sobota 1. ledna 2022

Prosinec v kostce

Na spoustě blogů se objevují bilanční články ohlížející se za včera skončeným rokem 2021 (o kterém jsme všichni doufali, že nás už vrátí do normálu, což se tak úplně nestalo) . Mé dnešní ohlédnutí se bude ale týkat jen právě skončeného měsíce prosince. Utekl mi jako obvykle docela rychle - ve víru předvánočních příprav i následného užívání si pohody vánočních svátků. A snad možná i díky tomu jsem zrovna moc nefotila. Ale pár fotek se přece jen v mobilu a foťáku našlo.
 
 
 
Tak co se vlastně v  prosinci  stalo? Advent byl ve znamení svíček, pečení  cukroví, adventních kalendářů, přípravy dárků  i trochy úklidu. Absolvovala jsem třetí dávku očkování. Oslavili jsme třicáté výročí svatby - kyticí i večeří.   Strávila jsem příjemné sobotní odpoledne se svými čajovými kamarády

Vánoční  svícení
Adventní kalendáře - rumový i ty klasické
Oříškové pusinky - pracny - marokánky
Dodatečné růže k svátku - balím dárky pro kolegy - z úklidu
Třetí dávka - 30. výročí - večeře k výročí
Čajové setkání - občerstvení - čaje na památku
 
Nasněžilo - dokonce dvakrát. Prošla jsem se vánoční Prahou.Štědrý den jsme strávili doma se synem a mojí mámou, na Štěpána jsme naopak byli u mé mámy na tradiční svíčkové, kam za námi dorazila i synova přítelkyně. Silvestr jsme strávili opět doma (my si na to bujaré veselí na konci roku nějak nepotrpíme). 
 
Bílo na sídlišti
Předvánoční Praha
Stromeček a dárky...
Z domácí kuchyně: candát na másle - kachní prsa na minutku - silvestrovské chlebíčky
 
 ❆
 
Tak to byl poslední měsíc už minulého roku. Otvíráme další rok - rok 2022, ve znamení dvojek. Uvidíme, co nám přinese leden - jeho první měsíc. Snad to budou věci příjemné...
 

36 komentářů:

  1. Stáňo, moc se mi tyhle časosběry líbí. Je důležité připomenout si nejen ty významné, ale i obyčejné chvíle.
    Měj pohodovou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, mám to jako takový deníček :).
      Hezkou neděli i tobě

      Vymazat
  2. Stáňo, zase jsi měla pestrý závěr roku. Ať i leden je pro tebe pozitivně pestrý. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Já ze zásady nebilancuju. Ani měsíce ani roky.... nikdy to není nic příjemného. Jen občas spíš udělám jen takovou fotobilanci....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, rok už je na mne dlouhá doba, takže ten neshrnuji taky. Já tyhle články beru jako takové připomenutí, co se vlastně v tom měsíci stalo. Někdy si člověk pak říká, že utekl ani neví jak, takhle si připomenu, co se událo.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Veverko, přeji vše krásné do nového roku.

    OdpovědětVymazat
  5. Stáňo, je to prima nápad. Vidět takto v kostce svůj celý měsíc nebo rok.
    Pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, mne tenhle formát zaujal u někoho na blogu, tak jsem o trochu okopírovala. A beru to jako takovou příležitost se ohlédnout a uvědomit si, co se vlastně v tom měsíci stalo. Někdy čas běží tak rychle, že člověk pro jedno zapomíná druhé..
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Pestrý to měsíc ))) žádná nuda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, taky myslím, že to nebyl špatný měsíc :).

      Vymazat
  7. Moc hezké shrnutí a poměrně plodný měsíc, ale to jsme my hospodyňky asi měly všechny. Měj moc krásný celý nový rok 2022

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, předvánoční přípravy nějaký čas zaberou, i když to člověk moc neprožívá, že?
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni, pěkné shrnutí. Mě bude čekat třetí dávka v lednu nebo únoru, ještě nevím. Prosinec pro mě byl hrozně hektický, ovšem to se dozvíš už příští týden u mě na blogu. 30. výročí :O to je krásný, přeju ať vám to i nadále klape jako dosud.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, taky doufám, ž nám to vydrží dál :). A na tvůj článek se těším.
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Milá Stáno, tak kachní prsa mne zaujala. já jsem je připravovala snad jen 2x a je to již dlouho, takže bych si na to jen tak netroufla, spíš jsme je měli v restauraci, ale tam nyní stejnak nechodíme. Krásně shrnutý měsíc. Přeji prima vstup do nového pracovního týdne. : )))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, kachní prsana minutku dělá manžel. A musím mu přiznat, že fakt umí ...
      Hezký den

      Vymazat
  10. Já mám tahle měsíční ohlédnutí ráda. Je fajn si občas projít zpětně co se dělo třeba před třemi lety v lednu :-)

    OdpovědětVymazat
  11. krásné shrnutí, tento tip článků mě baví :) přeji vše nejlepší do nového roku :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Stáni,
    prosinec se ti určitě povedl. Dostala jsi nádherné růže k výročí. Já se taky chystám na třetí dávku, jsem objednaná na příští týden, tak to snad už vyjde (musela jsem to kvůli nemoci už rušit).
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, kytice byla fakt krásná a potěšilo i srdce ze svíček - bylo to takové originální (včetně historky, proč mu mám ty svíčky koupit, protože on ani netuší, kde by je měl shánět :D - normálně na svíčky moc není)
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. Páni, 30 let, to je krásné :) Dodatečná gratulace! Koukám, v prosinci jsi měla taky na pilno. u nás také sněžilo 2x, ale vždy to do pár dní roztálo. Marokánky jsou jedny z mých nejoblíbenějších vánočních cukroví! Ještě jich mám pár doma v lednici :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Ono to nějak uteklo, ani vlastně nevíme jak :D. Já taky pár marokánek ještě mám (hlavně díky tomu, že manžel ani syn je nejedí a máma si peče svoje ;-)).

      Vymazat
  14. Gratuluji k výročí! Taky mi přišlo, že prosinec strašně rychle utekl..

    OdpovědětVymazat
  15. To byl ale krásný poslední měsíc, jde vidět, že sis ho užila a tak to má být :) opožděně přeji všechno nejlepší do nového roku.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  16. Stáňo, mám tyhle rekapitulace ráda, udělala jsem si takový fotopřehled na blogu za uplynulý rok. Měj se hezky ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)