pondělí 12. listopadu 2018

Mrkvovocelerová pomazánka

Ze strouhaného celeru a mrkve Bonduelle jsem vyrobila salát s jogurtovo majonézovým dresingem. Ale nepoužila jsem celý obsah plechovek, ještě mi v každé zbylo. Z části zbytku jsem vyrobila pomazánku. Tentokrát jen pro sebe - manžel pomazánky, jejichž základem je Lučina nebo žervé, nijak nevyhledává (a navíc nebyl doma :-)). Takže druhá variace na celerovo - mrkvové téma.


Suroviny 
100 g Lučiny (nebo žervé)
50 g strouhané mrkve
50 g strouhaného celeru
sůl, pepř

V misce jsem rozmíchala Lučinu se solí a trochou pepře a vmíchala jsem na drobno pokrájenou . strouhaný celer a mrkev z plechovek (na pomazánku je ta plechovková zelenina nastrouhaná na přiliš velké nudličky).  A pak už jsem jen mazala na housku (chtěla jsem něco celozrnného, ale když člověk jde z práce domů  po sedmé, tak je rád, že na něj v pekařství něco zbylo;-)) a ozdobila jsem pár vlašskými ořechy, protože ty mi ladí jak s celerem, tak s Lučinou.

Vím, že to žádný kulinářský zázrak není, ale díky snaze dojíst načnuté plechovky jsem si rozšířila pomazánkový repertoár o další položku. Jen příště použiju nejspíš čerstvou zeleninu (minimálně mrkev určitě).

18 komentářů:

  1. Stáni, díky za inspiraci. Pomazánek není nikdy dost. Měj pěkné dny.

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Marti, já taky dělám pomazánky ráda a nějaká nová se vždycky hodí.

      Smazat
  2. Vzdy, kdyz vidim pomazanky, mam chut je hned udelat, ale jakmile to neni hned, zapomenu. Tuhle bych si dala s chuti. M.

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Marcel, takhle já to mám nejen s recepty (vždycky mne nějaký zaujme, ale zrovna není čas ho vyzkoušet ...- no a pak na něj zapomenu), ale i s knížkami (vždycky pak u regálu v knihovně přemýšlím, co mne na blozích zaujalo za recenze - většinou bohužel marně)

      Smazat
  3. Stáni, taky bych si dala :) Pomazánky miluju. Krásné dny, Iva

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Ivo, pomazánky jsou fajn rychlá večeře (a tahle konkrétní díky využití polotovaru zvlášť)

      Smazat
  4. Stáni, pochutnala bych si! Pomazánka vypadá opravdu skvěle.
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Heleno, a byla i dobrá. Já tuhle kombinaci nikdy předtím nezkoušela - inspirovaly mne až ty plechovky z boxu.

      Smazat
  5. Dělám salát i tuto pomazánku, takže vím, že je výborná.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já jí právě objevila (tak trochu objevená Amerika ... :-D)

      Smazat
  6. Ahoj,
    pomazánka vypadá dobře, lehká a zdravá večeře:-) Nám začali dělat ve školní jídelně i snídaně (hlavně pro žáky na intru),na které jsem aktivně začala chodit i s několika kolegy. To mě naučilo jíst a pak dělat doma taky pomazánky. Nejpopulárnější je určitě sýrová a šunková. S chlebem je to fakt mňamka:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Hanko, pomazánky jsou fajn, dělám různé - sýrovou, křenovou, vajíčkovou, nivovou,... Tohle je novinka na repertoáru;-)

      Smazat
  7. Mňam, ta musí být dobrá. Manžel by mi to asi nejedl, ale já bych si dala. :-)
    Krásné dny, pa.

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Dý, manžel pomazánku už taky vzdal, ale salát i dal a dokonce říkal, že mu chutná :-o

      Smazat
  8. Mě právě pomazánky s žervé základem moc chutnají a i přítel je jí :) je z ní vždy skvělá rychlá večeře :)

    WantBeFitM

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já je mám taky ráda, ale manžel dává přednost majolce :-). I když občas to žervé taky zvládne.

      Smazat
  9. Zajímavá - já dělávám docela často něco podobného: syrové celer a mrkev nastrouhám na jemno, k tomu trochu citronové šťávy, majolku, zamíchat, šup s tím na veku nebo housku a čaj s citronem. Ozdobím celerovou natí ze srdíčka celeru.
    Jiřina z N.

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Jiřino, já to příště udělám podobně - taky ze syrového (minimálně ze syrové mrkve). Tentokrát jsem vymýšlela, nač použít konzervy zeleniny z Brandnoozboxu

      Smazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)