sobota 2. února 2019

Co jsem taky ochutnala 4

I únor začne článkem o tom, co jsem ochutnala poprvé. Sešlo se mi tady těch věcí překvapivě docela dost, takže se bez dlouhých úvodů pustíme rovno do toho...



 

Spinat + lupine (Dm Bio)

Koupeno - swap. Balení - 125 g. Cena - ??
Na pomazánku ze špenátu a lupiny jsem byla opravdu zvědavá.  Kromě špenátu a drti z lupiny (předpokládám, že ze semen) obsahuje kromě jiného ještě slunečnicová semínka a olej a lupinovou mouku, přičemž většina surovin je z ekologického zemědělství. Chuťově není špatná, je docela výrazná (přišla mi jakoby trochu ostřejší), jen trochu zvláštně vypadá. Vyzkoušela jsem ji namazanou na knackebrot a na dýňovou bulku jako podklad pro šunku (to mi chutnalo skoro víc). I když pravidelně si tuhle pomazánku asi kupovat nebudu, tak to byla zajímavá jídelní zkušenost.
8/10

Jogurtové smoothie  (Pilos)

Koupeno - lidl. Balení - 230 g. Cena  - 19,90
Když jsem psala článek o jogurtových smoothie Balance od Hollandie, tak jsem si na konci článku povzdechla nad  cenou a konstatovala, že odpovídající by mi přišla tak kolem dvacky. A ejhle - v Lidlu se objevilo jogurtové smoothie pod značkou Pilos, a to ve třech příchutích, které měla i od Hollandie - a přesně za dvacku. Asi mne někdo slyšel... Jinak má smoothie stejného výrobce (Hollandii) , stejné  složení a v podstatě i chuť. Možná jsou o něco méně jemná (a mají míň povedený desing kelímku), ale cena tedy hraje pro Pilos.
9/10

Slunečnicová semínka v třtinovém cukru a ve skoříci (Druid)

Koupeno - swap, Balení - 100 g. Cena - ???
Slunečnicová semínka ve sladké verzi jsem díky swapu viděla poprvé. Spotřebovala jsem je jako doplněk snídaňových  ovesných kaší tam docela pasovala - kaši osladila a trochu ochutila (i když skořicová chuť by mohla být výraznější).   Na zobání dám přednost těm soleným.
7/10

Jogobella jahoda s rebarborou (Zott)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 150 g. Cena - 12,90 (doporučená)
Jogurt je poměrně řídký, ale obsahuje kousky ovoce.Jahodovo-rebarborová příchuť, ve které převažují jahody, mne nijak nenadchla. Navíc měl jogurt zvláštní, jakoby škrobovitou příchuť, ačkoliv ve složení žádné škroby nebo jiná zahušťovadla uvedená nejsou.
5/10

Jogurt British style Orange bitter (Harthwood)

Koupeno - Lidl. Balení - 150 g. Cena - 12,90
Jogurt se prodával v rámci britského týdne. Příchuť lehce nahořklého pomeranče (kvůli které jsem si ho koupila) byla docela zajímavá, ale jogurt měl trochu zvláštní konzistenci, která mi přišla taková ne úplně jogurtová, spíš malinko do pudinkova (přitom ve složení nebyl uvedený ani škrob ani želatina)
6/10

Datle plněné mandlí v čokoládě a kokosu 

Koupeno - dárek. Balení -  100 g  Cena - ???
Datle v čokoládě jsem dostala od kolegy - donesl je do práce na předvánoční posezení. Docela mne překvapilo, že jsou jednotlivě balené. Chuťově mne extra nezaujaly - na mne je kombinace datlí a mléčné čokolády moc sladká. Ale úplně špatné nejsou
6/10

Opočenský jogurt bílý (Bohemilk)

Koupeno - Albert. Balení - 150 g, Cena - 12,90 (akce)
Bílý jogurt zrající ve skleničce. Musím říci, že mne chuťově trochu zklamal. I  když podle složení obsahuje jen mléko a jogurtové kultury, tak mi chuť nepřišla úplně jogurtová. Ale je skutečně hodně hustý a s přídavkem medu jsem ho snědla bez problémů. Nicméně zůstávám věrná bílé Hollandii.
7/10

Lifebar Beetroot (Lifefood)

Koupeno - Pharmacentrum-zdravá výživa  Balení - 47 g. Cena - 29,90
I když má tyčinka v názvu řepu,  jsou jejím základem datle a rozinky. Červenou řepu obsahuje ve formě prášku a dále jsou v ní  ještě  slunečnicová semínka a citronový olej. Po červené řepě skutečně chutná  (takže pokud  nemáte řepu rádi, fakt si ji nekupujte) a semínka v ní jsou patrná. Ze začátku jsem z ní byla trochu rozpačitá, ale nakonec mi celkem chutnala.
7/10

Lifebar Coconut (Lifefood)

