čtvrtek 8. září 2022

Co jsem taky ochutnala 47

Po poměrně bohatém minulém jídelním článku  bude ten dnešní výrazně kratší. Nějak jsem neobjevila nic nového zajímavého k ochutnání.  A pokud jde o koncepci článků, rozhodla jsem se, že nebudu jednotlivé produkty bodovat - trochu jsem bojovala s tím, jestli body vyjádřit mé chuťové preference a nebo spíš objektivní kvalitu. Ale věřím, že i tak si dnešní krátký článek přečtete s chutí.
 

 
Rillettes du Mans (Specialites Francaises)

Koupeno - Lidl. Balení - 220 g. Cena - 49,90 
Pomazánku z pomalu pečeného vepřového masa jsem ulovila v Lidlu v rámci francouzského týdne. Obsahuje kousky drobné kousky masa spojené tukem. Trochu hůř se díky těm kouskům maže na chleba, ale jinak jsme jí neměli co vytknout. S měkkým chlebem a kyselou okurkou to byla bezva večeře. Rillettes se dá samozřejmě vyrobit i doma, ale v srpnových vedrech jsem ráda sáhla po hotovce (na několika hodinové pečení jsem neměla ani pomyšlení).

Street water Imunity (Semtex)

Koupeno - Brand box. Balení - 750 ml. Cena - 29,90 (doporučená)
Voda je označena jako funkční - obsahuje vitamíny z řady B a měla by tak podporovat imunitu. Je neperlivá a má mandarinkovou příchuť. Vychlazená je příjemně osvěžující, nezdála se mi přeslazená a  mandarinková příchuť mi přišla autentická. Jak nemám ráda energeťáky od této firmy (tedy vlastně energeťáky vůbec), tak touhle vodou u mne výrobce celkem zabodoval.
 
Mango&jablko (Hamánek)

Koupeno - Albert. Balení - 100 g. Cena - 19,90 (akce)
Ovocné přesnídávky v kapsičkách si občas kupuju jako rychlou svačinu do práce nebo na výlet. Většinou si kupuhu značku Relax, kde mi přijde fajn poměr cena - výkon, tentokrát mi padly do oka kapsičky Hamánek, které byly zrovna v akci. A tu  mangem a tu jsem taky jsem samozřejmě musela mít. Úplně mé očekávání ale nesplnila, protože mango v chuti nebylo taky výrazné, jak bych si představovala, spíš jsem v ní cítila ta jablka. Ale jinak špatná nebyla a plusem je fakt, že neobsahuje přidaný cukr ani žádná zahušťovadla. 

 
Strawberry Dauquiri (Frisco)

Koupeno - Billa. Balení - 300 ml. Cena - 16,90 (akce)
Stejně jako ostatní cidery má i tento 4,5% obsah alkoholu a podává se samozřejmě chlazený. V chuti  jsou lehce cítit jahody, ale kromě toho má nápoj ještě takový zvláštní "ocásek", který jsem chuťově nedokáala identifikovat a trochu  mi vadil.  Nebyl to vyložený propadák, ale nemám pocit, že bych si ho musela koupit znovu.
 
Fitness Granola s medem (Nestlé)

Koupeno - Brand box. Balení - 350 g. Cena - 79,90 (doporučená)
Musím se přiznat, že k této granole jsem přistupovala s nedůvěrou - medová příchuť mi u většiny věcí přijde  umělá a navíc jsem se bála, že to celé bude přeslazené. Nakonec jsem byla příjemně překvapená. Granolu jsem si dělala s jogurtem a ve výsledku mi přišla sladká tak akorát a med v ní nebyl cítit nějak přehnaně, ale spíš jen v náznaku. Takže nakonec mi granola docela chutnala.
 
Ateliér  90% (Orion)

Koupeno - Brand box. Balení - 80 g. Cena - 54,90 (doporučená)
Hořká čokoláda s obsahem 90% obsahem kakaa není vůbec špatná. Pokud  chcete vyzkoušet hodně hořkou čokoládu, tak tohle je docela dobrý tip - na to, jaký má obsah kakaa je docela jemná a hezky se rozpouští v puse. Jen mi nevyhovovalo, že není členěná do klasických kostiček, protože čokoládu ráda odlamuji hezky systematicky. Ale to je jen taková moje úchylka ...
 


Z dnešní šestice mne asi nejvíc zaujal rillettes z Lidlu, po tom se v dalším francouzském týdnu určitě podívám znovu. Nezklamala mne ani hořká čokoláda. Naopak mne nenadchlo Frisco a moc ani ovocná kapsička Hamánek.
A co vy - ochutnali jste něco z mé dnešní šestice? 

