pátek 24. května 2019

Tyčinky Yes!

 S tyčinkami Yes! jsem se seznámila díky poslednímu Brandnooz boxu, ve které jsem našla dvě její varianty. Tu třetí jsem objevila ve vietnamské večerce, kde  tyčinky doprodávali za velmi příjemnou (třetinovou) cenu, protože jim končila doba doporučené spotřeby. A když už jsem ochutnala celou řadu těchto tyčinek, dospěla jsem k názoru, že by si zasloužily samostatný článek.
Takže tady ho máte...



Ovocná tyčinka červená řepa  &  jablko

Složení: koncentrát jablečné šťávy, jablečné pyré, sušená jablka, mandle, datle pasta, sušená řepa, slunečnicový olej.
Nutriční hodnoty (ve 100 g):  1623 kJ,  tuky – 11,6 g, bílkoviny – 4,8 g, sacharidy – 82,3 g
Tyčinka má měkkou konzistenci, zajímavou výrazně červenou barvu (způsobenou obsahem červené řepy, jinak žádná barviva ve složení nejsou) a obsahuje kousky mandlí.  Má příjemnou nakyslou chuť a pokud se trochu obáváte červené řepy ve složení, tak asi není třeba – já jsem žádnou řepovou chuť z tyčinky necítila.
9/10

Oříšková tyčinka brusinka & hořká čokoláda 

Složení: mandle (30%), pražené arašídy (26%), hořká čokoláda (11%),vláknina z kořene čekanky, sušené proslazené klikvy, křupavé sójové kousky, med, glukózový sirup, kakaová hmota, emulgátor (slunečnicový lecitin), aroma.
Nutriční hodnoty (ve 100 g): 2171 kJ, tuky – 34,1 g,  bílkoviny – 20,3 g, sacharidy – 25,4 g
Tyčinka je křupavá, ale ne tvrdá tak, že by se nedala ukousnout. Na spodní straně je potažená vrstvičkou hořké čokolády, která chutná opravdu čokoládově.   Chuťově je spíš oříšková,  brusinky v ní jsou cítit hodně málo.  Vzhledem k tomu, že se skládá převážně z oříšků, tak je samozřejmě kaloričtější a obsahuje více tuků (ale z oříšků jsou to ty zdravé). Přišla mi asi nejméně zajímavá, ale rozhodně nemůžu říci, že by mi nechutnala.
8/10
 

Oříšková tyčinka s hořkou čokoládou, mořskou solí a mandlemi 

Složení: Mandle (42%), pražené arašídy (18%), hořká čokoláda (16%), vláknina z kořene čekanky, křupavé sójové kousky, med, glukózový sirup, kakaová hmota, mořská jedlá sůl (0,79%), emulgátor (slunečnicový lecitin)
Nutriční hodnody (ve 100 g): 2229 kJ, tuky – 37,9 g, Bílkoviny – 30,9 g, sacharidy – 21,2 g.
Tato tyčinka má v hořké čokoládě jednak namočenou spodní stranu a jednak je ještě zdobená cákanci hořké čokolády na horní straně. Je samozřejmě taky křupavá (ale ne tvrdá) a vzhledem ke složení taky poměrně kalorická s vyšším obsahem tuku. Oříškovou chuť, které dominují mandle, doplňuje poměrně výrazná chuť hořké čokolády, sůl v ní tvoří hodně jemný, ale zajímavý chuťový kontrast.   Pro mne je určitě, pokud jde o chuť, jednička.
9/10

Celkově hodnotím celou řadu Yes,která pochází z produkce firmy Nestlé, jako vydařenou. Všechny tyčinky mají poměrně dobré složení (i když těm oříškovým by se dal vytknout použitý glukózový sirup). Oříškové tyčinky jsou opravdu křupavé, ale ne tvrdé a je na nich použita čokoláda, která chutná jako čokoláda (a ne tuková poleva), a nejsou přeslazené. Přeslazenou chuť neměla ani  ovocná tyčinka – naopak je příjemně nakyslá. Líbí se mi i balení s průsvitným okénkem, ve kterém je vidět, jak tyčinka vypadá, a vyhovuje mi velikost – 35 g je akorát na svačinu. Co mi nevyhovuje, je doporučená cena – 29,90 Kč za tyčinku mi vzhledem k gramáži přijde už poměrně hodně.



16 komentářů:

  1. Mě zaujala ta neobvyklá kombibace. Jablko a červená řepa. Jinak 30 korun bych za tyčinku asi taky nedala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, na tu tyčinku s řepou jsem byla hodně zvědavá a docela příjemně překvapila.

      Vymazat
  2. No, nestojí úplně nejmíň, měla jsem tu oříškovou a byla dobrá.
    Stáňo, měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ta s mandlemi je můj top. Cena mi s ohledem na gramáž taky přijde vyšší (tolik stojí většinou tyčinky s gramáží 50 g, tj. o třetinu větší)

      Vymazat
  3. Stáni, já moc sladkosti nejím až na zmrzlinu, tu můžu pořád bez ohledu na roční období. Ale po tvojí recenzi jsem na tyčinku dostala úplně chuť. Užij si sobotu a odpočiň si.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já si tyhle různé oříškové, bílkovinové a raw tyčinky kupuju hlavně na výlety a porady, protože jsou dobře skladné do batohu nebo kabelky a nepodléhají moc nástrahám transportu. Zmrzlinu - tu teda ale můžu taky :-D

      Vymazat
  4. Mě se podle popisu nejspíš nejvíc trefí do chuti kombinace jablka a řepy. Podobné tyčinky kupuji často, sem tam sáhnu i po nějaké té dražší, ale 30 Kč už je doopravdy dost. Ale stejně ji nejspíš někdy ze zvědavosti koupím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elle, na s řepou taky není špatná (po řepě tedy nechutná, je spíš taková nakyslá) a je to taková neobvyklá kombinace.

      Vymazat
  5. Je za trest cist podobne clanky v dobe diety, kdyz se mi nejak nehodi do vecerniho jidelnicku:-D, protoze bych snedla vsechny, zni to lakave. Hezky vecer, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, jsou fakt dobré. Ale pokušení narušit dietu jsem vyvolávat nechtěla ;-).

      Vymazat
  6. Stáni pro mne jsou tyto tyčinky velkou neznámou. Ale musim napsat,že jsi mne opravdu nalákala..a nečtu nikde žádný lepek??.. pokud nemají, ráda ochutnám. Když nastane krize o noční, hodí se zdravější dobrůtka. Krásný den.Z🖤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, myslím, že je to novinka, já na ně poprvé narazila díky Brandnooz boxu a teprve před pár dny jsem je začala vídat v obchodech. Lepek bych v nich být neměl - aspoň podle složení, které uvádí na svých stránkách.

      Vymazat
  7. Až na tu brusinku jsem je také ochutnala a moc mi chutnaly. Mě teda ta ovocná přišla hezky sladká, vůbec mi nepřišla nakyslá :) Ale ta cena za těch 35g mi teda taky příjde přestřelená. Na druhou stranu není moc tyčinek s hezkým složením.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, mně ta s řepou přišla taková příjemně sladkokyselá, taková tak akorát. Vyhovovala mi gramáž - 35 g je akorát na svačinu, ale cena by mohla být o pár korun nižší.

      Vymazat
  8. Mě tyto tyčinky taky velmi pozitivně překvapily. Škoda, že jsou docela drahé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, souhlas - cena je jejich negativní stránka a myslím, že bude trochu na překážku většímu prodeji. Na dovolené jsem je viděla prodávat v místním COOPu v akci 1+1zdarma, což už mi přijde dobrá cena.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)