čtvrtek 4. dubna 2019

Co jsem taky ochutnala 6

Nejen kosmetický článek byl obsáhlý. Obsáhlý bude i ten jídelní. Hlavně díky tomu, že v průběhu března dorazil první letošní Cool box, který obsahoval několik novinek (alespoň pro mne) s poměrně krátkou doporučenou dobou spotřeby. Takže nezbylo než ochutnávat.... A protože dlouhý bude přehled ochutnaých produktů, nebudu zdržovat zbytečně dlouhým úvodem a jdeme na to



Frisco brusinka

Koupeno - Brandnooz box. Baleni - 0,33 l. cena -21,90 (doporučená)
Frisco jsem díky boxu ochutnala poprvé a musím říci, že mne nijak moc nezaujalo. Zdálo se mi dost sladké a brusinková chuť umělá. Druhou příchuť (lesní ovoce) jsem věnovala synovi - až budu mít příště chuť na nějaké alkoholické pití tak dám přednost vínu nebo klasickému cideru.
5/10

Crip crop arašídy a pistácie v hořké čokoládě

Koupeno - Penny. Balení  - 35 g. Cena - 6,90 (akce)
Oříšková tyčinka  kromě arašídů a pistácií obsahuje ještě mandle, v čokoládě je namočená jen spodní strana. Chuťově není špatná, je tak akorát křupavá, čokoláda není přeslazená.  Mínus má za glukozovo-fruktozový sirup a obsah palmového oleje, což je nejspíš daň za nízkou cenu.
6/10

Feine Bitter (DM bio)

Koupeno - swap. Balení - 100 g. Cena - ?? (podle net cca 45 Kč)
Hořká bio čokoláda s 70% obsahem kakaa z řady čokolád brandovaných pro řetězec DM drogerií. Hezky kombinuje hořkou a sladkou chuť, je jemná a krásně se rozpouští na jazyku. Jedna z nejlepší čokolád, co jsem v poslední době jedla.
10/10

Nougat schokolade (DM bio)

Koupeno - swap. Balení - 100 g. Cena - ?? (podle netu cca 45 Kč)
Nugátová čokoláda ze stejné řady jako přechozí hořká, mne naopak moc nenadchla. Je na mne hodně sladká, je v ní cítit hlavně tuk a cukr.
4/10

Rama Jednodušše rostlinná

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 400 g. Cena - 49,90 (doporučená)
Klasický rostlinný tuk. Chuťově mi přijde docela dobrý, dobře se i roztíral,  mínus má za obsah palmového tuku, kterému se snažím (ne úplně důsledně) vyhýbat. A přiznám se, že netuším, jaký je rozdíl mezi touto a tou klasickou - tedy kromě ceny.
6/10

Super kaše  Quinoa&protein s čokoládou (Emco)

Koupeno - rekl. akce. Balení - 55 g. Cena - zdarma (podle netu cca 16 Kč)
Kaše obsahuje kromě ovesných vloček a čokolády i přidaný sojový protein a pufovanou quinou (ale jsou jí tam jen 3 %). Má o něco nižší obsah cukru a vyšší obsah bílkovin. Chuťově není špatná - je hodně čokoládová a není přeslazená. Jde o instantní kaší, která se po zalití horku vodou nechá jen tři minuty odstát.  Jako nouzovku do kanceláře, kde mám k dispozici jen varnou konvici, si ji klidně koupím, i když doma si kaši vařím z vloček a mléka.
8/10

Psysalis s kokosem (Ugo)

Koupeno - Coolbox. Balení - 100 g. Cena - 69,90 (doporučená)
Tenhle produkt si označení "salát" skutečně nezaslouží - v misce prostě leží vedle sebe kousky čerstvého kokosu, psylialis a kanadské borůvky (viz foto po otevření). Takže přidanou hodnotou je plastová krabička a lžičko-vidlička (která ke konzumaci není v podstatě potřeba), takže vlastně jen zbytečný plast. Vzhledem k tomu i  k ceně bych si tento výrobek sama nekoupila a ani vyzkoušení můj názor nezměnilo.
6/10

Salát quinoa a červená řepa (Ugo)

