neděle 4. srpna 2019

Co jsem taky ochutnala 10

Musím konstatovat, že jsem nějaká zpožděná - doma na zdi mi ještě visí kalendář s červencovou stránkou a článek s tím, co jsem minulý měsíc ochutnala, se taky nějak trochu opozdil. Svou "zásluhu" na tom nejspíš má nachlazení, ze kterého se už od půlky týdne snažím vyhrabat. Zatím bohužel bez valných výsledků. Takže tady je můj obvyklý každoměsíční článek a já  si jdu uvařit další hrnek čaje.


A touch of sea salt (Lindt)

 Koupeno - Albert. Balení - 100 g, Cena - 49,90 (akce)
Hořká čokoláda s přídavkem mořské soli. Čekala jsem od ní trochu víc, přece jen Lindt se prezentuje jako hodně dobrá značka čokolády. Byla o něco víc sladká než bych si představovala (měla jsem si přečíst složení - ona obsahuje totiž jen 47% kakaa)  a naopak ten "dotek soli" v ní nebyl příliš výrazný.
7/10

Häagen Dazs Belgian chocolate

Koupeno - Albert. Balení - 400 g. Cena - 169 Kč
Čokoládová smetanová zmrzlina je chuťově dobrá, obsahuje kousky čokolády. Ve složení nejsou rostlinné tuky ani glukózový sirup. Ale taky je hodně drahá (asi tak troj až čtyřnásobně proti bežným zmrzlinám) a chuťově mi ve srovnání s těmi běžnými vaničkovými zmrzlinami ta chuť tak výrazně lepší nepřišla.
7/10

Toustís tmavé (Penam)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 300 g. Cena - 32,90 (doporučená)
Se světlou variantou tohoto pečiva jste se mohli seznámit v minulém článku, tentokrát v boxu byla jeho tmavá varianta.I tentokrát jsme toustís využili na výrobu burgerů a já poprvé využila na focení břidlicové servírovací destičky, které jsem dostala před víc než měsícem k narozeninám Takže jsou tu spíš kvůli té fotce ;-). Žádný zvláštní rozdíl jsem v chuti nezaznamenala.
7/10

Acidofilní mléko Malina (Mlékárna Kunín)

Koupeno - Point to go. Balení - 300 g. Cena - 24 Kč
Acidofilnímléko bylo příjemně osvěžující, malinová příchuť byla docela patrná a nepřišlo mi přeslazené. Jako rychlá svačinka bylo fajn. Plusem je opakovaně uzavíratelná kartonová lahvička, ze které se docela dobře pilo. Poměrně vysoká cena je asi daní za nákup na autobusáku, předpokládám, že v běžném obchodě stojí méně.
8/10

Active Limeta a máta (Pilos)

Koupeno - Lidl. Balení - 400 ml. Cena - 12, 90
Jogurtový nápoj s živými  kulturami, který pro Lidl vyrábí Olma,  mne zaujal svou příchutí, která mi přišla zajímavá a taková letní; těšila jsem se, že bude příjemně nakyslá. Ale bohužel limetku v chuti zcela přebíjí máta, která je agresivně výrazná. Moc mi nápoj nechutnal, určitě si ho znovu nekoupím.
4/10

Pomazánka česneková (Chef select)

 Koupeno – Lidl.  Balení – 135 g. Cena  - asi 25 Kč.
Pomazánky si normálně dělám sama, ale potřebovala jsem rychle občerstvení na chatu, kde nemám na vaření moc suroviny, tak jsem sáhla po hotovkách. Složení sice úplně ideální není (bramborový škrob, konzervanty), ale  chutově celkem ujde – je hodně česneková, což mi vyhovuje. Jen by asi mohla být míň slaná.  Konzistence je taky akorát – dobře se maže. Jde o lidlovský brand, výrobcem je Delimax Hodonín.
6/10
 

Pomazánka Třená niva (Chef select)

Koupeno – Lidl.  Balení – 135 g. Cena  - asi 25 Kč.
Druhá pomazánka, kterou jsem koupila na chatu. I tady jde o lidlovský brand vyráběný Delimaxem Hodonín.  Obsahuje 45 % sýru Niva, má hrubší konzistenci se které jsou  patrné drobné hrudky sýra. Chuťově není špatná, v nouzi po ní bez problémů sáhnu,  ale samozřejmě i v ní jsou konzevanty a bramborový škrob.
7/10

Zakysaná svěží (Mlékárna Kunín)

