úterý 7. května 2019

Co jsem taky ochutnala 7

Měsíc už je zase pryč, takže přišel čas na pravidelný článek o tom, jaké dobroty (či nedobroty) se ocitly na mém talíři (myšleno obrazně, protože nanuka ani čokoládu z talíře obvykle nejím). I tentokrát je to mix věcí z boxů a toho, co jsem si zvědavě koupila na ochutnání sama. 



Ovocný tvaroh s proteinem (Bohušovická mlékárna)

Koupeno - Coolbox. Balení - 140 g. Cena - 19,90 (doporučená)
Tvaroh je lehce našlehaný, chutná po jahodách, ale neobsahuje kousky ovoce.  Není  dusivý a nezdál se mi ani přeslazený. Tvaroh sám o sobě má poměrně dost bílkovin (neproteinový ochucený tvaroh má jen asi o 2 g bílkovin na 100 g méně), takže jejich  přidávání je spíš marketingový tah (všechno s proteinem je "cool").
7/10

Gourmet ketchup Barbecue (Spak)


Koupeno - Men box. Balení - 500 g. Cena - 44,90 (doporučená)
Má příjemně kouřové aroma. Jinak je to standartní kečup se slušnou náloží cukru (podle řazení surovin je ho v kečupu nejspíš víc než rajčat). Z plastové tuby se dobře dávkuje, ale musím říci, že já mám raději balení ve sklenici, kde mohu vizuálně zkontrolovat kvalitu, pokud mám balení déle otevřené.
6/10

Hořká čokoláda Ritter Sport

Koupeno - Billa. Balení -100 g. Cena - 21,90 (akce)
Hořká čokoláda s 50% obsahem kakaa. Čekala jsem od ní víc - je taková obyčejná, ne úplně jemná a na hořkou čokoládu mi přišla i docela sladká. Na mlsání to není, do ovesné kaše byla  OK.
6/10

Tyčinka Erbbeer&Strawberry (Milka)

 Koupeno - ?. Balení - 5x 36,5 g. Cena - ? (podle netu kolem 50 Kč)
Mléčná čokoláda s mléčnou náplní a jahodovou příchutí s pšesničkými křupinkami.  Máma balení přivezla na chalupu, že když bude chuť na něco sladkého. Tak jsem jednu zkusila... Sladké to teda fakt je. Čokoládou je tyčinka jen lehce obalená, dominantní chutí je příšerná sladkost s lehkým (mírně chemickým) jahodovým nádechem. Křupinky v náplni cítit jsou, i když vzhledem k šílené sladkosti jsem si nejdřív myslela, že  v náplni křupe krystalový cukr.  Navíc palmový tuk na druhém místě ve složení (hned za cukrem). No, neměla jsem to ani ochutnávat.
1/10

Lučina kozí (Savencia Fromage & Dairy)


Koupeno - Coolbox. Balení - 150 g. Cena - 5290 (doporučená)
Sýr obsahuje jen kozí mléko a sůl, má jemnou, jakoby našlehanou konzistenci, takže se dobře roztírá.  Má příjemnou chuť kozího mléka a lehkou specifickou kozí vůni, která možná může někomu vadit. Mně nevadí a sýr mi  chutnal. Hodně chutnal.
10/10

Jaroměřické žervé (Jaroměřická mlékárna)


Koupeno - Albert. Balení - 100 g. Cena - asi 22 Kč.
Smetanový čerstvý sýr je  podobný spíš Lučině než žervé. Je hodně hutný, trochu hůř se díky tomu maže. Chuťově je ale dobrý - jak jen namazaný na bagetu, tak jako součást rybí pomazánky.
9/10

Hogo Fogo triple pomeranč (Polárka)

 Koupeno -Billa. Balení -  70 g. Cena - 20,90
Pro mne zcela neznámá zmrzlina na dřívku mne při nákupu zaujala v  mrazicím regále svým obalem a neodolala jsem. Základ tvoří pomerančová mléčná zmrzlina s rostlinným tukem v čokoládové polevě, pod kterou je vrstvička pomerančového toppingu oddělená od zmrzliny kakaovou polevou. Plusem je zajímavá chuť, slušná vrstva čokoládové polevy, ale je na mne poměrně dost sladká. Jako zajímavá obměna to nebylo špatné, i když asi zůstanu věrná tvarohovým a jogurtovým zmrzlinám.
7/10

Dark chocolate (Billa)

