sobota 8. ledna 2022

Prosincové nákupy

 A jak je obvyklé je tu další takový trochu bilanční článek - tentokrát nákupní. Už asi tušíte, že to nebude žádné dlouhé čtení, protože  ode mne se žádné bohaté nákupy obvykle čekat nedají. Ale přece jen jsem v prosinci pár nových kousků koupila nebo dostala. Nejvíc je tu tentokrát kosmetiky...  Tak jestli chcete, můžete mrknout...



 
Domácnost

Loni nám "odešla" skoro všechna světýlka, takže jsem pořídila hned dvoje nové. Jedny, které můžete vidět na fotce, jsem koupila v Normě, stály 59,90. Jsou na dvě tužkovky, světelný řetěz není moc dlouhý, takže je používám na větvičky ve váze. Druhé jsem koupila na poslední chvíli v Bille, takže jsem je zapomněla vyfotit - dali jsme je rovnou na stromek. Jsou taky na tužkové baterie, mají dokonce časovač (samy se vypínají) a jsou delší, na náš ministromek akorát. Za 69,90 to byl vyloženě dobrý kup. V "akci" jste oboje světýlka mohli vidět tady
 

Svíčky jsem kupovala kolegům do vánočních balíčků, ale trochu jsem to s počtem přehnala, takže mi tři zbyly. Všechny jsem koupila v Rossmannovi, ty větší Sweet Home ve skleničce s obrázkem  stály 54,90 a mají vůni pomeranče nebo po jablku, v obou případech v kombinaci se skořicí. Tu jablečnou už jsem pálila a vůně je skutečně docela autenticky "štrúdlová". .Menší svíčka  zn. Provence je taky s vůní jablka a skořice a stála  49,90. 

Oblečení

Na e-shopu Rieker jsem si koupila nové pantofle do kanceláře, případně na léto - ještě uvidím, jak je využiju. Byly ve slevě, takže vyšly na 1040 Kč a dostala jsem k nim jako obvykle dvoje kotníčkové ponožky (vzhledem k tomu, že jsem na tomhle e-shopu nakupovala loni asi třikrát, začínám být kotníčkovými ponožkami poněkud zaplavena 😀, ale ponožky se nekazí, tak co...)
 
Kosmetika
 
Když jsem objednávala pro synovu přítelkyni sadu od Rituals jako dárek k Vánocům, tak jsem si řekla, že něco vyzkouším i já a pro sebe jsem si objednala  sprchovou pěnu (230 Kč)  a antiperspirant (za 110 Kč), oboje s vůní sakury. Tahle značka nepatří k nejlevnějším, ale někdy si člověk může udělat radost... Díky výši objednávky jsem ještě získala jako dárek sadu minibalení ochraného krému na obličej a sprchového gelu po slunění.
 
 
 
 
Kazetu Garnier jsem ulovila v DM drogerii, kde měli  30% slevu na vánoční balíčky. V kazetě je micelárka, krém na obličej a pleťová maska a po slevě vyšla na 299 Kč, což myslím není tak úplně špatné. Já od Garnieru měla zatím jen přípravky na vlasy, tak aspoň zkusím něco dalšího.V DMku jsem koupila i naši stálici - náhradní náplň tekutého mýdla Balea Sensitive, která je ještě pořád za  19,90. 
 



V půlce prosince mi došel noční krém, tak jsem si při předvánočních nákupech koupila v Rossmanovi nový. Sáhla jsem po pro mne zcela neznámé značce Bione a koupla jsem si Noční krém Q10 s kyselinou hylauronovou. Měli ho v nějaké slevové  akci, takže mne vyšel tuším na 49 Kč.. A po Vánocích jsem sice v Rossmannu neuspěla v pátrání po zlevněných vánočních balíčcích (resp. jsem uspěla jen, pokud jde o manžela, pro kterého jsem objevila balíček Old Spice), ale aspoň jsem si     ze stojanu se slevami vytáhla kondicionér na vlasy Schwarzkopf Winter Repair, který byl za docela slušných 59,90 a myslím, že ještě zima bude, takže ho využiju.
 

Knížka
 
Knížku jsem dostala od manžela - my jsme si totiž vzájemně nadělili  k Vánocům stejnou knihu - Poslední důkaz od J. Deavera. Manžel ji narozdíl ode mne kupoval až v prosinci, takže mu ji bez problémů v Luxoru vyměnili. Myslela jsem, že si vybere nějakou knížku pro sebe, ale donesl mi thiller Andělé smrti pro mne neznámé irské autorky Patricie Gibneyové. Měl by to být první příběh v sérii s inspektorkou Lottie.
 


