pátek 12. července 2019

Z kosmetické poličky 3

Po čtvrt roce je tu znovu pohled na to, co se za ty tři měsíce objevilo na mé kosmetické poličce. Nevím, čím to je, ale v posledních dvou článcích se mi sešlo povícero produktů a články se mi zdají hodně dlouhé. Takže zkusím zvýšit frekvenci svých nepříliš častých článků o kosmetice a  ze čtvrtletníku udělám dvouměsíčník. Uvidím, jak se to osvědčí


Regenerační odlakovač (Vitali)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 100 ml. Cena - asi 30 Kč
Odlakovač obsahuje glycerin a panthenol, naopak neobsahuje aceton (ale tedy po acetonu  cítit byl). Měl by být vhodný i pro umělé nehty (což jsem  nevyzkoušela, protože umělé nehty nemám). Měla jsem ho doma hrozně dlouho, nehty si skoro nelakuju.. Fungoval, jak měl - lak s ním šel  dolů celkem dobře.
6/10

Botanic Therapy Shampoo Honey&propolis (Garnier)

Koupeno - DM box. Balení - 250 ml. Cena - ? (podle netu kolem 65-75 Kč)
Šampon měl jemnou,mírně nasládou vůní, která mi spíš než med připomínala karamel. Hezky pěnil, dobře myl, ale bohužel jsem po něm měla hodně vysušené a rozlítané vlasy, ačkoliv jde šampon určený pro poškozené vlasy a měl by je obnovit.  Na mne tedy nefungoval a byl docela zklamáním. Nakonec jsem ho ani nedopoužívala.
3/10

Regenerační balzám na vlasy (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 200 ml. Cena - 39,90
Jde o balzám určený na suché a lámavé vlasy, který neobsahuje silikony. Je tak akorát hustý, takže není problém ho dostat z tuby. Má jen velmi jemnou vůni - takovou lehce karamelovou. Účinky bych hodnotila jako průměrné - vlasy jdou slušně  rozčesat a po usušení jsou docela hebké. Kladně hodnotím poměr  cena-výkon.
7/10

Zvláčňující denní krém Pure&natural (Nivea)

Koupeno -Rossmannn. Balení - 50 ml. Cena - 99 Kč
Příjemný lehký krém s jemnou  vůní. Dobře se roztíral i vstřebával, nezanechával mastný film, pleť po něm byla příjemně hladká.
8/10

Regenerační noční  krém Pure&natural (Nivea)

Koupeno -Rossmannn. Balení - 50 ml. Cena - 99 Kč 
I noční krém  Nivea měl jemnou, ne moc výraznou vůní. Dobře se roztíral, ale byl o něco hutnější  než jeho denní varianta, takže se trochu déle vstřebával, ale na noc  mi to nevadí. Vyživoval dobře. Vyhovovalo mi barevné odlišení kelímků  nočního a denního krému (modrá/bílá) - člověk nemusí číst nápisy, aby věděl, po krém sáhnout.
8/10

Zpevňující tělové mléko  Q10 energy (Nivea)

Koupeno - dárek. Balení - 250 ml. Cena - ? (podle netu kolem 150  Kč)
Mléko mělo krásnou jemnou nevtíravou vůni, velmi dobře se roztíralo i vstřebávalo, a to i na lehce vlhké pokožce po sprchování. Nevytvářelo mastný film. Po použití zůstávala pokožka viditelně hydratovaná a osvěžená. Byla jsem s ním opravdu hodně spokojená.
10/10

Tekuté mýdlo Sensitive (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 500 ml. Cena - 29,90
Náhradní náplň tekutého mýdla s výtažky heřmánku. Je určeno pro citlivou pokožku. Má hodně jemnou, téměř neznatelnou květinovou vůní. Funguje jak má - myje a nevysušuje. Poměr cena - výkon je velmi dobrý.
7/10

Kajalová tužka na oči (Alverde)

Koupeno - DM drogerie. Balení -  ?.Cena - asi 80 Kč
Tuhle tužku jsem měla doma poměrně dlouho, protože  jsem ji nepoužívala moc často. Nevyhovovala mi  - byla totiž poměrně tvrdá, takže se s ním špatně malovalo (myslím, že i na fotce je vidět, že tužka nedělala hezkou čáru) .
4/10

Zubní pasta Vadamecum Cavity protection

Koupeno -  Glanz box. Balení - 75 ml. Cena - asi 40 Kč.
Tato zubní pasta mne příliš nezaujala - preferuji pasty s výraznější příchutí a tahle chutnala jako hodně vyžvýkaná žvýkačka.
6/10

Antiperspirant Lotus Flower from Laos (Yves Rocher)

