úterý 13. září 2022

Z kosmetické poličky 38

Spotřebovaných produktů se mi za srpen nahromadilo poměrně dost - tedy poměrně dost na mé poměry. A už mi dochází další kousky, takže mi nezbylo než se pustit do sepsání článku o těch z minulého měsíce, abych ty spotřebované v září měla kam dávat a nevypadalo to tu jak na skládce. 
Takže pojďme na to...
 


Hydrogel Augen Pads (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 2 ks. Cena - 39,90
Hydrogelové polštářky pod oči jsem si kupovala úplně poprvé. Sáhla jsem  náhodně po těchto s magnolii, vitamínem E a kyselinou hylauronovou. V balení byly polštářky umístěné na plastové podložce, ale po jejím vytažení zůstaly trochu paradoxně v sáčku. Ale nijak moc to nevadilo - šly dobře použít, pod očima držely v podstatě celou dobu doporučené aplikace (15 až 20 minut), nesjížděly a ani z nich neteklo sérum. Na obličeji byly příjemně chladivé, po použití se mi zdála pokožka pod očima vyhlazenější, ale žádný "wow efekt" to nebyl. Ale jak jsem je měla poprvé, tak jsem vlastně nevěděla, co od nich čekat.

 Neon Vibes (Dermacol)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 8 ml. Cena - 19,90 (sleva, běžně kolem 40 Kč)
Jde o hydratační slupovací masku s obsahem panthenolu a výtažkem z maracuji.  Měla žlutozelennou neonovou barvu, šla dobře aplikovat a obsah sáčku vyšel bez problémů na celý obličej.   Po zaschnutí (což trvalo asi 15 minut) šla krásně sloupnout - stáhla jsem ji v podstatě v jednom kuse bez nějakého nepříjemného tahání.  Po použití byla pleť vyhlazená, hydratační efekt bych hodnotila spíš jako průměrný. 

Naturelle (Yves Rocher)

Koupeno - Yves Rocher. Balení - 75 ml. Cena - 595 Kč (sleva, běžně 1290 Kč)
Toaletní voda má příjemnou svěží vůní květinového charakteru s tónem citrusů.  Její výdrž je taková průměrná, odpovídající tomu, že jde o toaletku. Balená je v elegantním skleněném flakonku, jehož barva přechází od zelené do modré, což podle mého hezky korespondovalo s charakterem vůně. Rozprašovač fungoval bez problémů a umožnil vodu využít do poslední kapky.  Byla jsem s ní velmi spokojená, jediným mínusem se hodně vysoká běžná cena - přes tisícovku bych za ní nedala, za poloviční cenu v rámci narozeninové slevy to šlo (a už mám doma další - taky za narozeninovou slevu - za tu letošní).

Cremeseife Meeres Rauschen (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 500 ml. Cena - 19,90 
Náhradní balení tekutého mýdla s vůní mořského vánku jsem si koupila na základě inspirace od Hanky z blogu Číčulka místo varianty Sensitive, kterou jsem používala dosud nejčastěji. A rozhodně jsem nelitovala - mýdlo má moc hezkou svěží vůni, která opravdu trochu evokuje moře. Rozhodně je to jedna z nejhezčích vůní  tekutých mýdel, kterou jsem měla, a stala se mým novým oblíbence. Jinak jde o standardní tekuté mýdlo, které dobře myje a nijak nevysušuje. Za dvacku rozhodně skvělý kup - myslím, že tekutá mýdla Balea jsou v poměru cena-výkon fakt špička.

Royal garden Verbena&Camomile (Bayles&Harding)

Koupeno - dárek. Balení - 250 ml. Cena - ? 

Tekuté mýdlo na ruce pro mne zcela neznámé značky bylo v sadě s krémem na ruce, kterou jsem dostala jako dárek od synovy přítelkyně. Mělo poměrně výraznou bylinkovou vůni, se kterou jsem se chvíli sžívala, ale nakonec mi přišla docela fajn. Líbilo se mi balení s květinovým potiskem - vypadalo velmi elegantně. Pumpička fungovala bez problémů a po umytí jsem neměla pocit vysušených rukou.

 Extrasoft Pads (Bel)

Koupeno - Rossmann. Balení - 70 ks. Cena - asi 20 Kč (v rámci výhodného balení)
Velice příjemné odličovací polštářky. Jsou poměrně silné, ale jakoby nadýchané, takže velmi dobře absorbují tekutinu. Při vytahování z obalu se nerozdělovaly a při použití byly jemné. Přišly mi o třídu výš než běžné odličovací polštářky třeba od Cien nebo Isany.  

Remodeling skóry dojrzalej  (Ziaja)

Koupeno - dárek. Balení - 200 ml. Cena - ? (podle netu kolem 100 Kč)
Toto micelární pleťové mléko je určené pro odličování zralé pleti (doporučený věk je 60+). Používaly jsme ho s mámou na chalupě, takže víc na  čištění, než na odličování.  Má jemnou neurální vůni, z pleti dobře stáhlo nečistoty. Na obale je sice uvedeno, že je i na odličování očí, ale pokud jsem si s ním oči odličovala, tak to úplně komfortní nebylo - trochu v očích pálilo.

