pátek 16. prosince 2022

Z kosmetické poličky 41

 I v listopadu se má kosmetická spotřeba držela na takové běžné úrovni, která se pohybuje kolem deseti kousků. Tentokrát jsem tedy až na desítku nedosáhla, ale  bylo to o fous 😉.
 
 

 Mint Gel Sccurb (Lirene)

Koupeno - Glanc box. Balení - 150 ml. Cena - 129 Kč (doporučená).
Peeling je určený na obličej  pro normální a mastnou pleť a obsahuje  mátu a bambusové uhlí. Má  světle zelenou barvu a gelovitou, nijak hustou konzistenci. Zrníčka nejsou nijak velká a peeling je tak poměrně jemný.  Měla jsem z boxů už druhé balení, takže už jsem věděla co čekat a byla jsem zvyklá na jeho mátovou vůni, která mi původně trochu vadila. Používala jsem ho kromě obličeje i na krk, dekolt a ramena a byla jsem s ním docela spokojená. Balení ve světlounce zelené plastové tubě s odklápěcím víčkem je jednoduché, ale nevypadá špatně. Jedinou výhradou je to, že plastová tuba je poměrně široká a ke konci už z ní šel peeling hodně špatně vymáčknout. 
 
Glow Boost with sakura (Cien)

Koupeno - Lidl. Balení - 1 ks. Cena - 19,90
Maska je určená pro unavenou pleť. Plátýnko bylo spíš tužší, ale  opravdu hodně napuštěné sérem   (ani po doporučených 15 minutách se nevsáklo všechno, zbytky jsem stírala ubrouskem). Pokud jde o velikost  bylo spíš malinko užší, ale  takové delší  a mohlo mít větší prostřihy pro oči,  ale na obličej jsem ho nakonec sekládala a drželo bez problémů.  Po použití pleť chvíli lepila, ale drama to nebylo. Efekt byl dost průměrný - zaznamenala jsem trochu vypínací a osvěžující efekt, hydratační moc ne.  Co mi vadilo, byla vůně, která mi nebyla příjemná a přišla mi taková chemická. Asi tuhle masku znovu mít nemusím, i když cena je hodně příznivá.
 
 Hydro Boost pomegranate (Cien)

Koupeno - Lidl. Balení - 1 ks. Cena - 19,90 
Pro tuhle masku,  která je určená pro suchou pleť platí v podstatě to, co jsem psala o masce se sakurou - tužší plátýnko, které je spíš delší, ale na šířku tak tak. Napuštěné bylo dostatečně a na obličeji drželo dobře. Vůně byla taková trochu zvláštní, moc mi neseděla (ale já obecně kosmetiku s vůní granátového jablka moc nemusím, což mi při nákupui nějak nedošlo). Maska mne při aplikaci lehce pálila na obličeji. Po setření na první dojem trochu lepila, ale to hned zmizelo. Pokožka mi přišla hydratovaná, ale celkově jsem po aplikaci masky neměla příjemný pocit. Tuhle masku si taky znovu kupovat nebudu.
 
 Sérum Lift Surconcentré (Yves Rocher)

 Koupeno - Yves Rocher. Balení - 30 ml. Cena - dárek k nákupu (běžně cca 1200 Kč)
Jde o sérum, které by mělo zpevňující a hydratační efekt. Mělo lehkou příjemnou vůni, dobře se roztíralo, ale bezprostředně po aplikaci pleť docela lepila. Jinak bylo ale příjemné a na zpevnění pleti myslím docela fungovalo.  Balené je v elegantní zelenozlaté lahvičce s dobře fungující pumpičkou.  Jen mne trochu překvapilo, že na pumpičku nebyl kryt - to bych u výrobku této cenové katagorie považovala za samozřejmost. Nemůžu říci, že bych s ním byla  nespokojená, ale za plnou cenu bych si ho asi nekoupila.

Sprchový gel s levandulí  (Ryor)

Koupeno - dárek.  Balení - 200 ml. Cena - ? (podle netu kolem 130 Kč)
Sprchový gel má podobu hustčího nažloutlého gelu a  neobsahuje mýdlo. Měl hodně výraznou levandulová vůně - na mne byla až trochu moc silná. Pěnil tak průměrně a nevysušoval.  Balení bylo jednoduché, ale praktické - lahvička s měkkého plastu, ze které šel obsah dobře vymáčknout až do úplného vypotřebování. Vyhovovalo mi i odklápěcí víčko, na které se lahvička dala dobře postavit.
 
Balance&Mild (Palmolive)

Koupeno - ? Balení - 90 g. Cena - ? (běžně cca 15 Kč)
Klasické mýdlo s výtažkem z heřmánku a  vitamínem E, kterého  manžel  v práci nafasovat celý balík, takže ho likvidujeme i doma, byť v současné době používáme spíš mýdla tekutá. Mělo jemnou vůní (spíš takovou obecně mýdlovou než vyloženě heřmánkovou), dobře pěnilo a nijak nevysušovalo ruce.

Trocken Shampoo (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 200 ml. Cena - 49,90
Suchý šampon je určený speciálně pro tmavovlásky. Fungoval docela slušně v tom smyslu, že stáhl mastnotu a neměl žádnou nepříjemnou chemickou vůni. Ale měla jsem pocit, že po něm mám vlasy trochu matnější, takové míň "živé". Ještě mám doma jedno balení, pak uvidím, jestli nezkusím nějakou jinou značku (třeba návrat k Batiste).
 
