neděle 31. března 2019

Z kosmetické poličky 2

Končící měsíc březen mne přiměl udělat už v podstatě pravidelnou inventuru ve spotřebované kosmetice a v poznámkách, které jsem si po spotřebování udělala (na paměť už raději moc nespoléhám).  A tak  je tu přehled mých názorů na kosmetiku (tentokrát jen tu pečující), kterou jsem v uplynulém čtvrt roce spotřebovala (resp. na tu, kterou jsem spotřebovala a nezapomněla vyfotit). Koho to zajímá, může číst dál...


Zimní balzám na ruce (Yves Roche)

 Koupeno -Yves Roche. Baleni - 50ml Cena - dárek k nákupu (běžná cena 199 Kč)
Tento   krém jsem dostala jako  při prvním nákupu v Y.R. a registraci do jejich věrnostního programu.  Jde o zimní krém s obsahem bio arniky (a bez parabenů) určený pro suché ruce. Má máslovou konzistenci, moc pěkně voní a hlavně se dobře roztírá a vstřebává. Účinky bych hodnotila jako lepší průměr (vzhledem k ceně bych očekávala trochu víc). Ale celkově jsem s ním byla spokojená.
9/10

Balzám  na rty Calendula  (Alverde)

Koupeno - swap. Balení - 4,8 g. Cena - ?? (podle netu asi 35 Kč).
Balzám na rty s bio měsíčkem lékařský. Má hutnější konzistenci, ale nanáší se dobře,  na rtech nelepí a rty dobře vyživí. Nemá žádou chuť ani vůni (což mi nevadí).  Vyhovoval mi a v podstatě asi nemám, co bych mu vytkla
10/10

Zklidňující micelární voda Nivea 3 v 1

Koupeno - Rossmann. Balení - 200 ml. Cena - dárek k nákupu (podle netu kolem 130 kč)
Sympatická micelární voda, která poměrně dobře odličuje (jen s řasenkou měla občas problém).  Po jejim použití jsem neměla pocit vysušené pleti a lze ji  použít i na odličování očí, ve kterých  nepálí.
9/10

Tekuté mýdlo Sensitive (Balea)

 Koupeno - DM drogerie. Baleni - 500 ml Cena - 19,90 Kč
Příjemné tekuté mýdlo, které nevysušuje Vůně je jemná, nevýrazná - taková vůně čistoty. Dávkovač funguje v pohodě
8/10 

Mýdlo Balanced&Mild (Palmolive)


Koupeno - Billa.   Balení - 90 g. Cena - 16,90
Klasické tuhé mýdlo s výtažky z heřmánku má  jemnou nepříliš výraznou vůni Je příjemné, dobře pění a  neměla jsem pocit, že by vysušovalo. Mimochodem - já sem mýdla vlastně  vůbec nefotím (jen občas tekuté), i když se doma fakt myjeme :-) (jako důkaz tentokrát mýdla dvě).
7/10

Shower milk with almons (Palmolive)

Koupeno - dárek. Balení - 250 ml. Cena - ?? (podle netu asi 35 Kč).
Příjemné sprchové mléko  s velmi jemnou parfemací, která mi  připomínala mandle s lehkým nádechem květinové vůně. Má hustou, ale hladkou krémovou konistenci, dobře se používá, hezky pěkní a neměla jsem pocit, že by vysušovalo.
8/10

Pěnové tužidlo na vlasy (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 200 ml. Cena - 29,90
Tužidla stačí do dlaně stříknout jen trochu a vytvoří  bohatou pěnu, která se dobře aplikuje do vlasů.   Vlasy neslepuje. Tužící účinek bych označila jako průměrný, byť podle údaje na obale by mělo jít o druhé nejsilnější tužidlo z této řady (na stupnici od 1 do 5 má označení 4)
7/10

Black&white Invisible Clear (Nivea)

Koupeno -  DM drogerie. Balení - 50 ml. Cena - 54,90
Můj nejoblíbenější antiperspirant, který se tu bůhví proč ještě neobjevil. Má  nenápadnou jemnou čistou vůni, nenechává skvrny na oblečení a funguje tak jak má - vydrží chránit celý den. Roll-on balení mi maximálně vyhovuje, i když vím, že má i své odpůrce.
9/10

