čtvrtek 5. prosince 2019

Čajový advent

Adventní kalendáře s čaji si kupuji pravidelně už řadu let - přebaly v nich obsažené  představují hezké přírůstky do mé sbírky čajových přebalů. Už loni jste mohli na blogu vidět, čím jsem si zpestřovala čekání na Vánoce - konkrétně tady. I letos jsem se samozřejmě po nějakém adventní čajovém kalendáři poohlížela...


Bohužel letošní rok nebyl tak úspěšný jako loňský. Kalendáře jsem sehnala jen dva (tedy - třetí na mne čeká u kamarádky, která je pracovně v zahraničí, takže si s ním budu nejspíš krátit čekání na Velikonoce 😃) a ještě jsem v jednom případě měla špatný odhad a z kalendáře nebudou žádné přírůstky do sbírky. 
Čajový kalendář od firmy English Tea Shop totiž ve svých okénkách obsahuje jen nylonové sáčky, které nemají přebaly.  V kalendáři je 25 sáčků, které obsahují čaj v kvalitě sypaného čaje a obsahují i kousky koření nebo ovoce (možná je to trochu vidět i na fotce). Z jednoho sáčku se uvaří asi 0,5 l čaje. Z letmého pohledu na krabici se zdá, že bude každý druh čaje obsažen dvakrát, ale protože mám ráda překvapení, tak jsem to podrobněji nestudovala.  Zatím jsem objevila čaj z citronové trávy s tropickým ovocem, čaj s příchutí perníčku, kořeněný čaj s hřebíčkem ...
Kalendář jsem koupila v e-shopu firmy Biooo  a stál 308 Kč.



Druhý čajový kalendář je od firmy St. Benno a ten už sběratelsky nezklamal. Obsahuje  24 čajových sáčků v klasických papírových přebalech s vánočními motivy, které se postupně  vytahují  z otvoru v dolní části krabičky. Jeden sáček vyjde na necelou konvičku čaje (tak na 0,3 l) a zdá se, že na každý den bude jiný druh. Ale ani tady jsem to podrobněji nezkoumala, abych si zachovala překvapení. Zatím jsem měla třeba černý s příchutí rybízu, roibos, mátu ....
Kalendář mi koupila moje sběratelská kolegyně v Německu, vyšel asi  120 Kč.



A co vy - máte taky nějaký adventní čajový kalendář? Třeba s kosmetikou nebo oříšky?



31 komentářů:

  1. Stáni, ty kalendáře jsou kouzelné. Já bych teda čaje nevyužila, piju jen černý sypký a ještě jen pár druhů, ale je to moc krásné. Měj pěkný pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. marti, já normálně piju hlavně černý a zelený, ostatní, co na koupím kvůli sbírce se snažím udat kde se dá (manžel, máma, kolegyně...). Ale k Adventu pro mne patří to, že piju, co v kalendáři najdu, včetně kořeněných čajů, bylinek ap., což jsou ty, kterým se normálně vyhýbám.
      Hezký večer

      Vymazat
  2. No teda! Já jsem ale zaostalá. Já jsem nevěděla, že takový čajový adventní kalendář existuje. Tak už to vím a určitě to bude někdy dárkem pro někoho z mých blízkých či známých.
    Klidný pátek, Stáňo!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, kdybys chtěla nějaký kupovat, tak nejlíp k sehnání je asi ten od Sonnentoru - mívají je ve zdravých výživách.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  3. Stáňo, oba vypadají skvěle! Mám chuť na trochu dobrého čaje :o)
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, čaj k tomuhle období prostě patří (stejně jako svařák a grog :D)

      Vymazat
  4. English Teashop mám velmi ráda, dělají skvělé a kvalitní směsi, ale chybějící sáčky by mě taky zamrzely. Ten německý je ovšem skvělý!

    Já si koupila tři čajové kalendáře loni a nestihla jsem je vypít, tak letos piju loňskou Alnaturu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla pilná a loni jsem tři zvládla (dva od TeeGschwenderu a jeden od Sonnentoru). Měla jsem na to systém - jeden ráno k snídani, jeden v práci po příchodu a jeden doma večer. Jen o víkendu mi to jednou zahaprovalo, když jsem si je na sobotu a neděli zapomněla z té práce přinést :-).
      Já budu dopíjet po Vánocích advenťák z DMka - v Praze už jsem ho nesehnala, tak mi ho koupila sběratelská kolegyně v Německu, jenže mi ho pošle, až se vrátí do Čech, což bude až někdy v lednu.

