čtvrtek 2. května 2019

Horažďovice

Na prvomájové volno jsme si naplánovali výlet na jihozápad Čech a rozhodli jsme se vyjet už v úterý odpoledne po práci, abychom si to víc užili. A protože cíl našeho výletu byl nedaleko Horažďovic, vybrali jsme si  jako místo pro přenocování právě toto městečko, které leží mezi Strakonicemi a Klatovy na břehu řeky Otavy. Bohužel se nám nakonec nepovedlo vyrazit z Prahy tak brzo, jak jsme chtěli. Do Horažďovic jsme dorazili až v podvečer a tak jsme už nestihli otevřený zámek a nešlo už ani uvažovat o tom, že bychom zajeli na zříceninu hradu Prácheň, která je kousek od města.



Ale na krátkou podvečerní procházku městem čas zbyl, takže vám mohu nabídnout pár fotek, které jsem při ní nafotila.Musím říci, že podvečrní focení mi ještě nejde tak, jak bych si představovala, ale snad i tak vás malá procházka po Horažďovicích zaujme.





















A ještě doplním praktickou inforamci - ubytování na jednu noc jsme našli v Hotelu Prácheň. Jeho nevýhodou je, že leží u silnice vedoucí na Strakonice (chce to objednat si pokoj s okny do dvora), ale jinak je ubytování pohodlné a hotelové restauraci dobře vaří - my jsme měli pečenou červenou řepu s kozím sýrem a k tomu pizza chleba, kuřecí prso plněné mozzarelou a parmskou šunkou a domácí těstoviny s kouskyrumpsteaku, rozmarýnem,rajčaty, rukolou a parmezánem. Dobré bylo všechno, zvlášť ale domácí těstoviny.

 (Fotky jídla jsou moje, fotky hotelu jsem si vypůjčila z jeho webových stránek, protože jsem si jak hotel, tak pokoj zapomněli vyfotit)
 

18 komentářů:

  1. Tam už jsem roky nebyla, děkuju za připomenutí a těším se na fotky z dalšího dne.
    Hezký pátek, Ilona.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, mi byli v Horažďovicích taky po dlouhých letech. Hezký víkend i tobě.

      Vymazat
  2. Děkuji za procházku. Horažďovicemi jsem několikrát projížděla, na zastávku nikdy nedošlo.
    Stáňo, přeji pohodový pátek! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, my jsme do Horažďovic před mnoha a mnoha lety párkrát zajižěli něco nakoupit, ale na procházku došlo taky až teď.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  3. Každé město má to svoje. Všude je na co se dívat a já jsem se moc ráda na Tvoje fotky podívala.
    Měj hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Na Horažďovice mám Stáňo vtipnou vzpomínku. Byli jsme tam v době, kdy byly děti ještě malé a na jednom z obchodů byly ještě takové ty stahovací železné rolety, které se pak zamkly visacím zámkem, který se provlékl železným okem. Tak do toho oka strčil náš synek ukazováček. Asi z nudy nebo co. Každopádně zpátky už ten prst nešel, kluk řval, já hysterčila, už jsme mysleli, že budeme volat hasiče, ale nakonec mě napadlo ten jeho prst naslinit...a byl venku:-). Takže tohle je asi jediné, co si z Horažďovic pamatuju:-).
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, silný zážitek přebije všechno ostatní :-). Tak sis teď možná Horažďovice oživila prostřednictvím mých fotek.

      Vymazat
  5. V Horažďovicích se vždy zastavíme, když jezdíme do Sušice nebo na Modravu... jednou jsme dokonce šli na Prácheň, když kvetly stromy a to bylo hezké. Mám k těm místům vztah ( rodný kraj mého táty ), díky za foto. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřino, rádo se stalo. To, že jsme nestihli Prácheň, mne trochu mrzí, ale třeba ještě někdy...

      Vymazat
  6. Stáni, díky za výlet.Tady jsem nikdy nebyla.Město jako bez lidí je sen :-).
    Muselo tam být skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, město bylo opravdu v podvečer skoro bez lidí, příjemně se po něm couralo. A než jsme se prošli, tak se vyprázdnila i předtím plná hotelová restaurace a byli jsme v ní skoro sami.

      Vymazat
  7. Stáni, pěkný výlet. Opět reportáž z místa, kde jsem nebyla. Měj pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, však já se díky tobě taky podívám do míst, kam mne cesty zatím nezavedly. Hezký víkend i tobě.

      Vymazat
  8. Stáni, v Horažďovicích jsme byli loni v létě a také tam přespali, ale jinde než vy. A prošli jsme i stejná místa, je tam krásně. I jídlo vypadá výborně. :o)
    Přeji prima víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  9. Dášo, Horažďovice jsou příjemné městečko. Jídlo bylo opravdu dobré. Zvlášť ty domácí těstoviny.
    Měj se pěkně

    OdpovědětVymazat
  10. Teď se až trošku stydím, bydlím kousek od Strakonic, takže do Horažďovic to mám opravdu kousek, ale snad nikdy jsem si město pořádně neprošla.. Spíš městem vždycky jen projíždíme - naposledy dneska :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, nic si z toho nedělej. Já to mám podobně s Pelhřimovem. Máme kousek od něj chalupu a já z něj nejlíp znám průjezd městem a supermarket Billa, kde děláme víkendové nákupy. Když jsme v létě potřebovali něco koupit v železářství, tak jsme se díky tomu dostali do centra a já jen koukala, jak prokouklo náměsti... (na kterém jsem naposledy byly před spoustou let)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)