středa 28. prosince 2022

Vánoční dárky

Vánoce 2022 už jsou minulostí - tři sváteční dny jsou za námi. Musím říci, že mi utekly proklatě rychle a už tu máme už tu zase dny všední (a v mém případě i pracovní). A letos jsem opravdu nestíhala fotit (nebo jsou to fotky skutečně jen do rodinného alba), takže tentokrát věnuji článek jen vánočním dárkům. .Já sama se na jiných blozích ráda kouknu, co našli pod stromečkem ostatní, tak snad zaujme tenle článek i vás.  A to vzdor poměrně mizerným fotkám. Foťák jsem o svátcích brala do ruky fakt sporadicky, takže většinu dárků jsem fotila dnes večer v umělém světle a to mi proklatě nejde
 
 
Nejdřív dárečky ze Štědrého dne, který jsme letos strávili po dlouhé době jen ve třech - s mojí mámou, protože syn s přítelkyní se ho  rozhodli strávit samostatně. Od manžela jsem dostala detektivní příběh Dokonalá kořist od Helen Fields, na kterou se moc těším,  dva kalendáře s tematikou našich výletů  - jeden  stojací týdenní na psací stůl a druhý měsíční na pověšení (už na něj máme doma stálé místo, protože jsem ho nedostala poprvé) a nerezovou konvičku na čaj. Od maminky jsem pak dostala novinku od Roberta Bryndzy Osudné svědectví, kterou jsem si přála, a pak něco dobrého na zub - krabičku belgických pralinek.

Druhou nadílku jsme měli na Boží Hod, kdy k nám dorazil syn s přítelkyní, aby s námi strávili další dva sváteční dny. Od nich jsem dostala set misek na obalování řízků, další pokračování knihy Pražské mordy (tentokrát je věnovaná skutečným případům z období 1. republiky), sadu kosmetiky Royal Jelly s obsahem medu (obsahuje noční i denní krém, krém na ruce a tělové máslo) a balení čajových svíček s vůní mandarinky, hřebíčku a skořice. A ještě sypaný čaj Alpský punč z Oxalisu v moc hezké dóze, který jsem zapomněla vyfotit - během svátků jsem si ho vařila a tak skončil v čajové skříňce a při focení jsem i na něj nevzpomněla.

A poslední jsou na řadě dárečky od mých milých kolegyň z práce - andělíčci pro štěstí, voňavá svíčka, hned několim krémů na ruce a tělový scurb.  A taky ještě svíčky z včelího vosku v ořecových skořápkách, které se ovšem nedožily focení, protože jsme si je hned na Vánoce pouštěli v míse s vodou.



Pro příští Vánoce si dávám slib, že se budu snažit fotit o něco víc, protože Vánoce nejsou jen dárky, jak by to mohlo vypadat z tohoto článku, ale hlavně pohoda v kruhu nejbližších. Doufám, že i vy jste si tak Vánoce užili. 

37 komentářů:

  1. Pěkné dárky jsi dostala. U nás jsou taky kalendáře stálicí 😉
    Krásné dny 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, u nás jsou fotodárky taky oblíbené. Manžel ode mne dostal povlak na polštářek s fotkou z dovolené v Jeseníkách. A mámě jsme taky dávali dělat kalendář.
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Stáňo, ráda jsem se podívala co ukrývaly vánoční balíčky! Hezké dárky. A to focení Vánoc - jsem na tom podobně bídně…
    Měj hezký den. Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Vždycky vyfotím ozdobený vánoční stromeček a obvykle tím taky skončím :).
      Hezký den

      Vymazat
  3. Jé, moc krásné dárečky. Je tedy fakt, že já letos nefotila vůbec nic a je to hrozný :/ Mám fotku jen s přítelem u stromečku :-D Taky musím příští rok napravit. Taky jsem dostala hromadu svíček, ale jinak jsem nikomu nic nedávala, jen rodičům a přítelovi maličkost. Bohatě to stačilo. Jeden dáreček, aby pod stromečkem nebylo prázdno a stačilo. Hlavní je, že jsme byli s rodinou a spolu ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, my to pojali taky poměrně minimalisticky. Co u nás ale pod stromečkem nesmí chybět nikdy, je knížka - aspoň jedna pro každého :)

