sobota 11. června 2022

Z kosmetické poličky 35

Volná sobota před dovolenou, kdy je manžel v práci, byla vhodnou příležitostí vytahat v obýváku obsah tašky, kam odkládám vypotřebované produkty, a sepsat další kosmetický článek. Tentokrát je docela obsažný - tedy alespoň na mé poměry.  Moje spotřeba se běžně pohybuje kolem sedmi, osmi kousků měsíčně, tentokrát přesáhla desítku...
 


Mint gel scurb (Linere)

Koupeno - Glanz box. Balení - 150 ml. Cena - 129 Kč (doporučená)
Peeling je určený na obličej a obsahuje mátu a bambusové uhlí. Měl gelovitou konzistenci, světlounce zelenou zelená barvu a voněl po mátě (ta mi ze začátku nebyla úplně příjemná, ale časem jsem si zvykla). Nanáší se na vlhkou pokožku, kde vytvoří jakousi emulzi s jemným zrníčky. . Používala jsem ho i na dekolt a ramena.  Já peeling používám hodně málo, takže ani nemám moc s čím porovnávat, ale přišlo mi, že po použití pokožka trochu pnula. Ale hezky se pak vstřebávala pleťová maska. Tuba má ploché odklápění víčko, s nímž se dobře manipuluje a na kterém hezky stojí. Ne úplně praktická se mi zdála široká tuba z poněkud tvrdšího plastu - ke konci už z ní šel peeling hůř vymačkávat.
3/5
 
 Roll-on Magnezium Dry (Nivea)

Koupeno - Rossmann.  Balení - 50 ml. Cena - 99,90
Tento deodorant v provedení roll-on je bez hliníkových solí a alkoholu a obsahuje magnézimu, které pohlcuje vlhkost. Byla jsem s ním spokojená - jako ochrana fungoval dobře celý den, při aplikaci neštípal a nenechával  (vzdor mléčně bílé barvě) fleky na oblečení.  Vůně byla hodně jemňounká, skoro neznatelná.   Má průhledný skleněný obal, takže je vidět, kolik ho ještě zbývá. Narozdil od jiných roll-onů od Nivey se dá postavit na víčko, což je výhoda při dopotřebování celého obsahu.  Nevýhodou je o něco vyšší cena, než mají ostatní niveácké roll-ony.
5/5
 
Orange Fondant (Yves Roche)

Koupeno -  e-shop Yves Roche. Balení - 50 ml. Cena -  47 Kč (sleva)
Tento krém je podobný jako většina krémů na ruce od Yves Roche - měl krásnou vůni, která opravdu připomínala pomeranč v čokoládě a dobře se vstřebával. Jeho slabší stránkou je hydratace - ta je   velmi průměrná. Já jsem ho používala na běžné přemazávání rukou v průběhu dne a na to byl docela fajn. Tuba má docela hezký design, šroubovací víčko (musím říci, že mám raději ta odklápěcí, která mi nepadají na podlahu) a je z celkem měkkho plastu, takže i poslední zbytky krému šly dobře vymáčknout.
4/5

Balance & Mild (Palmolive)

Koupeno - ? Balení - 90 g. Cena - ? (podle netu kolem 15 Kč)
Tohoto mýdla manžel nafasoval v práci celý balík, takže ho likvidujeme i doma. Obsahuje heřmáneka  vitamín E. Mělo nevýraznou příjemnou vůni, slušně pěnilo a nevysušovalo. Prostě takové klasické běžné mýdlo.
3/5

Sakura foaming shower gel (Rituals)

Koupeno - e-shop Rituals. Balení - 200 ml. Cena - 240 Kč
Sprchová pěna s vůní  třešňových květů  měla opravdu hezkou vůni. Trochu jsem byla překvapená konzistencí, která měla podobu nikoliv pěny, ale průhledného gelu, který se až na těle rozmyl to bohaté a husté pěny, která šla dobře použít i na holení). Balení mi vydrželo hodně  dlouho. Ale i tak je cena poměrně hodně vysoká.
5/5

Tuchmaske Owl, you look great (Isana)

Koupeno - Rossmann.  Balení - 1 ks. Cena - 39,90
Plátýnko masky mělo postisk soviček, bylo dostatečně velké a dobře přilnulo. Sérem bylo napuštěné tak akorát (v sáčku mi zbylo trochu na krk) a  příjemně vonělo. Nechala jsem ji působit doporučených 15 minut, část séra se vstřebala, něco jsem ještě vmasírovala do pleti a zbytek setřela. Pleť po použití nelepila, ale efekt se mi zdál víc vypínací než vyživující. 
3/5

Wattepads (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 70 ks. Cena - 22,90 
Bavlněné odličovací tamponky, které jsou  středně silné. Docela dobře sály tekutinu, při použití byly příjemné (mají z jedné strany reliéfní pvorch, z druhé hladký, ale musím říci, že rozdíl jsem nějak nezaznamenala). A nerozdělují se při vytahování z obalu (což bytostně nesnáším). Mají velmi slušný poměr cena - výkon, i když Cien jsou ještě levnější. Kupuju si je hlavně, když potřebuju menší balení.
3/5
 
