sobota 28. března 2020

Zahájená sezóna

Neodolali jsme dnešnímu krásnému počasí a vyrazili jsme ráno odzimovat chalupu (podotýkám, že máme chalupu na  skoro samotě, skoro u lesa😀, takže fakt nebezpečí, že bychom se s někým shlukovali 😀). Otevřeli jsme okna a pustili do baráku čerstvý vzduch. Manžel vyhodil chcíplou myš z koupelny, pustil na zimu zavřenou vodu a opravil už zase protékající nádržku na WC. Já jsem rozhrabala krtince a zlikvidovala několik nedodělků z podzimu (vytrhání uschlých letniček z koryt, ostříhání kapradí a levadule). Poseděli jsme na sluníčku a taky jsme se prošli po nejbližším okolí.

A tady vám z té procházky nabízím pár monotematických fotek.







Musím říci, že i když na Vysočině jaro zatím jen nesměle vystrkuje růžky a zatím se nic nějak moc nezelená, tak jsem se při tom courání kolem rybníčků u nás za lesem docela pěkně nabila na další týden home office a omezeného vycházení...


35 komentářů:

  1. Vypadá to tam nádherně. Muselo to být skvělé odreagování. Jo a taky moc krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
  2. Stáňo, věřím, že jste pookřáli. Krásné místo, sluníčko svítilo a procházka musela být velice příjemná.
    Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, ano procházka a sluníčko byly velice příjemné. Užili jsme si to.

      Vymazat
  3. Stáňo, Moc ti to přeju! V Praze to ten není jednoduché, ujet do samoty lesa není jen tak...
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já sice bydlím na kraji Prahy, ale lidí v lesoparku a okolí vůbec samozřejmě jsou. Rozhodně natolik, že si venku netroufnu chodit bez roušky. Zatímco na chalupě ano, co bylo velmi příjemné :)
      Měj se hezky

      Vymazat
  4. Stáni, krásné a věřím, že jste se nabili energií do dalších dnů. Měj klidnou a zdravou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, dobila jsem se a doufám, že mi to chvíli vydrží.
      Pěkný den

      Vymazat
  5. No zrovna si říkám, že tam jaro ještě větvičky neozelenilo a ona je to Vysočina.
    Tak to už chápu a rozumím.
    Věřím, že jste si provětrali závity a vůbec bych to nezdůvodňovala, protože tě můžu ujistit včera hřiště u nás praskalo ve švech, karanténa nekaranténa, nikdo to neřešil. S tímhle přístupem budeme mít nouzový stav ještě v prosinci.
    Kouzelnou neděli přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teď to vypadá, že jste na tom hřišti byli také :-)
      Kdepak, jenže u nás se skutečně lidé ve velkém scházejí venku a nic neřeší.

      Vymazat
    2. Simi, podle toho, co jsem viděla ve zprávách to byl celorepublikový trend. Chápu, že sluníčka si chtěl užít každý, ale nechápu, proč to muselo být na místech, kde bylo zcela jasné, že bude narváno.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  6. Věřím, že to bylo pro Tebe nabití baterek. I u nás bylo krásně, ale zeleno na větvičkách taky ještě není. Když vidím na některých fotkách rozkvetlý zlatý déšť, tak ten můj možná otevřel tak jedno oko po zimním spánku :-).
    Měj se Stáňo, hezky a hlavně přeji dny ve zdraví !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, u nás to bylo taky jen pár fialek, jinak ještě nic nekvete. Stejně mají ještě příjít mrazy (a na Vysočině budou určitě), tak to aspoň nespálí.
      Hezké dny i tobě

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Mám to tam ráda, i když chalupa i zahrada jsou velké a tak občas o víkendu ani za plot nevylezu. Ale tentokrát jsme si procházku nenechali ujít.

