sobota 17. září 2022

Srpnové nákupy I

Srpnové nákupy jsem se rozhodla rozdělit na dva články. Nakupovala jsem trochu víc než je u mne obvyklé, tak ať to není taky dlouhé. V tom denšním najdete drobnosti, které jsem si pořídila do domácnosti a můj srpnový nákup knih.
 

 
 
Domácnost

 Můj cedník začal být víc děravý než by bylo vhodné, takže nastala čas pro pořízení nového. A něco podobného se přhodilo i lapači nečistot do dřezu, takže jsem koupila rovnou dva (ono mi nic jiného nezbylo, protože jeden samotný neměli). Oboje  jsem pořídila v obchodě s domácími potřebami Orion, cedník byl za 129 Kč, balení dvou lapačů nečistot za 79 Kč.


V Albertu probíhala věrnostní  akce, ve které se za nasbírané body  dalo se slevou získat různé nádobí nebo doplňky do kuchyně. Já jsem si tam vybrala set chňapky a dvou utěrek laděných do červena, které vyšel na 109 Kč. Musím říci, že mi to jako extra velká sleva nepřišlo, ale chňapku jsem potřebovala a  utěrky využiju jako ručníčky na ruce (na utírání nádobí vaflovou strukturu utěrek nemusím).


A přes swapovací skupinu  na FB jsem si vyswapovala velkou tříknotovou svíčku Aromatheraphy z Pepca  (protože se mi osvědčila ta, co jsem si koupila) a k ní ještě olej Saloos s vůní Mystik do aromalampy. Oba dva kousky jsem vyměnila za lahev Jaru 😊 a zejména z té svíčky mám radost.

Knížky
Kupovala jsem na e-shopu Dobrovský dárek pro mámu k svátku a protože zrovna v té době probíhaly na e-shopu docela slušné slev tak jsem neodolala. Nakonec jsem si vybrala ještě dalších pět kousků. Za všech 6 knih jsem zaplatila 1264 Kč, z čehož je jasné, že slevy byly fakt docela zajímavé, a ještě jsem k nákupu dostala dárek (ten vám ukážu v druhém článku, protože to byl dárek kosmetický)
 

 
Samozřejmě jsem si vybrala něco z kategorie  detektivky a thrillery - do Chrise Cartera knihu Sochař smrti  (129 Kč) - poslední, kterou jsme od něj  ještě nečeli,  knihu Rodina z podkroví  od Lisy Jewell (159 Kč) a od Patricie Gibney Ukradené životy (199 Kč).  Všechny tři knížky jsem během půlky září už stihla přečíst - recenze na dvě už tu byly (tady a tady) a na třetí bude velmi brzo.

 
A abych nečetla jen thrillery, tak jsemsi vybrala i něco z české beletrie - Žítkovské bohyně od Kateřiny Tučkové (zlevněné na slušných  199 Kč) a pak nějakou romantiku - Knihkupectví na Riverside Drive od Fridy Skyback (za velmi příjemných  99 Kč). A pro mámu jsem kupovala novinku Kateřiny Tučkové Bílá Voda, na kterou jsem četla dobré recenze, tak doufám, že se bude mámě líbit. Byla to největší položka z celého nákupu -  479 Kč (cenu můžu prozradit - máma to tu nečte).


A to je pro dnešek všechno. Ale čeká vás tentokrát ještě jeden nákupní článek, ve kterém bude kosmetika a dokonce i nějaká paráda.











 

28 komentářů:

  1. Ahoj Stáňo, líbí se mi jak jsi vyswapovala svíčku za jar. Svíčky v Pepcu jsem taky nakoupila, s dřevěnými víčky. Přeju příjemnou neděli, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já swapy považuji za prima věc - kolikrát by mi bylo něco líto hodit do koše, ale přitom to nepoužívám. Když si to někdo vezme (a ještě mi za to třeba dá nějakou jinou věc, kterou využiju), tak je to bezva. A občas ve swapovacích skupinách zas objevím něco pro sebe...
      Hezký den

      Vymazat
  2. To jsou prostě samé radosti :-) Všechno vypadá senzačně a největší radost byla určitě z knih! :D Já jsem v srpnu moc neutrácela...řekla jsem si, že musím teď dost šetřit (zakazuji si kupovat knihy a oblečení :D - i když zrovna zítra jedu nakupovat, protože jsem zjistila, že potřebuji nějaký kabát a trika s dlouhým rukávem).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se s knihami tentokrát docela "rozšoupla", jinak si většinou půjčuji v knihovně nebo od mámy a knížky dostávám jen jako dárky.

