pondělí 14. prosince 2020

Z kosmetické poličky 17

Už je nevyšší čas na článek o spotřebovaných kosmetických produktech, protože je potřeba vysypat tašku, kam odkládám vyprázněné obaly. V prosinci už mi taky nějaké produkty došly, tak abych je měla kam dávat a nepletly se mi s minulým měsícem. Moc jsem toho z té tašky tedy nevysypala, ale něco se přece jen našlo.
 

 
Elixir Jeunesse Sleepinng Care (Yves Rocher)
 Koupeno - Yves Rocher. Balení - 50 ml. Cena - 480 Kč (po slevě)
Noční pleťový krém, který by měl pleť hydratovat i regenerovat. Měl lehoučkou konzistenci, která měla spíš gelový než krémový charakter. Balení v kelímku je jednoduché, praktické, ale přitom docela elegantní. Na pleti byl krém opravdu příjemný, hezky jemně voněl, dobře se roztíral i vstřebával. Nebylo  ho třaba použít velké množství a pleť přitom po něm byla hydratovaná a vyhlazená.
  4/5

Elixir Jeunesse OF30 (Yves Rocher)
 Koupeno - Yves Rocher. Balení - 30 ml. Cena - 360 Kč (po slevě)
Krém  na denní použití, který by měl pleť chránit před nepříznivými vlivy vnějšího prostředí a obsahuje i ochranný UV faktor. Narozdíl od většiny pleťový  krémů YR je balený v tubě, ale nakonec mi to docela vyhovovalo, tuba není tvrdá a nebyl problém z ní krém dostat.  Krém byl  lehoučký, krásně se roztíral i vstřebával, dobře hydratoval a měl hezkou nevtíravou vůni. Nevýhodou je  vyšší cena, ale ta je trochu kompenzována tím, že krému stačilo opravdu jen málo - vydržel mi v podstatě stejně dlouho jako noční krém v téměř dvojnásobném balení ( toho taky nebylo potřeba moc.
4/5
 
Shower mousse (Dove)
Koupeno - Glanz box. Balení - 200 ml. Cena - 139 Kč (doporučená). 
Sprchová pěna obsahuje  kokosový olej a skutečně po kokosu krásně voněla. Vytvořená pěna byla opravdu bohatá a hustá, hezky myla, nevysušovala a dobře se používala i na holení.  Mechanismus spreje fungoval bez problémů a obsah se využil úplně celý. S tímto produktem jsem byla opravdu hodně spokojená.
5/5

Stardust Black daimond (7th Heaven)
Koupeno - dárek. Balení - 10 ml. Cena -? (podle netu kolem 50 Kč)
Tuto  masku (spolu s ještě jednou další) mi poslala  milá Eriky z blgu Monalisabeutyeri - asi proto, že jsem pod její jeden článek napsala, že jsem značku 7th Heaven ještě nevyzkoušela. Maska je slupovací a obsahuje směs mořských řas, solí z Mrtvého moře a rakytníku. Má se po aplikaci nechat zaschnout a poté sloupnout.  Měla (k pobavení mého muže) černou barvu, obsah sáčku bez problémů vyšel na celý oblíčej a šel dobře rozetřít (jen ze sáčku se obsah vytlačoval trochu problematicky). Při zasychání malinko pnula, ale nijak výrazně. Asi po 15 minutách jsem zaschlou masku bez problémů sloupla, pár zbytků jsem jednoduše dočistila pleňovým mlékem. S efektem jsem byla spokojená - po masce zůstal příjemný pocit, pleť byla hladká a osvěžená.
4/5
 
Noix de Coco Body lotion (Yves Rocher)
 Koupeno - dárek. Balení - 200 ml. Cena -? (podle netu 129 Kč)
Tělové mléko s vůní kokosu se dobře roztíralo a krásně se vstřebávalo. Pokožka po něm byla hezky hydratovaná. A navíc mělo nádhernou kokosovou vůni, která vydržela na těle docela dlouho. Lahvička má odklápěcí uzávěr, se kterým  se dobře manipuluje, jediná výhrada - lahvička je poměrně tuhá, takže poslední zbytky ze z ní dolovaly dost těžko (a mléko bylo tak skvělé, že jsem ho fakt chtěla využít do poslední kapky). Ale vzhledem k té vůni je odpuštěno 😉
5/5

Creme Seife Sensitive (Balea)
 Koupeno - DM drogerie. Baleni - 500 ml. Cena - 19,90 Kč
Tekuté mýdlo s obsahem aloe vera kupujeme docela často, je to taková stálice na našem umyvadle -vyhovuje nám neutrální vůní. Dobře mylo nevysušovalo pokožku rukou. Dávkovací pumpička funguje bez problémů (i teď s novou náplní, kterou jsem koupila v plastovém sáčku). Dobrý výrobek s ideálním poměrem cena/výkon.
4/5