Koupeno - Yves Rocher. Balení - 50 ml. Cena - 99 Kč
Antiperspirant v balení roll-on s vůní laoského lotosu, ktery by měl zajstit 24hodinovou ochranu. Neobsahuje alkohol a parabeny, ovšem obsahuje hliník. Vůně je jemně květinová, ne moc výrazná, takový průměr. Stejně tak za průměrný považuji účinek. Oceňuji ploché víčko, díky kterému se roll-on dobře používá, i když už ho zbývá jen trocha. Ale přiznám se, že za tu cenu bych čekala větší pecku.
6/10

Krém na ruce Granatapfel  (Balea)

Koupeno - DM box. Balení - 75 ml. Cena - ?
Krém s vůní granátového jablka obsahuje araganový olej a měl by chránit pokožku před vysoušením. Vůně je hodně jemná, nevýrazná, granátové jablko mi moc nepřipomínala. Dobře se roztíral a celkem bez problémů se i  vstřebal. Vyživující účinek hodnotila jako průměrný.
6/10 

Krém na ruce Mango coriandre (Yves Roche)

Koupeno - swap. Baleni -  30 ml.  Cena - ? (podle netu 79 Kč)
Šikovné kabelkové balení. Krém měl velmi  příjemnou vůni, ve které převažovalo  mango, byl lehký a dobře se roztíral i vstřebával, na rukou nenechával mastný film. Vyživující efekt byl takový lepší průměr (což při výrazně nadprůměrné ceně není úplně ideální). Celkově jsem ale byla docela spokojená - hlavně díky vůni.
7/10

Pleťová maska s vůní jahod a mléčným proteinem (Balea)

Koupeno - swap. Balení - 2x8 ml. Cena - ??
Této masky jsem v jednom swapu dostala jen poloviční balení (fotka celého balení je pro ilustraci stažená z netu), které jsem teď objevila při snaze zlikvidovat starší kosmetické zásoby. Maska je určena pro normální pleť a obsahuje mimo jiné i mléčné proteiny, bambucké máslo, mandlový a kukuřičný olej. Má texturu hustšího pleťového mléka, dobře se roztírá a voní po lesních jahodách. Horší už je setření, to nešlo úplně snadno. Navíc mne už při použití maska na tváři trochu pálila, po setření se tento pocit zitenzivnil, takže jsem si nakonec obličej opláchla a namazala krémem (účinek tedy moc neposoudím). Za nešťastné považuji taky balení - obsah jednoho 8ml pytlíčku by sice vyšel na dvě použití, ale skladování nastřiženého sáčku je nešikovné.
1/10

Balzám na rty jahodový (Astrid)

Koupeno - swap. Balení - 4,8 g. Cena - ? (podle netu kolem 30 Kč).
Balzám je tak akortá tuhý - dobře se na rty roztírá, ale nezanechává silnou vrstvu, na rtech nějakou dobu vydrží. Jahodová vůně je příjemná, ale ne moc výrazná. Výživa a hydratace rtů je lepší průměr.
7/10

Sprchový gel anti-stress (Dove)

Koupeno - Glanz box. Balení - 250 ml. Cena - 89,90 (doporučená).
Micelární sprchový gel s vůní jasmínu a santalového dřeva. Konzistence je tak akorát tekutá, aby se dobře nanášel, a hezky pění. Bohužel vůně se vůbec nepovedla - je hodně ostrá, vyloženě nepříjemná. Trochu mi připomínala laciné toaletní mýdlo nebo nějaký prášek na praní. 
2/10

Vzorečky, hotelová balení

Minibalení je tu tentokrát víc, než je běžné, a to díky květnové dovolené.

Elixir Jeunesse  Yves Roche
Vzorek - 6 ml. Denní krém s hydratačními a ochrannými účinky. Krém hodně jemně, ale příjemně voněl, hezký se roztíral i vstřebával a hezky zvláčněl pokožku. Překvapila mne  spotřeba - na tvář a krk mi stačilo opravdu malé množství, takže miniaturní tubička mi vyšla na několikrát.
Koupila bych si - ano
 Pečující šampn (Nivea)
Vzorek - 9 ml. Použila jsem ho v kombinaci s kondicionérem stejné řady. I poměrně malé množství vytvořilo dostatečnou pěnu. Vlasy jsem po použití měla příjemně hladké, ale nerozlítané. Vystačilo na dvě umytí.
Koupila bych si - ano
Pečující  kondicionér (Nivea)
Vzorek - 9 ml. Použila jsem ho v kombinaci se šamponem stejné řady.Na usnadnění rozčesávání působil průměrně, vlasy po něm byly hladké a lesklé.  Balení  vystačilo na jedno použití.
Koupila bych si - ano
Sprchový šampon Relax
Hotelové balení - 35 ml. Sprcháč má konzistenci průsvitného, malinko nazelenalého gelu, který jde celkem dobře vydolovat z lahvičky. Slušně pění, nezdálo se mi, že by vysušoval. Má trochu ostřejší , možná spíše pánskou vůní, která mne moc nezaujala.  Balení stačilo na třikrát.
Koupila bych si - ne
Fructis banana
Vzorek - 10 ml. Přípravek, který lze použít jako bezoplachovou péči, masku na vlasy nebo  kondicionér, jsem použila klasicky jako kondicionér.  Vůně je taková nasládlá, banán jsem z ní moc necítila a ani mne nijak nenadchla.  Vlasy šly po použití poměrně dobře rozčeast, ale žádný zázrak to nebyl. Balení vystačilo na jedno použití.
Koupila bych si - ne


