úterý 7. června 2022

Květnové nákupy

V květnu jsem se nákupně rozjela přece jen trochu víc než v předchozích měsících a tak je dnešní článek o malinko delší než bývá obvyklé a nenajdete tu tentokrát jen kosmetiku a svíčky. Konečně jsem si koupila i něco na sebe a tak tu po dlouhé době najdete i kapitolu "oblečení", která bude překvapivě asi nejdelší ze všech.
 

 
Oblečení, doplňky

 Začneme rovnou nejdražším kouskem, kterým je džínová bunda (moje předchozí se v podstatě rozpadla). Trochu jsem váhala, ale nakonec jsem dala přednost značkovému kousku - džínová bunda je nadčasový kousek, který budu určitě nosit dlouho, a za oblečení jsem neutrácela ani nepamatuji. Takže jsem si ji vybrala ve firemní obchodě zn. Lee Cooper (a vyšla mne na hříšných 3399 Kč). Už jsem ji několikrát vyvětrala a nosí se příjemně.
 

Další nákupem byl smetanově bílé sako z obchodu Orsay, které mne díky slevě za registraci do věrnostního programu vyšlo na 799 Kč.  Na omak je příjemné, uvidíme jak se bude nosit (zatím jsem ho ještě nestihla někam vytáhnout).
 

Poslední novinkou v mém šatníku je letní lněná sukně z Marks&Spencer (což je jeden z mých oblíbených obchodů, protože tam nabídka nekončí vel. 40).  Má rovný střih, gumu v pase, kapsy, rozparek a ač to podle fotky nevypadá, tak je tmavě modrá. Stála 699 Kč.
 

Protože se mi zlomila podrážka u mých domácích pantoflí, tak jsem si musela rychle pořídit nové. V klasické obuvi mne nic nezaujalo, tak jsem zkusila vietnamský obchod s takovou všehochutí (od jídla přes drogérii až po oblečení a boty). Kupodivu jsem si tam vybrala - takové obyčejné "korkáče" za 200 Kč. Ale chodí se mi v nich dobře.
 

A nakonec je tu ještě nejmenší položka v mých nákupech - plastová čelenka do vlasů, kterou jsem si koupila na chalupu, aby mi při pletí záhonů nepadaly vlasy do obličeje. Pořidila  jsem si v Pepcu za "závratných" 12 Kč.
 
Domácnost a dekorace
 
Už dlouho jsem si chtěla koupit silikonovou stěrku na těsto (protože ty moje dvě obyčejné plastové už toho fakt pamatují hodně). Teď konečně došlo na realizaci a v Tescomě jsem si pořídila elelgantní  silikonovou stěrku s kovovou rukojetí zn. President (stála  139 Kč). 
A cestou domů jsem si k nákupu potravin v Lidlu přihodila ještě kovová brčka Ernesto - kdybychom si v létě chtěli dělat nějaké míchané nápoje. Stály 69,90 a v krabičce je jich 8 + 2 kartáčky na jejich čištění. Takže si jich půlku nechám doma a půlku vezmu na chalupu. Za sedmdestá korun myslím dobrý kup.
 

A ani tento měsíc nechybí svíčka. Je to takový nákup do zásoby, protože jde o svíčku Glade s vůní borovice, což je vůně spíš zimní. Asi díky tomu byla v DM drogérii ve slevě za  39,90.
 
 Kosmetika
Kosmetické nákupy jsou tentokrát všechny z DM drogerie. Odličovač očí Balea (29,90) si tam kupuji pravidelně - však už jste ho u mne několikrát viděli. Došel mi noční krém, takže jsem po dlouhém vybírání sáhla po značce  Garnier (139 Kč). Na chalupu jsem potřebovala tekuté mýdlo v dávkovači a inspirována Hankou z blogu ciculka.cz jsem si tentokrát nevzala variantu Sensitive jako vždycky, ale tekuté mýdlo Balea Meeres Raushen (22,90). A poslední kousek je rašple Balea určená na kůži na patách (44,90)
 


Průvan v peněžence mi tentokrát udělal nákup oblečení a bot, kosmetika i nakupy do domácnosti byly spíš drobnosti. V červnu to moc na nakupování nevidím - momentálně chodím hodně pozdě z práce, čeká nás dovolená a víkendy na chalupě i chatě. Jediné, nač se chystám, je nákup na Yves Roche, protože hodlám využít kód na narozeninovou slevu. Ale  třeba  zavadím ještě o něco dalšího, co mne zaujme.
 
 





29 komentářů:

  1. Stáňo, vybrala si samé dobře nositelné kousky. Džínovou bundu mám taky roky, zatím drží, jak čtu, až abych si šetřila na novou :o)
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já tu svojí předchozí měla hodně dlouho, takže už měla nárok ...
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Stáňo, pěkné nákupy, vše praktické, žádné vyhazování peněz. Oblečení určitě užiješ na sto způsobů.
    Pěkný den. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já už si na sebe nic většího nekoupila hodně dlouho - jen pár kousků na tahání doma. Jediné, co jsem loni obnovila, byly boty.
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Novou džínovou bundu bych už taky potřebovala, stávající se po 12 letech nošení začala rozpadat... Lee Cooper je klasika, určitě vydrží dlouhé roky a bude dělat radost. Len je na léto skvělý, sukně vypadá taky jako dobrá volba. Ať se dobře nosí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, sukně se nosí dobře - už jsem ji párkrát vytáhla. Z loňska mám bílou lněnou halenku a ta k ní hezky jde.