Moisturising mask Aqua (Cien)

Koupeno - Lidl. Balení - 2x 8 ml. Cena - 12,90
Od značky Cien už jsem jednu masku měla a byla jsem s ní spokojená, tak jsem si vzala na vyzkoušení i další. Tato je hydratační, obsahuje výtažek z aloe a okurky a je  určená pro suchou pleť, kterou by měla hydratovat a odstranit pocit pnutí. Maska měla podobu mléčně bílého gelu a příjemně voněla, ale trochu pálila. Po   15 minutách aplikace se skoro všechna vstřebala,  zbytky jsem setřela. Pleť po použití nelepila, byla hladká, a docela vyživená, ale to pálení nebylo úplně příjemné. Balená je ve dvou spojených sáčcích, jeden vyjde na 2 až  3 použití. Musím říci, že tohle balení není zrovna praktické - otevřený sáček se neskladuje zrovna dobře.
2/5

Augen make-up enferner (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Baleni - 100 ml. Cena - 29,90
Odličovač na oči od baely  s obsahem aloe vera  mám už poněkolikáté a jsem s ním spokojená. Odličuje poměrně slušně (u řasenky tedy nějaké rezervy má, ale to měly i odličovače dražší) , nedráždí oči, nevysušuje oční okolí.  A stojí pár korun. 
4/5
 

Visible Rejuvenation 55+ (Garnier)

Koupeno - DM drogerie. Baleni - 50 ml. Cena - 139 Kč.
Tento noční krém je určený pro starší pokožku, kterou by měl  vyživovat a chránit proti stárnutí. Obsahuje výtažky z rostlinných buněk a rýžové peptidy.  Má bílou barvu, poměrně lehkou konzistenci a hodně jemnou skoro neznatelnou vůni. Balený je v plastové dozičce se šroubovacím víčkem.  Bohužel mi vůbec nesedl - po pár dnech používání mi na obličeji naskákaly červné fleky. Když se mi je povedlo pomocí konopné mastičky zlikvidovat, tak jsem ho vyzkoušela ještě jednou - se stejný efektem (ještě se mi to nikdy nestalo, a to krémy a masky docela střídám).Takže ho odkládám nedopotřebovaný (naštěstí se ho ujal manžel, kterému nic nedělá, resp. si pochvaluje, že dobře funguje na suchá místa).  Každopádně  já se Garnieru určitě nějakou dobu vyhnu.
1/5
 
Hydra Bomb (Garnier)

Koupeno - Rossmann.  Balení - 1 ks. Cena - 54,90
 Hydratační plátýnková maska s výtažkem z levandule a hylauronem měla velmi příjemné jemné plátýnko, které bylo dostatečně napuštěné, ale sérum nikde nestékalo. Čekala jsem trochu výraznější levandulovou vůni, ta byla nakonec velmi jemná skoro neznatelná. Maska jsem aplikovala  na 15 minut,  dost séra pak zůstalo nevstřebaného, takže jsem ho část ještě vmasírovala do pleti a část setřela. Na pleti byla maska příjemná a pleť po ní vyhlazená. Když jsem ale zbytek séra ze sáčku použila na druhý den na krk, tak mi na něm naskákaly červené fleky. Možná to bylo kombinací s pleťovým krémem téže značky, nevím...
1/5 
 
Pilník na nohy (Balea)

 Koupeno - DM drogerie. Baleni - 1 ks. Cena - 32,90
Letitý  pilník na ztvrdlou kůži na patách dosloužil, protože už ji skoro vůbec neobrušoval. Měl dvě strany - s jemnějším a hrubším "smirkem", používala jsem spíš tu drsnější stranu, ta jemná se mi zdála míň funkční. 
3/5
 
Vzorky
Hydratační krém  CeraVe. Zjemňující krém CereVe

 Vzorky - po 7 ml
Opět vzorky krému CeraVe, které  jsem dostala k testován v rámci  #trndprojekt - pořád tu ještě nějaké mám. Tentokrát jsem po nich ráda sáhla, když mi zflekatěl obličej i krk po použití jiného krému. Na podrážěnou svědící pleť působily velmi dobře  Hydratační krém je příjemný a dobře hydratuje (používala jsem ho na obličej) zjemňujícím jsem si mazala krk (tam nevadilo, že krém fakt divně voní). Tentokrát lepší hodnocení, protože mi "vytrhly trn z paty".  Jinak podrobnější recenze byla tady.  
5/5
 

 
 Tentokrát tu mám hodně takových průměrných produktů, co nenadchnou, ale ani neurazí. Asi nejlepší byla sprchová pěna Sakura od Rituals (no za ty peníze, bodejť ne), spokojená jsem byla i s antiperspirantem  od Nivey. Naopak absolutně mi nesedly oba produkty od Garnieru - jak noční krém, tak pleťová maska. Ale tam bude problém možná u mne. A nenadchla mne ani hydratační pleťová maska Cien, tu jsem si taky zařadila do kategorie "znovu to mít nemusím".
 

