neděle 23. prosince 2018

Brandnooz box - prosinec 2018

Brandnooz box v prosinci překvapil. Normálně chodí většinou až koncem měsíce (občas i v prvních dnech měsíce dalšího), ale tentokrát si pospíšil a dorazil už před Vánoci. Takže já si ve středu vyzvedla Cool box a v sobotu už jsem klusala na poštu znovu - pro klasickou zelenou krabici.  Ještěže u nás na poště funguje zrychlené vydávání balíků a nemusela jsem ani v jednom případě stát dlouhou frontu. Jen tu poněkud netradičně budou dva boxové články těsně za sebou ... Snad vás to nebude moc nudit.
A co jsem tedy v boxu s mottem "Vánoce a svátky L.P. 2018" vylovila? Odpověď na tuhle otázku (pokud vás zajímá) najdete v pokračování článku.



Passata Mutti (500 g - doporučená cena 44,90)

Rajčatové pyré z italských rajčat mi v boxu udělalo radost. Pyré při vaření občas používám (třeba na pomalu pečené kuřecí paličky - viz recept na mém starém blogu) a tohle je pro mne nové, neznámé. Takže ho ráda vyzkouším.

Braník Černý (0,5 l - doporučená cena 12,90)

Tmavé výčepní pivo u nás nejspíš skončí jako přísada do vaření, nikdo černé pivo nepijme. Možná vyzkouším recept na hovězí žebra na černém pivě a kořenové zelenině, který byl v letáku, nebo udělám buřty na pivu. Ale asi při vaření i ochutnám.  

Tretter´s Zeleninové chipsy (90 g - doporučená cena 29,90)

Chipsy Tretter´s mi docela chutnají, i když zatím všechny druhy, které jsem měla, se mi zdály poměrně mastné. V boxu jsem našla směs mrkev a pastiňák dochucenou mořskou solí, což je zrovna druh, který jsem neměla. Tak uvidíme, jak mi budou chutnat.

Hobžovy Strážnické brambůrky (2x 60 g - dop. cena 12,90/ks)

Já se snažím brambůrkům vyhýbat, ale když už se rozhodnu zahřešit, tak sáhnu právě po Strážnických brambůrkách. Nicméně paprikovou příchuť, která je letošní novinkou, moc v oblibě nemám. Ale na svátky u nás bude syn a myslím, že ten s nimi hladce poradí (a možná mi dá ochutnat).

Vyprošťovák Forte (1 balení  - doporučená cena 6,90)

Přípravek na likvidaci kocoviny či následků nadměrné konzumace jídla, který obsahuje jedlou sodu, kyselinu vinnou, vitamíny a horčík. Přejídání a kocovina je přesně to, čemu se hodlám pokud možno přes svátky vyhnout. Ale třeba se mi tenhle přípravek někdy bude hodit.

Frisco  (2x 0,33 l - doporučená cena 21,90/ks)

Koupit si Frisco mne nikdy nenapadlo, takže tohle bude moje premiéra.  Je označené jako cider, ty mám docela ráda, tak uvidím, jak mi bude chutnat tohle. V boxu byly dvě lahve - jedna s chutí brusinky, jedna s chutí lesního ovoce.

Koření Vitana (4x - celkem cca 74 Kč)

Podle letáku měla v boxu být paprika, kurkuma a nové koření. Já jsem měla v boxu po 2 balení kurkumy a uzené papriky. Novinka to samozřejmě není, ale musím říci, že já jsem ani s jedním kořením  ještě nevařila, tak si budu muset najít nějaké recepty, kde ho použít.

Hašlerky Meduňka s citronem (35 g - doporučená cena 18,90)


Cucavé bylinné bonbóny s příchutí  meduňky a citronu v praktické krabičce do kabelky. Já bylinné bonbóny moc nemusím, takže asi poputují k někomu jinému.

Black fox (20 ml - hodnota cca 35 Kč)


Vzorek noého bylinného likéru z produkce firmy Stock Plzeň-Božkov.  S bylinnými likéry to mám asi jako s bylinnými bonbóny, ale ochutnat vzorek o velikosti půlky panáku asi zvládnu.

Dupetky solené (2x 15 g - hodnota cca 8 Kč)


Dupetky - pečené tenké plátky už kdysi v boxu byly v plném balení, takže zařazení dvou kousků neprodejného vzorkového balení úplně nerozumím. Ale během svátečních dnů je nejspíš sníme. Jen doufám, že si na to nebudeme muset vzít lžíci, protože byly až na dně krabice pod Friscem.