Carlbad Relax (Manufaktura)

 Koupeno - dárek. Balení - 300 ml. Cena - ? (podle netu  175 Kč)
Sprchový gel s obsahem meduňky, vřídelní  soli a panthenolu byl poměrně hustý, měl zlatavou barvu a nějak moc nepěnil. Vůně byla příjemně bylinková - meduňková s nádechem do citronova.  Balený je v průhledné lahvičce s praktickým překlápěcím zavíráním, díky kterému nebyl problém ho použít jen jednou rukou.

Juicy Pomegranate&Mango (Avon)

Koupeno - dárek. Balení - 100 ml. Cena - ? (podle netu kolem 60 Kč)
Osvěžující tělový sprej jsem dostala už před delším časem a teď v létě jsem jeho zbytek objevila v práci, takže jsem ho dopotřebovala.  Balení je jednoduché, ale docela pohledné, rozprašovač fungoval bez problémů. Vůně  byla příjemná, osvěžující, cítila jsem z ní spíš mango než granátové jablko. V horkých dnech přestříknutí hezky osvěžilo, ale vůně samozřejmě neměla nijak velkou výdrž. Špatný ale nebyl, na příští léto se zas po nějakém kouknu. 

Hand cream Care&Protect 3in1 (Nivea)

Koupeno - DM box. Balení - 75 ml. Cena - 99 Kč (doporučená)
Tento krém na ruce by měl poskytovat antibakteriální ochranu, výživu a chránit ruce před vysoušením. Balené je v tubě s praktickým odklápěcím víčkem, která má typickou modrobílou niveáckou barevnost. Také vůně krému je taková neutrálně niveová. Samotný krém byl bílý a měl středně hustou konzistenci, díky které se hezky roztíral i poměrně dobře vstřebával. Vyživující účinek byl ale takový průměrný, takže i když to nebyl jinak špatný krém, tak bych si ho za stovku asi znovu nekoupila.

Intensiv Handcreme Bio-Granateapfel (Alverde)

Koupeno - DM drogérie. Balení - 30 ml. Cena - 24,90
Tento krém na ruce  je určený pro suchou pokožku a obsahuje olej z granátového jablka a máslo karité. Měla jsem ho v minibalení, které je fajn do kabelky, jen bych ocenila odklápěcí víčko - to mrňavé šroubovací mi občas někam zapadlo. Krém se dobře roztíral i vstřebával a i poměrně dobře hydratoval a vyživoval. Mně ale nesedla jeho vůně, nebyla mi příjemná, takže si ho znovu nekoupím, ale jinak to špatný výrobek není.

Glow-Serum Butterfly (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 30 ml. Cena - 99,90
 Pleťové sérum s výtažky ze sedmikrásky a chrpy a kyselinou hylauronovou je určené pro všechny typy pleti. Balené je ve skleněné lahvičce s kapátkem, které dost problematicky fungovalo (někdy nabralo séra hodně, někdy skoro žádné a nedokázalo vytáhnout z lahvičky úplně všechno). Samotné sérum mělo bílou barvu, velmi jemnou, skoro neznatelnou vůni a dobře se roztíralo i vstřebávalo a hezky pleť osvěžilo. Používala jsem ho ráno i večer před nanesením pleťového krému. Nebýt toho šíleného kapátka, tak si ho koupím znovu.
 
 Cotton wool pads (Cien)
Koupeno - Lidl. Balení - 140 ks. Cena - 21,90
Tyhle odličovací polštářky z Lidlu kupuju asi nejčastěji. Dobře se vytahují z balení, nerozdělují se  a na odličování fungují dobře. Poměr cena - výkon je u nich fakt velmi dobrý. I když tedy ty Bel extra soft byly lepší.
 


Tentokrát tu nemám žádný propadák a kdybych měla vybrat kousek, který mne zaujal nejvíc, byl by to paradoxně nejlevnější produkt - náhradní náplň tekutého mýdla Balea. Ta vůně mořského vánku se mi moc líbí. Ale fajn byla i toaletka Naturelle od Yves Rocher a příjemně mne překvapila i slupovací maska od Dermacolu.


27 komentářů:

  1. Stáňo, většinu kousků znám jen od vidění z obchodů, nalákala si mě na to tekuté mýdlo. Na to nesmím zapomenout.
    Děkuji a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, to mýdlo Balea je fakt prima a za dobrou cenu. Tahle vůně se mi hodně líbí, ale špatné nebylo ani Sensitive, které jsme používali předtím (to má hodně jemnou, skoro neznatelnou vůni).
      A koukám, že jsi zlomila prokletí a už nejsi anonym :D
      Hezký den

      Vymazat
    2. Koukám, že jsem se ale anonymem stala já :D :D

      Vymazat
  2. Stáňo, něco znám a u některých jsem ráda za tvůj názor. Vyzkouším.
    Pěkný den. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, co rozhodně doporučuju je to tekuté mýdlo - má velmi dobrý poměr cena-výkon a ta vůně je moc fajn.
      Měj se hezky