Royal Garden Verbena&Chamomile (Baylis&Harding)

Koupeno - dárek . Balení - 200 ml. Cena - ?
Krém na ruce s heřmánkem a verbenou je z dárkové sady, kterou jsem dostala od synovy přítelkyně. Sada obsahovala mýdlo, které došlo o něco dřív (viz  tady) a právě tento krém na ruce. Byl trochu hutnější a trvalo déle než se vstřebal, ale zase ruce dobře vyživil. Používala jsem ho na noc, kdy mi to trochu delší vstřebávání  nevadilo. Vůně byla taková bylinková, trochu zváštní, ale nakonec se mi docela líbila. Hezky působí i lahvička s květinovým dekorem. Jen pumpička nedokázala vytáhnout z lahvičky úplně celý obsah, nakonec jsem lahvičku musel rozříznout, aby mohla zbytek použít (na nebylo toho úplně málo).
 
 Extrasoft pads (Bel)

Koupeno - Rossmann.  Balení - 70 ks. Cena - asi 25 Kč (v rámci výhodného balení)
Momentálně moje nejoblíbenější odličovací tamponky - jsou měkké, nadýchané, dobře nasáknou tekutinu a nerozdělují se při vytahování z balení. Asi u nich zůstanu...
 


Celkem jsem za měsíc spotřebovala 9 kousků. Není mezi nimi tentokrát asi žádný produkt, ze kterého bych byla vyloženě nadšená (kdy nepočítám ty odličovací tamponky) - asi nejzajímavější mi přišel levandulový sprcháč od Ryoru (škoda, že na mne ta parfemace byla malinko "přepálená") a krém na ruce.

26 komentářů:

  1. Ahoj Stáňo, ráda jsem nakoukla na Tvoji kosmetickou políčku. Měj se dobře, zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, i já zdravím a přeji krásnou nadcházející adventní neděli.

      Vymazat
  2. Stáňo, z tebou spotřebovaných věcí neznám nic, tedy vlastně suchý šampon. V tašce do fitka mám variantu na světlé vlasy. Líbí se mi balení toho krému na ruce.
    Přeji příjemnou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ten H&B byl docela fajn sada s moc pěkným balením, to se synově přítelkyni povedlo. Chvíli jsem si zvykala na vůni, ale nakonec se mi docela líbila.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáni mýdla Palmolive mám docela ráda protože hezky voní. Značku Cien jsme kupovali v Lidlu, ale je to pro nás daleko a do kopce, tak tam už teď moc chodit nebudeme. Odličovací polštářky používám, ale v prodejně Rossmann jsme byli dnes poprvé a toho zatím nekupovali, jen se byli spíše rozhlédnout co tam mají a za jaké ceny. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, ty polštářky Bel se vyplatí ve skupinovém balení, to je pak cena výhodná. Rossmann mívá některé věci, co mají jako jejich brand (Isana apod.) docela dobré a slušné ceny. Lidl taky není můj nejbližší supermarket, ale mám ho po cestě k mámě, takže občas se tam stavím
      Hezkou neděli

      Vymazat
  4. ráda jsem nakoukla na tvou poličku,Sv.

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavé produkty, které zatím nemám ozkoušené. Nicméně tvůj článek mi připomněl, že moje listopadová spotřeba se ještě neobjevila na blogu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, předvánoční finiš dělá své... Taky moc nestíhám

      Vymazat
  6. Díky za kosmetické recenze. Přeji hezký poslední adventní víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
  7. Stáni, díky za recenze, nic z těchto přípravků neznám, takže jsem si ráda prohlédla a přečetla. Měj pohodovou poslední adventní neděli.

    OdpovědětVymazat
  8. V podstatě znám jenom mýdlo Palmolive. Líbí se mi obal krému na ruce a i bych neměla problém ho vyzkoušet.
    Pěknou poslední adventní neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, krém na ruce nebyl špatný a ten obal se mi taky líbil.
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni,
    dneska znám docela dost produktů, obě masky Cien (souhlasím s tvojí recenzí), ten peeling s mátou jsem taky měla. Bayliss & Harding je moc fajn značka, líbí se mi jejich parfemace a obaly. To sérum od Yves Rocher jsem dostala nyní jako dárek k nákupu, ale ještě na něj nedošlo. Listopadová spotřeba byla na moje poměry úplně normální, ale prosinec bude určitě hodně bohatý, mám tu hromady miniatur.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, u mne naopak prosincová spotřeba asi bude slabší, zatím se mi toho tady moc nesešlo. Uvidím, co ještě dojde přes Vánoce.
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Ahoj Stáni, moc produktů z tvého spotřebována neznám. Nicméně s Cien maskami musím souhlasit...To se nepovedlo. Já takhle co se víček týče nedávno koukala na video u jedné slečny a ta měla všechny produkty na vlasy bez víček - ročesávač, suchý šampon, lak. Tak jsem z toho byla v šoku, jak to asi převáží, když někam cestuje :-D nebo jestli má někdo místo speciálně pro víčka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, na Cien masky už jsem četla povícero velmi rozpačitých hodnocení. Cena dobrá, ale to je asi taky všechno.

      Vymazat
  11. Zajímavé produkty, levandulový sprcháč musí hezky vonět :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, ten sprcháč voněl opravdu hodně, až skoro moc. Mám z této řady ještě pleťové mléko a to má vůni lépe vyváženou. Časem na něj taky bude recenze, jen ubývá pomaleji než sprcháč.

      Vymazat
  12. Cien masky jsem už také zkoušela a nemusím je. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  13. Z tvých spotřebovanců jsem nezkoušela nic, ani nemám nic v zásobách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, ono je té kosmetiky tolik... Já většinou taky moc věcí z tvé spotřeby neznám

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)