čtvrtek 7. května 2020

Z kosmetické poličky 10

Duben byl díky koronaviru  sice takový velmi zvláštní měsíc, ale pokud jde o mou kosmetickou spotřebu, tak šlo vlastně o standart, aspoň pokud jde o počet spotřebavaných  produktů. Možná trochu jiné je složení . Tři spotřebované krémy na ruce se mi v jednom článku snad ještě nesešly (dezinfekce prostě vysušuje). A dalším vybočením z normálu byl nákup barvy na vlasy. Normálně si vlasy nechávám barvit v kadeřnictví, ale ta jsou  zavřená  a mimořádná situace si žádala mimořádné řešení.


Krém na ruce měsíčkový  (Chopa)

Koupeno - ?  Balení - 100 ml. Cena - ? (podle netu asi 25 Kč)
Ani nevím, kde se tento krém na chalupě vzal, možná ho přivezla máma. Obsahuje měsíčkový extrakt a alantolin, které by měly napomáhat k regeneraci namáhané a poškozené pokožky. Je skoro bez vůně, dobře se roztírál, vstřebává se tak normálně, nezanechává žádný lepivý dojem.  Vyživující efekt je relativně slušný (na chalupě, kde ruce dostávají fakt zabrat),  poměr cena - výkon je podle mého dost dobrý.
4/5

Deodorant sensitive with cotton flowers (Fa)

Koupeno - dárek.  Balení - 150 ml. Cena - ? (podle netu kolem  45 Kč)
Deodorant bez alkoholu, který sliboval 24hodinovou ochranu. Vůně je taková pudrová, nenechává vleky, bohužel taky moc nefunguje  - ještě tak na sezení v kanceláři, ale při větší fyzické námaze nebo ve větším teple už nestačí, necítila jsem se s ním koncem dne už komfortně. Spotřebovala jsem ho v době home-office (na to byl tak akorát). Navíc při aplikaci byl poměrně nepříjemně výrazný   (skoro pokaždé jsem z něj kýchala).
1/5

Hand lotin  Asia blossom cherry (Cien)

Koupeno - dárek. Balení - 30 ml.  Cena - ? (podle netu asi 25 Kč)
Šikovné kabelkové balení krému na ruce s vůní třešňových květů. Má poměrně řídkou konzistenci a sladší ovocno-květinovou vůni. Krém se dobře se roztírá, trochu hůř se vstřebává a hydratace a výživa je taková průměrná. Nicméně měla jsem ho v kanceláři na stole a na průběžné mazání rukou  špatný nebyl.
3/5

Tekuté mýdlo Olive&petit grain (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche. Balení - 190 ml. Cena - 89 Kč
Už druhé balení - první jsem dostala jako dárek k nákupu a nalákalo mne tak, že jsem si ho  i přes vyšší cenu koupila znovu.  Má velmi příjemnou, nepříliš výraznou olivovou vůni. Dobře mu fungovala pumpička, hezky pěnilo a nevysušovalo ruce.
4/5

Color shampoo (Palete)

Koupeno - Rossmann. Balení - 70 ml. Cena - 79,90
Ve snaze vyřešit dvoucentimetrové šedivé odrosty, jsem se vypravila do drogérie pro tónovací šampon. Ovšem jak se v tom nevyznám, tak  z mého nákupu vyklubala dvousložková barva - krabička obsahovala jednak tubu s aplikací jsem barvou a pak sáčky s vyvíjecí emulzí. Obě tyto složky bylo třeba smíchat a pak teprve nanést. Aplikace nebyla nakonec nijak složitá (usnadnila jsem si ji nákupem hřebene na aplikaci barvy) a zvládla jsem ji i jako totální barvící začátečník. Na odrosty chytla barva v jiném  (tmavším) odstínu než na zbytek vlasů, ale to může být způsobeno mou  totální nezkušeností s barvením, stejně jako to, že se mi nepovedlo nabarvit úplně všechny odrosty. Inzerovaných 24  mytí barva určitě nevydrží - po nějakých 5 až 6 mytích na vlasech dostala už trochu zrz odstín. Ale na druhou stranu - barva je určena na zakrytí prvních šedin a moje šediny už rozhodně nejsou první ;-)
3/5

Care - Green tea (Avon)

Koupeno - swap. Balení - 100 ml. Cena - ? (podle netu kolem 50 Kč)
Krém měl hodně řídkou konzistenci a dobře se roztíral. Horší to bylo se vstřebáváním - ruce po něm chvíli zůstávaly jakoby mokré. Příjemně svěže voněl, což bylo jeho největší pozitivum, protože aní hydratace a výživa rukou nebyla bůhví co.
2/5

The one remover (Oriflame)

Koupeno - swap. Balení - 100 ml. Cena - ? (podle netu cca 200 Kč)
Odličovač má lehounce růžovou barvu a byl velmi příjemný na používání. Určený je především na odličování make-upu, ale já ho bez problémů využívala i na odlíčení očí, protože v nich nepálil.  Cenu jsem neřešila, protože jsem ho dostala výměnou za šaty, které mi neseděly, ale nevím, jestli bych si ho za ty peníze koupila, i když byl dobrý.
4/5