Koupeno - Billa. Balení -  100 g. Cena - 15,90 (akce)
Hořká čokoláda s 50% obsahem kakaa (které pochází z fair trade zemědství) brandovaná pro řetězec Billa (výrobce jsem na obalu nenašla). Docela příjemně se rozpouští na jazyku, i když v chuti přece jen trochu dominuje sladkost nad čokoládovou chutí. Na mlsání spíš v nouzi, ale na vaření a pečení je fajn a poměr cena - výkon je dobrý.
7/10

Flora 100% rostlinná

Koupeno - Coolbox. Balení - 400 g. Cena - 59,90 (doporučená)
Sice margarín používám proto, že po vyndání z lednice není tak tuhý jako máslo a jde dobře roztírat, ale tahle varianty Flory na mne byla řídká až moc, zdála se mi taková blátivá. Chuťově mne taky nijak nenadchla. Takže  znovu ne, zvlášť za tu cenu
4/10

Choceňský Nuty (Choceňská mlékárna)

 Koupeno - Coolbox. Balení - 250 g. Cena - 33,90 (doporučená)
Čoládové pomazánkové máslo s oříškovou příchutí. Má konzistenci tak akorát na mazání. Většinu jsem spotřebovala na ochucování ovesné kaše, něco málo s banánem a zbytek (když už končila trvanlivost) je tak lžičkou. Čokoládová chuť se v pomazánce hezky kombinuje s nakyslou chutí smetany, oříšky moc cítit nejsou. Chutnal mi na všechny způsoby (manželovi nikoliv - tomu ta nakyslá chuť vadila).
7/10

Jahody (Mrož)

Koupeno - Norma. Balení - 60 g. Cena - 15,90
Jahodovou dřeň v kelímku mám docela ráda, tak jsem cestou z výletu zkusmo sáhla po její variantě na dřívku. A musím říci, že mne nijak nenadchla. Dřeň je totiž v čokoládové polevě a ta mně  k ní prostě nesedí , i když jinak chuťově  nebyla špatná. Navíc mi dřeň přišla vodovější než tak v kelímku.
6/10

Oreo Banadas, Oreo Bianco Banadas (Mondeléz)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 6x 41 g. Cena - 54,90 (doporučená)
Každá krabička (v jedné byly sušenky v mléčné polevě, v druhé v bílé)  obsahovala 6 balíčků po dvou Oreo sušenkách.  Tušila jsem, že to na mne bude sladké, tak jsem si od každé varianty nechala jen jeden balíček na ochutnání (a zbytek poslala dál). Nakonec jsem ochutnala jen ty v mléčné polevě. Vzhledem k tomu, že mi přišly příšerně sladké (úplně to zabije jakoukoliv chuť, který u nepolévané varianty jakžtak ujde, protože je docela kakaová), že jsem neměla chuť zkoušet tu bílou variantu a nechala jsem sušenky v kanceláři na talířku pro návštěvy. Tu druhou mléčnou někdo z kolegů snědl, ty bílé tam leží už dva měsíce. Takže za mne tohle určitě nee
1/10

Hermadur Král sýrů (Savencia Fromage & Dairy)

 Koupeno - Coolbox. Balení - 125 g. Cena - 41,90 (doporučená)
Sýr má tenounkou vrstvičku plisně na povrchu, trochu tužší kůrku  a  uvnitř je  jemně krémový. Má mírné aroma zrajícícho sýru (ale ledničku úplně nezamořil) a je chuťově výrazný. Na čerstvém chlebu s máslem moc dobrá večeře. Malým mínusem je ne úplně nejnižší cena.
9/10

Musli srdíčka Nature´s Promise (Semix)

Koupeno - Albert. Balení - 200 g. Cena - 29,90 (akce)
Multipack musli srdíček brandovaný pro řetězec Albert obsahuje 4 sáčky po 50 g - 2x kokosové s čokoládou, 2x  jablečné s chia semínky. Koupila jsem si je v rámci věrnostní akce, kdy byly za nasbírané body sleva 50%. Jak jsem zjistila, pro Albert je  vyrábí Semix - se stejným složením, jen v jiném kabátku. Takže platí to, co pro ta od Semixu - čokoláda s kokosem mi chutnají víc, ale špatná nejsou ani ta jablečná.  Jen cena je mínusem, protože ten multipack vyjde dráž, než když si člověk koupí jednotlivé sáčky, takže zbytečná krabice za víc peněz (to fakt chceš 😄)
7/10


O propadáku měsíce jsem nemusela přemýšlet ani vteřinu - pro mne jím jsou jednoznačně tyčinka Erbbeer&Strawberry a sušenky Oreo Banadas,  nenadchla ani Flora 100% rostlinná.  A asi nepřekvapím, když řeknu, že favoritem měsíce je Lučina kozí následovaná Hermadurem a Jaroměřickým žervé. Jsem prostě sýrová.

