměrně vysoká - za takovou cenu dám asi spíš přednost klasickému máslu.

Jogobella bez přidaného cukru (150 g - 15,90)

Tato nová Jogobella by měla obsahovat větší podíl ovoce a naopak by neměla obsahovat přidaný cukr ani uměla sladidla. Vyrábí se v několika příchutích - mango s broskví, jahoda, višeň s třešní a jablko s hruškou. Já jsem ve svém boxu měla variantu jahoda.  Ochucené jogurty kupuju spíš výjimečně, ale nový druh vyzkouším ráda, byť jahodové příchutě extra nepreferuji.

Jogobella plus (2x 150g - 14,90/ks)

Tyto jogurty  jsou doplněny exotickým ovocem a případně i lněným semínkem. K dostání je buď jahoda a yuzu nebo borůvka s acai, obě příchutě i ve variantě se lněným semínkem. V boxu jsem našla jogurt s jahodou, yuzu a lněným semínkem a jogurt s borůvkou a acai. A platí pro ně to, co už zaznělo výše...

Veggie Burger Garden Gourmet (150 g  - 89,90)

Firma Garden Gourmet produkuje různé rostlinné alternativy masových pokrmů  (např. řízek, burger) a dále i zeleninové produkty či speciality (falafel). Já jsem v boxu měla Veggie burger. Vzhledem k tomu, že momentálně pracuji převážně z domova, bude se na rychlý oběd hodit, i když asi k pravidleným konzumentům patřit nebudu - jsem docela masožravec. 

Křen Zimmermann (100 g - 49,90)

Strouhaný křen, který by si měl zachovávat stejnou ostrost jako křen čerstvě nastrouhaný. Křen máme s manželem oba rádi (jeho strouhání méně), takže tento výrobek u nás využití určitě najde.

Jogurt z jižních Čech bílý (500 g - 35 Kč)

Nové, větší balení tradičního jihočeského bílého jogurtu od firmy Agrola. I tentokrát by snad mělo jít o jogurt zrající přímo v obale, byť v tomto případě je jím papírový kelímek (nejsem si jistá tvrzením, že je šetrnější k životnímu prostředí - určitě bude z povoskovaného papíru, který je, narozdíl od skla používaného na malé jogurty, nerecyklovatelný) Jogurty od Agroly v malém balení si občas koupím, takže mne v boxu potěšil. 

Zákys z jižních Čech (330 g - 23,90)

Zákys je dalším výrobkem firmy Agrola, tentokrát určeným k pití. Vyrábí se jak neochucený, tak v několika ovocných variantách. Já jsem v boxu měla meruňkovou příchuť, což mi velmi vyhovuje. Nejde sice o novinku, ale já jsem tento výrobek ještě nevyzkoušela, takže jsem ráda, že budu mít  příležitost.

Skyr drink borůvka (230 g - 23,90)

Skyr je mléčný výrobek původem z Islandu, který u nás poprvé uvedla na trh Bohušovická mlékárna. Nyní přichází s nápojem na jeho bázi, který má stejně jako skyr nízký obsah tuku a vyšší obsah bílkovin než běžné jogurtové nápoje. Vyrábí se v příchuti jahoda nebo borůvka, v boxu byla borůvková varianta. Jogurtové drinky si občas kupuji, takže vítám možnost vyzkoušet další druh.

Tradiční pomazánkové Bruschetta (150 g - 33,90)

Choceňská mlékárna má podle mého názoru nejlepší pomazánková másla na trhu. Nyní přichází s novou ochucenou verzí s příchutí inspirovanou oblíbeným italským jídlem, která kombinuje chuť rajčat, česneku a bazalky. Pro mne jde o absolutní novinku a jsem na ni opravdu velmi zvědavá.

Kinder Choco fresh (41 g - 22,90)

Tyčinky v mléčné čokoládě spojující mléčnou náplň s lískoořískovým krémem určitě potěší mého manžela (já Kinder výrobky nemusím - na mne jsou moc sladké).

Cool  Lemon nealko (0,5 l - 19,90)

Kombinace nealkoholického piva  a ovocné šťávy. Já si na pivní mixy . ať už alkoholické nebo nealkohlické nepotrpím, ale schovám ho pro syna, ten si ho určitě rád dá. Jinak je to ale výrobek, který do Cool boxu zas až tak moc nepatří,  spíš by slušel Brandnooz boxu.


