pátek 9. dubna 2021

Co jsem taky ochutnala 30

Tak dlouhý článek o tom, co jsem v minulém měsíci ochutnala, tu nebyl už hodně dlouho. Připravte se tedy na dlouhé čtení a možná si tomu možná vezměte třeba čaj nebo něco na zub. Já nebudu zdržovat dlouhým úvodem a půjdeme rovnou na věc...
 

 
Terine de Sanglier au Genievre (Les gourmets de Montsegu)
Koupeno - dárek. Balení - 180 g. Cena - ? (podle netu kolem 100Kč)
Kančí paštiku s  jalovcem dostal k Vánocům od syna manžel, ale rozdělil se se mnou. Paštika byla středně jemná, ale hutnější, takže se trochu hůř roztírala.  Obsahovala i kousky větší tuku. Chuťově byla docela vyvážená, ne nijak výrazná - ani zvěřina ani jalovec v chuti nijak nedominovaly
4/5

Veggie šťáva (Jojo)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 80 g. Cena - 22,90
Měkké želatinové bonbony jsou zajímavé  zejména tím, že obsahují kombinací ovocné a zeleninové šťávy. Malinové s dýní jsou kyselejší a trochu jsem v nich cítila i tu dýni, v borůvkových není řepa nijak znatelná. Jsou obalené v cukru (pro mne by ho mohlo  míň).
3/5

Mix marcarpone jogurt (Muller)

Koupeno - Lidl. Balení - 130 g. Cena 9,90 (akce)
Balení obsahuje 100 g jogurtu s přídavkem mascarpone a 30 g ovocné složky, která je v oddělené přihráce. Jogurt je hladký, hezky krémový, ovocná složka  není přeslazená - prostě je chuťově příjemný. Jen by v ovocné složce mohly být i kousky ovoce a ne jen pyré a neškodilo by ubrat na různých zahušťovadlech (byť  v chutí nejsou cítit). Ale celkový dojem je pozitivní.
4/5

Le Bleu Douux&Cremeux (Chene d´Argent)
 
Koupeno - Lidl. Balení - 250 g. Cena 59,90
Dvouplísňový sýr, který má vnitřní modrou plíseň a bílou plíseň na povrhu je  (jak  určitě tušíte) úlovek z francouzského týdne v Lidlu.  Dvouplísňové sýry samozřejmě znám, ale tenhle brandovaný pro Lidl jsem ještě neměla. A nijak mne nezklamal. Chuťově není špatný - je  příjemně krémový, modré plísně je v něm tak akorát. A pokud vám vadí sýry s výraznou vůní, tak tenhle k nim nepatří.
4/5

Creamy Kefir mild (Pilos)

Koupeno – Lidl. Balení – 250 g. Cena – 13,90
Tenhle výrobek mne zaujal názvem „kefír“, ale je to v podstatě ochucená zakysaná smetana (deklarováno jako „smetanový dezert“) . Ochucující složka (v mém případě broskev s maracujou) je na dně kelímku  a přišla mi  taková trochu moc „navoněná“. Jinak  je to chuťově dobré, ale na svačinu je to i na mne velké balení (o kalorické náloži ani nemluvím).
3/5

 Krém s lískovými oříšky (KetoDiet)

Koupeno – Brandnooz box. Balení – 50 g. Cena – 45 Kč
Krém obsahuje syrovátkový koncetrát, bambucké máslo, řepkový olej, sladidlo, kakao a lískové ořechy. Šikovné je balení v sáčku – jednak člověk není v pokušení zdlábnout půl sklenice a jednak nepotřebuje lžičku. Krém je docela sladký, vlastně chutná v podstatě stejně jako Nutela (takže pokud vám chutná, bude vám nejspíš docela chutnat i tohle).  Oproti Nutele  obsahuje víc bílkovin, ale pokud jde o kalorickou hodnotu, tak dietní to není ani smykem. A cena je tedy poněkud "masakr".
4/5

Kefírový dezert mango (Bohemilk)