Moisture Care with olive (Palmolive)

Koupeno - Albert. Balení - 90 g. Cena - 12,90 (akce)
Taková klasika  - tuhé mýdlo v podstatě bez výraznější vůně s průměrnou pěnivostí. Myje a ruce nevysušuje. Velmi dobrý poměr cena - výkon.
3/5


Odličovací tampony (Cien)

Koupeno - Lidl. Balení - 140 ks. Cena - 21,90
Standardní odličovací tampony slušné kvality za velmi dobrou cenu. Mají hladkou, druhou s jemný reliéfem a jsou celkem kompaktní, jen vyjjímečně se stalo, že by se při vytahování z balení tampon rozděloval. Jsem si nimi spokojená, takže další balení...
4/5


Tak to máme sumasumárum 9 kousků. Pro většinu blogerek hodně minimální množství, pro mne takový lepší průměr. Nejlépe bych tentokrát asi hodnotila odličovač  Oriflame, který mi hodně vyhovoval (jen se mi zdál poměrně drahý) a tekuté olivové mýdlo Y.R (které trpí stejným neduhem): Příjemným překvapením byl krém na ruce Chopa, který udělá stejnou službu jako některé mnohem dražší krémy. Propadákem měsíce je deodorant Fa, který nefungoval podle mých představ a nevyhovovala mi ani agresivní vůně při aplikaci.


26 komentářů:

  1. Přiznám se, že se mi také poněkud zvýšila spotřeba krémů na ruce. Způsobuje to nejen dezinfekce, ale i práce na zahradě, i když se snažím pracovat v rukavicích.
    Z uvedených prostředků znám mýdlo Palmolive, které je opravdu kvalitní a krém na ruce z Avonu. Snacha je "Avon lady", takže mě pravidelně zásobuje. Vlasy si už spoustu let barvím sama, používám různé značky, ke kterým Palette rozhodně patří. Kupuji ale barvu, nikoli šampón. Už se na barvení chystám, mé vlasy po tom přímo volají.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, pokud jde o barvu, tak se těším, až zas otevřou kadeřnictví a svěřím se odborníkům :). Zvýšená spotřeba krémů na ruce přetrvává i teď na chalupě - sice odpadla dezinfekce (u nás skoro na samotě to není potřeba), ale přibylo mytí nádobí (doma mám myčku), práce za zahradě a úklid po zimě..., takže ruce dostávají zabrat.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  2. Ahoj,
    mslím, že se všichni potýkáme s tím samým problémem. Já si tedy nyní ruce mažu tělovými mléky, protože je prostě potřebuji nějak spotřebovat. A tedy taky proto, že mi doma došly krémy na ruce, ale nákupy jsi už viděla, takže víš, že jsem zase zásobila. Krémy na ruce z řady Avon Care mám ráda, ale shodou okolností jsem tento se zeleným čajem ještě neměla. Mýdlo na ruce od Yves Rocher taky znám a souhlasím s tebou. Je moc fajn, jen by mohlo být o dost levnější (dneska jsem zase koupila Baleu za dvacku). Krém na ruce Cien taky znám a mám stejné zkušenosti. Barvu na vlasy jsem už dlouho nekupovala (sobě), taky chodím ke kadeřnici. A už fakt trpím, protože mám pořádný odrost a potřebuji i ostříhat. Odličovač z Oriflame nemám vyzkoušený, ale budu ho sledovat, kdyby byl v nějaké pěkné akci. Těším se na další článek!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já už taky kadeřnici potřebuji akutně - ofinu mám až na nos a učesat se to nedá, o odrostech ani nemluvím (od mého samobarvení už zas nějaký čas utekl).

      Vymazat
  3. Stáňo, děkuji za tu přehlídku. nejvíc mě asi zaujalo, že si šla sama do barvení vlasů! Ač mi rostou celkem rychle, neodvážila jsem se! Ale už se dočkám, hurá!!!
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, mně se do toho barvení hodně nechtělo. Ale jsem už úplně šedivá, takže ty odrosty vypadaly hrozně. A ač jsem většinou pracovala na home-office, občas jsem do kanceláře musela a nechtěla jsem vypadat jako strašidlo..
      Hezký den

      Vymazat
  4. Barvu na vlasy Pallete používám, takže znám. Mýdla Palmolive kupuji také. Sáhla bych tekutém mýdle a i krém na ruce třeba měsíčkový bych brala. Za mého mládí zn.Fa frčela a i voněla mi. Teď už třeba po deodorantech této značky nesáhnu, vůně se mi zdají výrazné.
    Hezký sváteční den, Stáňo!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já před časem měla do Fa nějaký deospray, který mi docela voněl a fungoval, ale tenhle se nepvoedl. Ten měsíčkový krém byl fajn a přitom je docela levný.
      Hezkou neděli

