pátek 1. března 2019

Co jsem taky ochutnala 5

Únor je docela krátký, takže se tu fotek nesešlo zrovna moc. A  na začátku měsíce to vypadalo úplně  bídně, bilanci pak vylepšil lednový box, ze kterého  jsme rovnou využili několik věcí.
A krátký článek si nezaslouží dlouhý úvod, takže pojďme se rovnou podívat, co jsem to v únoru tedy ochutnala a jak jsem s tím byla spokojená


Tvaroh s jogurtem + čokoláda (Madeta)

Koupeno - Albert. Balení - 135 g. Cena - 12,90 (akce)
Tvaroh je díky přídavku jogurtu příjemně krémový, ačkoliv obsahuje jen 1 % tuku. Čokoládová složka je  trochu sladší než bych si představovala (a bohužel se tu výrobce nevyhnul glukózo-fruktózovému sirup), ale je  jí poměrně dost  a po smíchání s tvarohem  je výsledná chuť docela dobrá.
7/10

Korunní  Energetická 

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 0,75 l g. Cena - 15,90 (doporučená)
Minerálka s příchutí červeného rybízu a s přidaným kofeinem a taurinem by měla zvyšovat koncentraci a povzbuzovat organismus. Většinu vypil manžel (a konstatoval, že žádné účinky na sobě nepozoruje), já jen ochutnala a musím říci, že mi přišla chuťově nevýrazná.
5/10

Korunní  Vitamínová 

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 0,75 l g. Cena - 12,90 (doporučená)
Minerálka s příchutí citronu a zázvoru, která je obohacená o vitamíny ze skupiny B a vitamín C (jedna láhev by měla pokrýt jejich denní spotřebu). Je příjemně perlivá a dobře chuťově vyvážené - převládá citron s jemným nádechem zázvoru, není nijak přeslazená. Chutnala mi, a to jinak minerálky moc nepiju.
8/10

Fruit sticks  rasperry (Nature addicts)

Koupeno - ??  Balení - 35 g. Cena - ??
Ovocné tyčinky z příchutí maliny jsem koupila před drahným časem  do swapu, který se nakonec nerealizoval, a našla jsem je zapadlé ve skříňce. Jsou vyrobené jen z ovocné dřeně a ovocných šťáv (základem je jablko, malin je tam jen trochu). Tyčinky mají želatinovou konzistenci a malinovou, trochu nakyslou chuť. Balení v praktickém znovu uzavíratelném sáčku jsem nevyužila, protože padly všechny najednou. Škoda, že si nepamatuji, kde jsem je koupila... Ale určitě se po nich podívám a doufám, že je někde objevím.
Edit - včera jsem na tyčinky narazila v DM drogerii a stojí 42 Kč (což tedy není zrovna málo)
9/10 

Polévka Červená čočka + kurkuma (Vitana)

Koupeno - Brandnooz box. Balení  - 22 g.  Cena - 14,90 (doporučená)
Ačkoliv  nejsem moc polévková a  luštěniny taky nejsou můj velký oblíbence, tak tahle instatní polévka mne příjemně překvapila. Je tak akorát hustá a hlavně dobře ochucená. Kromě čočky obsahuje i drobné kousky  zeleniny a naopak nebsahuje glutamát. Příprava je rychlá - zalít horkou vodou z konvice a zamíchat (ze začátku tvořila trochu hrudky, ale ty se mi povedlo po chvíli  rozmíchat), takže dobrá nouzovka do kanceláře. Nevěřila bych, že to o čočkové polévce napíšu, ale
8/10

Čokoládové číslice a písmenka (Dr. Oetker)

Koupeno - Brandnooz box. Balení  - 60 g.  Cena - 64,90 (doporučená)
Číslice a písmenka jsou balená na šikovných platíčkách a ještě je v krabičce výztuha, takže nebyla rozlámaná (jen je třeba dávat pozor při vyndavání z krabičky - mně při manipulaci vypadala část diakritických znamének).  Ačkoliv deklarují 56% kakaové sušiny, tak mi přišlo, že chutnají jako  poleva na nanucích (možná to dělá obsah sojového lecitinu). Většinu jsem jich spotřebovala do ovesných kaší, tam nebyla úplně špatná. Navíc cena je fakt dost vysoká. Rozhodně jsem čekala víc - tenhle výrobek mne spíš zklamal.
6/10

