středa 12. ledna 2022

Z kosmetické poličky 30

 První letošní článek Z kosmetické poličky je takový trochu jubilejní - třicátý. A vyšlo to docela hezky na měsíc, kdy tu najdete o něco málo víc produktů než obvykle. Můj běžný průměr spotřebovaných kousků za měsíc se pohybuje mezi 7 a 9, zatímco tentokrát se mi tu prázdných obalů nahromadil rovný tucet. 



Denní krém Riche Créme  (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche. Balení - 50 ml. Cena - 359 Kč (narozeninová sleva 50 %)
Krém je určený k denní péči o stárnoucí pleť a měl by obnovovat pružnost pleti a působit proti vráskám. Obsahuje mimo jiné jojobový olej a růžový vosk.  Měl takovou v jemnou neurčitou vůni, roztíral i vstřebával se dobře, ale má přece jen trochu hutnější konzistence, takže po jeho použití byla chvíli pleť na omak mastnější. Používala jsem ho v zimě, na létě se mi zdál  trochu těžký, takže jsem ho vystřídala něčím lehčím. Pleť udržoval opravdu docela pružnou, ale nevím, jestli by mi podobnou službu neudělal nějaký o dost lacinější produkt (tentokrát jsem oba krémy kupovala v rámci narozeninové slevy za poloviční cenu, takže to šlo).
4/5

Noční krém Riche Créme  (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche. Balení - 50 ml. Cena - 479 Kč (narozeninová sleva 50 %)
O tomto krému platí v podstatě to samé jako o výše zmiňovaném denním krému. Jen je možná ještě o chloupek hutnější než ten, ale na noc pocit mastnější  pleti nijak nevadí.Trochu mi vadilo, že noční a denní krém neměly lépe odlišené kelímky, takže se mi na poličce občas pletly.
4/5

Odličovač očí Pur Bleuet (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche. Balení - 100 ml. Cena - 129 Kč (akční sleva, běžně kolem 200 Kč)
Příjemný odličovač na oči bez olejové složky (která mně přestala v poslední době vyhovovat), který, jak to vypadá, zmizel z nabídky YR. Odličoval poměrně dobře a byl velmi šetrný k očím – vůbec v nich nepálil. Lahvička má odklápěcí víčko, s nímž se bez problémů manipuluje. Díky menšímu balení je vhodný i na cesty. Nevýhodou je poměrně vysoká běžná cena – velmi podobnou službu udělají i výrazně  levnější kousky. I tak ale dávám plný počet bodů, protože mi vyhovoval.
5/5

 Suchý šampon Brunettes (Batiste)

Koupeno - DM drogerie. Balení -  200 ml.  Cena – 149 Kč
Tento suchý šampon ve spreji je určený speciálně pro tmavovlásky. Byla jsem s ním spokojená – vlasy opravdu oživil a zbavil přebytečné mastnoty. Šel dobře vyčesat a nenechával bílé stopy.
5/5

Sprchový gel Miss Clever (Fa)

Koupeno - dárek k časopisu. Balení -  200 ml. Cena - ? (podle netu cca 30 – 40 Kč)
Tenhle sprcháč s vůní růžové violky a ambry byl dárek k nějakému časopisu, sama bych po něm asi nesáhla – jak kvůli  parfemaci, tak kvůli tomu, že designem cílí spíše na nižší věkové ročníky. Balený je v plastové tubě s oklápěcím víčkem,  což mi  u sprcháčů  moc nevyhovuje. Gel měl poloprůhlednou perleťovou barvu a tak akorát konzistenci (ani moc hustou, ani moc říkdkou). Pěnil dost půměrně, ale neměla jsem pocit, že by výrazně vysušoval. Co mi ovšem vůbec nesedlo, byla parfemace – je taková těžší, sladce agresivní. Navíc jsem v ní při použití cítila  jakýsi chemický „ocásek“, který mi taky vadil (a není to první sprcháč Fa, u kterého se mi to stalo).  
1/5