Tak tolik mé prosincové novinky  - tedy kromě vánočních dárků. Když je přičtu k nákupům, tak mi těch věcí vlastně přibylo docela dost. Uvidíme jak budu úspěšná v lednu - potřebuju totiž poněkud obnovit šatník... (a moc se mi do brouzdání po obchodech tedy nechce).










 





 

30 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    to jsou parádní nákupy. Já jsem dostala taky sadu Garnier, ale měla jsem tam jen krém a micelárku. Koukám, že tam máš ještě kromě masky a micelárky i hydratační gel. Ten jsem měla v nějakém boxu a vůbec mi nesedl, ale moje kamarádka Sabča z blogu blaznivamama.cz ho má moc ráda. Jsem tedy zvědavá na tvé hodnocení. Ty pantofle Rieker vypadají hodně dobře. Já taky potřebuji sehnat nějaké boty. Docela nečekaně mě opustila podrážka jedné tenisky. Taky moje jediné černé balerínky jsou fakt na odpis. Provence svíčky mám moc ráda. Jsou levné a fakt dobře voní. Většinou dost intenzivně, tak uvidíš, co na to manžel. Já jsem kotníčkové ponožky koupila v Kiku a v Pepcu a myslím si, že mám momentálně dostatečně velikou zásobu. Značku Bione znám celkem dobře. Dříve jsem měla moc ráda blog holek Ultimatechic. Ony ho už nepíšou, ale Bione dost propagovaly. Hodně produktů tam má i recenzi a krém Bione je jedním z nich. Byl fakt chválený. Já jsem z této řady měla micelárku, která byla na pleti příjemná, ale na odličování očí se nehodila. Dost mě zaujala ta kniha, kterou ti manžel vybral. Těším se na tvé hodnocení, ráda bych zkusila zase nějakou novou detektivní sérii a irská autorka zní fakt dobře. Těším se na příští měsíc a tvé úlovky oblečení:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já mám kotníčkových ponožek teď mega zásobu. V létě jsem si koupila sadu bílých a kromě toho mám asi osmery nebo desatery z toho Riekeru :D. Na krém Bione jsem zvědavá, za tu cenu jsem si řekla, že se ho vyplatí zkusit. Pokud jde o ty úlovky oblečení, tak uvidíme, jestli něco koupím, mně se do těch obchodů nechce...
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáni, dobré nákupy. Moc se mi líbí ty pantofle. Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, díky za návštěvu a hezký večer i tobě

      Vymazat
  3. Musím říct, že i mě zaujaly pantofle. Miluji, jak se v botách od Rieker chodí, jen mi moc nevyhovuje, jak vypadají. Pantofle bez zdobení a v jedné barvě jsou parádní.
    A značka Rituals mě ještě nezklamala...
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, Rieker moc elegantní boty fakt nemá - myslím, že k sukni odtud mám jen jedny letní. Ale já chodím hodně v kalhotech, takže k těm se tam dá něco ulovit. Ale na chození jsou extrémně pohodlné - sandály, co jsem si koupila loni na jaře, miluju.
      Rituals se zrovna chystám dát do koupelny, abych ho vyzkoušela :).
      Hezký den

      Vymazat
  4. Přidávám se, pantofle se líbí i mě. Rituals pěnu jsem dostala loni a spokojenost, jen jinou vůni.
    Hezkou neděli měj. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím, že pantofle jsou velmi úspěšné - líbí se skoro všem :)

      Vymazat
  5. Knihu Andělé smrti bych si také ráda přečetla, jenže do mé už tak plné knihovny, se další série už nevejde, a tak zkusím e-knihu. Budu se těšit na vaši recenzi.
    Hezkou neděli. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikolo, místo na knihy je fakt problém. Já jsem teď pár knížek odnesla do knihobudky, pár knížek jsem vyměnila přes swap za jiné... Ale taky je už moc nemáme kam dávat :)
      Hezký den