      Vymazat
  3. Stáňo, i ty obyčejné nákupy jsou občas potřeba.
    Znám obě knihy od paní Tučkové.
    Přeji hezkou neděli a povedenou dovolenou. T rukavice si opravdu asi raději vem...
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, děkuji. Uvidíme, jaké překvapení nám počasí překvapí. Zatím máme na zítra několik záložních plánů... A rukavice v batohu :D.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Je vidět, že jsi připravena na dlouhý podzim....taková zásobárna čtiva)))) I ostatní nákupy jsou parádní. Měj se hezky. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, čtivo se tenčí - půlka už je pryč :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Stáni, parádní svíčka. Nevím, ale chňapky jsou docela drahé, co vím, tak mi ta cena za ten set přijde přijatelná. Měj pohodový nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, mně ten set přišel za ty peníze OK, jinak bych ho nekoupila. Ale vzheldem k tomu, že to bylo z věrnostního programu, tak bych trochu čekala, že to bude levnější.
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Stáňo, sáhla bych po "Bohyních" a svíčce. To se hodí vždy.
    Měj pěkný týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, na Žítkovské bohyně jsem zvědavá a svíčku určitě užiju. Máš pravdu, že ta se hod vždycky. Pěkný den

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni, pěkné kousky. Já zrovna minulý týden jednu svíčku z Aromatherapy Pepco řady dostala. Knihu mám teď na cestě novou Rutu, co vlastně dneska teprve vychází. A jinak pár kousků z druhé ruky, teď mě to nějak chytlo je to ekonomické, ekologické a seženou se tam dost hezký kousky. V obchodech mají šílenosti v malých velikostech za šílené částky a už mi to moc nedává smysl v některých segmentech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já si knížky hlavně půjčuju v knihovně - kvůli místu. Takovýhle nákup už jsem neudělala dlouho. Spíš knížky dostává a občas něco swapnu. Na oblečení z druhé ruky nějak nemám oko, povedlo se mi jen pár kousků.
      Hezký den

      Vymazat
  8. Titul Bílá voda mi byl doporučen k přečtení teď v sobotu na minisrazu od ekonomky. Prý je to moc dobré čtení.
    Měj se, Stáni !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já jsem na Bílou vodu zvědavá, recenze to mělo dobré. Ale dostanu se k ní až časem - obdarovaná má přednost ;-).
      Hezký den

      Vymazat
  9. Nová chňapka a utěrky se nikdy neztratí. Ale souhlasím s tebou, že mi ty jejich věrnostní akce nepřijdou nijak extra výhodné a přijde mi to jako normální ceny.. :D Já si koupila věci na scrapbooking a pár kousků oblečení na dovolenou :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky z věrnostních akcí kupuju ty věci málokdy, ale pár dobrých kousků mám (mističky a skleničky z Billy, Albert zas kdysi měl fajn pánve). Já si budu muset brzo koupit nové nízké trekovky - teď na dovolené sleduji, jak už se začínají rozpadat.

      Vymazat
  10. Odpovědi
    1. Ta se hodí vždycky. A tahle je navíc vesele kostkovaná

      Vymazat
  11. Chňapky a utěrky se vždy hodí :). Jinak koukám, že plno úlovků do knihovny :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tentokrát se jsem s knihami trochu rozjela (běžně si půjčuji v knihovně).

      Vymazat
  12. Cartera už mám celého přečteného, je to výborná série. Nad Tučkovou přemýšlím, přece jen je to bichle, tak pořád váhám, zda to bude pro mě to pravé ořechové. Pěkné úlovky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sochař smrti byla poslední knížka, co jsem od Cartera nečetla. Teď už jen budu čekat na novinky...

      Vymazat
  13. Nejvíce mě zaujala chňapka, která má moc pěkný desing. V Orionu nakupuji ráda, je to přesně můj styl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ta červenobílá kombinace taky moc líbila.

      Vymazat
  14. Ahoj Stáni,
    moc pěkné nákupy. Já jsem v posledních týdnech pořídila dost nových věcí do domácnosti - povlečení, prostěradlo, dva polštáře, povlaky, misku... Znám skoro všechny knihy, jen to Knihkupectví jsem nečetla, i když jsem nad ním váhala v obchodě. Počkám si tedy na tvou recenzi. Tučkovou jsem koupila mamce k Vánocům, tak pak se na ni také vrhnu.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás byl teď největší nákup nová pračka :). Na Tučkovou jsem zvědavá.
      Měj se fajn

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)