26 komentářů:

  1. Stáno, domů jsem si z tvé přehlídky přinesla jen frisco, přehmátla jsem se a příště dám pozor, není nic moc.
    Měj hezký den. Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, vidím, že v názoru na Frisco se celkem shodneme :). Mně chutná jen Frisco spritz a špatné myslím nebylo ani Bellini, jinak se mi zdají všechny sladká.
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Stáni, s tou čokoládou tomu naprosto rozumím, mám to stejně. Kromě sladkých nápojů, které vůbec nepiju ne kvůli zdraví, ale prostě je nemám ráda, bych si dala od tebe všechno. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já ze sladkých nápojů pravidelně ujíždím jen na Cole-Zero, jinak je taky kupuju málo, jen když chci něco vyzkoušet nebo je pak mám z boxů.
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Ahoj Stáni, teda ta pomazánka z vepřového masa mě zaujala. Já z ciderů měla nejraději Kingswood, ale ten se bude bohužel rušit a dále chtějí rozvíjet právě Frisco. Tam já nejčastěji sahám po Spritzové příchuti. Z nových věcí jsem ochutnala v poslední době tuňáka, čekankový sirup nebo arašídové máslo. Jídelníček mě donutil zkoušet nové věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, u Frisca mi taky chutná spritz, nepřijde mi tolik sladký. Čekankový sirup používám taky (hlavně do ovesné kaše) a arašídové máslo jsem jeden čas milovala na slunečnicovém chlebu obložené banánem a posypané skořicí. Teď už jsem to dlouho neměla (a dostala jsem na to chuť ;-)).

      Vymazat
  4. Stáňo, zaujala mne asi jen ta čokoška, to by mohla být dobrá alternativa na mlsné chutě.
    Měj pěkný víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, taky si hořkou čokoládou "léčím" chutě. Té mi stačí jeden nebo dva čtverečky..
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Marcela Nordic Passion9. září 2022 v 18:45

    Granolu a cokosku bych si dala, možná i tu masovou pomazánku:-), hezký víkend, Stáňo. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, rillettes je dobré a ta granola docela příjemně překvapila

      Vymazat
  6. Ty jo, milá Stáňo, Rillettes jsem neměla dlouho....: )), jak píšeš, skvělá a rychlá večeře. ☺☺
    Měj prima víkend.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V zimě si ho zkusíme udělat sami, ale v srpnu v těch vedrech fakt ne...

      Vymazat
  7. Zrovna toto Frisco mám moc ráda a patří k mým nejoblíbenějším, Líbí se mi, že ta chuť je taková jiná a pro mě neobvyklá :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, mně právě v té chuti něco nesedělo (a nepřišla jsem na to, co to bylo)

      Vymazat
  8. Ahoj Stáňo dnes bych si u Tebe vybrala tu čokoládu. A taky mám radši s kostičkama, i když ji sním celou :o). Děkuju za prezentaci, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, mně se líbí právě to systematické odlamování. Ale hořkou s vysokým obsahem kakaa většinou celou nesním, to spíš oříškovou ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  9. Kapsičku od Hamánka občas dávám malému :). To Frisco jsem také zkoušela a myslím, že jsou i lepší příchutě :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Frisco mi docela chutná to s příchutí spritz, ale obecně Frisco moc nepiju, jen občas si ho koupím na půl s mámou na chalupu.

      Vymazat
  10. Pro mě to jsou všechno novinky. Stejně toho stihneš za měsíc ochutnat spoustu nového. Já teď za měsíc podle mě neochutnala žádnou novinku... :D Když teda nepočítám nákup od babičky z polska :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je půlka věcí z Brand boxu, jinak by toho bylo asi míň

      Vymazat
  11. Tohle jahodové Frisco mi moc nechutná, nejraději mám Spritz nebo Mojito.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Stáni,
    z tvého výběru znám jen granolu a byla jsem s ní spokojená. S bílým jogurtem to byla moc příjemná snídaně. Brzy u mě vyjde taky tento typ článku, tak snad tě bude bavit:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mne granola příjemně překvapila, ani jsem moc nečekala, že by mi chutnala. Na tvůj článek se těším, i když mám pocit, že naše chutě se částečně míjejí ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  13. Tak jsem opět poznala nové potraviny a nápoje, zaujalo mě jahodové Frisco, ještě jsem na něj v obchodě nenarazila.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ho právě viděla taky poprvé, tak jsem si ho vzala na vyzkoušení. A nijak moc nezaujalo.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)