      Vymazat
  6. Ahoj Stáni, to jsou povedené nákupy. Já si koncem roku kupovala černé kožené balerínky, na boty jsem ras, ale do pořízování nových se mi nikdy moc nechce. To Rituals vypadá skvěle, mě teďka Hanička Číčulka nalákala na tu Mehr řadu. V DM jsem byla jak měly slevy na balíčky, ale už jsem neměla kačky nazbyt, tak si akorát kamarádka tam ulovila sadu od Purity Vision. Bione používala kdysi mamka a byla s tím spokojená, tak snad bude vyhovovat i tobě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, ten krém Bione byl za tak dobrou cenu, že jsem si řekla, že za vyzkoušení stojí. Já mám celkem odolnou pleť, takže mi většina kosmetiky nedělá problémy...
      Hezký den

      Vymazat
  7. Stáňo, to jsou samé parádní nákupy. Určitě by se mi líbily Tvoje pantofle, svíčky a další věci. Taky mám boty od Rieker ráda,jen si je musím vždy vyzkoušet, mám jednu nohu trošku širší. Tak ať se Ti hezky nosí. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já jsem loni v tom největším lockdownu, kdy bylo všechno zavřené, boty nutně potřebovala, tak jsem e-shop riskla a vyšlo to. Přece jen už jsem od Riekera pár bot měla, tak jsem věděla, jak to mají s velikostmi. Od té doby jsem kupovala myslím ještě dvakrát nebo třikrát a bylo to OK vždycky...

      Vymazat
  8. Rituals není sice nejlevnější, alve věřím, že nebudeš litovat. Já tuhle značku miluju. Bione je fajn značka, mám od ní doma balzám na rty :)

    OdpovědětVymazat
  9. Světýlka nesmí v prosinci chybět. Jinak ty svíčky určitě moc hezky voní. Mám takové vůně ráda.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta jablečná svíčka je příjemná - voní jako štrúdl :)

      Vymazat
  10. Taky jsem se dívala na zlevněné balíčky v DM, už už jsem si chtěla nějaký koupit, ale nakonec jsem si žádný nevzala, během Vánoc mi přibylo kosmetiky tolik, že už ji nemám ani kam dát :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem v DMku asi dva balíčky odložila, že doma mám těch věcí ještě zásobu, ale micelárka se mi docela hodila a maska taky, navíc jsem pleťovku od Garnieru neměla, tak jsem nakonec neodolala.

      Vymazat
  11. ty svíčky jsou krásné :) hned bych si zapálila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jablečná hezky voni, jsem zvědavá na tu pomerančovou...

      Vymazat
  12. Marcela - Nordic Passion12. ledna 2022 v 21:42

    Stáňo, pestré nákupy, Rituals by mi udělalo velikou radost, tu značku mám ráda, vuni sakury neznám, ale nepohrdla bych:-). M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprchová pěna s vůní sakury je fajn - už ji mám v koupelně...

      Vymazat
  13. Jsem zvědavá, jak budeš spokojená s Rituals. Mají nádherná balení a jako dárek je to celkem sázka na jistotu. Jinak mi ale přijde, že jejich kosmetika sice krásně voní, ale není v ničem zas tak extra, že bych si nějaký produkt chtěla kupovat opakovaně. A jakmile vidím u produktů, která se prezentují jako "přírodní", ve složení chuťovky jako Aluminum Chlorohydrate nebo SLES, tak moje důvěra opadá velmi rychlým tempem. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si něco od Rituals koupila poprvé, inspirována nadšením kolegyň v prái i synovy přítelkyně, která má Rituals ráda. Když jsem objednávala dárek jí, tak jsem přihodila i něco pro sebe (díky čemuž jsem měla poštovné zdarma a dostala jsem ty vzroky jako dárek, tak mi to přišlo jako vhodná příležitost :))

      Vymazat
  14. S Rituals jsi udělala moc dobře, jistě budeš spokojená, já dlouho nic neměla. Jsem zvědavá, co řekneš na krém Bione. Botky - letní pantoflíčky jsou takové samochodky od pohledu, zrovinka v týdnu jsem o této značce mluvila s kolegyní, mám jedny a velká spokojenost. Moje máma snad ani jinou značku nenosí. Krásný víkend přeji. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, Bione zrovna používám a jsem spokojená. Rieker boty kupuju často - dobře se v nich chodí, ale mají většinou takový sportovnější vzhled, k sukni se mi tam líbí málo co. Ale sandály, co jsem si od nich koupila loni, mám moc ráda.

      Vymazat
  15. Pantoflíky jsou parádní a Rituals miluju. A mám pocit, že Andělé smrti na mě doma v knihovně taky čekají a to už pěkně dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, tak Andělé smrti myslím už vyšly před časem.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)