      Vymazat
  3. To tekuté mydlo je fajn, kupujem ho už nejakú dobu. Asi najradšej mám však s citrónom :-)
    Inak mám rada tento typ článkov.
    Pekný deň,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aďko, já na tekutá mýdla nedám dopustit. Měla už jsem vůni Sensitiv (tedy to je skoro bez vůně) a pak nějakou grepovou limitku a vyhovovaly mi obě.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Ahoj Stáni, teda dneska tu jsou povětšinou samé kousky, co osobně neznám. Mně u Alverde produktů povětšinou odradí parfemace a tahle mi přišla vyloženě odporná. V Avonu jsem teďka podlehla nové sadě s kašmírem, kde je mimojiné i tělový sprej, ale ještě nevím no. Objednala jsem dvě sady, tak zda si jednu nechám nebo obě daruju. Bel tamponky já vždycky očumuju, když jsou v tom výhodnějším balení, kde jsou celkem troje. Ale na mě působí moc uměle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, mně ta vůně taky vůbec nesedla. Už jsem měla s podobnou parfemací tělové mléko (naštěstí taky jen mini) a taky to nebylo ono. Ty tamponky Bel možná trochu uměle vypadají, ale mně se používají moc dobře

      Vymazat
  5. sprchový gel z manufaktury je fajn,Sv.

    OdpovědětVymazat
  6. Pane jo, to je tedy bohatá spotřeba! Z uvedeného jsem nezkoušela nic. Taky jsem v narozeninám měla v košíku nějaký parfém od YR, ale nakonec jsem si to rozmyslela. U mě na blogu je taky už srpnová spotřeba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, že jsi na počet měla spotřebu docela podobnou :).

      Vymazat
  7. Marcela Nordic Passion15. září 2022 v 21:35

    Stáňo, děkuji za zkušenosti, škoda, že se nedá přenést i vůně:-). M.

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za tipy, po něčem se podívám i já)))

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Stáni,
    tentokrát znám asi polovinu produktů:-) Balea polštářky pod oči jsem měla v jiné verzi a byly takové průměrné, ale ne špatné. Slupovací masky nemám principiálně ráda a této neonové jsem ani nevěděla:-D Vůni YR znám z jejich obchodu, ale doma jsem ji nikdy neměla. Mýdlo Balea mám moc ráda, zrovna jsem si udělala pořádné zásoby náhradních náplní. Mýdla Bayliss & Harding jsem měla vždy ráda, líbí se mi design jejich obalů. Od Bel jsem měla jen jejich obyčejné polštářky a ty byly takové průměrné. Ziaja mléko jsem nikdy nezkoušela. Manufaktura gely bývají dobré záleží jen na vůni. Z této edice Relax mám doma krém na ruce a budu si ho brát do práce. Sprej Naturals znám moc dobře, měla jsem ho několikrát. Mám tyto lehké spreje ráda v létě, kdy nechci vůně s alkoholem. Krémy na ruce a sérum Isana neznám, to jsem nikdy nezkoušela:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, na tvé mýdlové zásoby jsem koukala ;-), já jsem proti tobě troškař - při velkém nákupu v DMku jsem vzala náhradní náplně jen dvě.
      Já s polštářky pod oči mám nulové zkušenosti - tohle byla premiéra. Ale už jsem si koupila další - jen je ještě použít.
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Ahoj Stáňo, tekuté mýdlo mořský vánek je i moje oblíbené. Ještě v létě ráda používám tělové spreje od Avonu, ty jsou fajn. Z ostatního jsem asi nic neměla, děkuju za ukázku. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, zkoušela jsem tekutá mýdla i z Billy a Lidlu, ale DMko vede - jsou nejlevnější a přitom naprosto vyhovující.
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Odličovací polštářky jsem měla, jak z Lidlu, tak i Bel, ale kupuji i jiné neznačkové z Kauflandu atd... ty Bel mám také ráda, ale většinou sahám po levnějších, pokud jsou v obchodě dostupné. Rozprašovač od Avonu doporučuji i pro zimní období, Avon dělá vždy nějaké nové vůně, nebo Limitky.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kupuju většinou odličovací polštářky Cien v Lidlu, ale občas sáhnu i po jiných - tohle byla výhodná akční nabídka (asi za 70 Kč byly troje + ještě malé balení vatových tyčinek)

      Vymazat
  12. Ty Avon sprejíky jsem kdysi měla hodně ráda :). Jinak Balea značku ráda používám, výrobky mi přijdou fajn a za super cenu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice už mne v některý případech Balea taky zklamala, ale není to moc často. A její výrobky mají fakt hodně dobrý poměr cena - výkon.

      Vymazat
  13. Panečku, to je ale produktů :))), super tipy.

    OdpovědětVymazat
  14. Na Extrasoft Pads nedám dopustit, na každodenní čištění pleti ráno i večer jsou ideální. Vyzkoušela jsem čistících polštářků víc, ale žádné mi tolik nevyhovovaly. Takže Extrasoft Pads vždycky už nakupuji ve větším balení, abych měla do zásoby. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)