Koupeno -  Pharmacentrum-zdravá výživa. Balení - 47 g. Cena - 29,90
U této tyčinky jsou základem datle, doplněné kešu ořechy, mandlemi  a samozřejmě kokosem. Tyčinka chutná opravdu kokosově, cítit jsou i kešu. Na mne byla trochu moc sladká.
7/10

Ristede peanuts balsamico

Koupeno – (asi)Tiger. Balení – 50 g. Cena - ?? (asi 10 Kč)
Pražené slané buráky s příchutí balzamikového octa jsem si před časem koupila z čiré zvědavosti. Dlouho se mi povalovaly ve špajzu, až mne končící doporučená dopba spotřeby přiměla  je ochutnat. Chuť je zajímavá, poměrně výrazně kyselá i dost slaná. Chvíli jsem váhala, jestli mi to chutná – a nakonec se přiklonila k tomu, že vlastně docela ano.  I díky tomu, že buráky byly hezky křupavé.
7/10

Zeleninové chipsy Treter´s

Koupeno - Brandnooz box.  Balení -  90 g. Cena - 29,90 (doporučená)
Tenhle balíček obsahoval mrkev a pastiňák a musím říci, že mi docela chutnaly. Ale  musím dodat, že mi po nich bylo docela těžko. Ono se není čemu divit - jsou hodně mastné (v balení je  kolem 40 g tuku) i poměrně dost slané. A je to tedy kalorická bomba (nenechte si namluvit, že zeleninové chipsy jsou něco zdravějšího nebo dietnějšího). Ale jednou za čas...
7/10

Dark 54% rabsperry (Leonidas)

Koupeno - dárek. Balení - 100 g. Cena - ??
Hořká  čokoláda s 54% obsahem kakaa a s kousky sušených malin.  Mám raději čokolády s vyšším obsahem kakaa, ale tahle taky nebyla špatná -kombinace malin a hořké čokolády je fajn.
8/10

Tentokrát tu není žádný vyložený propadák. Pokud bych měla vybrat nejslabší kousek, tak je to  Jogobella - asi i proto, že jsem od ní čekala víc. Potěšily mne smothie Pilos a nejzajímavější výrobek je asi špenátová pomazánka z DM.

32 komentářů:

  1. Ahoj,
    zase super článek, moc věcí z toho neznám, měla jsem jen ty zeleninové chipsy, které mi překvapivě taky celkem chutnaly. Ale chutnaly jen mně, takže znovu se domů asi nedostanou (pokud nezasáhne brandnooz box:-). Jsem moc ráda, že píšeš o těch Pilos Smoothie, musím se mrknout v Lidlu, ty bych si určitě koupila. Tento typ článku mě fakt baví, chtěla bych něco takového taky napsat, tak snad brzy vyjde. Ale na blogu u mě jsou zase jiné věci, fakt se teď snažím přispívat každý den:-) Těším se na další článek:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko,já si ty chipsy taky sama kupovat nebudu - sním pak vždycky celý balíček (manžel chipsy nejí v podstatě vůbec) a je mi pak těžko.
      To, že máš teď hodně nových článků, jsem si všimla - skoro nestíhám číst ;-)

      Vymazat
  2. Stáni, co jsem taky ochutnala ze tvé nabídky, je opočenský jogurt, který mě také zklamal. Už si ho nekoupím. Nejraději mám bílou Hollandii, do které si přidávám něco z mrazáku například jahody. Díky za reportáž, člověk si rozšíří díky tobě obzory. Pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já už Opočenský jogurt kdysi měla - ten s příchutí, moc mne nenadchl. Ale mám ráda jogurty kysané v kelímku (ve skle), tak jsem chtěla dát šanci ještě tomu neochucenému. Ale s Holandií nebo s jogurty ve skle z Madety se to nedá srovnat.

      Vymazat
  3. Já zkoušela lifebar a mě tohle prostě nejede :D Zkoušela jsem i jiné podobné produkty a nic :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tyhle různé raw ovocné tyčinky docela ráda, jen jsou někdy hodně sladké. Já zas nemusím musli tyčinky, kde jsou ovesné vločky... Každý má prostě jiné chutě :-)

      Vymazat
  4. Já ty slunečnicový semínka taky dávám na kaši a chutnají mi i samotné :-) Tyčinky z Lifebaru mi nejedou, mají divnou pachuť. Hodně mě zaujaly ty datle. Nikde jsem je neviděla a ochutnala je ráda. Tak budu ještě zkoumat kam na ně jít.
    Pro mě jsou novinka měsíce wafle polomáčené v čokoládě, které jsem koupila v rámci francouzského týdne v Lidlu. To je taková dobrota....doporučuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Francozský týden jsem v Lidlu nějak propásla. Třeba někdy příště. Lifegarky (a podobné raw tyčinky) mám docela ráda, i když některé mi přijdou dost sladké. Ale je fakt, že si kupuji v podstatě jen na výlety nebo na externí porady jako batohové/kabelkové svačiny. Doma nebo v práci mne nenapadne si je dát.