Pleťová maska Regeneration (Balea)

Koupeno - swap. Balení - 1 ks. Cena - ?? (podle netu kolem 30 Kč)
"Plátýnková" pleťová maska (uvozovky proto, že materiál byl nějaký netkaný materiál). Příjemně chladila, poměrně dobře držela na obličeji (s výjimkou horního rtu, tam prostě připlácnout skoro nešla). V podstatě všechno se vsáklo. Nechala pokožku vyhlazenou, příjemný pocit.
7/10

 Minutová vlasová kúra Broskev+kokos (Balea)

Koupeno - ?? Balení - 25 ml.  Cena - ??
Dělala jsem pořádek v poličce s kosmetikou a našla jsem tam pár věcí, o kterých už ani nevím, kde se mi doma vzaly. Mimo jiné i tuto vlasovou kúru  určeno na suché a poškozené vlasy. Balení je je akorát na jedno použití, nanáší se na vlhké vlasy a po minutě se spláchne.  Docela příjemně mne překvapila - opravdu jsem po ní měla vlasy lesklejší, hladší a méně rozlítané. Navíc celkem pěkně voní.
8/10 

Pleťová olivová maska (Rival de Loop)

Koupeno -  swap (asi). Balení - 2x8ml. Cena -  ??
Tato pleťová  maska obsahuje výtažek z lotosu a olivový olej a deklaruje, že je určena pro vydatnou péči. Jde o dvojbalení, já ale v nějakém (už si ani nepamatuji v jakém) swapu dostala jen polovinu  (proto doplňuji fotku staženou s netu, kde je vidět celé balení). Maska  má konzistenci podobnou hustému pleťovému mléku, takže se dobře aplikuje, a jemnou, nevýraznou vůni. Je poměrně hodně mastná, takže se špatně smývala. Po použití mne trochu svědil obličej, výrazný  vyhlazovací efekt jsem nepozorovala.
4/10

Krém na ruce heřmánek+jojoba (Altera)

Koupeno -  swap. Balení - 75ml. Cena -  ??
Krém na ruce brandovaný pro řetězec drogérií Rossmann mi moc (tedy spíš vůbec) nevoněl a měl velmi průměrný účinek. Rozhodně jsem od něj čekala víc.
5/10


Tropic fun - hand creme (Balea)

Koupeno - dárek. Balení -  30 ml.  Cena -  ?? (asi 20 Kč)
Krém s vůní maracuji a ananasu určený pro suché ruce v šikovném minibalení, které se hodí do kabelky.  Krém se dobře roztírá, vstřebává se o něco hůř, ruce po něm chvíli zůstávají malinko lepkavé. Ošetřující účinek je průměrný, má ale krásnou ovocnou vůni, ve které převažuje vůně čerstvého ananasu. Kvůli ní bych si ho asi koupila znovu.
7/10

Deo roll-on Fresh sense (Isana)

Koupeno - Rossmann. balemi - 50 ml. Cena - 19,90
Etiketa slibovala dlouhotrvající ochranu trvající 48 hodin. Dvoudenní výdrž deodorantu nepotřebuji a snad ani reálně neočekávám, ale tenhle fakt nefungoval ani půl dne. Odpoledne už jsem začínala mít nepříjemný pocit., zvlášť pokud bylo teplo, nebo jsem vyvinula nějakou větší fyzickou aktivitu. Nakonec jsem ho vyplácala o víkendech, kdy jsem byla doma a není problém situaci vyřešit. Ale s levnými deodoranty jsem fakt skončila. 
4/10

⭐ 

Jak se tak na to dívám, tentokrát se mi toho tady sešlo docela dost. Propadákem je tentokrát roll-on Isana z Rossmanna, na pomyslných stupních vítězů se umístila pomáda na rty Alverde, micelární voda Nivea, krém na ruce Y.R. a antiperspirant Nivea. Vítězů je tedy víc než těch, co skončili v poli poražených, ale je pravda, že já nejsem, pokud jde o kosmetiku, úplně nejnáročnější spotřebitel.

