středa 23. října 2019

Mixitella

Mixitellu jsem objevila na e-shopu Mixit, kde si čas od času objednávám "vlastnoručně" namíchané musli nebo lyofizované ovoce. Jde o krém vyráběný z různých druhů ořechů doplněný čokoládou a dalšími příchutěmi.  Nejdřív jsem si objednala klasické balení arašídového krému s hořkou čokoládou (viz tady). Pak jsem na jejich stránkách objevila degustační sadu, která obsahovala minibalení všech tehdy vyráběných druhů a neodolala jsem...



Takže teď vám představím velkou recenzi všech malých Mixitell, které jsem ochutnala. A jako obvykle začneme základními údaji...
Zakoupeno - e-shop Mixit (mají možnost i osobního vyzvednutí v řadě prodejen zdravé výživy ap.)
Balení - 200 g (8x 25 g)
Cena - 249 Kč za degustační sadu



Arašídy s bílou čokoládou a  slaným karamelem


 Složení: arašídy loupané pražené 70 %, bílá čokoláda s karamelem 29,5 %, sůl 0,5 %
Nutriční hodnoty (na 100 g): 2386 kJ, tuky 43 g, sacharidy 33 g, bílkoviny 18 g 
Krém je poměrně hodně sladký, obsahuje křupavé karamelové kousky, v chuti je cítit karamel i arašídy, nejméně je patrná slaná příchuť 
6/10

Arašídy s mléčnou čokoládou

Složení: arašídy loupané pražené 75 %, belgická mléčná čokoláda 25 % (se sladidlem maltitol)
 Nutriční hodnoty (na 100 g): 2363 kJ, tuky 46 g, sacharidy 29 g, bílkoviny 20 g
 Čokoláda se v chuti krému trochu ztrácí, takže výsledný dojem  je spíš arašídověsladký než arašídověčokoládový. Chutnal mi ze všech variant nejméně.
5/10

Kešu s bílou čokoládou, kakaovými boby a 11 druhů koření a bylin

Složení: jádra kešu ořechů 60 %, bílá čokoláda bio s vanilkou 30 % , kakaové boby sekané 5 %, kokosový cukr, kořeněné kakaové máslo 2,1 %  

Nutriční hodnoty (na 100 g): 2308 kJ, tuky 43 g, sacharidy 39 g, bílkoviny 13 g
Krém má tekutější konzistenci, docela příjemně v něm křupou kousky kakaových bobů,  v chuti jsou cítit jak kešu, tak i koření (nepovedlo se mi identifikovat jednotlivé druhy). Chuťově je docela zajímavý, ale i tento krém je na mne dost sladký.
6/10

Lískový ořech s mléčnou čokoládou a proteinem

Složení: jádra lískových ořechů 60 %, belgická mléčná čokoláda 20 % (se sladidlem maltitol), proteinová směs (se sladidlem sukralóza)
Nutriční hodnoty (na 100 g): 2390 kJ, tuky 47 g, sacharidy 23 g, bílkoviny 25 g
 Krém má  trochu řidší konzistenci, v chuti jsou patrné oříšky i čokoláda  a kupodivu mi nepřišel přeslazený. 
8/10

Kešu s hořkou a bílou čokoládou a 24 druhů koření a bylin  

 Složení: jádra kešu ořechů 60 %, hořká čokoláda Uganda 25 %, bílá čokoláda bio s vanilkou 10 %  kokosový cukr, kořeněné kakaové máslo 1,8 %
Nutriční hodnoty (na 100 g): 2533 kJ, tuky 45 g, sacharidy 37 g, bílkoviny 15 g
Krém je díky obsahu hořké čokolády tužší a  není tak sladký jako jeho "bratříček" , ve kterém je jen bílá čokoláda.  V textuře je něco křupavého - zřejmě kokosový cukr, takže není úplně hladká.  Ani  tady jsem nedovedla identifiovat jednotlivé obsažené byliny a koření. A upřímně - docela bych se bez nich obešla, mám raději samotnou chuť kešu.
7/10

Kokos s bílou čokoládou

Složení: kokos 75 %, belgická bílá čokoláda 25 % (se sladidlem maltitol)
Nutriční hodnoty (na 100 g): 2604 kJ, tuky 58 g, sacharidy 31 g, bílkoviny 7 g
Krém má tužší konzistenci, je v něm hodně cítit kokos, který s bílou čokoládou vytváří docela zajímavou kombinaci. Výsledný dojem  byl lepší, než jsem čekala - kupodivu mi chuť nepřišla úplně přeslazená.  
8/10

