neděle 18. prosince 2022

Tajemství adventních kalendářů 2022 - III.

 S poslední adventní nedělí tu mám třetí nahlédnutí do útrob mých tří adventních kalendářů. Otvírám stále pečlivě a nezapomínám ani fotit. A daří se mi jednotlivé produkty většinou i hned konzumovat (i když výjimky jsou). Tak se pojďme podívat jakých 18 kousků jsem tentokrát v kalendářích našla.

 
 
13.

Grüner tee Ingver Zitrone (dmBio) - zelený čaj,   ochucení  zázvorem a citronem. bylo velmi jemné. zas jednou čaj podle mého gusta.
Fruchtesterne müsli (dmBio - 25 g) - musli s ovocem - doplnila jsem jogurtem, bylo to akorát na snídani. Já bych v něm nemusela mít cornflakes, které se rozmáčely, ale jinak mi chutnalo, nebylo přeslazené.
Mini Riegel Cashew Cherry (Rossmann - 20 g) - tyčinka kombinující oříšky (kromě kešu v ní byly i buráky) a ovoce. Byla taková sladkokyselá, trochu křupavá. Chutnala mi.

14.

Chai Tee Schoko (dmBio) - čaj z kakaových slupek ochucený závorem a skořicí. Přiznám se, že mne moc neoslovil, čaje do čokoládova nemám v oblibě.
Erdnusskerne (dmBio - 40 g) - klasické pražené slané buráky. Byly poměrně dost slané, nenadchly, ale sníst se daly
Gummi Bärchen (Rossmann - 20 g) - roztomilí malikatí gumoví medvídci. Chutnají dobře a nejsou přeslazení.

15.

Lavander&verbena Tee (dmBio) - další bylinková směs tentokrát ochucená levandulí. Ta nebyla nijak výrazná, spíš čaj chutnal tak obecně bylinkově.
Eukalyptushonig (dmBio - 50 g) - další eukalyptový med. Taky si na svou příležitost počká, až spotřebuji med, co mám momentálně načnutý
Bratalfel Kugel (Rossmann - 20 g) - jablečná kulička s marcipánem byla na dvě kousnutí a byla docela dost sladká, ale příjemně měkká.

16.

Winterapfel (dmBio) - ovocný čaj s jablečnou příchutí. Nebyl příliš kyselý, jablečná chuť v něm byla patrná a byl lehce dochucený skořicí.
Schokolierte Mandeln (dmBio - 30 g) - mandle v čokoládě s kakaem. Ty já můžu.
Gebrannte Mandeln (Rossmann - 30 g) - pražené mandle v křupavé cukrové krustě. Kupodivu mi nepřišly nijak moc sladké a docela mi chutnaly.
 
17.

Melisse&Zitronegrass (dmBio) -  meduňkový čaj s citronovou trávou. Byl takový průměrný, v chuti podle mne převažovala meduňka.
Granola (dmBio - 40 g) - granola s jablky a skořicí. Na granolu se mi zdála málo křupavá, ale jinak byla docela dobře ochucená a byl v ni dostatek jablečných kousků. S jogurtem to byla dobrá snídaně.
Winter Aufstrich (Rossmann -  50 g) - pomazánka z bílé čokolády se skořicí. Tu jsem v sobotu  neochutnala (pekla jsem štolu tak na další sladké nebyla chuť), vezmu si ji na pondělí do práce.

18.

Inwer, Zitrone&Manuka (dmBio) - zázvorový čaj ochucený citronem a manukovým medem. Byl takový vyvážený - nepřevažovala ani pálivost zázvoru ani sladkost medu.
Oblaten Lebkuchen (dmBio - 28 g) - perníček v čokoládové polevě na plátku jedlého papír. Byl hezky měkký, já bych se obešla bez toho papíru, ale dobrý byl i tak.
Bitter Schokolade (Rossmann - 12,5g) - hořká čokoláda s 70% obsahem kakaa. Potěšila, ale na svou příležitost čeká - když zdobím perníčky, mám k svačině chuť spíš na kus sýra než čokolády.
 