Podravka - Šípkovo - jablečný džem (2x 380 g)


Džemy jsou takovým příemným bonusem - vybrala  jsem si je za body z věrnostního programu, takže nejsou započítané v hodnotě boxu.


Box jsem dostala v rámci spolupráce za zvýhodněnou blogerskou cenu

Navíc v boxu byly ještě 2 sáčky ovocného  čaje Biogena a dva vzorky instantní kávy. A vlastně ještě časopis Epocha, který už v boxu párkrát byl a nenadchl mne.
Hodnota všech 12 výrobků  byla kolem 300 Kč. Nejvíc mne asi potěšila Frisca - ta vyzkouším ráda, passata a zeleninové chipsy.  Celkově box hodnotím jako průměrný, mj. i proto, že tam  nebylo  moc novinek a ani vlastně žádná věc, která by šla spojit s Vánocemi, jak avizovalo motto (chipsy, Frisca, pivo směřovaly spíš k silvestrovským oslavám). Ale vyslovený propadák to taky nebyl. Moje spokojenost vyjádřená číslem by byla tak  65%

12 komentářů:

  1. Ohodnotila bych box podobně jako ty :-) Také jsem čekala trošku jiné produkty. Ale zas jsem ráda, že tam nebyly třeba mouky nebo nějaké tuky na pečení - nepeču :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No - kdyby v boxu byly tuky, tak mne kleplo, i když peču :-D. Cool boxu jich bylo pět a já navíc měla v době, kdy box dorazil napečeno. Ale něco náznakově vánočního - třeba koření do svařáku,sušené ovoce, oříšky bych brala. A nebo aspoň box neuváděla jako vánoční, ale jen jako silvestrovský.

      Vymazat
  2. Strážnické brambůrky mám taky moc ráda :) Z boxu by mě potěšilo také rajčatové pyré, hašlerky a koření. Bylinný likér Fox jsem kdysi dostala a teda za mě nic moc... Ale nejspíš to bude i tím, že takový alkohol téměř vůbec nepiji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, já se asi nejvíc těším na ochutnání Frisca. Sice to není novinka na trhu, ale já ho ještě nepila. Ale fajn je i passata a zeleninové chipsy taky ráda zlikviduji.

      Vymazat
  3. Obé koření používám a třeba jen obyčejná rýže uvařená v kurkumě, dostane úplně jiný rozměr, jak chuťový, tak co se týče vzhledu.
    A hašlerkových bonbonů se neboj, bylinná příchuť je lehká a příjemná.
    Tento balíček byl z mého pohledu zatím nejpříjemnější, co se týče rozmanitosti a dobrých nápadů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, díky za tip, zkusím tedy kurkurmu při vaření rýže. A zviklala jsi mne s těmi bonbóny - možná skončí přece jen v mé kabelce ;-)

      Vymazat
  4. Kurkumu používám od minulého roku, dokonce jsem ji letos přidala i do těsta na linecké ( půl čajové lžičky), protože jsem neměla domácí vajíčka a těsto bylo takové světlé. Díky kurkumě je nádherně žluté. A uzenou papriku používám dlouho, jen se mi zdá, že když ji koupím na trhu tak je mnohem výraznější než tahle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, tak do těsta by mne použít kurkumu nenapadlo, díky za tip, někdy tak zkusím oživit třeba bábovku. Uzenou papriku pořád přemýšlím, kam dát. Včera manžel dělal guláš, ale nakonec jsem se bála mu ji tam nutit....

      Vymazat
  5. Ale jo, ten chlazený byl prostě lepší :o)
    Stáňo, měj se! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tak nějak. Taky mne víc zaujal chlazený. Ale ono to ovlivňují i osobní preference

      Vymazat
  6. Ahoj,
    já o boxu budu psát ještě samostatný článek, takže větší hodnocení bude tam. Ale stejně jako tobě mi nepřijde moc vánoční, max. na toho Silvestra. Ty časopisy mi tam přijdou úplně mimo,kdyby byl aspoň nějaký o vaření...
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, většina těch časopisů je fakt děs, akorát Čtyřlístky jsem udala dětem známé, jinak je většinou dávám rovnou do sběru. Speciálně Epocha pro mne byla zklamání - na obálce třeba i zajímavá témata, ale ty články stojí za houby.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)