Koupeno – Lidl. Balení – 150 g. Cena – 16,90
Kysaný mléčný výrobek, který místo jogurtových kultur obsahuje kultury kefírové (abych se přiznala, ani netuším, jaký je mezi nimi rozdíl). Dezert je krémový a hustý – opravdu se lžičkou odkrajuje. Chuťově je hodně podobný jogurtu, jen má takovou zvláštní jakoby perlivý nebo štiplavý dozvuk. Ovocné složky je tam tak akorát a nepřišla mi přeslazená. Pokud jde o složení, obsahuje o něco víc tuku než klasický běžný jogurt (je tak na úrovni smetanového) a v ovocné složce straší jako zahušťovadlo  kukuřičný škrob (obešla bych se bez něj, ale vzhledem k tomu, že je jen v té ovocné složce, tak mi tolik nevadí).
5/5

Ovsánek Meruňka (Semix)

Koupeno – Lidl. Balení -  160g. Cena – 14,90
Oficiální název výrobku je „ovesný zakysaný výrobek“ a  je to vlastně takový jogurt bez mléka. Obsahuje vodu, naklíčený oves, ochucující složku a jogurtovou kulturu. Mně chuťově nijak nezaujal  (a vizuálně tedy taky ne – má takovou hnědošedou barvu). Meruňkové složky je na dně kelímku docela dost, takže opravdou obsah ochutí, ale na můj vkus je hodně přeslazená.  Zajímavá zkušenost, ale zůstane bez reprízy….
2/5
 
Proteinový chlebík (Tasimo)

Koupeno – Lidl. Balení -  200g. Cena – 26,90
Chleba má vyšší obsah bílkovin (asi trojnásobek proti běžnému chlebu) a má docela dlouhou trvanlivost.  V balení je 6 čtvercových plátků, kterou jsou nadýchané a hodně měkké (díky čemuž se trochu hůř mažou). Obsahuje hodně semínek a chuťově není úplně  špatný. 
3/5

Tofu uzené (Chef select)
 
 Koupeno – Lidl. Balení -  180g. Cena – 19,90
Já tofu tofu domů normálně nekupuju (manžel těmto náhražkám masa neholduje 😉), ale když jsem teď doma na HO, tak jsem si řekla, že tohle uzené vyzkouším. Musím říci, že mne docela příjemně překvapilo - má jemnou, ale pevnou konzistenci a příjemnou kouřovou chuť. Na chlebu s máslem bylo dobré. Ještě ho někdy vyzkouším do nějakého teplého jídla.
5/5
 
Le Fascinant Degustacion noir fleur de sel (Les Creations) 

Koupeno – Delmart. Balení - 100g. Cena – 49,90
Pod tímto dloouhým názvem se skrývá hořká čokoláda se solí. Obsahuje 52 % kakaa, takže není hořká nijak moc, naopak mi na hořkou čokoládu přišla docela sladká. Hezký se rozpouští v puse a soli je tam taky akorát, aby udělala takový ten odlišný akcent.
4/5
 
Targa Florio

 Koupeno – Brandnooz box. Balení -  330 ml.. Cena – 19,90 (za kus)
Limonády nesoucí jméno automobilového závodu jsou vyrobeny ze sicilských citrusů a slazené třitnovým cukrem. Jsou docela dost perlivé, ale jinak chuťově dobré. Chuť pomerančů, resp. citronů působí opravdu přirozeně. Citronová chutná trochu nakysle a trochu nahořkle, červený pomerač je lehce nasládlý a klasická pomerančová má takovou tu trochu ostřejší pomerančovou chuť a dělala dojem džusu naředěného sodovkou (ta mne zaujala nejmíň). 
4/5
 
Chocolate Dezert (Deluxe)
 
Koupeno – Lidl. Balení -  85 g. Cena – 24,90
Dezert je deklarovaný jako čokoládová a smetanová pěna na čokoládovém krému,  ale úplně spodní vrstva chutna spíš trochu sušenkovo-alkoholově než krémově. Chuťově byl dezert takový průměrný, zatímco cena moc nízká nebyla.
2/5
 
