neděle 2. ledna 2022

Co jsem taky ochutnala 39

 Po ohlédnutí za tím, co se u mne v prosinci událo, tu máme ohlédnutí za tím, co nového se v prosinci objevilo na mém stole. Musím říci, že toho nijak moc nebylo, on prosinec se vším tím cukrovím a snacky z adventních kalendářů  moc dalším novinkám, které bych ochutnala, moc nepřál. Takže dnešní článek bude poměrně krátký (a to zahrnuje i jeden kousek zapomenutý z minulého měsíce).


 
 
Soft cheese Summit (Deluxe)

Koupeno - lidl. Balení  - 100 g. Cena - 39,90.
V předvánoční nabídce Lidlu si z jejich řady Deluxe vždycky vyberu něco zajímavého na ochutnání. Tentokrát to byla pomazánka z čerstvého sýra ochucená hříbky a lanýžem. Mměla zajímavé hezky vypadající balení, hezky se roztírala a chuťově byla docela zajímavá.
4/5
 
Chrunchy cheese (Mixit)

Koupeno - Mixit (e-shop). Balení - 70 g, resp. 80 g. Cena - cca 126 Kč, resp. 146 Kč (akce)
Po zklamání z první krabičky mrazem sušených sýrů, kterou jsem ochutnala (tady) se mi do těch dalších dvou krabiček, které jsem ještě měla ani moc nechtělo. Pak jsem ale jednu otevřela a zmizela poměrně rychle, stejně jako ta druhá. V první krabičce byly sýry white cheddar a red leicester, ve druhé kozí sýr. Sýry z obou krabiček byly křehké, hezky křupaly a byly chuťově výrazné ("kozina" v tom kozím sýru byla cítit spíš v dozvuku, nebyla nijak hrozně výrazná, ale asi bych tento sýr doporučila jen těm, kdo s tou trochu typickou kozí chutí nemějí problém). Asi nejvíc mi chutnal leicester, ale dobré byly všechny. Takže tohle bylo příjemné překvapení.
5/5

Papaya (Aridilla)

Koupeno - Norma. Balení - 150 g. Cena - asi 30 Kč
Sušenou proslazenou papayu jsem koupila hlavně do vánočního pečení (dávám ji spolu s dalším sušeným ovocem do štoly, marokánek i kokosového salámu). Příjemně mne překvapilo to, že nebyla v drobných kouscích, ale ve větších kusech. I chuťově je dobrá (i když tedy sladká je hodně, ale to se dá u proslazeného ovoce čekat). Ještě mi jí tu trochu zbylo a nebudu mít problém jí sezobat jen tak. Plusem je i balení - sáček je opakovaně uzavíratelný.
4/5

Lebenkuchen Herzen (Weis)

Koupeno - Kik. Balení - 150 g. Cena - 25 Kč
Perníková srdíčka byla potažená čokoládou a uvnitř plněná marmeládou. Byla příjemně měkká, ale v chuti jsem cítila takový zvláštní dozvuk. Nakonec bych je tedy hodnotila jako taková průměrná.
3/5

Březová voda s chutí šípku (Fooddish)

Koupeno - Brand box. Balení - 300 ml. Cena - 39 Kč(doporučená)
Voda nebyla sladká, což hodnotím kladně, ale jinak byla taková nijaká, ze by v ní byla cítit příchuť šípku se mi tedy nezdálo. Vypít se dala, ale nezaujala mne.
2/5

L´Original Chocolat au lait (Les Créations)

Koupeno – Delmart.  Balení – 100 g. Cena – 49,90
Tohle je ten zmiňovaný kousek, co jsem zapomněla zařadit do minulého článku ... Já mléčné čokolády normálně v podstatě nejím, ale měla jsem tehdy chuť na sladké, tak jsem si "ukradla" jednu s těch, co jsem koupila manželovi.  Byla hezky jemná, krémová, příjemně se rozpouštěla v puse... Ale na mne byla děsně sladká.
2/5

Mousse á la Liegeoise (Paturages)

Koupeno - Delmart. Balení - 320 g. Cena - 41,90 (akce)
Když jsem v Delmartu uviděla v chlaďáku neznámou čokoládovou pěnu, bylo jasné, že ji chci vyzkoušet (zvlášť když měla červenou akční cedulku). A nebyla jsem zklamaná - pěna je nadýchaná a dostatečně čokoládová, navíc ma nahoře ještě čepičku ze šlehačky. V balení jsou 4 kelímky po 80 g.
5/5
 
 

Favoritem měsíce jsou mrazem sušené sýry  Chrunchy cheese - White Cheddar a Red Leicester z Mixitu, nejméně mne zaujala Březová voda s chutí šípku. 