Astor Perfect Stay 24h
Vzorek - 3 ml. Krycí make-up, který dobře sjednotil pleť, dobře se nanášel i roztíral. Pleť vypadala přirozeně, neleskla se a makeup vydržel bez problémů celý den. Vzorek vystačil na dvě použití
Koupila bych si - ano



Propadákem měsíce je tentokrát zcela jednoznačně pleťová maska s  vůní jahod od Baley a vtěsném závěsu následuje sprcháč Dove antistress.  Nejvíc spokojená jsem byla se zpevňujícím  tělovým mlékem Q10 od Nivey (ani ne tak kvůli zpevňujícímu účinku, ale hlavně kvůli příjemné vůni a dobré hydrataci). Ze vzorečků mne nejvíc zaujal krém od Yves Roche.







14 komentářů:

  1. Marcela - Nordic Passion12. července 2019 v 20:01

    Stano, s kosmetikou to já mám trochu jinak, ale oceňuji hlavně tu systematičnost v publikováni určitých článků v daném časovém rozvrhu. A taky tu práci s tím, protože to sbírat, skladovat, nafotit, popsat... prostě dost práce. Zaujala mě ta tužka, barvou i značkou, škoda že nemaluje ideálně. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, já opravdu používám zcela běžnou kosmetiku, co se koupí v drogérii, takže moje články asi nejsou nic pro fajnšmerky. Ale doufám, že aspoň občas můj názor někomu třeba poslouží.
      Ta tužka od Alverde mne docela zklamala, opravdu se mi s ní malovalo špatně

      Vymazat
  2. Ahojky,
    zrovna si dělám pauzu při psaní článků (konečně mám z opravy doma notebook:-), a tak jsem si dala pleťovou masku a vrhla se na tvůj blog:-) Já bych určitě uvítala častější články o kosmetice, protože mě baví. Docela jsem se u čtení zděsila, protože jsem zrovna na vanu dala nový sprchový gel - antistresový od Dove... No, jsem zvědavá, jaký bude, za pár hodin to vyzkouším na vlastní kůži:-)
    Banánová maska na vlasy mi vůbec nevyhovovala, ani jsem nedodělala to velké balení, které jsem dostala v nějakém boxu. taky znám ty krémy na ruce a byla jsem s nimi celkem spokojená. Těším se na další článek!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, jsem zvědavá, co tomu sprcháči budeš říkat ty :-)... Na banánovou masku/kondicionér jsem četla několik poozitivní recenzí, ale mně opravdu nijak nenadchla.

      Vymazat
  3. Stáni, mám ráda tahle tvoje kosmetická okénka a uvítám, když budou častěji. Dnes mě teda oslovil pouze ten make up ve vzorečku. Mám dojem, že jsem ho už taky zkoušela. Díky za připomenutí. A moc děkuji za tvoji recenzi a těším se na další. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, rádo se stalo - vždycky mne potěší zpětná reakce, ze které je patrné, že můj článek někdo čte :-)

      Vymazat
  4. Banánovou masku/kondicioner na vlasy jsem měla v plném balení a voněla naprosto neskutečně banánově. Takže se divím, že vzorečky nevoní.
    Dove mám moc ráda, ale už jsem taky narazila na vůni, která byla hrozná ( i když dceři třeba voněla).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, vůně je asi otázka osobní preference. Ale tenhle sprcháč byl fakt dívný - aspoň pokud jde o vůni. Ten kondicionér spoustě lidí seděl - četla jsem na něj pochvalné recenze... Takže to možná bylo ve mně. Velké balení jsem měla taky, ale protože mne neoslovil ten vzorek a navíc mi nevyhovují přípravky na vlasy v kelímkách, tak jsem ho "poslala dál".

      Vymazat
  5. Z těchto výrobků mě nejvíce zaujala ta jahodová maska. Jen škoda, že je tak hrozná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, možná že si maska jen nesedla s mou pletí, ale pocit po použití byly fakt nepříjemné a účinek těžko hodnotit, když jsem si nakonec obličej důkladně umyla a natřela pleťovým krémem.

      Vymazat
  6. Mám tyhle články ráda; je super znát názor někoho jiného ještě před tím, než si něco koupím. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Zjišťuji, že jedu ve stále zajetém a moc neměním, nejsu moc zaprdlá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, moji kosmetickou poličku novinkami obohacují hlavně dárky a boxy. V jídle experimentuji ráda, v kosmetice bych se bez nich držela dost při zemi.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)