Koupeno - Albert. Balení - 190 g. Cena - 12,90
Zakysaná smetana s pouhými 8 % tuku. Je o něco řidší než tučnější smetany, ale je daň za to, že absence tuku není doháněna přidáním škrobu. Na jahodových nočkách byla fajn a myslím, že najde využití i na lehké letní dipy k masu.
8/10

Tyčinka Sportness Eiweiss 50% (DM)

Koupeno - DM drogerie. Baleni - 45 g. Cena - 24,90
Proteinová tyčinka s příchutí čokoládových brownies  má 50% obsah bílkovin a je slazená sukralózou, takže má relativně nízkou kalorickou hodnotu. Chutí i konzistencí asi nejspíš připomíná čokoládovou tyčinku Deli (tedy jestli si ji pamatuji dobře, protože jsem ji už hezkých pár let neměla) - je tak akorát měkká a chutná čokoládově. Přišlo mi, že i slušně zasytila. Na výlet dobrá svačina do batohu. Mínus má za obsah palmového tuku.
8/10

Super Mysli protein a quina s čokoládou (Emco)

Koupeno - Lidl. Balení - 500 g. Cena - 44,90 (doprodej)
Toto mysli má oproti křupavému s ořechy a čokoládou, které si kupuji běžně, vyšší obsah proteinů a nižší obsah cukrů. Konzistencí je mysli spíš "sypací", nejsou v něm spečené hrudky.  Neobsahuje rozinky a lískáče, naopak obsahuje sojový protein a pufovanou quinu. Chuťově není špatné, ale musím říci, že mně ořechy a rozinky docela chyběly.
6/10


 Camembert Vlašský ořech (Prézident)  

Koupeno - Billa. Balení - 120 g. Cena - 29,90
Sýr s  bílou plísní na povrchu a vlašskými ořechy uvnitř mne zaujal dřeveným obalem . Původně koupila k vínu, ale nakonec jsem ho snědla na chlebu s máslem. Ořechů jsou v něm spíše drobné kousky, takže nejsou ve výsledné chuti moc znát, což mne trochu zklamalo.
7/10

Protein jogurt (Mlékárna Stříbro)

Koupeno – kantýna v práci. Balení – 150 g. Cena – 14 Kč
Jde o jogurt se zvýšeným obsahem bílkovin (ve 100 g jich je 6,9 g, což je zhruba dvojnásobek oproti běžnému jogurtu). Jogurt je hodně hustý (dá se krájet lžičkou) , textura mi přijde trochu jakoby krupičkovatá. Chuť je spíš kyselejší.  Úplně můj top to nebude, ale špatný taky není.
6/10


I červenec přinesl věci spíše u hranice lepšího průměru, než nějaké úžasnosti nebo totální propadáky. Nejmíň mi určitě chutnal limetkovo-mátový nápoj Active a kdybych měla vybrat nějaké vítěžźe měsíce, tak asi sáhnu po  zakysané smetaně Svěží z Kunína a  tyčince Sportness (vzdor k výhradě ke složení).
A co vy - ochutnali jste něco z mé přehlídky (a sdílíte můj názor nebo máte úplně jiný)? Nebo jsem vás inspirovala k tomu, že něco vyzkoušíte?

20 komentářů:

  1. Stáni, jak koukám, opět žádný vyslovený trhák. Znám jen čokoládu Lindt, ta mě tedy chutná, ale je pravda, že si ji kupuji v Německu (snad to není další z výrobků, které stejně vypadají a jinak chutnají). Zmrzlinu Häagen Dazs mám ráda, čokoládovou jsem ale neměla, kupuji vanilkovou a mango.
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já mám Lindt taky ráda - většinou kupuju s 80% nebi 70% obsahem kakaa. Tady jsem chtěla ochutnat tu variantu se solí a nevšimla jsem si, že je obsah kakaa nižší. A jestli se dělám HD zmrzlina s mangem, tak tu zkusím, mám mango moc ráda.