      Vymazat
  4. Máme to s focením podobně. Nikoho to u nás nebaví a já každého s foťákem jen obtěžují))) už i Lola občas stávkuje )))Dárky jsi dostala moc pěkné. Přeji krásný zbytek roku a ten nový, ať je plný zdraví. Eva. http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, mně se zas dospělý syn pitvoří, jakmile uvidí foťák, takže fotky, pokud už nějaké udělám, jsou pak nepublikovatelné :D.
      Hezký zbytek roku 2022

      Vymazat
  5. Moc pěkné dárky. Taky tedy moje vánoční focení - nic moc. Když se u nás sejde rodina a já vezmu foťák do ruky, synové zakoulí očima a odcházejí. Ti ostatní to ještě zvládají :-).
    Vánoce tedy utekly nějak moc rychle.
    Hezký den, Stáni !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, jak to tak čtu, tak je nás tu s problémem vánočního focecí víc ;-). A můj skoro třicetiletý syn před foťákem šaškuje jak pětiletý :D. A Vánoce letos utekly fakt hodně rychle.
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Hezké dárečky jsi dostala. 🙂

    OdpovědětVymazat
  7. Stáňo, pěkné dárky. Praktické i pro radost.
    Pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
  8. Dostala jsi pěkné dárky :) Zaujala mě knížka Pražské mordy :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mordy jsou pokračováním knížky, kterou jsem dostala loni - to byly reálné případy z doby Rakousko-Uherska, tahle kniha se posunula do doby 1. repuliky.

      Vymazat
  9. Milá Stáňo, naprosto souhlasím, letos to uteklo, jako voda. Krásné dárky jsi dostala. Moc se mi líbí knihy RB, hrozně dlouho jsem od něj nic nečetla, já si momentálně plánuji pořídit sbírku pohádek od bratří Grimmů. Kalendáře jsou top!!
    Do nového roku Ti přeji jen štěstí, zdraví, pohodu a moc se těším na Tvé články 2023. 🤗😻
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, oba kalendáře mi fakt udělaly velkou radost.
      Měj se krásně

      Vymazat
  10. Ježíšek byl k tobě štědrý. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  11. Pekné darčeky a ja som dostala veľa zaujimavých vecí :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Stáni, pěkná nadílka. Já konvičku dávals dědovi akorát takovou tu na sporák na vaření a k tomu čajový set. No měl neskutečnou radost, tak přemýšlím, že když má v březnu narozeniny a je i kafař zda přeci jen vody Oxalisu neprozkoumat a k tomu nějaký dědečkovský hrneček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, tak hrnečků není nikdy dost. A na čaj a na kafe musí být různé - to dá rozum, takže prostor pro dárek tu určitě je...

      Vymazat
  13. Moc pěkné dárky jsi dostala! Já pod stromečkem našla taky nějaké knížky :)

    OdpovědětVymazat
  14. Marcela - Nordic Passion29. prosince 2022 v 17:36

    Knizky a caje u tebe nesmi chybet, takze verim, ze jsi byla moc spokojena:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, knížky a čaje jsou u mne sázka na jistotu :)

      Vymazat
  15. Hlavně, že sis Vánoce užila a dostala jsi i moc hezké dárečky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vánoce jsme si opravdu užili pěkně - hlavně jsme se potkávali s rodinou ...

      Vymazat
  16. Krásné dárky. Jsem zvědavá, co řekneš na nového Bryndzu.

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Stáni,
    to jsou moc pěkné dárky. Jsem zvědavá, co budeš říkat na nové knihy, podle mě jsou skvělé.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já přes svátky dočítala Bílou Vodu od Tučkové, tak jsem se do první vánoční knížky pustila až dneska (mám ještě dovolenou) a sáhla jsem po Helen Fields. Zatím to vypadá dobře - asi si budu potřebovat přečíst celou řadu :D
      Měj se fajn

      Vymazat
  18. Ahoj Stáni, dostala jsi moc krásné dárky. Nového Bryndzu právě teď čtu a je skvělý. Kalendáře jsou moc pěkné. A na čaj jsem zvědavá, tak snad ho ukážeš v čajovém okénku. :)
    Měj nádherný rok 2023
    Sabča z Bláznivé mámy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, na Bryndzu se těším :).
      I tobě přeju do r. 2023 všechno nej

      Vymazat
  19. krásné dárečky :) přeji, ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné dárečky, Stáňo ♥ Bryndzu jsem četla, opět skvělý jako všechny díly. S focením jsem na tom podobně. Přeji spoustu zdraví a štěstí v roce 2023. Šárka

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)