pátek 21. prosince 2018

Cool box - zima 2018

Každému, kdo zná mou vášeň pro  krabičky s překvapení, bude jasné, že když mi přišla nabídka boxu "Bílé Vánoce 2018", tak jsem neodolala.  Cool boxy by měly být novou edicí, jejímž obsahem budou  novinky z chladících regálů. Krabice, kterou jsem si včera  donesla z pošty, byla docela velká a těžká a trochu šplouchala, tak jsem byla zvědavá, co v ní najdu ...
Pokud jste zvědaví taky, můžete pokračovat dál ve čtení článku




Rama S aplským mlékem (400 g - doporučená cena 49,90)

Rostlinný tuk vhodný na mazání, pečení i vaření s nižším obsahem nasycených mastných kyselin. Rostlinné tuky na mazání pečiva používáme (i když musím říct, že mažu dost tenkou vrstvu, takže jejich chuť ani moc nevnímám) , takže se u nás neztratí.

Rama Jednodušše rostlinná  (400 g - doporučená cena 49,90)

Tato verze Ramy je vyrobena z řepkového oleje, neobsahuje mléčné složky (takže je vhodná i pro vegany). Ani tuto verzi nemám problém vyzkoušet a jsem zvědavá, jestli poznám nějaký rozdíl v chutí oproti té s mlékem.

Hera Bez laktózy (250 g - doporučená cena 27,90)

První  z řady tuků na pečení, které byly v boxu. Tato Hera neobsahuje laktózu a je tedy vhodná i pro vegany. Měla by jít dobře zpracovávat i bezprostředně po vytažení z lednice. Já peču hlavně z másla, ale nějak si poradím i s touto Herou.

Stella Original (250 g - doporučená cena 19,90)

Tento rostlinný tuk na pečení s máslovou příchutí neznám, když už sáhnu výjimečně po rostlinném tuku, tak je to Hera. Tak aspoň vyzkouším něco nového, i když se přiznám, že mne trochu odrazuje obsah palmového tuku (byť by měl pocházet z certifikovaných plantáží)

Stella Cukrářská (250 g - doporučená cena 22,90)

Další verze rostlinného tuku na pečení a v tomto případě i na přípravu krémů. Pro mne je v případě krému jedinou volbou máslo, takže na krém ji určitě nevyužiju. Ale na pečení snad ano (jestli toho zvládnu vůbec tolik napéct - tuky jsem teď zásobená víc než dost, což tedy mimochodem po svátcích nebude úplně ideální)


Hollandia Balance (4x 230 g - doporučená cena 24,90)

Jogurtová smoothie, která kombinují jogurt Hollandia s rozmixovaným ovocem a zeleninou, jsem už ochutnala (psala jsem o nich recenzi na svém minulém blogu - tady). V boxu mi udělaly jednoznačně radost, protože mi všechny čtyři verze chutnaly a ráda si je zase dám.


Monte White choco splits (150 g - doporučená cena 24,90)

Tak tenhle kousek potěšil mého muže, který je velkým milovníkem tohoto mléčného dezertu. Normálně si kupuje jinou verzi, ale tahle s kousky čokolády prý byla taky dobrá (dezert v něm zmizel dřív, než jsem stihla dopsat článek).

Jogobella Garden fruits (150 g - doporučená cena 12,90)

Jogurt se prodává ve čtyřech příchutích, které jsou vždy kombinací  dvou druhů ovoce. V mém boxu byl jogurt s rebarborou a jahodami. Já si sice ochucené jogurty skoro nekupuji, ale ke svačině jím nepohrdnu a na kombinaci s rebarborou jsem docela zvědavá.

Ugo 100% raw šťáva  (250 ml - doporučená cena 39,90)

Další kousek, který mi udělal radost. Vyzkoušet   100% ovocné nebo zeleninové za studena lisované šťávy této značky mne už lákalo docela dlouho, ale vždycky mne nakonec odradila cena. Takže na vyzkoušení se těším a vyhovuje mi i kombinace ovoce - malina,jahoda, borůvka a jablko.

Veto Vegisteak čevapčici (180 g - doporučená cena 53,90)

Vegetariánské a veganské varianty mastných výrobků si moc nekupuji (vlastně jen občas nějakou luštěninovou paštiku,  ty ale spíš považuji za specifický druh pomazánek než náhražku mastného výrobku). Ale seznámení se s novou chutí se nijak nebráním.

Zottarella Minis srdíčka (150 g - doporučená cena 43,90)

Srdíčka ze sýra mozzarelového typu  by byla vhodnou surovinou na silvestrovské pohoštění, ale ty z boxu bylo nutné spotřebovat dřív, takže jsem je snědla v práci hned druhý den. V boxu mne rozhodně tenhle výrobek rozhodně potěšil. Na nějaké studené mísy nebo zeleninové špízy  mohou být fajn oživení, takže pak člověk "překousne" i tu vyšší cenu.

