úterý 11. května 2021

Z kosmetické poličky 22

 V koupelně už mi stojí dva vypotřebvané produkty, takže přišel čas vyprázdnit tašku, ve které se skrývají ty, které jsem vypotřebovala v minulém měsíci. ne že by se do té tašky už nic dalšího nevešlo - tolik toho tam zas není, ale nechci míchat dva měsíce dohromady a dělat si z toho zmatek. Nezbývá než napsat článek a obaly hezky rozdělit do tříděného a normálního odpadu.
 
 

 
Anti-aging sérum Růže&vřídelní sůl (Manufaktura)

Koupeno - dárek. Balení - 30 ml.  Cena - ? (podle netu 375 Kč)
Moje první pleťové sérum.. A získalo si mne tedy hned po prvním použití. Má jemnou vůni po růžích, perleťovou barvu, dobře se aplikuje a na obličej stačí jen pár kapek. Balené je ve skleněné lahvičce s kapátkem, která je hezká i na pohled (a kapátko fungovalo celou dobu bez problémů). Obsahuje kyselinu hylauronovou a koenzym Q10. Po aplikaci se rychle vsákne a pokožky po něm je  vyživená, vyhlazená, příjemná na dotek.
5/5

Shower gel Energy (Logona)

Koupeno - holime.cz. Balení - 200 ml.  Cena - spolupráce (běžně 156 Kč )
Sprchový gel  má velice příjemnou vůni, ve které se mísí citron se zázvorem - přesně typ vůně, kterou mám ráda.  Má perleťovo-průsvitnou barvu (tvoří to takový melír) a trochu tekutější konzsitenci. Je balen v tubě, která  má odklěpěcí víčko a velmi povedený elegantní jemný design. Hezky  pění, umyje a neměla jsem po jeho použití pocit vysušené pokožky. Ale kvůli ceně bych asi váhala koupit si ho znovu, i když parfemace je fakt povedená. 
4/5

Aubaukur Feuchtigkeit (Balea)
 
Koupeno -DMdrogerie. Balení - 25 ml.  Cena - 19,90
Hydratační kůra  by byla měla vlasy oživit a vyhladit. Nanáší se na umyté, ručníkem  lehce vysušené vlasy a nechává se působit asi 5 minut a pak se opláchne.  Na své polodlouhé vlasy jsem použila celá sáček (který má hezký design), ale u krátkých vlasů by asi balení vyšlo na dvě použití. Přípravek krásně voní po mangu. Efekt se mi zdál takový průměrný, vlasy šly dobře rozčesat a byly o něco hladší, ale žádný zázrak to nebyl. Možná by to chtělo pravidelnější používání.
3/5

Augen Make-up entferner (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 100 ml. Cena - 29,90
Tento odličovač očí s obsahem aloe vera se stává stálicí na mé kosmetické poličce. Má jednoduché balení se šroubovacím víčkem. Příjemně  se používá - nevysušuje oční okolí a nevadil mi na oči ani v teď v pylové sezóně, kdy je mám hodně citlivé. Odličovací efekt je spíš průměrný (řasenka byla  trochu problém, ale s tou mám problém při odličovaní vlastně pořád). Rozhodně jde ale o výrobek s velmi dobrým poměrem cena - výkon. 
4/5
 
Palette Instant color (Schwarzkopff)
 
Koupeno - Rossmann. Balení - 25 ml.  Cena - 49,90
Po této barvě jsem sáhla už po několikáté - hlavně proto, že se jednoduše aplikuje. Prostě se vetře do vlhkých vlasů, napění se jako normální šampon a po 20 minutách spláchne.  Balení obsahuje i igelitové rukavice na nanesení. Odstín černá třešen, který jsem volila tentokrát,  je takový výraznější, hezky oživil barvu po celé délce vlasů  a slušně mi zakryl i odrosty  (které mám opravdu šedivé). Barva celkem  vydržela  asi 5 nebo 6 mytí, pak už to chtělo obnovu (kterou už jsem naštěstí mohla svěřit kadeřnici).
4/5
 
Cleansing Milk (Ellie)
 