Kondicionér Blutenkraft (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 400 ml. Cena - 59,90
Kondicionér  je bez silikonů a parabenů, obsahuje výtažky z mučenky a rýžový olej. Má bílou barvu, docela příjemnou vůni a je docela hustý. Lahvička je z docela tvrdého plastu a má odklápěcí víčko, ale bohužel  příliš malé, aby na něj šla postavit, což by pomohlo z ní kondicionér dostat (nakonec to vyřešilo naředění trochou vody).  Na rozčesávání kondicionér fungoval dobře – vlasy šly hezky rozčesat, žádnou velkou další péči (lesk, objem)  ale neposkytl. Celkově takový průměrný kousek.
3/5

Zubní pasta Senses (Odol)

Koupeno - DM box. Balení - 75 ml. Cena - 32,90 (podle netu)
Jedna ze zubních  past, které jsem vyzkoušela díky nějakému boxu. Má příchutí eukalyptu, máty a limetky dobře pěnila a měla přijemnou a výraznou svěží chuť. Má i rozumnou cenu, takže tuhle pastu si klidně koupím i sama.
5/5

Odličovací tampony (Bel) 

Koupeno – DM drogerie. Balení – 70+20 ks. Cena – 37,90
Obvykle si odličovací tampony kupuju buď Cien nebo Isana, ale tentokrát jsem ve chvíli, kdy jsem nutně potřebovala doplnit zásobu, měla cestu přes DMko. A protože s jejich odličovacími tampony Ebelin jsem naposledy byla docela nespokojená, sáhla jsem po jiné značce. A musím říci, že jsem nelitovala. Tampony mají obě stran stejné, bez reliéfu, jsou poměrně silné, ale   měkkoučké a velmi dobře absorbují tekutinu. Jsou příjemné na použití a při vytahovaní z balení se nerozdělují. Byla jsem si nimi fakt spokojená – kvalitou jsou asi nejlepší, které jsem v poslední době měla.
5/5

Tekuté mýdlo Sensitive (Balea)

Koupeno -DM drogérie. Balení - 500 ml. Cena - 19,90
Stálice naší koupelny – už jste ho tu viděli mnohokrát. Je pořád stejné – dobře myje, nevysušuje a má velmi jemnou nenápadnou parfemaci. A cena je taky bezva.  Tentokrát jsem zase koupila balení s dávkovačem, protože na tom minulém, do kterého jsem kupovala jen náplně v sáčku, se mi povedlo nešikovnou manipulací zničit pumpičku. 
5/5
 
Pleťová maska Kurkuma – Cocos (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení – 2x 8ml. Cena - 9,90  (sleva)
Jde o klasickou krémovou masku, která se nanáší na obličej a nechává působit 10 až 15 minut, pak se má nevstřebaný zbytek buď setřít nebo vmasírovat do pokožky. Balení tvoří dva spojené sáčky. Obsahuje kurkumu a kokosový olej. Maska byla světle žlutá a docela pěkně voněla po kokosu. Po aplikaci  trochu pálila na tvářích, takže je spíš vhodná na zimu než na léto. Nevstřebané zbytky jsem stírala navlhčeným odličovacím tamponem.  Vzhledem k barvě masky se mi vmasírovaní úplně nezdálo, měla jsem pocit, že by mi zůstal trochu nažloutlý obličej 😏. Účinky na pleť byly takové průměrné – pleť byla malinko vyživenější, ale nic mimořádného. Jeden sáček  vyšel na dvě použití, což mi přijde docela nepraktické – uchovávání takovýchto načnutých pytlíčků je docela problematické.
2/5 

Intensive serum Age performace (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 30 ml. Cena - 125 Kč (sleva)
Intenzivní sérum je určené pro zralou pokožku, kterou má chránit proti stárnutí.  Obsahuje hylauron a výtažek ze zeleného čaje a je určeno pro použití ráno i večer. Balené je ve skleněné lahvičce s pumpičkou. Musím říci, že pumpička  se mi na dávkování osvědčila méně než kapátko (byť mám jinak pumpičky v oblibě), ale jinak fungovala dobře a v lahvičce opravdu nic nezůstalo. Sérum má zlatavou barvu, v podstatě žádnou vůni, dobře se mi roztíralo a rychle  vstřebávalo, na pleti bylo příjemné. Jen si nejsem jistá, jestli jsem nepopletla údaj o ceně – na sérum mi přijde překvapivě nízká.
4/5
 