Takhle bylo zabaleno - termokarton a chladicí sáčky


Celkem bylo v boxu  14 výrobků v celkové hodnotě asi 445 Kč, což je opravdu hodně. Musím říci, že mi koncept boxů s chlazenými výrobky přijde zajímavý - rozšiřuje to sortiment výrobků k ochutnání. Věřím, že tahle limitka nebyla poslední a pokud bude další, určitě si ji objednám. Jediné, co mi trochu mi vadilo to, že vlastně třetinu boxu tvořily tuky - myslím, že jeden na mazání a jeden na pečení byl byl tak akorát. S ostatním výrobky jsem ale spokojená a vesměs mne potěšily.  Oceňuji pečlivé zabalení, které myslím udrželo obsah boxu v dobré kondici  (v krabici byly izolační desky a mrazicí sáčky, které mi zůstaly jako bonus).
Kdybych měla vyjádřit svou spokojenost s tímto boxem  procenty, tak by to nejspíš bylo 90%.

Box jsem dostala v rámci spolupráce za zvýhodněnou blogerskou cenu

17 komentářů:

  1. Stáni, věřím, že je to vždy pořádné překvapení, co v boxu najdeš. S množstvím tuků také souhlasím, 2 by určitě stačily. Jinak bych ochutnala vše. :o)
    Přeji pohodový víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, mám překvapení ráda, ráda zkouším nové výrobky, takže boxy mi vyhovují, i když to občas nedopadne úplně podle mých představ. To ale nebyl případ tohoto boxu - s tím jsem fakt spokojená. A asi se popasujeme i s těmi tuky, ony mají trvanlivost do února nebo do března. A do té doby něco péct budu ;-).

      Vymazat
  2. Je pravda, že něco takového je velmi zajímavý koncept. Já tedy máslo apod. obecně vůbec nemusím, tudíž na pečení a zbytek ahoj. Jinak ale ten box vypadá poměrně zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, mně se právě líbilo, že zas přišel trochu jiný typ produktů...

      Vymazat
  3. Mě by stačila šťáva Ugo a zottarella, zbylé výrobky nekupujeme. Balení je vychytané, je vidět, že si s tím dali práci.
    Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento box mě mile překvapil. Líbí se mi všechny produkty, využiji je bezezbytku :-) Nejvíce se těším na Holandie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, Hollandie jsou dobré - já už je testovala hned, jak se objevily na trhu. A protože nejsou nejlevnější, tak si je sama moc nekupuju. Takže v boxu potěšily (a už jsem dvě balení zlikvidovala)

      Vymazat
  5. Mám taky ráda překvápka.....ale jsem asi sto let za opicemi nebo nejím a nevařím:-)))) nic z toho neznám a nepoužívám. Opět díky za rozšíření ob obzorů. Hezký adventní víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ony by v těch boxech měly být hlavně novinky, takže když nic neznáš, je to vlastně správně ;-)

      Vymazat
  6. Přemýšlela jsem, zda bych do toho šla a pro mne by ta překvapení asi nebyla.
    Co se týče těch jogurtů, tak super a zbytek kromě ovocné šťávy mimo mísu. Tuky totiž nekupuji, používám na vaření i pečení výhradně máslo.
    ... a tak přeji na příště hodně adrenalínu a nové obzory v gastropřekvapeních.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simono, tuků bylo fakt trochu moc, což byla (aspoň v mých očích) jediná chyba boxu (i když u nás se postupně nějak spotřebují). Jogurty potěšily všechny, zottarella taky, vege čevabčičí ráda ochutnám (byť cílovka pro tenhle výrobek asi nebudu) a nad Monte se manžel jen oblízl (on tyhle sladké dezerty jako jsou pudingy, krémy, mléčné rýže ap. miluje)

      Vymazat
  7. Stáni, myslím, že tento box byl celkem potěšující. Rozhodně jogurty bych si dala, i když ochucené jím taky minimálně. A všechno, co vypadá jako mozzarela, jím s chutí. Měj pohodový poslední adventní víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, mně tenhle box přišel taky hodně dobrý. Sice s těmi tuky budeme asi doma chvíli bojovat, ale spotřebují se. A na zbytek se těším (2 Hollandie, Zottarela, Ugo a Monte už jsou ostatně fuč)

      Vymazat
  8. Stáňo, jen zírám na ty tuky. Používám jen máslo nebo rostlinný s olivovým olejem, tak zírám na ten sortiment.
    Věci od Uga a Hollandie mám ráda, Monte by potěšilo syna...
    Tenhle box je dost dobrý!
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já taky peču spíš z másla, ale nějak to tukové nadělení zlikviduji - nejsem zas totální odpůrce rostlinných tuků: Ty Hollandie jsou moc dobré, už jsem je měla. Takže potěšily

      Vymazat
  9. Ahoj,
    já jsem včera byla na koncertu a během pauzy jsem zjistila, že se mi limitka Cool boxu fakt moc líbí. Já ho samozřejmě neobjednala, bála jsem se, co tam bude. Bylo mi to líto, ale vypadá to, že se mi naštěstí boxík povedlo ještě doobjednat, tak snad dorazí:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Hanko, já to riskla a nelitovala.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)