      Vymazat
  4. Rifľovka má krásnu farbu. A to sako je top, ja teraz hľadám taký kostým aby som konečne mohla napísať článok o psychologii farieb, kde budem hovoriť o bielej farbe. Ak nejaký nájdeš tak mi daj prosím vedieť :) A zvyšok je super nákup. Ja mám rada Tescoma veci. To škrabadlo na päty by mi tiež trebalo :) Asi našetrím nejaké drobné a pozriem sa po ňom tiež. Ďakujem za tip

    AKO KOMBINOVAŤ FARBY PODĽA OSVALDOVÉHO KRUHU?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nosím spíš sportovněji laděné outfity, ale sako se mi hodí do práce na jednání...

      Vymazat
  5. Občas je takový průvan v peněžence třeba :D. Džínová bunda vypadá skvěle a ta svíčka musí krásně vonět :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svíčka ještě na svou příležitost čeká, teď moc nepálím. Jak je dlouho světlo, tak mne nějak nenapadne zapalovat svíčku.

      Vymazat
  6. Stáni, moc hezké nákupy. Ta bunda mě ovšem uchvátila, je krásná. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  7. Moje květnové novinky byly taky hodně bohaté. Nicméně ta džínová bunda je moc hezká, i když teda stála hříšné peníze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad cenou bundy jsem taky váhala, ale pak jsem si řekla, že jsem si dlouho nepořídila žádnou větší věc a budna je nadčasová, určitě ji užiju dlouho.

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni, tak se ti přeci jen podařilo se někam mrknout. To sako je perfektní to ti musím pochválit !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, ještě musím vyrazit na "lov" džínů (u L.C., kde jsem kupovala bundu, jsem se do těch vyhlídnutých nedopnula :( ) a chtěla bych asi i nějaké nové letní šaty.

      Vymazat
  9. Jé, tak ta džínová bunda je super. Jednu doma mám, ale chtěla bych i v bílém. :-) To sako je teda taky moc krásné. A svíčky naprosto miluji, zrovna mi doma jedna hoří s vůní dortíků :-D Já jsem si teď v červnu na sebe ještě nic nekoupila. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si v červnu koupila kromě jídla akorát cestou na chalupu odličovací tampony, protože jsem si vzpomněla, že nám tam dochází :). Ale chystám se na nějaký nákupu do drogérie - ještě nevím, jestli zvolím Rossmanna nebo DMko.

      Vymazat
  10. Super nákupy, taky mám letitou džínovou bundu a nedám na ni dopustit.
    Krásný skorovíkend.

    OdpovědětVymazat
  11. Tyjo, tolik oblečení bych u tebe nečekala, ale moc se mi kousky líbí :) Mně se teďka na mě doslova už rozpadá černý křivák, tak také přemýšlím, jestli nezainvestovat do dražšího kousku :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Dominiko, já si naposledy něco na sebe koupila tak před půl rokem. A postupně jsem odnesla dvě tašky oblečení do kontejneru na charitu, takže jsem si ten šatník trochu doplnit musela :).
      Černý křivák taky bude poměrně nadčasový a univerzální kousek, takže si myslím, že tam si investice docela vyplatí

      Vymazat
  12. Ahoj Stáni,
    to jsou moc pěkné nákupy, konečně obnovuješ ten šatník. Lněná sukně je nádherný kousek, to určitě nosíš neustále (já bych nosila:-D). Já jsem si taky koupila novou stěrku, ale mám ji jen za pár korun z Pepca:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, stěrka byl okamžitý nápad, když jsem manželovi v Tescomě objednávala teploměr na maso. Sukni už jsem měla několikrát, ale nejvíc jsem zatím vytahala tu džínovou bundu (a domácí pantofle :D)
      Hezký den

      Vymazat
  13. Ahoj Stáňo, tak bundička je moc pěkná, ale šla bych spíš pro ní do sekáře, za tuto cenu bych viděla snad koženého křiváka, ale chápu, každý to má jinak a nemá čas obcházet krámy. Sukně je parádní, ta by se líbila i mě moc, navíc ty botky, vypadají pohodlně, mám stejné v bílé variantě a snad tehdá z Máje. ☺♥ Krásné dny přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, já jsem na nakupování v sekáčích totálně marná - nemám na to oko ani trpělivost.
      Hezký den

      Vymazat
  14. Miluju džízky :) Moc pěkný výběr, měj se hezky, Stáni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nosím džínové bundičky moc ráda, tohle je moje několíkátá...

      Vymazat
  15. Sako vypadá velmi elegantně a určitě i slušivě. Z kosmetiky znám pouze produkt od Balei na odličování očí, nedám na něj dopustit.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)