Rama S aplským mlékem 

Koupeno - Cool box. Balení - 400 g. Cena - 49,90 (doporučená)
 Mně rostlinné tuky na běžné mazání pod šunku nebo sýr nijak nevadí, vyhovuje mi snadná roztíratelnost hned po vyndání z ledničky.  Tento, který obsahuje přídavek mléka, chuťově ani konzistencí v porovnání s jinými margaríny nijak výrazně nevybočoval, jen cena je trochu vyšší.
7/10 


Ajvar Jemný (Podravka)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 400 g. Cena - 46,90 (doporučená)
 Ajvar - zeleninovou pomazánku z lilků a paprik původem z Chorvatska jsem objevila díky Brandboxu. A doma jsme se do ní zamilovali - manžel i já. Má plnou zeleninovou chuť, ve které podle mého lehce převažují papriky. Využití u nás našel jednak jako příloha k masu a jednak jako pomazánka na tousty.
 10/10

Ajvar Pikant (Podravka)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 400 g. Cena - 49,90 (doporučená)
Poněkud pikatnějsí varianta ajvaru, která chutná hlavně manželovi, já pikantní věcí příliš nevyhledávám. Ale i tato varianta je příjemným objevem  boxu.
9/10

Super sandwich celozrnný a světlý (Penam)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - po 250 g. Cena - za bal. 27,90 (doporučená)
Toustový chleba jsme využili jak na spékané plněné tousty plněné sýrem a šunkou, tak na klasické toustíky z topinkovace. Na spékané tousty  mi vyhovoval  jeho velký formát, díky kterému  opravdu zaplní celou plotýnku toustovače a nechá se i lépe naplnit.  Naopak topinkovač mu byl trošku malý, takže na horním okraji zůstával malý neopečený proužek. Chuťově mám vyhovoval, je to taková klasika.
7/10



Jednoznačným vítězem měsíce je Ajvar Jemný, který pro mne byl opravdu velmi příjemným překvapením a určitě jsme ho neměli naposledy. A rozhodně se poohlédnu i po ovocných tyčinkách Fruit stick. Čokoládová písmenka Dr. Oetker bych asi spíš než propadák měsíce označila jako zklamání měsíce -  čekala jsem od nich víc (ale je fakt, že já jsem, pokud jde o hořkou čokoládu, dost náročná).  Kousek, který bych označila slovem "průšvih" ke mně v tomto měsíci nezabloudil, nejmíň mi asi chutnala Korunní energetická .

34 komentářů:

  1. Mě zaujala ta vitamínová minerálka a ten Ajvar může být dobrý. Nic jsem z tvých dobrot ještě nejedla.

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas, ten ajvar je vynikající, poprvé jsem ho ochutnala v Chorvatsku ke grilovanému masu a tady do něj jdu automaticky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, já teď dodatečně lituju, že jsem si nějaký nepřivezla z dovolené v Černé Hoře. Měli jich tam několik značek, kupovala jsem jeden kolegyni, ale pro sebe jsem nebrala, když jsem věděla, že mám doma tenhle z boxu.

      Vymazat
  3. Stáni, ty ajvary jsem ještě neochutnala, ale hned mě oba u tebe zaujaly. Já mám ráda i pálivé. Musím se po nich podívat. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Ajvar máme rádi a to mi připomnělo, že jeden máme ve spíži. Bude se hodit zítra na výlet.
    Užij si bezva víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, ajvar na výlet? To mne zaujalo. Každopádně hezký víkend

      Vymazat
  5. Stáni, zaujal mne Ajvar, ten určitě vyzkouším. Jinak v obchodě bych kolem něj prošla bez povšimnutí, stejně jako kolem spousty dalších věcí, které neznám. :o)
    Přeji krásný víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já bych si ho sama taky asi nekoupila - je to objev z boxu...

      Vymazat
  6. Tvaroh s jogurtem a čokoládou jsem měla a znovu bych si ho už nekoupila. Za mě byl takový průměrný. A ajvar jsem do teď vůbec neznala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ten tvaroh docela chutnal - hlavně mi vyhovovalo, že nebyl dusivý. Ale není to věc, kterou bych kupovala pravidelně

      Vymazat
  7. Z tvé ochutnávky bych sáhla jednoznačně po Ajvaru, ten máme rádi, ale už jsem ho dlouho nekoupila, no vlastně co si dělám různé omáčky do sklenic doma z vlastní zeleniny ze zahrady a skleníku.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajvar je (i podle reakcí) nejzajímavějším kouskem článku :-).

