úterý 20. srpna 2019

Nature Glanz box 2019

Tenhle box je speciální limitovanou edicí, která by měla představit nové výrobky šetrné k životníu prostředí. Měla podtitul "Inspirováno přírodou. Testujeme ve dvou." Každý z produktů byl totiž v zásilce obsažen dvakrát - abychom se o testování mohli podělit třeba s kamarádkou. I díky tomu poštou tentokrát dorazila poměrně velká a těžká krabice (byla jsem ráda, že z pošty ji dotáhl manžel...).
Pokud máte pocit, že o tomhle boxu jste na nějakém blogu četli už před časem, máte správný dojem. Díky nějakým zmatkům při placení, jsem box v původním termínu nedostala. Ale musím Brandnooz pochválit, že stačila poměrně krátká komunikace přes FB a box byl  do týdne u mne.




Cif Nature sprej do kuchyně (750 ml - 99  Kč)

Sprej na odstraňování mastnoty  a nečistoty v kuchyni obsahuje přírodní výtažky z citronu a další čistící látky na přírodní bázi. Ze všech výrobků, co v boxu byly, kuchyňský sprej asi využívám nejmíň  (ještě tu mám zbytek nějakého podobného výrobku z jednoho z předchozích Glanz boxů). Ale časem na něj určitě dojde. A voní opravdu  příjemně.

Sunlight All in 1 Nature (38 tablet - 429,90)

Tablety do myčky, které obsahují ingredience na rostlinné bázi a přírodní, biologicky odbouratelné složky a přitom by měly mít účinek srovnatelný s těmi běžnými a měly by dobře účinkovat i při ekologických mycích cyklech. Já doma používám obvykle sólo prášek, leštidlo a sůl, ale klidně vyzkouším i tablety. Musím ale říci, že u tohoto výrobku mi cena i s přihlédnutím, že jde o výrobek ekologicky šetrný, přišla hodně vysoká.

Sevent Generation Prostředek na mytí nádobí (500 ml - 69,90)

Prostředek na mytí nádobí neobsahuje syntetické vůně,  optické rozjasňovače (to se taky do prostředků na nádobí dává?) ani barviva. Má docela příjemnou vůni, která je kombinací máty a levandule a byla dosažena použitím esenciálních olejů.

Prací gel Surf Coconut splash (900 ml - 129,90)

Universální prací gel s vůní kokosu, který je dermatologicky testován, obsahuje esenciální oleje a slibuje dlohodobou intenzivní kokosovou vůni i po vyprání.  Gel voní  opravdu kokosově, jak to bude s výdrží, to prověří až používání. 

Domestos WC blok  power 5+ Tangarine (2x 55 g - 99,90)

WC blok by  měl bránit usazování vodního kamene a díky přírodním extraktům z  mandarinkových květů  zanechat příjemnou vůni.  Tento typ bloků doma používáme, takže vyzkouším ráda další variantu. 

Seven Generantion WC čistič (500 ml - 66,90)

Čistící prostředek na čištění WC s vůní borovice a šalvěje rovněž neobsahuje barviva, syntetické parfémy ani chlór a není testovaný na zvířatech. Tohle je typ přípravku, který mi aktuálně doma dochází, takže se opravdu hodí. Vůně mne na první očichání nijak nezaujala, uvidíme při používání (ale nejdůležitější stejně je, aby čistil).

Box jsem dostala v rámci spolupráce za zvýhodněnou blogerskou cenu

Box obsahoval celkem 6 druhů výrobků (každý po dvou kusech) v úhrnné ceně asi 1790 Kč (je třeba dodat, že díky tomu, že jde o ekologicky šetrné výrobky, pohybují se  v poněkud vyšší cenové hladině). Většina výrobků deklaruje  kromě ekologického  složení i balení do obalů z recyklovaných materiálů, které jsou znovu recyklovatelné. 
Box s čistícími prostředky asi není box, nad kterými by člověk udělal "wow", ale myšlenka propagace ekologicky šetrných výrobků je zajímavá a musím přiznat, že mne box opravdu potěšil. Obsahoval novinky, které jsem neznala, všechny produkty doma opravdu využiju (i na ten sprej do kuchyně časem dojde) a jeho hodnota tentokrát byla opravdu vysoká.  Ocenila jsem i dobré balení (tekuté přípravky měly přelepené závěry, aby se cestou nemohly otevřít a vylít).  Moje hodnocení je tentokrát tedy 100%.