Koupeno - Coolbox. Balení - 200 g. Cena - 59,90 (doporučená)
Salát kromě quinoy a červené řepy obsahuje ještě kousky granátového jablka a je ochucený sojovou omáčkou a koriandrem. V krabičce je přidaná lžičko-vidlička. Kousky řepy jsou stejně velké (tedy spíš malé)  jako zrníčka quinoy, takže salát hezky vypadá i se dobře jí. Chuťově převažuje řepa, ale jak koriandr, tak sem tam zrníčko granátového jablka chuť hezky oživuje (myslím, že obojího by tam mohlo být ještě o trošku víc - chuť by byla ještě zajímavější). Tady jsem ochotná "překousnout" i tu vyšší cenu, protože tu vidím nějakou přidanou hodnotu. Kdybych si potřebovala koupit něco malého k oběd, tak po tomto salátu klidně sáhnu.
9/10

Dinkel cracker (DM Bio)

Koupeno - swap. Balení - 100 g. Cena - ?? (podle netu cca 30 Kč)
Krekry ze špaldové mouky se sezamem  mají dobré složení  a příjemnou chuť, ve které jsou sezamová semínka citít. Moc jsem si od nich neslibovala, ale příjemně překvapily. Klidně si je koupím příležitostně zas.
8/10

Jogurt s mascarpone broskev a meruňka (Muller)

Koupeno - Coolbox. Balení - 130g. Cena - 18,90 (doporučená)
Hladký krémový a docela hustý jogurt s ovocnou složkou  na dně. Já ochucené jogurty moc nekupuju, ale tento mi chutnal  - není  přeslazený (alespoň pro mne), je jemný, ovocné složky je tak akorát a jsou v ní cítit i kousky ovoce.  Mínusem je trochu vyšší cena.
7/10

Jogurt s mascarpone bílý (Muller)

Koupeno - Coolbox. Balení - 130 g. Cena - 18,90 (doporučená)
Hladký krémový docela hustý mírně přislazený jogurt. Chutí mi trochu připomínal zakysanou smetanu. Mínusem je trochu vyšší cena a já bych se obešla si i bez toho přislazení.
6/10

Cizrna (Bonduelle)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 2x 80 g. Cena - 30,90 (doporučená)
Balení v papírové košilce obsahuje dvě minikonzervičky, což je šikovné, pokud cizrny potřebujete málo. Je to tedy vykoupeno poněkud vyšší cenou, ale třeba mně se to hodí - protože ji používám jen na hummus, který manžel nejí, takže mi  bude stačit jedna porce. V konzervičce je vlastně jen cizrna, nálev skoro žádný. Do hummusu byla dobrá - dala se pěkně dohladka rozmixovat. Samotnou jsem ji neochutnávala, ona mi cizrna vlastně chutná jen v tom hummusu.
8/10

Run-ní ptáče arašídy s kakaem (Le Gracie)

Koupeno - Expreska. Balení - 35 g. Cena - asi 20 Kč
Tyčinka kombinující datle, arašídy, ovesné vločky a kakao. Cítit v ní byly hlavně arašídy a kakao, sladká se mi zdála přiměřeně. Velikost balení je tak akorát na malou svačinu.
7/10

Ta pRAWá kešu s kokosem (Bonavita)

 Koupeno - Brandnooz box. Balení - 50 g. Cena - 19,90 (doporučená)
Taková slušná  raw tyčinka obsahující hlavně datle, takže byla docela sladká. Mojí favoritkou asi nebude, ale poměr cena - výkon není nejhorší.
6/10


Na obou pólech se tentokrát umístily výrobky z DM drogerie - vítězem měsíce března je hořká čokoláda se 70% obsahem kakaa a naopak propadákem se v mých očích (teda spíš puse) stala nugátová čokoláda - na mne je prostě strašně sladká. Nenadchlo ani Frisco (tady slaďárna). Za trochu zbytečný produkt považuji ovocný salát z Uga, naopak příjemně překvapil salát z červené řepy a quinoy z téhož zdroje.
A co vý - dali byste si něco? Nebo raději ne;-)?


21 komentářů:

  1. Ja na Frisco nedám dopustiť, mám ho naozaj rada :D a tú kašu som už dávnešie chcela vyskúšať, keď som mala nenormálnu chuť na niečo sladké, takže ďakujem za mini recenziu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mne to brusinkové bylo moc sladké, tak se do dalších příchutí pouštět nebudu. Víc mi chutná cider

      Vymazat
  2. Já mám v létě taky celkem ráda Frisco, je pravda, že brusinku jsem asi ještě neměla. Hořkou čokoládu z DM znám a souhlasím, je skvělá!
    Děkuji za rozbor a přeji příjemný den, Stáňo!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ta čokoláda mi chutnala opravdu hodně. A přišla jsem k ní náhodou - vyřazovala jsem nějaká šátky a slečna, co si je ode mne brala, mi tuhle čokoládu přinesla na oplátku.

