Ze strouhaného celeru a mrkve Bonduelle jsem vyrobila salát s jogurtovo majonézovým dresingem. Ale nepoužila jsem celý obsah plechovek, ještě mi v každé zbylo. Z části zbytku jsem vyrobila pomazánku. Tentokrát jen pro sebe - manžel pomazánky, jejichž základem je Lučina nebo žervé, nijak nevyhledává (a navíc nebyl doma :-)). Takže druhá variace na celerovo - mrkvové téma.
Suroviny
100 g Lučiny (nebo žervé)
50 g strouhané mrkve
50 g strouhaného celeru
sůl, pepř
V misce jsem rozmíchala Lučinu se solí a trochou pepře a vmíchala jsem na drobno pokrájenou . strouhaný celer a mrkev z plechovek (na pomazánku je ta plechovková zelenina nastrouhaná na přiliš velké nudličky). A pak už jsem jen mazala na housku (chtěla jsem něco celozrnného, ale když člověk jde z práce domů po sedmé, tak je rád, že na něj v pekařství něco zbylo;-)) a ozdobila jsem pár vlašskými ořechy, protože ty mi ladí jak s celerem, tak s Lučinou.
Vím, že to žádný kulinářský zázrak není, ale díky snaze dojíst načnuté plechovky jsem si rozšířila pomazánkový repertoár o další položku. Jen příště použiju nejspíš čerstvou zeleninu (minimálně mrkev určitě).
Stáni, díky za inspiraci. Pomazánek není nikdy dost. Měj pěkné dny.
OdpovědětVymazatMarti, já taky dělám pomazánky ráda a nějaká nová se vždycky hodí.
VymazatVzdy, kdyz vidim pomazanky, mam chut je hned udelat, ale jakmile to neni hned, zapomenu. Tuhle bych si dala s chuti. M.
OdpovědětVymazatMarcel, takhle já to mám nejen s recepty (vždycky mne nějaký zaujme, ale zrovna není čas ho vyzkoušet ...- no a pak na něj zapomenu), ale i s knížkami (vždycky pak u regálu v knihovně přemýšlím, co mne na blozích zaujalo za recenze - většinou bohužel marně)
VymazatStáni, taky bych si dala :) Pomazánky miluju. Krásné dny, Iva
OdpovědětVymazatIvo, pomazánky jsou fajn rychlá večeře (a tahle konkrétní díky využití polotovaru zvlášť)
VymazatStáni, pochutnala bych si! Pomazánka vypadá opravdu skvěle.
OdpovědětVymazatMěj hezký večer, Helena
Heleno, a byla i dobrá. Já tuhle kombinaci nikdy předtím nezkoušela - inspirovaly mne až ty plechovky z boxu.
VymazatDělám salát i tuto pomazánku, takže vím, že je výborná.
OdpovědětVymazatHezký den!
Hanka
Hanko, já jí právě objevila (tak trochu objevená Amerika ... :-D)
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatpomazánka vypadá dobře, lehká a zdravá večeře:-) Nám začali dělat ve školní jídelně i snídaně (hlavně pro žáky na intru),na které jsem aktivně začala chodit i s několika kolegy. To mě naučilo jíst a pak dělat doma taky pomazánky. Nejpopulárnější je určitě sýrová a šunková. S chlebem je to fakt mňamka:-)
Hanka z ciculka.cz
Hanko, pomazánky jsou fajn, dělám různé - sýrovou, křenovou, vajíčkovou, nivovou,... Tohle je novinka na repertoáru;-)
VymazatMňam, ta musí být dobrá. Manžel by mi to asi nejedl, ale já bych si dala. :-)
OdpovědětVymazatKrásné dny, pa.
Dý, manžel pomazánku už taky vzdal, ale salát i dal a dokonce říkal, že mu chutná :-o
VymazatMě právě pomazánky s žervé základem moc chutnají a i přítel je jí :) je z ní vždy skvělá rychlá večeře :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Míšo, já je mám taky ráda, ale manžel dává přednost majolce :-). I když občas to žervé taky zvládne.
VymazatZajímavá - já dělávám docela často něco podobného: syrové celer a mrkev nastrouhám na jemno, k tomu trochu citronové šťávy, majolku, zamíchat, šup s tím na veku nebo housku a čaj s citronem. Ozdobím celerovou natí ze srdíčka celeru.
OdpovědětVymazatJiřina z N.
Jiřino, já to příště udělám podobně - taky ze syrového (minimálně ze syrové mrkve). Tentokrát jsem vymýšlela, nač použít konzervy zeleniny z Brandnoozboxu
Vymazat