16 komentářů:

  1. Je vidět, že kosmetiky se dá koupit opravdu veliké množství - ani jeden z výrobků neznám a nikdy jsem doma neměla.
    Děkuji za tu inventuru a přeji klidné pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, nic si z toho nedělej - já když si přečtu podobný článek na jiném blogu, tak taky většinou neznám nic.

      Vymazat
  2. Stáni, díky za reportáž. Já skoro vše kupuju z Avonu kromě deodorantů a řasenek, takže většinu výrobků neznám. Občas samozřejmě koupím i v drogerii, tak jsem vděčná za tvoji recenzi. Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já zas neznám skoro nic z Avonu - nemám v okolí nikoho, kdo by se distribucí zabýval, takže jen kdysi dostala krém na ruce a jinak muslím nemám vyzkoušené nic.

      Vymazat
  3. Ahojky,
    a tento článek jsem se fakt těšila, kosmetika je moje velká slabost:-) Tu micelární vodu od Nivey mám taky ráda, krásně mi odlíčila oči i pleť, byla moc příjemná a ráda se k ní vrátím. Já mám tedy spotřebu mnohem větší, ale i tak je tu mnoho produktů, které jsem nikdy nezkoušela:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Hani, to, že je kosmetika tvá vášeň, vím, že stránek tvého blogu :-). Tu micelárku od Nievy bych si klidně koupila znovu, ale mám doma ještě odličovač očí z Lidlu (Cien) a chci vyzkoušet ten chrpový od Y.R. (to mimochodem na základě inspirace od tebe)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      to jsem zvědavá, jak ti bude vyhovovat. Moje neskutečně přecitlivělé oči ho doslova milují:-) Na blogu bude nyní i více knížek, protože jsem toho dost přečetla:-) A samé detektivky!

      Vymazat
  5. Děkuji za dávku kosmetické inspirace! Hlavně věci z DMka já miluju, takže pro ně asi brzo poběžím :). Poměr cena - výkon je podle mě vždy super.

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že hodně věcí z DMka má dobrý poměr cena výkon (nejen v kosmetice, ale kupuju tam třeba i gel na praní nebo prášek do myčky), ale už jsem i narazila (roll-on stál za houby - stejně jako ten Isana z Rossmenna)

      Vymazat
  6. Já jsem maličko náročnější, mám velice suchou kůži, takže má péče se od toho odvíjí.
    Zkus deodorant bez hliníku ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simí, mám pocit, že tenhle zrovna bez hliníku byl... Pokud jde o pokožku, jsem poměrně šťastná žena - moc si nevybírá a snese ledacos (tedy pokud jde o krémy a pleťová mléka a tak, make-up nepoužívám, tak tam nevím)

      Vymazat
  7. Micelární vodu Nivea používám a jsem spokojená. Krém na ruce jen z avonu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, já k micelárce od Nivey přišla náhodou (kupovala jsem si krémy a zrovna k nákupu nad nějakou hodnotu ji dávali jako dárek) a velmi příjmeně mne překvapila.

      Vymazat
  8. Stáni i já co se týká kosmetiky nejsem moc náročná,ale zrovna micerálku používám moc ráda.
    Balzám mne zaujal, ale jinak moc děkuji za shrnutí.
    Měj se moc krásně.Z♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, vlastně nevím, který balzám myslíš - jestli na rty nebo na ruce, ale fajn byly oba. U toho na rty teď dodatečně oceňuji neutralitu, pokud jde o chuť - bez problémů jsem jím ošetřila i od rýmy odřený nos. Teď jsem měla rozdělaný Blistex s malinovou vůní a musela jsem sáhnout po jiném, ten malinový na nos fakt nešel :-)

      Vymazat
  9. S ničím z tvých vypotřebovaných produktů nemám zkušenost, ale zaujala mě ta micelárka od Nivei. Já mám nejraději tu jejich černou, ta je fakt skvělá :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)