Koupeno - Teta. Balení - 200 ml.  Cena - 49,90
Toto hydratační mléko je brandem řetězce drogerií Teta. Je určené pro čištění normální a smíšené pleti a obsahuje mandlový olej a vitamíny A, C a E. Má trochu hustší konzistenci, takže se mi s ním trochu hůř pracovalo a po jeho aplikaci jsem někdy měla trochu nepříjemný pocit. Vůně je hodně nevýrazná. Nijak mne nenadchlo a nemám důvod si ho koupit znovu.
2/5
 
Roll-on Verbena&Lime (Lavera)

Koupeno - holime.cz. Balení - 200 ml.  Cena - spolupráce (běžně 160 Kč )
Kuličkový deodorant neobsahuje hliníkové soli, alkohol ani parabeny. Měl velmi příjemnou svěží vůni limetky, nedráždil, dobře se aplikoval a na oblečení nenechával skvrny. Ale je to jen deodorant, čímž je limitovaná ochrana, protože pocení v podstatě neomezí. Na home-office byl fajn, ale pokud jsem byla víc v pohybu, tak už jsem se bez opakované aplikace večer necítila úplně komfortně. Škoda - vůně byla fakt moc pěkná, ale za ty peníze bych si přece jen představovala lepší ochranu.
3/5

 

Favoritem měsíce je určitě sérum Růže&vřídelní sůl od Manufaktury - to jsem používala moc ráda a myslím, že jsem ho neměla naposledy. Asi nejméně mne nadchlo pleťové mléko Ellie, a trochu zklamaná jsem byla i deodorantem Lavera.
A to už je pro tentokrát všechno. Sedm spotřebovaných kousků je na mne celkem slušný výkon. Do květnového článku se mi tu už pár kousků sešlo, tak uvidíme, jeslti bude bohatší.









 

28 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    na kosmetický článek jsem se moc těšila. To sérum z Manufaktury jsem taky měla a bylo luxusní. Spotřebovala jsem ho aspoň už tři balení:-) Na vysoké jsem si taky kupovala barvící šampony, vždy jsem je měla na oživení vymývající se barvy a byla jsem s nimi pokaždé spokojená. Teď chodím několik let pravidelně každý měsíc ke kadeřnici (až na covid) s barvou vlasů jsem hodně spokojená. Našla jsem fakt šikovnou kadeřnici, která perfektně barví a stříhá. Pleťová mléka jsem používala naposledy někdy na konci základky, když jsem s líčením začínala. Rychle jsem si pak oblíbila různé odličovače a micelárky a teď u mě už dlouho vede Yves Rocher. Ostatní produkty z tvého článku vůbec neznám, ale myslím si, že ten gel by mi mohl vonět:-)
    Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já pleťová mléka střídaám s micelárkami, jak to zrovna přijde. Jen na oči používám spešl odličovač. Gel voněl moc hezky, ale cena trochu masakr - normálně bych si ho asi nekoupila, ale v rámci spolupráce jsem si řekla, že vyzkouším něco neobvyklejšího.
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Ahoj Stáni :-) z tvého článku nemám s ničím zkušenost. Od Manufaktury mám v plánu vyzkoušet jejich sedmikráskovou řadu, ale to až časem. Spíše využívám možností jejich dárkových balíčků. Balea odličovač jsem možná už nějaký měla, ale mě obecně Balea už nějak moc nesedne přitom když jsem poprvé objevila dmko byla jsem z ní totálně unešená. Kadeřnici tu já vůbec nevyužívám, barva mi vydrží málo a úplně nemám 1500 každý měsíc jen na to abych si nechala obarvit vlasy, které si sama obarvím za 160 Kč. Takže naštěstí mě úplně covid o tyto procedury nepřipravil.

    Měj se fajn!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, dárkový balíček od M. jsem kdysi dostala - bylo v něm mléko a sprcháč s meruňkou a oboje bylo skvělé. Se sedmikráskou mám teď krém na ruce a přijde mi takový průměrný. Já už jsem skoro šedivá, takže barva holt chce investici, samo domo nevypadá úplně ideálně.