29 komentářů:

  1. Ahoj Stáni, ochutnala jsi toho dost. Rozhodně víc než já. 😊 Zaujaly mě hlavně ty sýry. Nikdy jsem je takto neměla. A tu našlehánou pěnu bych také ráda vyzkoušela. Jinak mamnafoceno spoustu fotek na články, ale dokončuji nový román a na nic jiného není prostor. Tak snad to sobě i vám všem brzy vynahradím. :) Měj se v novém roce skvěle. Sabca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, čokoládové pěny jsou mojí slabostí - každou, co vidím, musím vyzkoušet.
      Ať ti jde práce na románu do ruky.

      Vymazat
  2. Milá Stáno, tak čokoládovou pěnou jsi mne překvapila a i nalákala. Zítra se u nás v Delmartu podívám, stejně jsem tam plánovala jít. Krásný začátek roku a i týdne. : ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, jsem zvědavá, jestli ji "ulovíš" - já ji kupovala v nějaké akci se slevou...
      Heký týden i tobě

      Vymazat
  3. Stáňo, zdravím. Ochutnala bych u Tebe určitě sýr s hříbky a sušený kozí sýr. Já jsem hodně sýrová a kozí sýry si kupuju pravidelně, ale sušený jsem neměla. Přeju Ti vše nejlepší do nového roku, hodně zdraví. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, tak oblibu sýrů máme společnou. Já mám sýry taky ráda, včetně těch kozích (o které nestojí manžel) a ráda zkouším nové.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Tady velmi mě zaujal ten kozí sýr. Jinak neznám nic, snad jen že vím už roky, že tyhle perníčky fakt nemám rada.
    Stáňo, měj příjemné pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já kozí sýry taky moc ráda. Ale dobré byly i ty sýry v druhé krabičce.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Klidně bych ochutnala všechno, ale nejraději asi ty sýry.
    Měj se hezky - už v novém roce !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, koukám - další milovnice kozích sýrů... :). Já je mám taky ráda. A moc dobré byly i mrazem sušené sýry v druhé krabičce.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Ahoj Stáni, zajímavé kousky. Já bych chtěla na mixitu letos objednat nějaké zdravé dobroty. Dneska mám v plánu si koupit věci na cézar salát, tak jsem na sebe zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, salát césar si dávám v restauraci, doma jsem si ho nedělala. Tak dobrou chuť

      Vymazat
  7. Ještě že jsem dojedla oběd, jinak by mi to dělalo chutě :-D Já jsem si od Mixitu koupila preclíky v mléčné čokoládě a mmm, ňamka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, přiznám se, že preclíky v mléčné čokoládě mne nijak moc nelákají. I když - kdyby chutnaly jako polomáčené sušenky ...

      Vymazat
  8. Ty sýry z Mixit bych ochutnala hned :-) a dokonce jsem měla v plánu objednat ty lyofilyzované…ale raději neobjednam

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Stáni,
    březovou vodu jsem ochutnávala minule a moc mě nezaujala, takže tu z posledního boxu jsem poslala dál. Sýry z Mixitu jsem kupovala taky a doma mám ještě to balení, o kterém jsi psala minule. Ty další verze jsem kupovala jako dárek a mělo to veliký úspěch. Zaujala mě ta čoko pěna z Delmartu, ta by mi určitě taky chutnala:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, čokopěny máme v oblibě s manželem oba, takže jak nějakou vidím, tak kupuju. Naštěstí je většina okolních supermarketů nemá ve stálé nabídce :). To bychom se jimi cpali furt.
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Díky za recenzi. Obě krabičky sýrů mám doma. Už se na ně díky tobě těším)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak doufám, že ti budou chutnat stejně jako mně. Dobrou chuť

      Vymazat
  11. Stáni, tak to je dobrý box, většinu bych si dala taky. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  12. Mňam, i ta čokoládová pěna vypadá moc dobře. Já si ji dávám vždy v Globusu a vždy si na ni pochutnám :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Globus z ruky, takže ani netuším, jakou pěnu tam mají. Ale nasadila jsi mi brouka do hlavy ;-). Možná až pojedeme někdy kolem nějakého Globusu ...

      Vymazat
  13. také jsme měli Mixit sýry a chutnali nám :) rádi u nich nakupujeme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla všechny tři druhy a Trio mne docela zklamalo, ale tyhle dva druhy byly fakt moc dobré.

      Vymazat
  14. Nic z uvedeného jsem neměla, ale dost mě zaujaly ty sýry od Mixit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty sýry od Mixitu jsou dobré, jen Trio mne nezaujalo (recenze byla v minulém "Ochutnáno")

      Vymazat
  15. Mně osobně by zajímal ten crunchy cheese :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za ochutnání určitě stojí - doporučuji ten chedat s leicestrem.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)