Vzorky
Hydratační krém  CeraVe. Zjemňující krém CereVe

Vzorek 7 ml
Vzorky jsem dostala k testován v rámci  #trndprojekt a protože jich bylo hodně, pořád tu ještě nějaké mám. Hydratační je příjemná, zjemňující  sice divně voní, ale zase funguje na zdrsnělá místa pokožky. Podrobnější recenze byla tady.
4/5
 
 ✽
 
Propadákem měsíce je sprchový gel  Miss Clever od Fa, který mi fakt hodně nevoněl, extra mne nezaujala ani pleťová maska Isana s kurkumou a kokosem.  Favoritem bych mohla prohlásit asi suchý šampon Batiste pro tmavé vlasy a spokojená jsem byla i s odličovačem s chrpou od Yves Roche.
Uvidíme, jaká bude moje spotřeba v lednu - mám pocit, že v prosinci jsem načinala poměrně dost věcí nových, takže to asi velká hitparáda na počet nebude.


 

25 komentářů:

  1. Stáňo, moc toho z tvé přehlídky neznám. Jasně, odličovač, ten je fakt super. A suchý šampon (tedy ten na světlé vlasy) mám v taštičce do fitka. Souhlasím, je to dobrá rychlá pomoc.
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, odličovač byl fakt dobrý, chtěla jsem si ho teď přihodit do objednáky z YR kvůli slevě, ale momentálně ho nemají (jen ten dvousložkový, který mi nedělal úplně dobře na oči). Takže ho asi nahradím odličovačem Balea, který mi taky vyhovuje a je o stovku levnější :)
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo, ráda jsem nakoukla na Tvoji kosmetiku. Používám odličovač Yves Rocher, suchý šampon Batiste, tekuté mýdlo Balea taky ráda kupuju. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, mýdla Balea mají super poměr cena - výkon. A spoustu různých parfemací (já s nimi experimentuji občas do práce, protože manžel na voňavá mýdla moc není)
      Hezký den

      Vymazat
  3. Milá Stáňo, díky za informace :)... Znám mýdlo Balea, mám ho u dřezu v kuchyni, vyhovuje, že není hutné a vcelku dobré vůně. Odličovací tamponky mi vyhovují tenčí. Za zbytek díky, alespoň zas nebudu v drogišce koukat jak vrána Adéla... Zdraví Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, mně právě u těch odličovacích tamponů vyhovovalo to, že jsou silnější. Co člověk - to jiná zkušenost...
      Hezký den

      Vymazat
  4. Z Tvého představení kosmetického balíčku toho moc neznám. Určitě bych si vybrala zubní pasu- tuto značku používáme, ale i něco dalšího bych zkusila.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, ta pasta byla příjemná. Já jinak do článků pasty moc nedávám - vlastně jen když vyzkouším nějakou novou...
      Hezký den

      Vymazat
  5. Dnes se shodneme. Když jsem dříve používala suché šampony, tak barevné Batiste mi přišly pro brunety jednoznačně nejlepší, protože nenechávají nepříjemný bílý povlak. Ten světle hnědý byl super i na hodně tmavé vlasy, protože nešpinil, a přišlo mi, že i dobře voněl - žádná chemická květinová "vůně". Dnes už preferuji vlasy před spaním rychle umýt, než se ráno mořit se suchým šamponem, ale jako záchrana třeba na chalupu nebo výlety, kde není sprcha, jsou Batiste šampony skvělá věc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já suchý šampon používám taky jen občas - hlavně když to večer špatně vyhodnotím jako že "zítra to ještě půjde" a ráno mi pohled do zrcadla napoví, že už spíš ne :).