24 komentářů:

  1. Stáňo, ten kozí sýr občas koupím a chutná mi. Syn má zas rád dřeňové nanuky. Zbytek mě neláká a Milka pobavila, tak nějak jsem to čekala ;)
    Hezký volný den, Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já kdysi dřeňové nanuky měla taky ráda, ale nějak jsem z nich "vyšla". A u tohoto mi hlavně neseděla kombinace s čokoládou.

      Vymazat
  2. Zlákala by mne především ta sýrová nabídka. I toho Mrože bych mohla. Nevadí mi spojení čokolády a dřeně. V podstatě vše, co jsi sem dala by pro mne bylo stravitelné i když mnohé bych si třeba nekoupila.
    Hezký sváteční den, Stáni!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná nálož :-) čokoláda Milka nikdy “nezklame”, je sladká jako cumel ve všech variantách, fuj.
    Kozí sýr od Luciny i mě pozitivně překvapil, což víš :-) Hermadur mám moc ráda.
    Hezký den, Stáňo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, souhlas - Milka je strašně sladká. Ale má i své konzumenty - manželovi ta tyčinka chutnala :-)

      Vymazat
  4. Obdivuju lidi, co mohou jist kozi vyrobky, protozr vim, ze jsou zdrave, mne to nos nedovoli:-(. Jinak moc sladkosti, rekla bych:-). Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, zrovna tenhle kozí sýr extra výrazné aroma nemá. Mně naopak výraznější sýrové aroma u žádných sýrů nevadí. Máš pravdu, že sladkého se tentokrát sešlo hodně, ale to je taky tím, že ředkvičky jsou prostě ředkvičky a asi o nich těžko napíšu něco objevného :-D (a těch jsem tedy v dubnu snědla myslí víc než sladkostí ;-)).

      Vymazat
  5. Stáni, díky za další "mlsnou" reportáž. Oslovily mě rozhodně sýry, hlavně Hermadur. Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  6. Tou jahodovou Milka tyčinkou jsem taky byla asi rok zpátky podarovaná. No názor mám úplně stejný jako ty. Přeslazená uměla hrůza. A ten kozí sýr je pro mě úplnou novinkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kozí sýr jsem měla v Coolboxu, ale už jsem ho viděla i v obchodech.

      Vymazat
  7. Ahojky,
    je vidět, že já rozhodně na sladké jsem, protože mě ta jahodová milka chutnala a dokonce jsem zjistila, že mám jednu tyčinku i doma:-D Zaujala mě ale ta zmrzlina z Billy, mamka miluje pomerančovou, takže bych jí to mohla koupit:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já právě preferuju hořké čokolády, takže ta tyčinka na mne byla fakt přeslazená strašně. Zmrzlina Hogo Fofo není špatná, tu bych na vyzkoušení docela doporučila.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. ... aspoň většinou (Milku a Oreo už po druhé nechci ;-))

      Vymazat
  9. Taky znám spoustu lidí, kteří kozí sýr nemůžou vystát, ale já bych ho mohla jíst pořád :D :D Prima inspirace!
    (Lola-J.cz)

    OdpovědětVymazat
  10. Je zvláštní, jak každý máme úplně jiné chutě :) Třeba pro mě jsou Orea Banadas jednou z nejlepších sladkostí, co znám a mohla bych je jíst pořád, zamilovala jsem se do nich na první kousnutí :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko - sto lidí, sto chutí. Na mne byla ta Orea fakt hrozně sladká, ty si sama rozhodně nekoupím.

      Vymazat
  11. Tak jsem ráda za předané zkušenosti, hlavně ohledně kozího sýra, na který jsem již několikrát v obchodě jukla. Jenže kozí doma zvládnu jenom já, manžel nikoliv :o), ale určitě ho na zkoušku koupím. Jinak jsme také milovníci sýrů. Sladkosti by mne vůbec neoslovily, nesnáším přeslazenost. A z nanuků mám nejraději pořád Míšu :o).
    Měj se hezky Stáňo.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, kozí Lučina za zkoušku určitě stojí a navíc to balení není extra velké, bez problémů ho případně zvládneš i sama ;-). Pokud jde o nanuky, já si občas zaexperimentuju, ale mojí stálicí je jahodovo-tvarohový Mrož a loni jsem objevila jogurtovou zmrzlinu Hollandia, tak je tak moc dobrá. A Míšou (tím klasickým) nepohrdnu taky.

      Vymazat
  12. Po těch Oreo už pokukuji dlouho! :D Ta jahodová Milka mi taky moc nejede:O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jestli máš ráda hodně sladké, tak vyzkoušej - ale možná prvně malé balení ;-)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)