pátek 3. června 2022

Co jsem taky ochutnala 44

 Květnový přehled toho, co nového jsem ochutnala, je docela dobrý mix - něco od masa, sýr, čokoláda, tyčinka, zmzlina a dokonce i něco k pití.... Jen jogurt tu chybí - tedy jeden tu být měl, ale někam zmizela fotka. Tak možná, až si ho koupím příště :)

 
Teriny  (DeLuxe)

Koupeno – Lidl. Balení – 540 g. Cena – 139 Kč
6 masových terin  z různých druhů mas a s různými příchutěmi (vepřová játra s paprikou a olivami, vepřové s bílým lanýžem, kuřecí játra s rozinkami, krůtí maso s fíky, krůtí maso s kaštany, srnčí maso s koňakem). Všechny teriny mají hrubší konzistence, takže šly hůř mazat na pečivo. Ochucující přísady byly cítit jen v některých z nich (paprika, rozinky), u jiných bych ochucení vůbec nepoznala (lanýž, kaštany). Shodli jsme se s manželem, že sníst se to dá, ale není to nic extra.
2/5

Frizzante (Vinea)

Koupeno - Brand box. Balení - 125 g. Cena - 12,90
Hroznová limonáda je příjemně perlivá. Není přeslazená a vychlazená byla příjemně osvěžující. A moc se mi líbí design plechovky.
4/5
 

Super sušenky Kakao a  kokos (Emco)

Koupeno - e-shop Emco. Balení - 60 g. Cena - 14,90

Sušenky jsou bez přidaného cukru a obsahují 30 % ovesných vloček. Jsou křehké a mají vyváženou  kokoso-kakaovou chuť.  Plusem je dobré balení v plastové vaničce, které zajistí, že si ze sušenek nepřinesete domů drť. Určitě jsem je neměla naposled.
5/5
 
Crunchy peanut butter (Mister Choc)

Koupeno - Lidl. Balení - 340 g. Cena - kolem  40 Kč
Toto arašídové máslo  obsahuje  95 % arašídů  a  další přísady (cukr, palmový olej), což je vzhledem k ceně docela slušné.  Já jsem ho kupovala především do pečení (na banánový chlebíček), ale samozřejmě jsem ho ochutnala i jen tak.  Chuťově není špatné, obsahuje kousky arašídů, které příjemně křupou.
4/5
 
Chia cup Cranberry&almond (Vemondo)

Koupeno – Lidl. Balení – 45 g.  Cena- 14,90
Směs na přípravu dezertu z chia semínek jsem si koupila na vyzkoušení. Má podobný princip přípravy jako instantní ovesná kaše – zalít horkou vodou a počkat 5 minut, což ji předurčuje jako vhodnou nouzovou svačinu do kanceláře.  Konzistenci má takovou kašovitě pudinkovou a chuťově je docela zajímavý. Chutná trochu po hořkých mandlích, brusinky mu zas dodávají  příchuť lehce nakyslou a chia semínka takovou rosolovitou konzistenci. 
4/5
 
Prosciutto cotto (Albert Excelent)

Koupeno - Albert. Balení - 80 g. Cena - asi 30 Kč
Excelent je prémiová albertí řada výrobků. Musím říci, že balená krájená šunka jí ostudu nedělá - plátky byly tenké, měly masovou strukturu a příjemnou chuť. Patří určitě mezi ty lepší balené šunky, co jsem v poslední době měla.
5/5

Lemon Flavoured Ice Cream (Italiamo)

Koupeno – Lidl. Balení – 350 g.  Cena - kolem  30 Kč
Citronový sorbet není složením tedy žádná hitparáda, ale  byl příjemně nakyslý a osvěžující. Chutnal  mi a nebyl drahý.
3/5
 
Čekanková tyčinka Low Carb Čokoláda (4Slim)


Koupeno – Rossmann. Balení – 35 g. Cena 25,90
Kokosovo-čokoládová chuť. Neobsahuje přidaný cukr, hlavní složkou je extrakt z čekanky a kokos, slušný je i obsah bílkovin díky přidanému syrovátkovému proteinu a díky čekance i vlákniny..  Není přeslazená, má vyváženou chuť, ve které převažuje kokos, ale neztrácí se  ani čokoládová chuť. Pro mne byla příjemným překvapením
5/5 
 
 Peru 60% (J.D.Gross)

Koupeno – Lidl. Balení – 100 g. Cena – asi 35  Kč
Hořká čokoláda se 60% obsajem kakaa je příjemně jemná, hezky se rozplývá na jazyku. A hořká je tak akorát - fajn varianta pro konzumenty, pro které je 85% čokoláda už moc. Chutnala mi a za tu cenu ji považuji za velmi dobrý kup (hořké čokolády tohoto lidlovského brandu mne myslím ještě nezklamaly)
5/5

Spanish tapas cheese (El Pastor)