      Vymazat
  6. Ahoj Stáni, gratuluji ke skvělému výkonu :-D v rámci spotřeby. Já původně zvažovala lednový nákup v Yves, ale než přišla ta velká dnešní sleva, tak už jsem udělala objednávku na dostupnější Ziaje. Suchý šampon Batiste teď mám akorát pro medium brown a dělá šílený bílý stopy, takové nedělá ani Balea za 59,90 tak třeba mám jen nějaký vadný kus. Fa pro mě už taky dlouho ne, dneska jsou na trhu o mnoho lepší značky. Bel tamponky jsou na mě moc umělé a hrubé, ale už jsem je párkrát měla, mývají takové ty 2+1 nebo 3+1 akce. Jinak nemám s ničím zkušenost :-)
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, :D :D. Já měla na účtu u YR body, co už hrozily propadnutím, tak jsem si říkala, že něco objednám za ně a přihodila jsem pár zlevněných kousků. Uvidíš v lednových nákupech ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  7. Že ten odličovač očí Yves Rocher stáhli z prodeje! Já to věděla!

    Nekupovala jsem si skoro žádný jiný, a pak už najednou nebyl... resp. je, tenhle malý, poloviční, ale stejně drahý. Achjo.

    Ela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elo, já si ho teď chtěla přihodit do objednávky, co jsem na YR dělala, a ne e-shopu ho neměli :(.
      Hezký den

      Vymazat
  8. Ze stejné řady Isany jako jsi měla kondicionér, mám doma olej na vlasy. Krásně voní, je nekonečný :D ale musím se s ním opatrně, jinak vlasy mastí. Nicméně nic jiného sem z uvedeného nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, oleje na vlasy jsou asi nekonečné obecně - já mám jeden od Oriflame doma už asi 3 roky :)

      Vymazat
  9. Ty tekuté mýdla od Balei kupujeme pravidelně s různými vůněmi, dost jsem si je oblíbila. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Stáni, na tebe je to skvělá spotřeba (o tom si já mohu nechat zdát:-D). Znám samozřejmě Batiste, Baleu, Bel. Vše je v pohodě, taky to používám. Odličovač Yves Rocher je moje láska, ale nějak stáhli z prodeje to větší balení, malé dlouho nebylo dostupné, ale dneska se zase objevilo, takže se mé srdce opět uklidnilo. I tak mi ale přijde hodně drahé, těch 100 ml nemám ani na týden, když si běžně líčím každý den. Ještě jsem to úplně nepromyslela, buď budu vyhlížet nějakou skvělou akci nebo se budu muset vrátit k micelárkám. Doma mám asi ještě tři balení, ale to mi na dlouho nevydrží.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ten odličovač je v malém balení fakt dost drahý. Já ho měla za akční cenu, ale ani ta nebyla úplně nízká, a normální cena 200 kč za 100 ml je fakt už hodně. Teď jsem koukala, že ho mají v akci za 159 Kč, ale láce to taky není ;-)
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Stáni, z tvojí dnešní kosmetické poličky jsem vyzkoušela ty dva první krémy a byla jsem s nimi hodně spokojená. Díky za přehlídku a měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, mně ty krémy vyhovovaly v zimě, v létě se mi zdály trochu "těžké", tak jsem sáhla po lehčích a dodělala jsem je právě teď na začátku zimy.
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Marcela - Nordic Passion15. ledna 2022 v 8:03

    Opět pestrá paleta výrobků, odličovač znám, ty jsou dobré, ostatní produkty neznám:-)., M.

    OdpovědětVymazat
  13. Milá Stáňo, tak s narozeninovou slevou je to radost nakupovat, jinak má zkušenost s produkty YR je stejně dobrá, jako Tvá. Zaujalo mne sérum Isana a maska s kurkumou, juknu snad brzy do Rossmanna, vlastně už zítra bych mohla, znamenám si. Krásný článek, pak že kosmetice neholduješ. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, s narozeninovou slevou jsem tenkrát udělala docela slušný nákup :).

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)