středa 28. prosince 2022

Vypáleno

 Další pětici do článku o vypálených svíčkách a vůních tu už mám připravenou docela dlouho, ale nějak jsem se k sepsání článku nemohla pořád dostat. Mezitím mi tu pomalu začínají přibývat další kousky, protože zima a Vánoce prostě jsou obdobím pálení... Takže další "vypálený" článek asi tentokrát bude možná následovat docela brzo - nejspíš dřív než za dva měsíce jako tento.
Ale teď už pojďme k té dnešní pětici
 


Home made svíčka
 
Tuto svíčku ve tvaru oranžového jehlanu jsem dostala od máminy kamarádky, která je sama vyrábí.  Myslela jsem, že to bude taková ta svíčka pro atmosféru,  ale překvapila mne tím, že voněla - takovou hodně jemnou kořeněnou vůní. Na provodnění místnosti to nebylo, ale v bezprostředním okolí konferenčního stolku, kde jsme ji měli, cítil byla. Vyhořela  poměrně rychle, ale i tak to byl milý dárek.

No name svíčka ve skle

Tuhle malou růžovou svíčku ve skle jsem objevila zastrčenou v polici s dekoracemi. Pamatuju si, že jsem  před několika lety  několik sad těchto svíček koupila  v Jysku a použila je kolegům do vánočních balíčků. Tahle mi tu zřejmě zůstala a já na ni přišla až teď.  Hořela docela hezky a na to, jak byla malá, měla i docela výdrž. Jen byla úplně bez vůně.

Spaas Berry Coctail

Poslední dnešní svíčkou je klasická vonná svíčka ve skle. Koupila jsem ji v nějaké slevě v Albertu za docela slušnou cenu 39,90. Vydržela hořet docela dlouho a měla příjemnou lehce  sladkou ovocnou vůni, která ladila s tmavočervnou barvou vosku - opravdu evokovala lesní ovoce. 
 
Eukalypt (D&M Multimarket)

Tuto vonnou esenci  jsem koupila v vietnamském obchodě Mika u nás na sídlišti, ale jde o český výrobek. Lahvička s 10 ml byla  necelých  30 Kč.  Používala jsem ji do aromalampy v práci. Eukalyptovou vůni mám ráda, tahle odpovídala mým představám, jen nebyla příliš intenzivní - musela jsem jí dávat víc, než jsem zvyklá třeba u olejíčků Saloos.
 
Litsea cubeba (D&M Multimarket)
 
Tato vonná esence mne trochu zklamala -  úplně neodpovídala mým představám a předchozím zkušenostem, kterou s  vůni litsea cubeba mám. Chyběl jí takový ten trochu citronový nádech. A i této esence bylo třeba do aromalampy dávat víc, než jsem zvyklá.
 
🔥

Asi nejzajímavější z dnešní pětice mi přišla svíčka Spaas - její  ovocná vůně se mi líbila. Naopak zklamáním byla esence Litsea cubeba, která úplně neodpovídala mým představám. To je pro dnešek všechno, ale můžete se pomalu začít těšit na další článek s touto tematikou, protože do další pětice vypálených kousků to asi dotáhnu velmi brzo.


23 komentářů:

  1. Zaujala mne svíčka Spaas. Nepotrpím si na nějak intenzívní vůně. Většinou u nás hoří čajové svíčky v obalu z bývalých svíček ve skle.
    Měj pěkný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tahle svíčka voněla fakt jemně. Já taky dost často pálím svíčky bez vůně nebo obyčejné čajovky - už proto, že tu na ně mám svícny, tak abych je využila :).
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Ahoj Stáni, já zrovna včera sepisovala první vypáleno, co vyjde v lednu. V prosinci jsem se do svíček neskutečně pustila. Z tvého výběru se mi nejvíc líbí svíčky s vůní lesních plodů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, ta byla fajn. Jinak já teď taky pálím hodně, takže další článek bude brzo :)

      Vymazat
  3. Já přes Vánoce hodně používala esenciální oleje od Saloos.

    OdpovědětVymazat
  4. Marcela - Nordic Passion29. prosince 2022 v 17:31

    Asi bych vybrala stejnou vuni. Hezky vecer, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, ta ovocná vůně byla hodně jemná a příjemná :). Měj se fajn

      Vymazat
  5. Ráda jsem se podívala. Je pravda, že olejíčky v poslední době voní nějak méně, a to i celkem drahé od Saloos...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, to jsem ráda, že to píšeš - já si říkala, jestli nepřicházím o čich :), protože taky mám pocit, že olejíčky už tolik nevoní...
      Měj se pěkně

      Vymazat
  6. Stáňo, ty jsi pomalu odborník na svíčky! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřino, je fakt, že teď pálím docela dost...
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Zaujala mě ta domácí, ta má přece jen takové osobité kouzlo :).

    OdpovědětVymazat
  8. Stáni, i já teď pálím pořád. Zajímavá je ta domácí svíčka. Měj pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ta svíčka od máminy kamarádky vypadala docela "profi" :). Ona si je dřív dělala na chalupu, kde neměli elektřinu, takže svíčky používali hodně, takže v tom má docela praxi
      Hezký den

      Vymazat
  9. Taky pálíme jak o dušu 😂 a je pravda, že jsem taky měla dojem, že ty olejíčky už nejdou tak cítit....
    Krásný konec roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď je prostě to správné "pálící" období.
      Krásný poslední den r. 2022

      Vymazat
  10. Ahoj Stáni,
    neznám žádnou svíčku z tvého výběru. Olejíček Litsea Cubeba si také kupuji, ale mám ho od jiné značky, která mi vyhovuje.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já normálně litseu cubebu kupuju od Saloosu, ale tentokrát jsem experimentálně sáhla po jiné značce, která byla levnější.
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, také teď hodně pálím svíčky, ale jsem tak zahlcena všemi možnými věcmi, že jsem to zvládla a po vypálení rovnou vyhazuji. Fotit nové taky většinou nestíhám. Budu se muset tento rok polepšit. :)
    Měj se krásně, Sabča z Bláznivé mámy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já mám přece jen o fous víc času, protože nemám dvě malé děti. To moje se už o sebe postará samo (a navíc po něm doma zůstal prostor, kde ty svoje různé "spotřeby" skladuju, než je nafotím)
      Měj se fajn

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)