sobota 24. listopadu 2018

Třebíčský Kocour

Ne, tenhle článek nebude o kočkách ani jiných zvířátkách, ale bude to pokračování článků o našem mírně prodlouženém víkendu v Třebíči.  Kam jsme si vyšlápli v pohorách, jste se mohli podívat v minulých článcích (tady a tady) a tentokrát vás vezmu tam, kde jsme bydleli - do hotelu Kocour.
Ještě myslím nikdy jsem nepsala na blog samostatný článek o hotelu, ale  tenhle hotýlek se mi moc líbil, tak si ten článek asi zaslouží.


Hotel jsem vybrala více méně náhodně - rozklikla jsem informace o pár hotelích, které mi vyhovovaly polohou, a tenhle mi byl sympatický (jak se ukázalo, tak oprávněně). Hotel se nachází kousek od  řeky Jihlavy na kraji židovské čtvrti a má tedy ideální polohu na poznávání Třebíče. Vznikl rekostrukcí historické budovy a má díky tomu zajímavou atmosféru. Ve kterém hotelu chodíte do pokoje po pavlači a na dvoře míjíte starou pumpu... Líbily se mi i doladěné detaily - vypínače, kliky, zásuvky, barva okenních rámů - všechno šlo spolu hezky dohromady a vytvářelo to pocit útulnosti.








 Cena  cena za ubytování není úplně nejnižší - cena za dvoulůžkový pokoje je od 1890 Kč (včetně snídaně), ale pokoj byl příjemný, postele pohodlné, ručníky měkkoučké, personál příjemný. Fajn je dostupná wifi i to, že je k dispozici varná konvice a hrnečky (i pár čajů cukrů).  Plný počet bodů bych dala i hotelové restaruaci - švédské stoly k snídani byly dostatečně pestré a žádné z jídel, které jsme měli k večeři nezklamalo. Takže co víc si přát... 
Jedinou malou komplikací je, že hotel nemá díky poloze vlastní parkování  (městská parkovací místa, byť částečně placená u hotelu jsou, my parkovali bez problému, ale v létě, kdy je ve městě víc turistů, nemusí být parkování úplně jednoduché).



Užili jsme si v hotelu Kocour moc pěkné tři dny. A pokud se chystáte do Třebíče, tak bych vám tento hotel klidně doporučila.

43 komentářů:

  1. Z fotek mě ihned zaujaly klenby pokoje a velká postel. Tam se určitě muselo moc dobře spát. I pavlač je hezky upravená. Vůbec bych to podle předního pohledu na budovu netipovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, spalo se tam opravdu dobře. Jinak nás nadchnul ten dvoreček a pavlač...

      Vymazat
  2. Podle fotek moc pěkné. Věřím, že jste byli spokojeni.
    Hezkou neděli, Stáni!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. V Třebíči jsem strávila 3 roky mladí. Nostalgie......

    OdpovědětVymazat
  4. Hotýlek vypadá krásně, tam by se mi ubytování taky líbilo :) Třebíč jsme navštívili letos, ale bez přespání.....my frčeli na večer zase dál, na Znojmo.
    Měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já se do Třebíče chtěla podívat už dlouho, ale tvoje prázdninové fotky byly jednou z věcí, která mne nakopla, abych to realizovala.

      Vymazat
    2. Jééé, tak to jsem ráda :) Stálo to za to, viď? :)

      Vymazat
    3. Stálo :-). A líbilo se tam i manželovi, který městské výlety jinak moc nemusí

      Vymazat
  5. Stáni, to je nádhera, jako za starých časů. A vše doladěné do detailů, tam by se mi také líbilo. Věřím, že jste si pobyt užili.
    Přeji fajn neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, fakt to tam bylo moc pěkné, "áchala" jsem pokaždé, když jsme se před pavlač nebo přes dvorek vraceli "domů"

      Vymazat
  6. Stáni, vím přesně, kde hotel je. jednou jsem jim nakoukla až na dvorek :o) a moc se mi líbil. Líbí se mi dál podle tvých fotek a popisu služeb. Tak proč jim neudělat reklamu, že! Taky to občas dělám.
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, právě - ten hotel je zajímavý, netuctový a i přístup personálu byl fajn, tak proč nedoporučit.

