pátek 31. května 2019

Technické muzeum Tatra Kopřivnice

Ve středu ráno pršelo jen se lilo a předpověď počasí nijak dobře nevypadala, rozhodli jsme se, že na výlet vyrazíme autem a jako cíl si vybereme něco, kde by případný déšť nevadil. Vyjeli jsme nejprve směr Kopřivnice, kde jsme se chtěli podívat do Technického muzea Tatra Kopřivnice (protože auta zaujmou  i mého muže, kterého jinak muzea až tak moc neberou).


Technické muzeum Tatra Kopřivnice je nejucelenější expozice věnovaná automobilce Tatra, která je nejstarší automobilkou v českých zemích (a tuším i ve střední Evropě). Ve výstavních prostorách je možné vidět šedesát osobních a nákladních automobilů ze všech etap výroby. Auta všeho druhu doplňují podvozky, motory, modely, designérské návrhy, trofeje ze sportovních klání, dobové fotografie a různé rarity. Musím říci, že ač nejsem nijak technický typ, tak se prohlídka líbila i mně - zvlášť ta stará nablýskaná autíčka. A pár exponátů jsem i vyfotila, takže se na ně můžete  podívat.


















A na závěr pár  praktických informací - muzeum najdete v centru Kopřivnice (ul. Záhumenní, vedle supermarketu Albert a hotelu Tatra), při troše štěstí u  něj i zaparkujete. Vstupné do muzea je 130 Kč pro dospělého, 90 Kč pro děti (a seniory) a vstupenka platí i do (nepříliš rozsáhlé) expozice věnované Daně a Emilovi Zátopkovými. A v muzeu je rovněž k dostání turistická známka Kopřivnice (a spousta suvenýrů s motivem aut značky Tatra).

12 komentářů:

  1. Stáňo, byla jsem tam myslím 2x. Nejvíc vzpomínám na jednu návštěvu při cestě na Slovensko - náš tenkrát malý Adam s to s tcháne nesmírně užil. Chlapi a auta...
    Měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, však jsem cíl taky vybírala s ohledem na mužovy preference ;-). Ale i mně se v muzeu líbilo. Já nejvíc obdivovala naleštěná autíčka z první republiky, manžel možná spíš náklaďáky.

      Vymazat
  2. Stáni, to by byl ráj pro mého muže. Musím se ho zeptat, jestli tam někdy byl. Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, kombinace chlapi a auta většinou nezklame :-)

      Vymazat
  3. Stáňo, tak to by se líbilo i mně, ač jsem žena. Fakt pěkné kousky. Jako z první republiky. No, vlastně jsou z té doby, viď....
    Díky za fotky. Tam se asi jen tak nedostanu.....
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, však mně se to líbilo taky, i když tedy musím přiznat, že jsem podvozky a jiné technické záležitosti obcházela dost rychle a spíš se kochala krásným tvary starých aut :-)

      Vymazat
  4. Stáni- tam ale jsou krásné kousky!! Elegáni na kolech.Jsem ráda, že nás Tatra kopřivnice proslavila♥
    Měj se moc hezky a užij si neděli Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, elegáni - to je správné vyjádření pro některá tatrovácká autíčka :-)

      Vymazat
  5. Tak tu jsem nebyla roky :-) Ale mám to brzy v plánu, protože přítel tu nebyl ještě nikdy. Jak se vám muzeum líbilo? H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, myslím, že příteli by se to mohlo líbit - chlapi si tam najdou i technické detaily, já koukala spiš na tu estetiku ;-)

      Vymazat
  6. Tady jsem teda byla jenom jednou a to jsem ještě byla o dost mladší, takže tehdy jsem to moc neuměla ocenit. Třeba se tam ještě někdy vydám. Samozřejmě s opačným pohlavím, které to určitě všechno zaujme mnohem víc než mě :)

    OdpovědětVymazat
  7. Chlapi v muzeu určitě víc ocení i technické detaily, ale tak autíčka jsou tak pěkná, že jsem návštěvy nelitovala ani já

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)