čtvrtek 25. července 2019

Jak jde čas aneb hodinová výzva

Občas někdo na některém blogu, který sleduji vyhlásí výzvu, která směřuje k publikaci příspěvku na nějaké konkrétní téma.  Teď už se dlouho žádná neobjevila, těch pár, kterých jsem se zúčastnila, jsem ještě publikovala na svém starém blogu, takže už tak rok, co jsem se zúčastnila poslední.
Proto jsem docela ráda zvedla rukavici hozenou  Marťou z blogu Tak trochu vyzobaná slunečnice, která vyhlásila výzvu na téma "Hodiny".Vždycky jsem totiž díky výzvě objevila nějaké nové blogy, které jsem zatím neznala a jejichž autorky se do výzvy zapojily. A myslím že i opačně mne díky výzvě našlo pár čtenářek, které ke mně občas nakouknou znovu.
Ale teď už pojďme na ty hodiny


Tak tohle jsou naše nejmodernější hodiny. Jsou řízené radiovým signálem, visí nám v kuchyni. A já ráno, když snídám, kontroluji čas na elektrické troubě, protože hodiny visí přesně nad mou židlí u stolu a musela bych se otáčet.


Druhý moderní, radiem řízený kousek mne ráno budí. Dostala jsem ho od manžela k narozeninám (technické dárky jsou jeho oblíbené) a stojí v ložnici na komodě u mé postele.


Hodiny v obýváku máme už spoustu let a vlastně nejsou ničím zajímavé, jedině tím, že nám věrně slouží.


A posledním kouskem z domova je naopak kousek historický - kapesní hodinky po manželově dědečkovi. Vzpomínka i  krásný kousek (i zevnitř - to jsem prostě musela vyfotit). Máme je zavěšené na zdi mezi kopiemi historických map jako dekoraci.

 

Další hodiny jsem vyfotila na chalupě. Jsou po mé tetě, která je měla doma v kuchyni a když si pořídila nové, tak nám je dala na chalupu. Bohužel už nejsou funkční, ale bylo nám je líto vyhodit, tak je tam pořád máme (v  naší druhé kuchyni, která slouží hlavně pro zavařování). Ty které je nahradily, jsem zapomněla vyfotit, ale o nic jste nepřišli - jsou úplně obyčejné, bílé


Na chatě žádné funkční hodiny vlastně nemáme. Jen dva nefunkční budíky, které si necháváme jako památku - jeden je po manželových rodičích, druhý po jeho prarodičích. Hlavně ten druhý je stejně jako ty kapesní hodinky, co máme doma, moc pěkný dekorativní kousek. 




A to je konec hodinové přehlídky.  Ať už máte doma hodiny jakékoliv, přeju vám, ať vám odměřují samé příjemné chvíle.

30 komentářů:

  1. Stáňo, byla by škoda, kdyby ses výzvy nezúčastnila - vlastníte moc krásné kousky! Ty hodiny z chalupy měla babička v kuchyni, úplně jsem ucítila vůni té kuchyně. Staré budíky mají své kouzlo a ty kapesné hodinky, to je skvost.
    Přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ty kuchyňské hodiny jsou opravdu retro, nejsem si jistá, jestli je i teta už neměla po někom ;-).

      Vymazat
  2. Pěkně jsi se zhostila svého přihlášení k výzvě. Kapesní hodinky i budík z časů už dávnějších ty si tedy jsou !
    Měj se fajn!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, taky se mi tyhle kousky líbí, jsou takové správné retro, pěkná práce

      Vymazat
  3. Super hodinová výzva ;) Ty kapesní jsou nej.
    My máme jen hodiny v kuchyni a stejně se dívám spíš na troubu, kde jsou digitální.
    Hezký pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já na troubu koukám asi taky nejčastěji Ostatně - z té mé přehlídky je většina hodin nefunkčních :-D

      Vymazat
  4. Stáni, krásně jsi se výzvy zhostila. Ty budíky jsou úžasné. Kapesní hodinky velmi staré máme taky. A díky, zavěsit je do naší galerie mě nenapadlo. Jsou v krabičce schované v knihovně, tak je hned vytáhnu. Tvůj příspěvek si kopíruju a časem, až bude příspěvků víc, zatím jsou tři, je zveřejním na svém blogu. Měj se krásně a díky, že jsi výzvu přijala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, mně se právě ty kapesní hodinky líbily tak, že mi bylo líto je nechat schované ve skríni. A z těmi historickými mapami hezky ladí.