      Vymazat
  2. HD zmrzlina je božská, ale chce to podle mě ochutnat spíš ty méně obvykle příchutě. Osobně bych si čokoládovou nebo vanilkovou nekoupila, protože jak píšeš, asi bych moc neviděla rozdíl mezi touto zmrzlinou a levnějšími. Ale ty zajímavější příchutě typu slaný karamel, makadamia, brownie atp. jsou božské.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že to asi bude chtít zkusit nějakou míň obvyklou variantu... Brownie mne moc nelákají (nemám ráda ve zmrzlině kousky sušenek), ale makadamia by asi za vyzkoušení stála

      Vymazat
  3. Stáni,
    tys toho ochutnala!!!
    Můj favorit je zmrzka HD- tu si občas dopřejeme s kamarádkou a máme rádi s makadamovými oříšky. Krásný den Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. Jarko, dám asi na tvé doporučení a příležitostně tu s makadamiovými oříšky zkusím

    OdpovědětVymazat
  5. Acidofilní mléko od Kunínu si kupuji často, jak to neochucené, tak i malinové. Vyhovuje mi menší balení než mají klasické kefíry. Mohli by dělat i více příchutí. :)

    Co se Lindtu týče, kolegové Švýcaři říkali, že Lindt vyrábí čokoládu ve 3 kvalitách a ta nejvyšší je dostupná jen ve Švýcarsku. Nevím, co je na tom drbu pravdy, každopádně když kolegové dovezou Lindt čokoládky ze Švýcarska, tak opravdu chutnají jinak než ty zakoupené u nás. Já teda miluji Cailler, po těch bych se utloukla, ale v ČR nejsou běžně k sehnání...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to mléko vybrala právě proto, že mělo malé balení - velké jsem do busu nechtěla.
      Lindtky odjinud jsem neměla, když si někde za hranicemi koupím čokoládu, tak sáhnu po značce, kterou z českého trhu neznám

      Vymazat
  6. Taky nechápu co na tě zmrzce Hägen všichni mají. Měla jsem více příchutí, žádná mě mimořádně neoslovila ( až na slaný karamel, ta byla výborná) a ta cena......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já jí dám příležitostně ještě šanci (nejspíš až bude v nějaké akce ve slevě :-D)

      Vymazat
  7. Ahojky,
    když to tak čtu, tak si uvědomuji, že mám telefon plný fotek jídla a článek nikde:-) Zaujala mě ta tyčinka z DM, i když 24 Kč je docela dost. Já si vaničkové zmrzliny moc nekupuji, nejraději mám zmražené jahody nebo mrože. Ta mátová věc by mi taky nechutnala, nemám ráda mátu.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, :-D. Pokud jde o tu tyčinku, tak mezi těmi bílkovinovými je 25 Kč dobrá cena. Navíc mi tahle chutná, do batohu na výlet je to fajn svačina. A myslím, že vyšla docela dobře i v nějakých testech.

      Vymazat
  8. Osobně jsem byla ze zmrzliny zklamaná, měla jsem možnost ochutnat několik příchutí na předváděčce firmy a cena krát chuť... nic výjimečného, nic, z čeho bych hodila záda.
    Dostali jsme domů celý karton a sama bych si ji rozhodně nekoupila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, jak to tak čtu, jsou názory na HD docela rozporuplné. Jak jsem už psala - jednu šanci asi ještě dostane, ale pro jistotu počkám na nějakou slevu ;-) (tuhle mi manžel koupil, aby mi osladil neschopneku)

      Vymazat
  9. Proteinový tyčinky z DM naprosto miluju :D Hlavně ty s křupínkama. Jinak ty jogurty s vyšším podílem bílkovin mi vždycky přijdou kyselejší než normální.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já si proteinové tyčinky z DMka taky kupuju docela často - většinou na výlety střídám proteinové a raw.

      Vymazat
  10. Marcela - Nordic Passion7. srpna 2019 v 16:04

    Znám čokoládu a zakysaný nápoj Kunín, ten mátový ne. Kunín za mě chuťově dobrý, fena vyšší, to je pravda. Jinak moc věcí neznám. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Lindtka je hodně známá, ale tu slanou jsem zkoušela poprvé. Zakysaný nápoj Kunín je fajn,tam nakonec v případě potřeby překousnu i tu vyšší cenu. Mně příjemně překvapila ta nízkotučná zakysaná smetana - že není nastavená škroby.

      Vymazat
  11. Lind jsem ještě neměla a to čokoládu miluji! :) Jinak ta tyčinka z DM je dle testů jedna z nejlépe hodnocených a mě osobně moc chutnala. Kunín mléko mi chutná, ale taková mléka mám raději bez příchutě.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zrovna tahle Lindtka nenadchla, ale ta jinak mám jejich hořké docela ráda - většinou si kupuji s 70% nebo 85% obsahem kakaa, občas i tu superhořkou s 99% obsahem kakaa (ta už je tedy hořká brutálně). Proto mi možná tahle tolik nechutnala - byla míň kakaová.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)