      Vymazat
  5. Já mám doma kosmetický a tři se sladkostmi. Po čajových jsem se taky dívala, ale já mám ráda jen zelené čaje, tak mě moc nenadchly.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, po kosmetickém jsem pokukovala taky, ale pak jsem si řekla, že si ho pořídím až za rok. A do té doby zlikviduji všechny miniatury a vzorečky, co mám doma ;-)

      Vymazat
  6. Bohužel jsem nikdy takové kalendáře nevyzkoušela. Syn měl vždycky jen čokoládový.
    Letos mi Mikuláš nadělil adventní kalendář z Ikey.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evo, to jsem ani netušila, že Ikea nějaký kalendář má...

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni,
    pamatuji si, jak jsem loni měla několik kosmetických kalendářů a letos nemám ani jeden. Nějak se mi nepovedlo vybrat si. zaujal mě ten od Origins, jenže se mi zase nechce za něj dávat 2500 Kč. Co se týká čajového kalendáře, chtěla si koupit ten z DM. Minulý rok jsem ho sehnala i pro tátu a babičku, ale letos neměli ani jedno balení. Takže prostě nemám nic...Mimochodem, minulý rok jsem v DM koupila adventní kalendář i pro domácí mazlíčky a moje kočky, tedy spíše kocouři, z něj byli nadšení, dokonce si ho sami iniciativně rozbalovali (nějak ale nechtěli jít podle těch čísel:-D). Nakonec jediným adventním kalendářem v naší domácnosti je ten, co mi vyrobila mamka, kde je takový mix věcí:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, DM čajových kalendářů bylo myslím na prodejnách letos fakt málo - já ho taky nesehnala a nakonec mi ho přiveze moje sběratelská kolegyně z Německa.

      Vymazat
  8. Já jsem si letos pořídila od Sonnentoru a je to dobrota.

    OdpovědětVymazat
  9. Já letos opět od Sonnentoru, koupila jsem i mamce a byla příjemně překvapená. Ráda dělám radost ;)
    Tak ať čaje chutnají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já měla Sonnentor loni, letos jsem ho koupila taky mámě. Já raději ten, kde si vypíjím i přírůstky do sbírky.

      Vymazat
  10. Stáni, čajové kalendáře jsou moc hezké, ale žádný nemám. Mírovi jsem koupila čokoládový. :o)
    Měj krásný víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já kupovala synovi lentilkový :). Loni jsem mu kupovala se sušeným ovocem a oříšky v čokoládě, ale ten se mi letos nepovedlo sehnat.

      Vymazat
  11. Stáni!!
    Máš krásné čajové kalendáře!
    Já jsem dostala klasický čokoládový z ledové čokolády a už jsem u 10...:o)))
    Měj se moc hezky a krásný Advent Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, ledová čokoláda by pro mne taky byla pokušení předbíhat čas.
      Hezký adventní víkend

      Vymazat
  12. Kalendáře jako takové jsou krásné, ale nejsem úplný milovník čajů, takže pro mě to není. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už jsou kalendářů spousty s různým zaměřením, takže si každý může vybrat, jestli chce čokoládový, kosmetický, oříškový nebo třeba s musli... Já si čajové kupuji hlavně proto, že sbírám čajové přebaly, takže si kromě krácení Adventu taky obohacuji sbírku

      Vymazat
  13. Na první pohled ten první vypadá lépe, ale na druhý i mě více zaujal ten menší, co se týká kalendářů tak mám pouze čokoládový, ale nákupáku mě lákal krabičkový adventní kalendář od Sonetoru, nakonec jsem nevzala.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čajový kalendář od Sonnentoru jsem měla loni, letos jsem ho koupila mámě. Pro mne ten druhý kalendář kromě čaje znamená i přírůstek do sbírky, takže je můj favorit :)

      Vymazat
  14. Jé, takový adventní kalendář by mě potěšil. Málokdy mě napadne si koupit nějakou novou příchuť a piju pořád ty stejné dokola, takže tohle by byla super varianta. Bez rizika, že když mi ten nový nebude chutnat, tak mi zůstane celá krabička. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kromě čajového adventního kalendáře za účelem ochutnávky doporučuji i poznávací sadu od Sonnentoru (mají dokonce několik verzí) nebo čaje od Apotheke či Grešíky, které mají mix krabičky (většinou jsou tam 4 druhy po 5 ks)
      Díky za návštěvu a doufám, že se třeba vrátíš

      Vymazat
  15. Loni nám vyráběla taťkova známá, tak to bylo moc hezké. Letos mám na prasáka kalendář od Kinder, ale je moc dobrý xD

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mne je Kidner moc sladké - kdybych si pořizovala čokoládový, tak bych určitě sáhla po nějaké hořké čokoládě. Ale jsem spokojená i s čajovým.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)