      Vymazat
  5. Děkuji za to poselství na závěr, samé příjemné chvíle jsou potřeba, jako sůl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, je jasné, že jen příjemné chvíli nás asi nečekají (bohužel), ale je dobře když převažuji.

      Vymazat
  6. Pěkně zvolené téma pro výzvu a krásné zpracování! Máte doma kousky plné historie, retro hodiny a budík z chaty mě zaujaly asi nejvíce. A co teprve ty krásné kapesní hodinky! Úplně rodinné dědictví.

    Můj článek by byl výrazně kratší, nástěnné hodiny máme jen jedny, dárek od rodiny do nového bytu, a pak mám jedny náramkové hodinky, které jsem dostala k promoci. Holt je doba mobilová. Delší dobu už ale plánuji pořídit malý budík do koupelny, abych tam ráno netrávila tolik času. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se ráno u snídaně nejčastěji koukám na troubu - mám ji ze svého místa u stolu pěkně na očích.

      Vymazat
  7. To je hezká výzva :-) Tvoje hodiny i budíky jsou krásné a zajímavé. Je zvláštní jak hodinky vymizely z našich životů. Všichni máme mobily a tam kontrolujeme čas.
    Já mám jediné hodinky stojící za zmínku a jsou zajímavé jen pro mě, jsou po mém tátovi, který loni zemřel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, však ona část těch hodin z mé přehlídky je nefunkční, nechali jsme si je jen jako dekoraci. Nejvíc koukám na budík a na ty černé hodiny v obýváku.

      Vymazat
  8. Máš doma parádní kousky. Stejné hodiny, jako jsi fotila na chalupě měla moje babička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, ty kuchyňská hodiny jsou opravdu už takové babičkovské

      Vymazat
  9. Marta vyhlásila zajímavou výzvu. Připadalo mi, že nemáme zajímavé hodiny, tak se nezúčastním.
    Máte doma pěkné hodiny, ovšem nejkrásnější jsou ty kapesní. Radiem řízený budík mám také. A hodiny, které máte po tetě mi připomínají ty, které měli moji rodiče.
    Měj krásný víkend. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžo, mně se taky zdálo, že nemáme zajímavé hodiny. Pak jsem si vzpomněla na ty, co už jsou spíš jen dekorace a rozhodla jsem ze zúčastnit

      Vymazat
  10. Marcela - Nordic Passion26. července 2019 v 22:10

    Tak ti je zajímavá výzva a máte, Stano, pěknou a různorodou sbírku. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, jsem ráda, žese ti hodiny, co se u nás časem vyskytly, líbily

      Vymazat
  11. Stáni, máš krásnou sbírku hodin. Mne by se některé kousky také moc líbily, hlavně ty starožitné. Úžasné památky, opatruj je dál. :o)
    Měj fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, ty hezké kousky se u nás tak náhodně sešly. Máme je rádi, takže u nás zůstanou.

      Vymazat
  12. Krásné historické kousky :) U nás máme jenom klasické hodiny. Budíky nepoužíváme. K buzení používám telefon nebo chutré hodinky :) Společné blogerské výzvy jsou fajn :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám společné blogerské výzvy ráda. Občas mne přimějí podívat se na věci z jiného úhlu nebo vidět věci, které by mne jinak nenapadly

      Vymazat
  13. Není nad to, když stále ubíhající čas aspoň odměřují krásné hodiny...
    A že vy těch unikátů doma máte.
    Tak ať z každého dne, aspoň pár chvil, stojí za to si pamatovat .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, ty nejhezčí kousky už neodměřují, jen zdobí :-D

      Vymazat
  14. Vůbec by mě nenapadlo, že tak moc budu hltat článek s hodinami, které má někdo doma. Úplně mi přijde škoda, že já žádné takto hmotné hodiny nemám, holt jsem si zvykla, že mobil nebo notebook mi správný čas ukáže ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, já PC jako hodiny používám v práci, doma moc ne. Ani na mobil místo hodinek jsem si moc nezvykla (občas ho tak využiju, ale pravidlo to není)

      Vymazat
  15. Já moc nechápu smysl té výzvy:O Každopádně by mě ani tak samotnou od sebe nenapadlo, kolik vlastně různých druhů hodin je, zajímavé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta výzva svým způsobem propojí některé blogerky. Autorka po skončení obvykle dá odkaz na všechny blogy, kde se jsou články inspirované výzvou. Já díky tomu objevila pár zajímavých blogů, kam se ráda vracím. A taky to člověka někdy "přinutí" k tomu zastavit se a nad tématem výzvy se zamyslet.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)