      Vymazat
  5. Mrkvové brambůrky miluji. Bohužel nemohu laktózu takže bohužel nemohu ochutnat ty smoothíčka, vypadají hodně dobře. Datle plněné mandlí v čokoládě a kokosu...tak ty musím ochutnat.
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smoothie jsou fakt dobrá, ale všechna s jogurtem. A ty datle jsou v mléčné čokoládě, takže nevím, jestli tam taky nějaká laktóza nebude (detailně jsem to nezkoumala - naštěstí nemusím)

      Vymazat
  6. Zeleninové brambůrky miluju a od této značky mi chutnají nejvíc :)
    Dost mě zaujala ta špenátová pomazánka, slyším o ní prvně, musím vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adél, já tu špenátovou pomazánku taky viděla díky swapu poprvé.

      Vymazat
  7. Stáni tentokrát ani jedno neznám, neochutnala jsem. Takže moc děkuji za recenzi.
    Krásný nový týden.Z♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, rádo se stalo a hezký nastávající nový týden i tobě.

      Vymazat
  8. Tak znám opočenský jogurt a zeleninové chipsy ... a byla jsem s chutí spokojena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak je jasné, že každý má trochu jinou chuť, takže i jiný názor. Od Opočenského jogurtu jsem asi halvně čekala víc. A zeleninové chipsy by tedy mohly smažit na menším množství oleje, chuťově jsou fajn.

      Vymazat
  9. A dneska tu byly skutečné dobroty, něco znám, něco né, ale výběr zajímavý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, děkuji, nějak se to tak docela zajímavě sešlo.

      Vymazat
  10. Nic z těchto výrobků jsem nejedla, ale dost mě zaujalo jogurtové smoothie. Ani jsem nevěděla, že se něco takového dá koupit. Takže se po něm v Lidlu určitě podívám.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, smoothie mi opravdu chutná a Lidl mne s jeho zařazením do sortimentu potěšil. Ono to od Hollandie je asi o 8 Kč dražší a to už je přece jen znát. Akorát nemají to maracujové a to mi zrovna chutnalo...

      Vymazat
  11. Ani já jsem z této nabídky nic neochutnala, tak děkuji za recenzi. Ta lupina mě tedy fat zaujala :o), to musím vyzkoušet.
    Stáni, přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ta špenátová pomazánka je asi nejneobyklejší kousek z mého lednového přehledu...

      Vymazat
  12. Ahh, milujem špenát, určite pomazánku vyskúšam, ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomazánka je chuťově opravdu zajímavá a za vyzkoušení stojí

      Vymazat
  13. po tých smoothičkach sa musím kuknúť u nás na Sk :) inak pekný blog, davam odber :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deno, děkuji :-). Lidly mívají většinou jednotný sortiment, tak by smoothie u vás taky mohly mít.

      Vymazat
  14. Ako ja by som si rada dala tu špenátovú, ale keď vravíš ze ta ne nadchla.. Ktovie či u nás vôbec niečo takéto je.. Mala by som skontrolovať v obchodoch. Inak veľmi pekný blog a páči sa mi tvoja téma 😍

    Visit Glowing Passport (blog je po anglicky) ♥️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, nemůžu říci, že by mne pomazánka nechutnala, spíš to není věc, co budu kupovat pravidelně. A myslím, že by ji u vás mohly mít - je to značka brandovaná pro DM a tyhle řetězce mívají dost podobný sortiment ve všech prodejnách i v různých zemích.

      Vymazat
  15. My s přítelem zkoušeli řepové chipsy a to nám teda vůbec nechutnalo :D To si radši na prasáky dáme ty normální jednou za čas! A ty datle v čokoládě vidím poprvé ale věřím, že jsou děsně sladké s tou mléčnou čokoládou, ale s hořkou by to mohlo být fajn :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, mně ty zeleninové chutnají (rozhdoně třeba víc než nějaké chipsy s příchutí slaniny nebo smetany), ale jsou taky na "prasáka" - mastné jsou jak normální brambůrky. Řepové jsem kdysi měla jen sušene, bez soli a bez tuku, a to už mi taky moc nejelo (to si raději sama upeču řepu v troubě). Asi ten omastek k chipsů patří ;-).

      Vymazat
  16. To jogurtové smoothie vidím poprvé a určitě si ho na ochutnání taky koupím :) A ty zeleninové chipsy nejsou nic pro mě :D Už jsem dávala šanci několika příchutím, ale nechutnaly mi ani jedny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, já mám tahle jogurtová pití ráda a smoothie patří k těm, co mi chutnaly hodně. Kromě těchto od Pilosu se stejná dají koupit i od Holladie (měla jsem je v Cool boxu, takže na ně může kouknout tam), jen jsou bohužel dražší.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)