Cream soap Magic Oil  (Fa)
 Koupeno - Albert. Baleni -90 g. Cena - 12,90 
Tuhé mýdlo s obsahem mikro olejů a vůní růžového jasmínu už máme taky po druhé a další ještě čekají v koupelnové skříňce (koupili jsme jich nějaké skupinové balení). Je to takové běžné mýdlo - dobře pěnilo i mylo a nevysušovalo. Jen vůně je hrozně nevýrazná - trochu voní mýdlo v krabičce, ale při mytí není vůně v podstatě patrná.
3/5
 
 
 
Ze sedmi produktů, kterým jsem se minulý měsíc podívala na dno, mne nejvíc nadchlo tělové mléko s kokosem od Yves Roche, ale prima produktů tu byla vlastně většina. Propadák tu tentokrát není žádný, nejméně mne zaujalo mýdlo od Fa, ale ani to propadák nebylo.


 

 


21 komentářů:

  1. Ahoj, to jsi měla úspěšné testování 😊 Kosmetiku Yves Rocher mám taky moc ráda, stejně jako mýdla Balea. Těším se na další články 😊. Měj se krásně, Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díky. Uvidíme, třeba bude příští kosmetické okénko bohatší.
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Stáňo, pro mě samé neznámé produkty, je sprchovou pěnu (ale myslím jinou vůni) jsem dostala na podzim, ještě na ní nedošlo. Tak se těším, když čtu tvé hodnocení!
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, pěna byla příjemná. Já bych si jí sama asi kvůli ceně nekoupila, ale vyzkoušení bylo zajímavé. A mám tam ještě jednu z jiného boxu, tak se mám nač těšit. Ale teď jsem se rozhodla spotřebovat nějaká minibalení, co jsem schovávala na cestování. S tím to vypadá zatím pořád bledě, tak aby mi ta kosmetika doma neprošla.
      Hezký den i tobě

      Vymazat
  3. YR kokos voní velmi pěkně, takže chápu spokojenost, ačkoliv mi přišlo, že jejich mléka až tak nehydratují - na léto jsou fajn, ale v zimě sahám po hutnějších máslech.

    Sprchovou pěnu jsem měla od nějaké jiné značky, nicméně vnímala jsem, že je tam hodně zbytečného odpadu na malé množství produktu. Nápad je to ale zajímavý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, mně přišlo, že to mléko hydratovalo dobře - každopádně mi vyhovovalo. Másla naopak moc ráda nemám, právě pro jejich hutnost. Obal jsem zrecyklovat v kontejneru na kov, takže ekologické výčitky moc nemám, ale přiznávám, že bych si sama pěnu asi nekoupila.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Hanko, takže předpokládám, že tě článek zaujal - aspoň trochu :).
      Měj se hezky

      Vymazat
  5. Stáni, taky si občas koupím krémy Yves Rocher a dnes bych z tvé poličky neopovrhla ničím. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tentokrát se mi sešly fakt samé produkty, se kterými jsem byla spokojená.
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Y. R. moje oblíbená značka. Jedna z mála; které moje tělo i tvář snese.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já mám tu kliku, že moje pleť snese skoro všechno :), takže to střídám. Ale YR krémy mám docela ráda.

      Vymazat
  7. Stáňo, tak tady nemám osobně vyzkoušený ani jeden produkt, ale vybrala bych si. Krém na obličej mám z lékárny, málokterý snesu. Ale s koupelovou kosmetikou (mýdla, sprcháče...) problém nemám. A kokosovou vůni miluju :o)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já kokos nijak neupřednostňuju, ale u obou spotřebovaných produktů mi byla velmi příjemná.

      Vymazat
  8. Milá Stáňo, jsem ráda, nebo mě spíš těší, že ti maska vyhovuje. ☺♥ Tato kosmetická polička je vyladěná do sebemenšího detailu...., krásné. Nejvíc mě zaujala sprchová pěna!! Krásný večer .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, ještě jednou díky za masky. A na poličce se tentokrát sešly fakt samé fajn věci.

      Vymazat
  9. Já to tělové mléko od Yves Rocher mám s vanilkovou vůní a je úplně úžasné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle bylo moje první tělové mléko od YR a spokojenost. Přitom při očichávání v obchodě mne žádné nikdy nějak moc neazujalo...

      Vymazat
  10. Já z tohoto ještě nic neměla, možná jen to mýdlo :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)