čtvrtek 2. července 2020

L. C. Pattison - Spolubydlící

Máme tu další z hromádky knih, které jsem si vypůjčila z knihovny na červnovou dovolenou. Brala jsem si od každého žánru něco, takže po klasické detektivce tu mám zase thriller. Vybrala jsem si ho naprosto níhodně z regálu črstvě vrácených knih, žádnou recenzi jsem na něj nečetla ani jsem neznala autorku


Chloe a Megan jsou sice každá jiná - Chloe pracuje jako návrhářka scény, je citlivá a spontání, zatím co Megan  pracuje jako lékárnice a je rozvážná a pragmatická. Přesto jsou přítelkyně. Tak dobré, že se rozhodnou si společně pronajmout bydlení.  Po delším marném hledání najdou domek, který se  jim zalíbí na první pohled. Má to ale jen jeden háček - příliš vysoký nájem. Řešením je přibrat ještě jednu spolunájemnici. A tak s nimi začne bydlet Samantha. Ze začátku to vypadá, že našli skoro ideální spolubydlící, Chloe se s ní začíná pomalu přátelit, všechno se zdá bezvadné.  Ale netrvá dlouho začnou se dít podivné věci -  z počítače zmizí rozdělaná práce,  na drahých šatech se objeví inkoustová skvrna, ztratí se náhrdelník po babičce... Do toho se Chloe vrátí noční můry. Zdá se, že se ve vztazích mezi třemi spolubydlícími děje něco divného
V knize se střídá vyprávění ze tří pohledů (Megan, Chloe a malá holčička, o které se jen domýšlíme, kdo to je) a dvou časových rovin (současnost a minulost jedné z vypravěček) , což ale knížce rozhodně neubírá na přehlednosti. Je tu poměrně málo postav, takže se v nich člověk neztrácí. Jako mrazivý thriller bych knížku neoznačila, spíš jako "holčičí" thriller.  Ale četla se dobře, bavila mne a rozhodně měla zajímavý závěr. 


Anotace
Nejlepší kamarádky Megan a Chloe konečně našly perfektní dům. A zdá se, že Samantha bude perfektní spolubydlící. Po chvíli však začne být její chování zvláštní. Proč je tak uzavřená? Kde jsou všichni její přátelé a rodina? A proč se tak zoufale snaží být nablízku Chloe? Když se v domě začnou dít podivné věci, Chloe a Megan jsou čím dál vyděšenější. Brzy si uvědomí, že to, že si do domu – a do svých životů – pozvaly cizinku, byl nejspíš ten nejhorší nápad v jejich životě…
Vydalo nakl. Ikar v r. 2020, překlad D. Michnová


19 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    kniha vypadá zajímavě. Příští týden půjdu do naší knihovny, tak se po ní mrknu. Mám teď nějaké detektivní období, takže toto by mohlo být pro mě:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, mně se to četlo docela dobře, tak věřím, že se to bude líbit i tobě.
      Hezký víkend

      Vymazat
  2. Děkuji za další recenzi a přeji příjemný víkend, Stáňo!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Píšu si na seznam pro další návštěvu knihovny.
    Hezký den, Stáňo!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tak doufám, že nebudeš zklamaná. Měj se pěkně

      Vymazat
  4. Stáni, to zní hodně zajímavě. Už jsem ji párkrát na sociálních sítích zahlédla, ale přiznávám, že recenzi jsem si přečetla až tady, u Vás. :) Děkuji za tip, když ji potkám v knihovně, rozhdoně si ji půjčím. :)
    Pěkný víkend, Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, já si jí půjčila úplně náhodně a nezklamala.
      P.S. Uvítala bych tykání, pokud to nevadí.

      Vymazat
  5. Tohle by mě asi bavilo, takkže děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, překvapuje mne, že jsi ji nečetla :). A rádo se stalo.

      Vymazat
  6. Tak to je knížka přímo pro mě! Přidávám si jí na seznam četby. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že by mě kniha mohla bavit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, podle mého je to takový správny thriller pro holky :)

      Vymazat
  8. Marcela Nordic Passion4. července 2020 v 22:55

    Hmmm, tak nevím, jestli už bych se trochu nebála:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, myslím, že ne. Není to žádný drasťák.

      Vymazat
  9. Knížku jsem viděla jako novinku v posledním katalogu Luxoru, ale nakonec jsem šáhla po jiné novince. Ale teda podle anotace to mohlo být zajímavé čtení :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, je to takový holčičí thriller. Není to žádná drsárna a hlavní hrdinky jsou samé holky.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)