      Vymazat
  8. Stano, na ajvar se chystam, chci to vyzkouset, mozna v lete i udelat, moc me laka. Ty zelatinove bonbony, pokud vim, maji v DMku, nebo jim alespon dost podobne:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, ajvar rozhodně doporučuju vyzkoušet. A ty tyčinky jsem v DM objevila včera - už jsem to dopsala do článku...

      Vymazat
  9. Ahojky,
    ten ajvar pro mě není, ale naši ho mají rádi a mamka ho teď dávala do slaného závinu. Mě nejvíce zaujaly malinové tyčinky, tyto věci mi chutnají. Asi by mi i chutnala i ta rama, taky ji běžně domů kupuji.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, ty tyčinky jsou dobré, ale jak jsem zjistila, ne úplně levné. Rama je standart, nepřijde mi nějak výrazně jiná, že bych sháněla zrovnu tu.

      Vymazat
  10. A neříkala jsem, že Ajvar je výborný ?:-) Taky ho miluji.

    OdpovědětVymazat
  11. tú ochutenú koruni by som teda rada vyskúšala !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, mně chutnala ta citronovo zázvorová, u té rybízové se mi ochucení zdálo nevýrazné

      Vymazat
  12. Stáňo, tak z tvého výběru já nikdy nejedla a nepila nic. No, ten Ajvar asi zkusím, když od tebe i ostatních v komentářích čtu samou chválu 😊
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, ajvar za vyzkoušení podle mne rozhdoně stojí.

      Vymazat
  13. Milá Stáňo, zase super tipy! Ajvar si hned při první příležitosti koupím!


    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Pokud jde o ajvar, tak se nás tu shodlo tolik, že už to opravdu svědčí o tom, že je dobrý :-)

      Vymazat
  14. Fruit sticks rasperry (Nature addicts) jsou za daleko nižší cenu v Německém DM, kde je kupuji vnoučatům. Mají i jiné příchutě, které jsem tady neviděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlíno, já to mám z Prahy do Německa pro levnějí nákupy v DM bohužel poněkud z ruky. Takže holt budu muset jednou za čas skousnout vyšší cenu (a nebo si nechat zajít chuť ;-))

      Vymazat
    2. Já bydlím kousek od Prahy a najíždím na D8. V Německu jsem přibližně za hodinku podle provozu. Dělám vždy velký nákup. Kvalita potravin je opravdu jiná než tady. Nákup dělám rovnou i pro rodiče. Navíc cestu mám zaplacenou už jen rozdílem cen u konzerv pro kočky. Tady v akci skoro 13 Kč, tam okolo 6 Kč podle toho jaký je kurz. Když byla vnoučata malá, ten samý rozdíl byl i u dětských výživ, které jsme jim vozili. Když pak jdu do obchodu tady, tak jsem akorát naštvaná, takže nákup v Německu je takový můj bojkot předraženého zboží s horší kvalitou v Čechách. Vím, že ne každý má bohužel tuto možnost.

      Vymazat
  15. Tady tedy jasně vede ajvar, naprosto tradiční skvělý suvenýr z cest do Chorvatska. Zaujaly mě ty tyčinky, asi jsem na ně nikde nenarazila.
    Stáňo, děkuji za souhrn a přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ajvar tu měl jednoznačně nejlepší ohlas :-). Ty tyčinky mají v DM drogerii (připisovala jsem do článku) a včera jsem je viděla i v Rossmannovi (o 3 Kč levnější :-))

      Vymazat
  16. Určitě se podívám po ajvaru. Hodně jsem ho viděla na instagramu a nevěděla, kde nebo od koho by se dal koupit :) A ta čočková polévka vypadá dobře - miluju krémové polévky a i luštěniny mám ráda :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  17. Míšo, ajvar rozhodně doporučuji a ta čočková polévka nebyla špatná (zvlášť s přihlédnutím k tomu, že je z pytlíku a že já luštěniny nerada :-D)

    OdpovědětVymazat
  18. Ten tvaroh od Madety mám ráda :D A hodně mě zaujala ta rama:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)