pátek 9. srpna 2019

Michaela Mitroci - Za hranicí fantazie

Když si v knihovně vybírám knížky na prázdniny, tak vždycky zalovím i v regálu se čtením pro ženy. Sice na romatické příběhy nějak  moc nejsem, ale k létu a letnímu povalování nějaký ten slaďák tak patří. Tentokrát mi tedy léto nabídlo místo pláže jakousi podivnou virózu s kašlem a neschopenku, ale to je nakonec taky situace, kdy člověk docela rád vezme do ruky nějakou knížku z kategorie, které se za mého mlada říkalo "červená knihovna".


A tahle knížka všechny znaky červené knihovny opravdu má. Obyčejnou dívku, která má sen stát se spisovatelkou, ale zatím prodává v obchoďáku a bydlí s kocourem v mrňavé garsonce. Pana dokonalého, majitele firmy, který ji osloví v kavárně, posílá jí romantické vzkazy a pozve ji na večeři i na dovolenou... Lásku, zklamání, zvrat a ještě jeden...  To vše je proložené úryvky z romatického příběhu, který Sára píše. A to je tedy slaďárna na druhou (ani se nedivím, že to Sáře nechtěl nikdo vydat😀), kterou jsem většinu knihy přeskakovala. Jinak ale knížka splnila v podstatě to, co jsem očekávala - nenáročné čtení, u kterého lze vypnout mozek, odehrávající se v tuzemském prostředí (exotické slaďárny nemám ráda vůbec).



 Anotace
Největším Sářiným snem je být spisovatelkou, jejím knihám ale stále něco chybí a ona netuší co. Poznání s sebou přináší příliš smělý Richard, který ji při každém setkání uvádí do rozpaků, ale zároveň v ní probouzí něco, co nikdy předtím nepoznala – touhu, která ničí veškeré hranice její fantazie a vyplňuje prázdné stránky nedopsaných knih. Kromě štěstí však Sáru zaplavuje i další nepoznaný pocit – obavy, že by o všechno mohla přijít. Tímhle jediným si je totiž Sára jistá – není miláčkem štěstěny a nepřítel v reálném světě je mnohem krutější, než ten, kterého kdy stvořila její fantazie…
Vydalo nakl. Ikar v r. 2019 

10 komentářů:

  1. Tedy Stáňo, něco takového jsem nečetla už sto let. Máš pravdu, k létu to prostě patří!
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tenhle typ knížek taky nečtu moc často, většinou si něco z tohoto žánrů půjčím právě na léto.

      Vymazat
  2. Stáňo, děkuji za tip na knihu. Já romantiku miluji a nevadí mi ani exotické prostředí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, tak doufám, že se bude líbit, jestli si ji půjčíš.

      Vymazat
  3. Já v knihovně občas také zabrousím do knih s podobou tématikou. Mám takové odlehčení docela ráda.
    Hezkou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Stáni, červenou knihovnu jsem nečetla nikdy. Vlastně nemám vůbec ráda tyhle knihy pro ženy. Ale máš pravdu, k létu to patří. Díky za další recenzi. Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já do tohoto žánru občas zabloudím - je to taková oddychovka.

      Vymazat
  5. Já ty slaďány na nenáročné čtení mám ráda :D Když člověk ještě studuje vš (chemie, biologie, fyzika), u něčeho si odpočinout prostě musí :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)