Papája 

Koupeno – vietnamská večerka. Balení -  1 ks. Cena – 29,90 (sleva)
Rozhodla jsem se seznámit se s dalším druhem exotického ovoce, které jsem zatím znala jen sušené. Vychlazená čerstvá papája mi chutnala mnohem víc - má nasládlou dužinu, která chutná trochu jako cukrový meloun. Až zas narazím na nějakou hezky zralou, určitě po ní sáhnu.
5/5

Veggie fazolová (Hamé)
Koupeno –Brandnooz box. Balení - 105 g. Cena – 29,90 (doporučená)
Na tuhle zeleninovou pomazánku jsem hleděla poněkud nedůvěřivě - nemám ráda fazole, takže sama bych si ji určitě nekoupila. Ale  musím přiznat, že jsem byla docela příjemně překvapená. Pomazánka je dobře ochucená, má spíše obecně zeleninovou, než výrazně fazolovou chuť. Na plátcích knackebrotu byla fajn.
4/5

Yoghut drink Mango - Pineaple (Billa)

Koupeno – Billa. Balení -  230 g. Cena – 19,90
Bio jogurtový nápoj s příchutí manga a ananasu brandovaný pro řetězec Billa je podle mého totožný s Bifi drinkem Hollandia. Alespoň mně se chuť zdála stejná - vychlazený je příjemně osvěžující, nezdál se mi přeslazený. Budu ráda, když se v sortimentu Billy udrží vzhledem k příjemné ceně, která je cca o čtvrtinu nižší než u Hollandie. Jen mne trochu rozčiluje, že nevím výrobce...
4/5
 
 
 
 
Jako favority měsíce bych z té hromady výrobků asi označila   papáju a kefírový dezert s mangem. Příjemným překvapením bylo uzené tofu a chutnal mi i oříškový krém od KetoDiet. Propadákem je asi Ovsánek ze Semixu - ten mne fakt neazujal a zklamal mne i čokoládový dezer DeLuxe z Lidlu - od toho jsem čekala rozhodně víc.
Tak co - objevila jsem vám tímto článkem nějaké novinky? Nebo už všechno dávno znáte? Každopádně, pokud jste dočetli až sem, máte můj obdiv.
 




















30 komentářů:

  1. Mňam, tolik dobrot. Ještě, že už jsem po jídle. Papáju bych chtěla taky ochutnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě měla čerstvou papáju poprvé - narazila jsem na ni náhodně ve vietnamském krámku ve slevě, tak jsem si řekla, že ji vyzkouším

      Vymazat
  2. Stáni, tak dnes jsem neznala skoro nic, je to pro mě objevné. Papáju si kupuju mraženou do smoothie, a i když kupuju často exotické ovoce jako třeba mango, papáju čerstvou jsem ještě neochutnala, budu to muset napravit. Měj pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já čerstvou papáju měla taky poprvé. Nějak jsem na ni dřív nikde nenarazila
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáňo, znám kefírový dezert (to je porce tak pro dva) a tofu, to máme rádi.
    Podařilo se ti koupit pěkně zralou papaju, to se vždycky nepovede.
    Děkuji za přehled, obdivuji tu pečlivost v přípravě takových článků.
    Měj příjemnou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tu papáju měli u nás Vietnamci ve slevě, asi nešla na odbyt, tak jim tam i pěkně dozrála...
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Neznám nic snad kromě papáji :D Lákala by mě ta paštika.
    Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, my máme paštiky taky rádi (hlavně já :)).
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. K článku popíjím kafe, takže je super. že je dlouhý :-)
    Mnohé z článku jsem taky papala a třeba ta vege paštika mě opravdu příjemně překvapila.
    Moc neholduji jogurtům, ale ráda zkouším různé zakysanky atd, Právě mám na stole jednu novinku ( možná jen pro mě) z Lidlu, ta se určitě objeví v mém článku na blogu.
    Hezký den,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na jídelní novinku se budu těštit. Lidl mám teď blízko, tak jestli mne zaujme, mám ji kde koupit :)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  6. Ahoj,
    super článek, dopřála jsem si ho společně se snídaní:-) Zaujaly mě samozřejmě sýr s jogurtovým nápojem, to jsou moje oblíbené produkty. Jinak znám jen ty věci z brandnooz boxu a tam se v hodnocení shodneme. Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, věci z boxu byly tentokrát dobré, aspoň to, co jsem zatím ochutnala.
      Hezký den