      Vymazat
  5. Barvení jsem vzdala. Né, abych každému dokázala, že na to mám, ale aby mi na hlavě něco zbylo a taky aby to vypadalo. Barvila jsem se celý život sama a taky to podle toho vypadalo.
    Konečně mám bílé vlasy, odstín, který bych doma nikdy nedocílila. Proto já si počkám, byť mám už odrost hodně veliký.
    Díky styku se stovkami lidí, dezinfikuji víc než mažu.
    Ovšem včera jsem zažila nirvánu, kosmetiku po dvou měsících a olej se vsakoval rychlostí blesku, ty roušky jsou na pokožku peklo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, on je rozdíl mezi šedivým odrostem v bílé a šedivým odrostem v hnědé. To druhé (což je můj případ) vypadá výrazně hůř (vyzkoušeno za vás :)) a nezbylo, než to řešit svépomocí. Ale už se těším, až se zase vložím do rukou odborníků.
      Pokud jde o dezinfekci, tak jsi na tomu určitě hůř. A máš pravdu, že roušky nedělají obličeji dobře (a to já v nich nejsem celou pracovní dobu)

      Vymazat
  6. Stáni, teď máme asi všichni větší spotřebu krémů na ruce, i když já zas tak často desinfekci nepoužívám. Ale já si i běžně ruce pořád mažu, páč mám pocit suchosti, sotva se dotknu vody. Vlasy si barvím sama už dlouho barvou Natural Easy od Schwarzkopf, je složená s více ladicích odstínů, takže působí přirozeně. Bohužel už ji všude nenabízí, tak občas musím koupit přes net. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jsou věci, které ráda přenechám odborníkům a barvení patří mezi ně :). Já si mažu ruce hodně i normálně (krém mám běžně na pracovním stole), ale teď ještě častěji.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  7. Moje ruce taky trpí vlivem dezinfekce a to už jsou i tak normálně bez ní na tom dost bídně :D Jsi dobrá, že jsi šla do barvení sama a zvládla jsi to! Já pár let barvila vlasy babičce, když jsem ji řekla, že na tom vlastně není nic těžkého :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, pokud jde o moje barvení, tak se dá říci, že "nouze naučila Dalibora housti", ale jakmile otevřou kadeřnictví, zase se ráda svěřím odborníkům.

      Vymazat
  8. Taky teď hodně používám krémy na ruce. A na večer jsem si koupila klasický tělový krém ve velkém balení, protože ta spotřeba je teď opravdu obrovská. Deodoranty od Fa mi taky nesedí a většinou mi ani moc hezky nevoní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, já měla jedno "fáčko", které bylo docela dobré, ale tohle mi fakt nesedlo. Navíc já preferuju roll-ony.

      Vymazat
  9. Krémy na ruky - juj teraz ešte viac ako inokedy. Mám ich vždy doma niekolko. Z týchto som neskušala ani jeden.
    Inak tu sa mi zapáčilo aj mydielko Yves Roche, vyskušam niekedy.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mýdlo od YR je fakt příjemné, nemá příliš výraznou nebo sladkou parfemaci, takže vyhovovalo i manželovi. Ještě mám doma někde jedno ze stejné řady, ale s jinou vůní, tak uvidím, jaké bude to.

      Vymazat
  10. Já používám Yves Rocher a jsem moc spokojená...i když výrobky jsou čím dál dražší.
    V této době využívám všechny možné vzorečky.
    Přeji hezký víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, na likvidaci vzorků a různých zbytků z hotelových balení se chystám taky. Jen si vzpomenout, když něco dojde a nevytáhnout zas další velké balení.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  11. Milá Stáňo, v prvé řadě přeji krásný víkend. Odličovač Oriflame mne zaujal, ale musím přiznat, že cena mne naopak odradila. Jinak moc pěkný článek. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, děkuji. Mě ten odličovač zaujal, takže jsem si na netu dohledávala cenu, jestli bych si ho třeba neobjednala. A její výše, kterou jsem na netu našla, mne docela zarazila.
      měj se moc pěkně

      Vymazat
  12. Marcela Nordic Passion9. května 2020 v 14:52

    Člověk díky té situaci alespoň vyzkoušel i něco jiného:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, bez boje s barvou bych se ráda obešla :)). Ale krémy na ruce zkouším docela ráda. Teď mám rozdělaný doma jeden v koupelně a jeden u postele, totéž na chalupě, další mám v kabelce a ještě jeden v práci na stole. Ten na pracovní stole trochu zahálí, zato ty na chalupě mizely docela rychle - sice tady nedezinfikuji, ale práce na zahráce, absence myčky a uklid po zimě, dělají svoje.

      Vymazat
  13. Mýdla od Yves Rocher mám ráda. Sem tam nabízí i nějaké ty limitky a pokaždé krásně voní a nevysušují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle olivové bylo moc příjemné. Ještě mám nějakou jinou parfemaci, tak uvidím, jaká bude.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)