pondělí 28. října 2019

Za humny podruhé

Ne, opravdu  nečíhá za našimi humny drak. Už jste se o tom mohli přesvědčit v létě (tady) a já vás sem teď vezmu znovu - tentokrát ve slunečném podzimním víkendu. Víkendu, který se tvářil jako skoro letní, ale přece jen dřívější stmívání,  chladná rána a barevnost přírody nasvědčovalo tomu, že jde o podzim.


Myslím, že podobné fotky budou k vidění na hodně blozích. Ale neodolala jsem a schovala jsem si sem to krásné babí léto na chvíle podzimních plískanic.












A asi poslední odpolední  kafe a čaje před chalupou. Kdo by posezení na sluníčku odolal (to na talířku není mazanec, ale tvarohová štola - máma trénovala na Vánoce :-).


 

26 komentářů:

  1. Stáňo, dny byly skutečně jako malované! Taky jsem si je užívala! Kafíčko venku bylo asi opravdu poslední! A maminka má můj obdiv - kdo je připraven, nebude zaskočen, že :o)
    Přeji pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, nikdy bych neřekla, že budu na konci října sedět odpoledne před chalupou v tričku a šortkách :-) (a jíst u toho vánoční štolu :-D)

      Vymazat
  2. Dny teď lákaly chodit s foťákem a fotit a fotit. Příroda barevně jásala. I když včera při své procházce jsem registrovala, že někde už ta barevnost přechází do hodně hnědé,že některé stromy jsou už hodně holé,nedá se nic dělat- babímu létu je odzvoníno a už budeme hovořit jenom o podzimu. Dnes ráno u nás střechy a skla aut bílé. Na venkovní teploměru pod nulou :-).
    Hezký den, Stáni!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, u nás ráno 3° :-). A máš pravdu - i na té chalupě bylo vidět, kolik listí zmizelo za těch pár dnů ze stromů a přibylo na zemi. Já doufám, že slušné počasí, byť ne tak teplé, ještě vydrží - mám před sebou příští týden dovolenou

      Vymazat
  3. Stáni, krásně si nafotila podzim. I my ještě pořád sedáváme venku, dokud to ještě jde. Měj pěkný nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, myslím, že ty neobyčejně teplé dny využívali k posezení venku skoro všichni

      Vymazat
  4. Hezky si zachytila konec babího léta a tvarohovou štolu bych si hned dala také :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvarohová štola docela bodla, byť její čas ještě není (máma potřebovala zpracovat tvaroh a bůhví proč jí napadla zrovna ta škola)

      Vymazat
  5. Tyhle fotky jsou svou barevností a náladou nesmírně přitažlivé, říkám si, že ten rok zase rychle utekl a tenhle podzimní kabátek voní a láká.
    Čím jsem starším, tím víc mne každé roční období pohladí a těším se i na ty plískanice, bude čas na povalování za pecí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, povalování za pecí má nepochybně něco do sebe, jako ostatně každé roční období. A čím je člověk starší, tím víc se snaží užít si každý den.

      Vymazat
  6. Stano, neni divu, ze jsi si ty zabery tady uchovala, tento podzim je naramny. Jaro je skvele, ale barevny, slunecny a teply podzim je asi jeste neco vic. Hezky vecer. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, taky mám podzim ráda. Zlvášť když se vyvede jako poslední dny

      Vymazat
  7. Díky za nakouknutí za humny...
    I bez draka to nemělo chybu.
    Tak ať i další studené dny přinesou jen radost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, doufám, že další dny ještě nebudou úplně studené, nebo aspoň ne deštivé, protože nás v prvním listopadovém týdnu čeká dovolená

      Vymazat
  8. Letošní podzim je krásný a barevný.
    Musíme si ho užít ;)
    Krásný den.

    OdpovědětVymazat
  9. Stáňo, to jsou nádherné obrázky. Můžeme být rádi, že počasí vydrželo tak dlouho příjemné. I když na příští týden hlásí 16 stupňů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, letos vydrželo krásné počasí dlouho. Nepamatuji, že bych na konci října seděla před chalupou v tričku a šortkách...

      Vymazat
  10. Tohle počasí miluju. Máte na chalupě moc hezky. Kéž by i moje mamka trénovala na Vánoce! :D :) Také mám připravené nějaké echt podzimní články. K tomuto období to prostě patří.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počasí o prodlouženém víkendu bylo opravdu úžasné a všechny ty barvy končícího babího léta podtrhlo.

      Vymazat
  11. Někdy jsou za humny ty nejkrásnější výhledy ♥ Fotky jsou krásné :))

    Another Dominika | Ze sekáče

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás za humny krásně opravdu je. Vysočina je taková mile malebná.

      Vymazat
  12. Pěkné snímky. Schovaná před tropickými monzuny si teď vybavuji vůni českého podzimu, tlející listí a dozrávající houby. Doma mě po návratu přivítá nejspíš už zima, tak jsem si letos podzimu moc neužila. Vysočina je nádherná, hezky za humny máte!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, mám u nás za humny ráda.
      Užívej si exotiku

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)