V boxu tedy bylo celkem 13 výrobků v úhrnné hodnotě cca 435 Kč (v doporučených cenách). Jak jsem z minulého Brandnooz boxu nebyla úplně nadšená, tak tentokrát jsem spokojená. Vlastně tam není žádný výrobek, který už bych měla vyzkoušený, takže se docela těším na ochutnávání. A hodnota boxu je taky velmi dobrá. Jen bych možná ještě uvítala nějaký sýr - ty tentokrát zcela absentovaly.
Jediná drobná výhrada směřuje k balení - jednotlivé výrobky byly v boxu jen volně naskládané a kombinace sklenic a plechovky na jedné straně a jogurtových kelímků na straně druhé není pro společné přepravu úplně ideální (nakonec to ale odnesl drobným naprasknutím jen jeden jogurt, i když i další měl na mále). Na druhou stranu balení do krabice vyložené izolační folií a přidané chladící vložky udržely všechen obsah v dobré stavu i přesto, že bloudil trochu déle, než měl.
A poslední věc, kterou oceňuji - žádný s výrobků není na hranici spotřeby, všem zbývá ještě aspoň týden, většině víc.
Celkově tedy box hodnotím na 95 % a těším se na další z této chlazené edice.

22 komentářů:

  1. Tento box je plný úžasných produktů. Moc by se mi líbil. Bohužel jsem se na mail dostala až když už nebyla možnost ho objednat. Ach jo.

    OdpovědětVymazat
  2. Stáňo, děkuji za představení! Asi bych byla spokojená, spotřebovat (hlavně teď) se dá myslím všechno.
    Přeji pokud možno klidný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, cool boxy byla zatím fajn všechny. I v tomto jsou věci, které se u nás bez problémů spotřebují.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáni, díky za opět zajímavou prezentaci. Jediné, co bych nedala, je ten veganský burger, já musím mít flák masa a pak ten nealko nápoj. Ty vůbec nepiju. Měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, vegeburgr jsem měla dneska k obědu a příjemně překvapil :). Nealko nápoj tu počká na syna (od kterého možná ochutnám), jinak já tahle ochucená pití taky nevyhledávám.

      Vymazat
  4. Stáňo, všechno velmi zajímavé. Mě by asi nejvíc zajímalo to pomazánkové máslo.
    Neznám žádný výrobek.
    Klidné odpoledne.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, na to pomazánkové máslo jsem taky zvědavá.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Až díky tvému článku se dozvídám, že existují Cool boxy. :-) Neměla jsem vůbec tušení, že něco takového je. Výrobky vypadají velice zajímavě. Oblíbila jsem si pomazánkové máslo s příchutí jalapeňo, také z Chocně.
    Hezké odpoledne A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že pomazánková másla z Chocně jsou jedny z nejlepších na trhu. Když chci pomazánkové, sahám automaticky po této značce. V minulém cool boxu bylo čokoládové a to bylo taky moc dobré.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Teda Stano, tak tento box by nasi rodinu mooooc potesil, uplne vsim. Rama je pro me taky novinka. Hezky vecer. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, však u mne byla taky spokojenost. Ráda si dát fakt skoro všechno (jen Kinder a cool nealko jen ochutnám)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  7. S obsahem tohoto boxu bych byla spokojená i já :) Sice ne všechno bych jedla, ale třeba ten veggie burger nebo kinder choco fresh by mě potěšili :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, zrovna na tebe jsem si vzpomněla, že by ti tenhle burger mohl chutnat :).
      Měj se pěkně

      Vymazat
  8. Veggie burger mě láká vyzkoušet a rozhodně to je zajímavý produkt do takového boxu :) Skyr mám ráda a často si ho kupuju a tu novinku od Kinderu jsem už jednou taky měla. Pro čoko žravce ideální :D Celkově se mi box líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Burger vyzkoušej - mně chutnal. Tyčinku asi jen ochutnám a zbytek přenechám manželovi. Přece jen kila navíc při HO hrozí víc než kdy jindy ;-)

      Vymazat
  9. Choceňská másla kupujeme, zajímavá příchuť. Lákal by mě ten veggie burger ;)
    Krásný slunečný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veggie burger stojí za vyzkoušení - ten už jsem testovala (dva home office obědy :)). Na choceňské se chystám a jsem na něj zvědavá.

      Vymazat
  10. Tento boxík mě zaujal, snad všechno bych využila :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  11. Také choceňské másla patří k mým nejoblíbenějším :) Z boxu mě nejvíc zaujal velký bílý jogurt, ty já ráda :) A také veggie burger. Mě zase nevadí někdy upustit od masa. Ale přítel je samozřejmě jiného názoru... :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, v boxu opravdu byla většina věcí, co mne zaujala. Jogurt i máslo to byly určitě. A burger velmi mile překvapil.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)