 

23 komentářů:

  1. Stáni, ráda jsem si prošla tvoje kosmetické okénko. Některé výrobky i znám. Krémy Garnier jsem měla jen jednou a už pak nikdy nekoupila, taky mě vůbec neoslnily. Díky za tvoji recenzi a měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já se asi Garnieru taky budu pro jistotu vyhýbat.
      Hezký nový týden

      Vymazat
  2. Stáňo, mám doma krém YR s čokoládou a pomerančem, nechávám si ho na chladnější období, to mám tyhle vůně ráda. Rituals řadu se sakurou jsem dostala a souhlasím, luxusní záležitost.
    Přeji hezkou neděli a užij si dovolenou! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, YR mívá u těch limitek opravdu pěkné vůně, škoda, že hydratace trochu kulhá...
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Bohatá spotřeba! Sprchové pěny od Rituals jsou fantastické a ten krém od Garnier mě mrzí, ty červené fleky musely být nepříjemné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V květnu jsem toho fakt spotřebovala docela dost - tedy na své poměry. Ten krém mne fakt nemile překvapil, já jsem a žádný kosmetický přípravek takovou reakci neměla.

      Vymazat
  4. Jé Stáni, ty masky se mi moc líbí, po těch se kouknu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně z těch masek přišla nejlepší ta se sovičkami. Masky obecně hodně střídám - beru, co mne zaujme...

      Vymazat
  5. Stáňo, já jsem kdysi měla celou sadu od Rituals a vůbec mě to nenadchlo. Víckrát jsem tam neutrácela. Masky typu Hydrabomb vozím s sebou na dovolenou. Po slunění je to fajn. Garnier jsem nikdy neměla, takže zkušenosti žádné. Používám jen oční odličovač z DM a spokojenost.
    Měj pěkný týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, mně ta sprchová pěna přišla hodně fajn, ale teď mám antiperspirant a z toho jsem nadšená o něco méně. Na běžné kupování to není, ale jako dárek je to myslím fajn (já jsem jednu pěnu dostala jako dárek, druhou jsem si přihodila do objednávky, když jsem objednávala dárek pro synovu slečnu...)

      Vymazat
  6. Pěkné věcičky, já jsem momentálně na kosmetiku strašná... Používám jen základní věci jako sprchový gel, mýdlo, šampón, kondicionér a tím asi končím :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Odpovědi
    1. Já ho nemám prozkoumaný - tohle byl první kousek...

      Vymazat
  8. Marcela Nordic Passion14. června 2022 v 15:40

    Rituals zní skvěle 👍, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěna od Rituals byla fajn, teď mám antiperspirant a ten mi úplně nesedí. Ale je fakt, že já obecně antiperspiranty ve spray nemusím...

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni,
    užila jsem si tvé kosmetické okénko, často zkoušíš jiné věci než já. Měla jsem teď taky ten odličovač Balea, ale moc mi nevyhovoval, Isana je lepší. Znám i masku Garnier, krém na ruce YR a peeling Lirene. Víceméně se s tebou v hodnocení shodnu - prostě průměr.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já jsem s tím odličovačem oči od Baley spokojená, teď mám Isanu a ta mi přijde taky fajn, nějaký zásadní rozdíl jsem ani nezaznamenala. Hlavně za ty peníze jsou myslím bezva oba :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Garnier maska mě překvapuje, spíš než reakci s plet. krémem bych to odhadovala na složku, která při otevření zoxidovala a proto ta reakce, ale každopádně je to nemilé. Cien okurkovou masku mám ráda. Za chvíli jdu zkusit hydrogelovou oční Balea masku, jsem zvědavá. Krásný večer přeji. ☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, když o tom přemýšlím zpětně, "pachatelem" asi spíš byl ten noční krém (který byl čerstvě koupený a namazala jsem se s ním jen párkrát).
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, pemzu na nohy mám zrovna ve sprše a taky používám tu hrubší stranu. Ohledně toho Garnieru to mě mrzí já ty jejich masky mám moc ráda, ale taky jsem tento měsíc měla nepěknou reakci, akorát teda na prací gel. Rituals mám furt na wishlistu.

    Měj se hezky,
    Sabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já nevím, jestli to byla přímo ta maska nebo maska v kombinaci s nočním krémem téže značky nebo jen ten krém. Ale nevím, jestli se mi chce riskovat nějaký další produkt od Garnieru...
      Já jsem si Rituals (pěnu a deodorant) dopřála, když jsem objednávala od této značky dárkovou sadu k Vánocům pro synovu přítelkyni (ušetřila jsem díky tomu na poštovném :-D) a shodou okolností jsem tu pěnu dostala k Vánocům od ní taky :-D. Takže na mne ještě jedna čeká v zásobách :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Značku Rituals miluju, ale cena je vyšší no, bohužel :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)