      Vymazat
  3. Stáňo, i mě se moc líbí tvůj favorit - to sérum už na pohled vypadá hodně dobře.
    Na druhé straně mince je kosmetika Ellie - taky jsem dostala pár kousků a kupovat si je opravdu nebudu.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, sérum je fakt bezva. Já brandem Tety nemám žádné zkušennosti. Prodejnu v mém dosahu otevřeli nedávno a při nákupu mi nijak nenadchl výběr, takže spíš střídám Rossmanna a DMko.
      Mějse pěkně

      Vymazat
  4. Zaujalo mě to pleťové sérum, miluji vůni růží a se značkou Manufaktura mám samé dobré zkušenosti :) Škoda, že to hydratační mléko bylo takové nevýrazné, ale obal mají výrobci celkem pěkný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliss, se sérem jsem byla spokojená hodně a vůně je opravdu pěkná, jemná, nevtíravá.

      Vymazat
  5. Stáňo, z uvedených produktů znám jen odličovač z DM drogerie. Marně přemýšlím, kdy jsem se naposledy nalíčila. Asi na Vánoce. Pak nějak už nebyl důvod. Bývaly doby, kdy jsem nepřekročili práh domu bez nalíčení. Ale kdeže loňské sněhy jsou.
    Zaujala mě ta barva na vlasy, budu to muset víc prozkoumat. Po posledním barvení jsem měla hlavu s nádechem do fialova. Naštěstí už se to vymylo.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, já se teď líčím i na půlhodinovou procházku po sídlišti :) a do sámošky. Jinak bych těch příležitostí taky moc neměla. Ale já jsem zas v líčení minimalista - stíny, obočí, řasenka a pomalu zas najíždím na rtěnku, když už se respirátor nemusí nosit všude ;-)
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Marcela- Nordic Passion12. května 2021 v 21:48

    Sérum by mě lákalo také, vůni růže můžu. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já velký fanda vůně růže nejsem, tak jsem to sérum dlouho odkládala. Ale nakonec se ukázalo jemná, nevtíravá, takže se líbila i mně.

      Vymazat
  7. Ahoj STáňo, sérum od Manufaktury jsem měla loni, také jsem ho dostala a bylo super, jen já preferuji např. levandulovou vůni. Ostatní produkty až na masku na vlasy v sáčku Balea jsem nezkoušela a vlastně je ani neznám. ☺ Zajímavé produkty a skvělé zhodnocení!!! ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky růži jako vůni vyloženě nepreferuji, ale u toho séra byla příjemná a nakonec se mi líbila.

      Vymazat
  8. Z osobní zkušenosti znám jen tu Manufakturu, dostala jsem taky k narozeninám sadu séra a krémy. Jinak výrobky neznám.
    Přeju prima májové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, ono té kometiky je tolik... Já když koukám na podobné články u jiných blogerek, tak taky většinuv věcí neznám.
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Tolik kousků snad vypotřebuju za celý rok... :D Nejvíce mě zaujala hydratační kůra, tak se na ní do DM určitě podívám.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nemám bůhví jak velkou spotřebu, ale ty čtyři až šest kousků většinou vypotřebuji. Záleží taky na tom, jestli v tom měsíci použiju nějaký jednorázový produkt (jako třeba teď barvu a vlasovou kúru) - to je toho hned víc :)

      Vymazat
  10. Manufakturu mám moc ráda....ale serum jsem od značky nikdy neměla.
    Docela úspěšný měsíc, že ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne určitě počtem spotřebovaných produktů spíš lehounce nadprůměrný :)

      Vymazat
  11. Od Manufaktury jsem měla vytipované nějaké produkty, že by mi mohly sedět, tak jsi mě trochu nakopla, abych se u nich v obchodě konečně zastavila, když už jsou zase otevřené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už od M. měla krém na ruce, tělové mléko a sprcháč a byla jsem spokojená (zvlášť s posledními dvěma produkty s meruňkovou vůní - ta byla fakt skvělá). Po séru určitě časem sáhnu znovu.

      Vymazat
  12. Pěkné spotřebováno. Barevný šampon jsem si také kupovala, ale odrůstá mi to šíleně rychle, takže zdlouhavým procesem barvím. Baleu vodu na odlíčení také používám a to sérum od Manufaktury mám máma a je také spokojená.

    Somethibgbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne je barevný šampon opravdu nouzovka - jsem už šedivá hodně a chce to spíš odborníka. Teď od kadeřnice vypadám mnohem líp.

      Vymazat
  13. Z uvedených produktů žádný neznám ani jsem nezkoušela, ale dost mě zaujalo to sérum od Manufaktury :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne bylo z dubnové spotřeby sérum jednoznačný "top"

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)