Arašídy s bílou čokoládou a jahodami 


Složení: arašídy loupané pražené 70 %, belgická bílá čokoláda 20 %, lyofilizované jahody 10 %
Nutriční hodnoty (na 100 g): 2266 kJ, tuky 43 g, sacharidy 31 g, bílkoviny 19 g

Konzsitence krému je tak středně tuhá a trochu jakoby krupičkovatá (tento dojem vytváří zřejmě prášek s mrazem sušených jahod). Celková chuť mne docela příjemně překvapila -  kombinace arašídů, sladkosti čokolády a nakyslosti jahod mi přišla opravdu zajímavá
8/10


Arašídy s hořkou čokoládou Uganda

 Složení: arašídy loupané pražené 80 %, hořká čokoláda Uganda 20 %
Nutriční hodnoty (na 100 g): 2436 kJ, tuky 48 g, sacharidy 23 g, bílkoviny 22 g 
Výrazná chuť hořké čokolády a k tomu chuť arašídů. Za mne nejlepší kombinace. Měla jsem ji už i ve velkém balení a úplně nejvíc mi chutnaal v kombinaci s banánem. Ideální pro milovníky hořké čokolády.
10/10



Co říci na závěr? Degustační sada Mixitell je dobrá volba, pokud chcete před objednáním velkého balení vyzkoušet, jestli a která by vám chutnala nejvíc a která naopak ne. U mne vyhrála rozhodně Mixitella Arašídy s hořkou čokoládou Uganda - prostě hořká čokoláda, to je moje.  Chuťově mne zaujaly i varianty Kokos s bílou čokoládou a Arašídy s bílou čokoládou a jahodami (což je u mne, která bílou čokoládu nemusí docela s podivem). Naopak chuťově vůbec nezaujaly Mixitely Arašídy s mléčnou čokoládou a Arašídy s bílou čokoládou a karamelem.
A teď si brousím zuby (tedy spíš lžičku) na dvě novinky, které bych si ráda v brzké době objednala - Lískové oříšky s čokoládou, mlékem a kakaem a Brownie. Bohužel je zatím nenabízí v degustačním balení, takže asi budu muset risknout to velké...

Výrobek jsem si objednala  (a zaplatila) sama - nejde o spolupráci se značkou

29 komentářů:

  1. Sada vypadá zajímavě a jako degustace před koupí dobrá volba.
    Nicméně po přečtení složení na jejich stránkách je tam na mě moc cukru(sacharozy atd.).
    Tak ať chutnají i další příchutě.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  2. Stáňo, na začátku tvého příspěvku jsem úplně viděla, jak tento degustační balíček koupím jako dárek (vím přesně pro koho), ale tvá hodnocení ... No nevím, v poslední době se mi zdá všechno moc slazené a tyhle krémy nejsou zřejmě vyjímkou.
    Děkuji za info a přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ony chutě jsou individuální. Ta varianta, co nejvíc chutnala mne (arašídy s hořkou čokoládou Uganda) vůbec nechutnala manželovi (který je velký milovník arašídové Nugety). Takže já bych balíček na ochutnání balíček klidně koupila - balení jsou malá a žádné není takové, že bych ho nedojedla ;-)

      Vymazat
  3. Stáni, moc díky za recenzi.Myslím, že mám jasno, jaký mikulášský dárek- sklenici dostanou mí puberťáci. Měj se moc fajn a sladce, podzimně ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak doufám, že bude puberťákům chutnat ;-)

      Vymazat
  4. Já zde vždy ráda nakupuji. Je to lepší než klasická bonboniéra, ořechy v čokoládě, ovoce, různé tyčinky nebo tyto krémy jsou skutečně sázkou na jistotu a vždy potěší.

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle je super tip na dárek už místo bonboniery nebo na Mikuláše. Já si ořechová másla přidávám do kaší a tím je vlastně sladím, takže mě vůbec nevadí, že jsou sladší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já všechny ty degustační skleničky snědla jen tak "na mls". Do kaše mi mi asi taky žádné nepřišlo příliš sladké - tam se to rozloží (vyzkoušeno na hořko-bílé čoko s malinami, která mi jen tak moc nechutnala, v kaši byla fajn)

      Vymazat
  6. A great post! I love your blog. Your content is very interesting < 3
    I am following you and invite you to me
    https://milentry-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkná recenze :-) Já zatím měla ten slaný karamel a jahody s bílou čokoládou klasicky ve velkém balení a i když mi obojí celkem chutnalo, nemám potřebu to objednávat znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já znovu asi zase sáhnu po arašídové s hořkou čokoládou, ta mi chutnla fakt hodně.