      Vymazat
  3. Co člověk to chuť, neměla bych větších problémů s ochutnáním, jediné k čemu mám skutečně odpor, tak to je Rama.
    Je naprosto jedno, jaký druh, v mých ústech to vnímám jako naprostou chemickou odpornost.
    Pokud peču či vařím, zakoupím kvalitní máslo nebo si vyškvařím sádlo, takový základ na guláš jedině ze sádla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, mně margaríny nijak extra nevadí. Já tuky vlastně střídám všechny - olej, sádlo (taky ho preferujeme pod maso), máslo i ty margaríny. Jediné, co bych z margarínu nikdy nedělala, je krém do dortu.

      Vymazat
  4. Měla jsem tyčinku runní ptáče arašídy kakao a není špatná :) Jako nouzovka dobrý. Překvapila mě Tvá recenze salátu s quinoou a granátovým jablkem, že to bylo dobré. Sama bych do toho asi nešla :D Je fajn, že díky Brandnooz boxu vyzkoušíš tolik novinek.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo,já bych si ten salát sama na zkoušku nekoupila. Produkty Ugo jsou dost drahé a tak by se mi experimentovat nechtělo. Když jsem ho díky boxu ochutnala, tak bych po něm byla ochotná sáhnout.

      Vymazat
  5. To já zase Frisca a celkově cidery můžu a víno ne :D Jinak instantní ovesné si taky nechávám jako nouzovky a šahám spíše po takových "lepších" :) A různé raw tyčinky a tak miluji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Instant věci jsou jako nouzovka do kanclu fajn - hlavně když zůstanu neplánovaně dýl a mám chuť na něco teplého a ne jogurt nebo kyselé okurky, což bývá obvyklý obsah mé kancelářské lednice.

      Vymazat
  6. Ahoj,
    Frisco nepiju, protože nepiju žádný alkohol. Mně nejvíce lakají ty jogurt, protože je mám celkově ráda. Já jsem měla jahodovou variantu a vzala jsem si ji do školy na svačinu. Byl moc dobrý, byly v něm kousky ovoce, prostě pohoda. Hořkou čokoládu si budu pamatovat, protože mamka i moje dobrá kamarádka jinou nejí. Já naopak hořkou nesnáším:-) Těším se na další článek!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já zas v podstatě nejím mléčnou a už vůbec ne bílou. Na mne jsou hrozně sladké.

      Vymazat
  7. Stáni, díky za seznámení s výrobky, které jsem většinou neznala. Sladké nápoje vůbec nepiju, nechutnají mi. Dala bych si určitě tu hořkou čokoládu. Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sladké taky moc nepiju, ale občas udělám výjimku (buď ochutnávací a nebo si občas dám ten zmiňovaný cider nebo třeba džus)

      Vymazat
  8. Stáni, některé věci ani neznám a sama bych si je nekoupila. Jsou zde ale i výrobky, které bych ochutnala ráda, díky za nové tipy.
    Měj hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já bych si některé věci sama taky možná nekoupila (třeba ty z Uga nebo frisco).

      Vymazat
  9. Ovocné jogurty nemusím, ale tyhle Muller jsou fajn. Frisco jsem pila v nácti a teď už mi vůbec nejede.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ovocné jogurty taky moc nekupuju, ale pokud můžu posoudit, tak tyhle jsou z těch lepších.

      Vymazat
  10. Máš tady samé zajímavé produkty :) Tu hořkou čokoládu z dm si domů kupujeme pravidelně a i nám velmi chutná. Frisco jsem párkrát měla a žádná bomba to není, spíš se vždycky nutím do toho, abych to vůbec dopila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne to bylo první setkání s Friscem (teda pokud jde o konzumaci). A nejspíš i poslední ;-)

      Vymazat
  11. Čokolády chci už sama delší dobu vyzkoušet, takže jsem si moc ráda přečetla tvůj názor. A tyčinky taky vypadají moc zajímavě :)

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)