Koupeno - Delmart. Balení - 150 g. Cena - 119 Kč
Balení obsahuje tři druhy sýrů - kozí, ovčí a sýr ze směsi ovčího, kravského a  mléka. Jsou nakrájené na troúhelníčkové plátky, takže se dají rovnou hezky zobat k vínu. Jsou chuťově výrazné, ale není z nich cítit taková ta kozí/ovčí vůně. Mo dobré byly všechny tři, ale asi  nejvíc mi chutnal ovčí sýr Manchego. Nebyl to nejlevnější nákup, ale nelituju.
5/5  
 
 
Tentokrát se mi favorit měsíce vybírá těžko - chunalo mi hned několik kousků. Kdybych měla vybrat jeden výrobek, tak by to asi byly Spanish tapas cheese (prostě sýr, to je moje).  Ale čokoláda Peru jim šlape hodně na paty... Nejmíň mne zaujaly teriny Deluxe z Lidlu, ty nás docela zklamaly.
A co byste si k ochutnání vybraly vy? Nebo už máte něco, co já měla poprvé, vyzkoušeného?

25 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    z tvého dnešního výběru neznám vůbec nic, ale nejvíce mě zaujaly také sýry, pro ty mám slabost:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ty sýry byly fakt moc dobré. Ale ono jsem v květnu měla vůbec šťastnou ruku, jen ty teriny se moc nepovedly, vůbec nás nezaujaly.
      Hezký víkend

      Vymazat
  2. Stáni, na ovesných sušenkách teď momentálně ujíždím, kupuju si zlaté ovesné s čokoládou, takže ty bych si určitě z tvého výběru dala. Teriny jsem ochutnala od jiné značky a přiznám se, že to úplně nemusím. Měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já mám teď v sušenkách dva favority - tyhle ovesné a pak máslové Le Mere Poulard (byly v minulém jídelním článku).
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáňo, některé výrobky znám podle obalů, doma jsem neměla žádný. I když možná ty teriny, před časem, ale nejsem si jistá. Moc se mi líbí ty sýry...
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ty sýry bych určitě doporučila - k vínu jsou jako dělané.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Znám a kupuju jen ty ovesné susšenky Emco, z nabídky by mě lákala čokoláda a sýry ;)
    Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, tak s čokoládou ani se sýrem bys určitě neprohloupila - oboje mi chutnalo hodně.
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Já bych klidně ochutnala všechno. Hodně by mne nalákal sýr.
    Pěknou sobotu !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Stáni, zajímavé kousky jsi vyzkoušela. Zaujaly mě hlavně ty paštiky - masa z Lidlu. Až tam pojedu, musím mrknout, zda je budou mít. Děkuji za tipy.
    Měj se pěkně, Sabča z www.blaznivamama.cz (jo, taky mám problém s komentáři)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, tak zrovna ty teriny u nás velký úspěch neslavily.
      Snad se ty komenty nějak spraví, je to takhle otrava...

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni, já doteď terinu znalo jako mísu na polévku tedy jsem zase o něco moudřejší. Vineu miluju už snad od 13. Z Emco sušenek mám ráda kokosové polomáčené a přesně jak říkáš ta vanička je super. Já si je tehdy ráda kupovala i do školy, že se v batohu nerozemlely. Já se dneska chystám poprvé dělat a chutnat banánový chlebíček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, tak doufám, že se chlebíček povedl. Po Emco kokosových polomáčených mrknu, ty by mi mohly taky chutnat.

      Vymazat
  8. Marcela Nordic Passion4. června 2022 v 19:15

    Tady bych si vybrala hned několik produktů - sušenky, čokoládu... Hezký večer. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zato sýry tě nelákají, co :)? Vím, že na kozí nejsi ...

      Vymazat
  9. Ahoj, tak kozí sýr znám, na limonádu ráda kouknu. S paštikami z Lidlu máme stejnou zkušenost a sorbert - jsem ráda, že jsem si jej nakonec nepořídila, i když mě lákal kolikrát. Naštěstí do Lidlu prakticky není vůbec nechodím. Jinak super dobroty a tipy. ☺☺ Krásný víkend přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, Lidl je můj druhý supermarket, co do pořadí četnosti nákupů, takže tam občas ulovím i něco nového na ochutnání. Někdy to vyjde, jindy ne. Sorbet byl takový průměr - chuťově byl lepší než složením

      Vymazat
  10. Neměla jsem ani jeden produkt, ale ty sušenky a zmrzlina vypadají naprosto božsky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sušenky jsou fakt dobré a sorbet nebyl taky špatný, pokud jde o chuť.

      Vymazat
  11. Z uvedeného neznám nic, ale nejvíce mě zaujala ta Vinea :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ta vinea má fakt krásný obal :). A ty Emco sušenky už mám nějakou dobu doma taky, ale ještě jsem je nezkoušela :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sušenky ti myslím budou chutnat - jestli máš ráda kokos :).

      Vymazat
  13. Tak tady bych si vybrala, moc chutný článek :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)