      Vymazat
  7. Hotel vypadá útulně :)
    Díky za tip na možnou návštěvu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evo, rádo se stalo. Pokud se tam někdy vypravíte, tak doufám, že budete spokojeni stejně jako my

      Vymazat
  8. A o tom to je ...šířit, když se vydaří spaní u Kočičáka !
    Vypadá to jako skutečně příjemné ubytování a mnohdy je to pro cestování nejdůležitější element, protože dobré spaní je základ pro turistiku či výletování, já mám ráda takový komfort pro tělo i duši.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, ano - byli jsme tam spokojení povšech stránkách. Proto šířím :-)

      Vymazat
  9. V Třebíči jsem nikdy nebyla a to jsem po ČR cestovali hodně, Třebíč se nám vyhla a podle fotek koukám, že je to škoda. I hotel vypadá parádně! :-)

    Hlava v knihách

    OdpovědětVymazat
  10. Betty, židoské město i bazilika sv.Prokopa určitě stojí za vidění. Mám se v Třebíči libilo a to manžel na města moc není (i proto jsme v rámci víkendu zvládli i obout pohory a vyrazit za město). A hotel má na courání po městě skvělou polohu.

    OdpovědětVymazat
  11. Podle fotek to vypadá jako krásně útulný hotýlek. V Třebíči jsem nikdy nebyla, tak kdo ví, snad se tam taky někdy podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hotýlek to byl opravdu příjemný a útulný. A Třebíč za návštěvu stojí, tak třeba ti to někdy vyjde

      Vymazat
  12. Veverko, výběr hotelu byl opravdu skvělý, moc se mi líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráďo, na výběr jsem byla pyšná (i když to byla dost náhoda)

      Vymazat
  13. Stáni, tak to si vybrala úžasně. Pěkné bydlení. Měj krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, taky jsem se nechala od manžela náležitě chválit :-D

      Vymazat
  14. Mě tedy uchvátila ta pavlač, to je skvost. Dobrých tipů na ubytování a dobré jídlo není nikdy dost, takže jsem moc ráda, že jsi se Stáňo s námi podělila. Nikdy nevíme, kdy se nám to hodí:-).
    Více takových podařených výběrů Ti přeji.
    Pěkný večer
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, pavlač se mi líbila taky moc. Zvlášť večer měla opravdu své kouzlo. Ale i dvoreček a příkré schody z něj k našemu pokoji měli svůj půvab. Doufám, že i příště budu mít šťastnou ruku.

      Vymazat
  15. Stáni hotel vypadá přímo úžasně.. také bych si takové ubytovani dala libit..ta pavlač je opravdu boží 👍. I když ted si nejčastěji vozíme svoji postýlku v Bydlíku sebou, ale jako typ na ubytko si hotýlek ukládám. Měj se moc krásně.Z🖤

    OdpovědětVymazat
  16. Hotýlek vypadá moc krásně! :) Muselo se tam dobře nocovat:)

    OdpovědětVymazat
  17. Och, aaach, wow!!! Bydleni dle meho gusta. Nadhera. Tam by se mi mooooc libilo, diky za tip, treba nekdy. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, věřím, že by se ti tam líbilo - myslím, že drží přesně ten styl, co je podle tvých představ.

      Vymazat
  18. Krásný hotel. Podle fotek vypadá dost útulně. Určitě se tam těch pár dní krásně pobývalo. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Stáni, tak to je pecka na závěr. Nic není náhoda, tedy ani výběr tohoto hotelu. Určitě i díky tomu budete mít na okolí Třebíče jen a jen skvělé vzpomínky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, výběr hotelu se mi fakt povedl, to se musím pochválit ;-). Konec série třebíčských článů to ale není - ještě mám nějaké fotky ze židovské čtvrti a z baziliky, o které bych se chtěla podělit, ale není čas to utřídit. Ale snad třeba o víkendu...

      Vymazat
  20. Recenze na hotel se hodí vždycky, díky. Je fajn, že jste byli spokojení.
    Krásné sváteční dny, pa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dý, u Koucoura se nám fakt moc líbilo a Třebíč za návštěvu taky stoji.

      Vymazat
  21. ☺ Do Třebíče bych se také chtěla výhledově podívat, na tento hotel jsem dostala dobré recenze, takže můj výběr by byl stejný. Moc pěkný článek. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)