      Vymazat
  8. Stáni, pro sebe bych si to nekoupila, já tohle nejím, ale jako o dárku o tom možná budu uvažovat. Měj hezký zbytek dne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to já si občas něco takové ráda smlsnu ;-). S banánem byla ta s hořkou čokoládou fakt bezva

      Vymazat
  9. No mnam, tak tohle bych mohla, dle popisu jako ty ugandu a jahodovou variantu, dekuji za tipy, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, Uganda je můj top, tu si určitě ještě někdy koupím

      Vymazat
  10. Koupila jsem si kokos s bílou čokoládou a ač mám normálně sladké moc ráda, pro Mixitellu jsem nějak nenašla využití. Na samotné mlsání mi to přišlo moc mastné (tučné, olejové?) a rychle se mi přejedla, na palačinky si dám raději domácí marmeládu. Jinak je ale Mixit skvělý, müsli mají úžasné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla (kromě Ugandy) jen ta minibalení a to se přejíst nestihlo :-)

      Vymazat
  11. Taky si u nich velmi ráda míchám různé musli. Mixitellu jsem neměla ještě žádnou, ale lákají mě k vyzkoušení a tohle porovnání je super. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak Mixitellu s hořkou čokoládou jsem si troufla koupit rovnou velkou, ta mi přišla jako minimální risk, že mi nebude chutnat. Ostatní mne lákalo ochutnat, ale velká balení jsem nechtěla, protože jsem netušila, jak se mi trefí do chuti.Z tohoto pohledu byla minibalení fajn.

    OdpovědětVymazat
  13. Stáni, určitě skvělá volba před koupí velkého balení. Věřím, že bych si na nějaké pochutnala, mám ráda bílou čokoládu i jahody. :o)
    Přeji fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, ta s jahodami přišla zajímavá i mně, a to nemám bílou čokoládu ráda :-). Mně lákalo vyzkoušet i ostatní varianty, kromě Ugandy, kterou jsem si koupila velkou, ale rozhdoně jsem nechtěla riskovat velká balení, protože jsem tušila, že některé budou mimo mé chuťové preference. Takhle jsem uspokojila svou zvědavost (a nejspíš zůstanu u té Ugandy)

      Vymazat
  14. Ahojky,
    ani nevíš, co jsi způsobila. Konečně jsem se odhodlala a objednala si na mixitu jejich kaši, kterou jsem si sama namíchala. Spokojeně jsem si objednávku odeslala a zaplatila. Druhý den ráno v práci jsem s hrůzu přečetla tvoji recenzi a zjistila, že tuto sadu potřebuji nezbytně vyzkoušet taky. Takže jsem pak zoufale psala do mixitu, jestli s tím jde něco udělat. Nakonec jsem musela celou objednávku stornovat a udělala jsem novou, i se sadou:-) Už se na to moc těším:-) Úplně jsi mě nalákala:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tak doufám, že budeš se sadou spokojená :-)

      Vymazat
  15. Žádnou Mixitellu jsem zatím nevyzkoušela , i když na ně dost často na sociálních sítích narážím. Degustační menu mi přijde jako skvělá volba a cenově je rovněž dostupné :) Lískový ořech s mléčnou čokoládou a proteinem by mi určitě chutnal. To vím i bez vyzkoušení :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne takhle byly sázka na jistotu arašídy s hořkou čokoládou - tam jsem si troufla objednat rovnou velké balení.

      Vymazat
  16. Také o této degustační řadě přemýšlím. Novinku Brownie jsem také postřehla a jako milovníka čokolády mě to zaujalo :D Arašídy s hořkou a bílou čokoládou jsem měla od jiné značky a musí říct, že mě s bílou čokoládou vůbec nechutnalo. Přišlo mi to jak arašídy s cukrem, vůbec jsem necítila čokoládu. Ale s tou hořkou je to dobrota!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla překvapená, že mi některé varianty s bílou čokoládou chutnaly. Já totiž bílou čokoládu nerada. Naopak brownies myslím, že mi chutnat bude - taky jsem milovník hořké čokolády.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)