      Vymazat
  7. Stáňo, z Tvojí ukázky bych si vybrala papáju a tofu - to znám a kupuju. A ochutnala bych ten proteinový chlebík z Lidlu. Jogurty a kefíry jím jen bílé neslazené. Ale děkuju Ti za článek, ráda se dozvím něco nového. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, ten proteinový chlebík nebyl špatný - je v něm hodně semínek a to já ráda.
      Hezký den

      Vymazat
  8. Stáni, přiznám se, že z uvedeného neznám téměř nic, kromě papáji. Jsou to pro mně novinky.
    Díky tvému hodnocení vím, co ochutnat a čemu se raději vyhnout.
    Jo a nad čtením jsem dostala parádní hlad. 🤣😂
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, to mám podobně - vždycky když večer sjíždím články na netu, tak bych si pak mohla dát druhou večeři :).
      Hezký zbytek víkendu

      Vymazat
  9. Milá Stáńo, tedy panečku, to je ale inspirace. Asi nejvíce jsi mne nalákala uzeným tofu. Já tofu mám moc ráda, ale sama si ho nepřipravuji, právě protože to nesvedu, ale zkusím pořídit v Lidlu a uvidím, bude to hold pokus/omyl. Jogurtíky a sýrem s dvoují plísní jsi mě taky nalákala. Krásný večer přeji. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, já uzené tofu snědla na chlebu s máslem a moc mi to chutnalo :)

      Vymazat
  10. Z tvého výčtu jsem ochutnala jen tofu z Lidlu. Kupuji ho často; chutná mi. A papáju, kterou si vychutnávám v zahraničí. Protože není nad čerstvě utržené plody.... božská mana)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, věřím, že čerstvá papája bude mnohem lepší - je to tak myslím u každého ovoce. Ale tahle byla myslím uzrálá dobře.

      Vymazat
  11. Teeeda, vetsinu veci neznam, asi bych prubla tu veggie pastiku a tofu. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veggie paštika byla docela příjemné překvapení, stejně jako tofu.

      Vymazat
  12. Stáni, pár věciček jsem už ochutnala, ale některé ani neznám. Díky za recenzi.
    Přeji hezký týden. D.

    OdpovědětVymazat
  13. Jogurt drink s mangem jsem kdysi měla a není tak špatný. :) Uzené tofu mám ráda ať už z Lidllu, Kaufu, Billy. Ještě mi z Lidlu chutná s bazalkou. :)
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip na tofu s bazalkou - mám bazalku ráda, tak po něm příležitostně kouknu.

      Vymazat
  14. Papáju bych taky moc ráda vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přiznám, že v obchodech papáju moc nevídám. Ta moje byl náhodný nákup (a kupovala jsem poslední :)).

      Vymazat
  15. Na recenzi tofu jsem byla upřímně zvědavá a jsem mile překvapena. Jsem ráda, že Ti také chutná, ale doporučuju moc od jiných značek nezkoušet... Mě chutnají jen ty z lídlu :) Nějaké rostlinné jogurty jsem také už měla, ale nikdy to nebyla žádná hitparáda...

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky překvapilo, že mi chutná. Občas si ho určitě koupím. U toho Ovsánka si nedokážu představit, jak by chutnala neochucená verze (tohle ani s převažující meruňkovou chutí nebylo nic extra :))

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)