22 komentářů:

  1. Tak o tomhle boxu slyším poprvé, ale jsou v něm docela šikovné věcičky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky,
    já jsem už spotřebovala gel na praní a ten jar na nádobí a s obojím jsem byla spokojená. Box se mi taky líbil, jen ty tablety do myčky vůbec nevyužiji, měla bych tam raději nějakou aviváž nebo nějaký čistič typu sidolux. Každopádně je vidět, že stárnu, protože mi dělají radost věci do domácnosti (např. nový vysavač).
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, gel na praní právě testuji v pračce, na ostatní dojde později, až dopotřebuji balení, co jsem načala před boxem. Mně se hodí i tablety - myčku máme :-).

      Vymazat
  3. Já kupuju eko výrobky v DM (třeba tablety do myčky) a přiznávám, že většinu věcí čistím octem a sodou.
    Je fajn, že se ti box líbí a že ho využiješ.
    Hezký den, Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, to jsi mnohem ekologičtější než box :-). Jinak v DMku občas taky nějaké jejich prostředky nakupuju.

      Vymazat
  4. Stáni, tak tohle je skvělý box. Ten bych taky využila úplně celý. Ty tablety do myčky mi taky přijdou děsně drahé. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tento box by mi udělal fakt velkou radost, samé super a užitečné věci:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem byla spokojená, že u ničeho nemusím řešit, komu to předám k využití, což se mi občas u klasického Glanzboxu stane.

      Vymazat
  6. O tomhle boxu jsem ještě neslyšela, ale vypadá super. Asi ho taky objednám, protože tyhle praktický věci do domácnosti by se mi šikly! :)

    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, box byl určitě praktický. Jen nevím, jestli bude ještě k objednání - byla to limitka a objednávala už se před notným časem (mně dorazila pozdě)

      Vymazat
  7. Tak tentokrat bych byla spokojená s výrobky i já:)... Super výběr.

    OdpovědětVymazat
  8. Takové výrobky spotřebuje doma asi každý. Znám jen tablety do myčky, ale určitě jsem je nekupovala za tuhle šílenou sumu...
    Stáňo, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tyhle tablety jsem teď viděla v akci v Albertu za poloviční cenu. To už pak jde.

      Vymazat
  9. Já také používám už mnoho let ocet a sodu, vlastně po celé domácnosti, je to záruka čistoty a dezinfekce.
    Ekologické přípravky výhradně používá má dcera, jen třeba konkrétně na toaletu musí použít nějaký dryák, prostě jinak se vodní kámen a usazeniny neodstraní.
    Ať ti vše slouží jako vynikající pomocník, cenově je to raketa, já raději kosmetiku na sebe než do bytu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, u kosmetiky je box větší riziko, že se obsah netrefí a nevyužiju to nebo mi přípravky nesednou vůní. Kosmetika do bytu je sázka na jistotu - to se spotřebuje vždycky. Zas tam trochu chybí ten případný "wow" efekt - toho se asi úklidovými prostředky dosáhnout nedá :-D

      Vymazat
  10. Stano, za me je to tedy nej box ever!!! Chtela bych snad vsechno. Kde se ta znacka 7th generation sezene? Produkty vubec neznam. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, značku Seventh generation by měla mít DM drogerie - aspoň jsem to zahlédla někde v reklamě. Jinak jsem ty produkty taky neznala.

      Vymazat
  11. Je skvělé, že se takhle snaží zvýšit povědomí o šetrných čistících prostředcích. Mě nejvíce zaujal prostředek na mytí nádobí :) Hlavně, aby stejně fungovaly jako klasické prostředky na úklid.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem zkusila vyprat v tom gelu a vypral dobře a vůně kokosu vydržela i na vypraném prádle.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)