      Vymazat
  8. Stáni, máte chalupu na krásném, klidném místě. A rybníky téměř za humny, tak to nemá chybu. Skvělá procházka na pročištění hlavy. Pohled na vodní hladinu je hodně uklidňující, tu ve svém blízkém okolí nemáme.
    Přeji fajn neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, okolí je tam fakt moc pěkné, včetně spousty rybníčků.
      Měj se krásně

      Vymazat
  9. Ahoj, fotky vypadají nádherně, úplně mě to táhne ven, což se samozřejmě v tuto dobu nehodí. Naši na chatě byli už dvakrát, ale já jsem s nimi nemohla. Příště bych ale chtěla jet s mamkou já, tak se taky těším do lesa:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, sluníčko opravdu v sobotu táhlo ven. My schválně ujeli z Prahy - chalupa je na samotě, takže šlo užít si čerstvý vzduch bez roušky.

      Vymazat
  10. Jak já bych brala malilinkou chaloupečku na samotě u lesa.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já bych chtěla taky malilinkou chaloupku ;-). Tahle má víc místností, než nás tam jezdí :D, takže je tam pořád co dělat a pořád mám pocit, že potřeba údržby je o krok před námi. Ale okolí je tam krásné a chalupa snad ještě chvíli vydrží, aniž by nám spadla na hlavu ;-)

      Vymazat
  11. Stáni, tak tohle místo vám ze srdce přeji. Máte tam božsky. Teď víc než kdy jindy je taková místa potřeba navštěvovat, projít se v tichu a nasát čerstvý vzduch do plic.
    Tak ať nový týden přinese jen poklidné dny ve zdraví, nám všem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, je tam moc pěkně - Vysočina je taková malebná. A když se jdeme projít do okolí, málokdy někoho potkáme. Jen vedle tedy ve velkém chovají kuřata a obchodují s krmivem. Ale nic není dokonalé, že...
      Měj se i ty moc pěkně

      Vymazat
  12. Stáňo, krásné a pohodové fotky. Věřím, že sis parádně dobila baterky. :-D
    Hezké dny A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobila a vůbec se mi odtud nechtělo odjíždět...

      Vymazat
  13. Nádherná chaloupka... My bohužel nemáme. Rodiný dům se zahradou na práci úplně stačí. :D Ale jezdím ráda s dětmi za tetou na chalupu do Bukovska a to si zatím letos musíme odpustit. :(
    Mějte se krásně. Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabino, mi bydlíme v paneláku, takže jsem byla tentokrát fakt vděčná, že mám kam "ujet".
      Měj se pěkně

      Vymazat
  14. Veverko, příjemné a pohodové fotky. Já teď taky chodím každý den s prckem a se psem do lesa a trávíme tam hodiny. Příroda dokáže potěšit v tomto nelehkém čase. Přeji hlavně zdraví. Ráďa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráďo, byla to opravdu pohodová sobota. Opatrujte se, ty i prcek

      Vymazat
  15. Krasne misto, nedivim se, ze z panelaku prchate tam. Pekny den, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, v běžných časech prcháme rádi i jinam, na toulky v pohorách. Teď je chalupa taková jistota místa, kde víme, že sotva někoho potkáme. A je tam pěkně.

      Vymazat
  16. Mě takovéhle procházky taky hrozně dobíjí baterky! :) Jak o víkendu bylo hezky, tak jsme každý den někam vyrazili na výlet - do Královy zahrady na bledulky, do Vodárenského lesa kousek od nás a nakonec na stezku Lanškrounské rybníky. Všechny vycházky se mooc povedly :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, jít na chvíli na vzduch, je prostě třeba. A my plánovitě vybrali chalupu, protože víme, že tam nebudeme v lese nikoho potkávat.

      Vymazat
  17. To je krása! Jak já teď závidím všem, co mají možnost trávit čas aspoň na zahradě nebo o víkendu na chalupě. V Praze (zvlášť u nás v centru) je to zoufalé.

    OdpovědětVymazat
  18. Máte v okolí chalupy krásnou přírodu! Až jaro plně propukne i na Vysočině, bude to nádhera :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)