❆❆❆

Tentokrát tu mám hned tři kousky, které zůstaly odložené na později - čokoládu, med a čokoládovou pomazánku. Med, který stejně jako ten z prvního týdne odkládám na dobu, až spotřebuji ten, co mám načnutý, čokoláda a pomazánka zmizí myslím hned zítra. 
Z čajů mi asi nejvíc chutnal zelený se zázvorem a citronem a čaj s příchutí zimního jablka. Ze svačinek nejvíc bodovaly oboje mandle, perníček a zatím neochutnaná čokoláda. Nejmíň mne nadchly slané buráky - to je takové nudné....

25 komentářů:

  1. Opět pěkné dobroty z kalendářů :).

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Stáňo, adventní kalendaře jsou super, aspoň se máš na co těšit. Taky si to užívám... Měj se hezky, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, mne otvírání okének s překvapením taky baví :).
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáňo, ráda jsem nakoukla, ten čaj se zázvorem jsem myslím měla doma a taky mi chutnal.
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já sice výrazně preferuji černé, ale zázvor taky celkem můžu.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Docela zajímavé recenze. Rossmann se teď u nás otevíral. Ještě jsem ani nezjistila, co všechno se tam kromě klasické drogerie, dá koupit. Přeji ti krásný předvánoční týden

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, Rossmann má docela dobrou nabídku i biopotravin i třeba sladkostí (mají celkem slušné čokolády pod vlastní značkou a dobré ceny). Jejich kosmetická řada Isana taky není marná (třeba odličovač na oči si kupuji hlavně od nich).
      Hezké předvánoční dny

      Vymazat
  5. Stáňo, zajímavé kousky. Taky testuji čaje z adv.kalendáře Sonnetoru a ne všechny mně sedí. Ale od toho to je.
    Měj pěkný poslední adventní týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, pro mne jsou adventní čajové kalendáře taková ochutnávací hra - v rámci nich vypiju i čaje, které bych si normálně sama nekoupila.
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Něco bych si určitě vybrala, je to takové zpestření všedních dní.

    OdpovědětVymazat
  7. Stáni, krásná překvapení, já bych si také vybrala. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, s čaji někdy trochu bojuji, ale malými snacky nemívám problém, většinou zmizí ten samý nebo druhý den.
      Hezké dny

      Vymazat
  8. Mňam, takových dobrot :) Máme doma jenom jeden kalendář, společně s mužem, a i tak ho nestíháme jíst... :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si čaj vařím hned ráno k snídani a svačinky si obvykle beru do práce - buď jako regulérní svačinu nebo mlsku po obědě ;-)
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Marcela Nordic Passion19. prosince 2022 v 21:41

    Hezké dobrůtky. Čajový mám stejný, ale mnoho čajů mi vypila dcera:-). M .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, kdysi dávno jsme se taky adventním kalendářem propíjeli se synem společně (myslím, že mu bylo asi tak jako Barče)

      Vymazat
  10. To vypadá super, rozhodně by mě udělalo také radost. Já mám jen čokoládový, ze kterého jsem snědla zatím 4 čokošky, ten mám na půl s přítelem a zaostáváme a pak Leros čajový a tam také nestíhám...
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u mne je to v podstatě ranní rituál - prohlédnout, co je v kalendáři, čaj si rovnou uvařím k snídani a svačinky obvykle hodím do batůžku a vezmu do práce. Něco mi tu zbude jen zcela výjimečně (třeba čokoláda, když jsem dělala vánoční cukroví a už jsem neměla na sladké chuť).

      Vymazat
  11. Opět je to za mě pecka, měla bych radost, když bych si mohla každý den rozbalit nějakou dobrůtku :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to baví, je to takové předvánoční zpestření :)

      Vymazat
  12. A za chvíli budeš otevírat poslední okénka. Letí to ))) přeji poklidný adventní finiš. Eva
    http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, máš pravdu - čas letí rychleji než bychom chtěli. Jídlení obsah okénka z 24. mi obvykle zůstane přes vánoce, protože na Štědrý den už to většinou nestíhám jíst - jsou jiná lákadla (třeba vánočka a bramborový salát)
      Klidné dny

      Vymazat
  13. Ahoj Stáni,
    tady se mi toho líbí fakt hodně - musli, granola, jablečná kulička, perníček... Hned bych si něco z toho dala na svačinku:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)