pondělí 13. května 2019

Chata

 Po víkendech, které jsme věnovali chalupě, jsme vyšetřili dva dny dovolené, které jsme připojili k víkendu a věnovali je chatě, kterou jsme zdědili po manželových rodičích a kam bohužel jezdíme hodně málo. Naštěstí je to spíš chatička než chata a nevyžaduje tolik práce kolem jako chalupa. Nicméně nějaká údržba se i tam udělat musí a ta přišla na řadu v právě uplynulých dnech.


Vysekávání křoví za chatou, ometání pavučin, vymetání suchého listí, likvidace staré lednice, úklid dříví a podobné práce moc fotogenické nejsou, nicméně pár fotek, které jsem cvakla, vám ukážu...

Malá, mírně ošuntělá, ale naše

Od potoka

Cestou ze vsi

Kaplička ve vsi


"Ulovili" jsme slepýše,...

... sojku, ...
 
... a mloka

Konvalinky ve váze...

... a v lese.

Fialky (jen ve vázičce, byly totiž v tom křoví, co padl pod strunovkou)

A protože chata je opravdu malá a my tam byli víc dní, došlo i na nějaký malý výlet. Ale to zas až někdy jindy (já fakt fotím víc než japonský turista na Karlově mostě a pak mi vždycky dlouho trvá, než se těmi fotkami proberu a najdu nějaké použitelné).


28 komentářů:

  1. Stáňo, chatičku máte zjevně v klidném prostředí a to mi v téhle hlučné a uspěchané době připadá k nezaplacení. A tvé poslední věty - jsem taky jak japonský turista :o)
    Měj pohodové úterý! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, chata je na takovém trochu uzavřeném místě (kolem je buď svah nahoru nebo dolů k potoku) spolu s dalšími třemi, takže je to tam opravdu takové pohodové.

      Vymazat
  2. A já nevím proč, ale myslela jsme si, že máte nějakou větší dřevěnou chalupu :o)
    Chatička je moc fajn, asi menší, ale aspoň člověk nemusí tolik uklízet.
    Myslím, že v dnešní době fotí každý jak o život ;)
    Hezký den, Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, tohle je chata, kterou manžel zdědil po svých rodičích, a je u Stříbra. Kromě toho ještě máme chalupu, kterou koupili naši a později ji přepsali na mne. Ta je na Vysočině, je velká (i když ne dřevěná, ale klasicky zděná) a jezdíme tam spolu s mojí mámou.
      To, že je tahle chatička malá a na pronajatém lesním pozemku, je naše záchrana - udržovat dvě nemovitosti v rozsahu té chalupy by nás asi zahubilo :-)

      Vymazat
  3. Myslím, že máte báječné zázemí v poklidném místě, které stojí za častější využití. A z fotek ohledně ptactva a ostatních zvířátek je znát, že prostředí je velmi pro ně přátelské. Teda hada potkávat nemusím :o), ale také se nám na zahradě občas objeví u dřeva.
    Měj se hezky Stáňo.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, slepýš je prima, ten mi nevadí, zmije bych se bála. Pokud jde o využití, tak víc jezdíme na chalupu - větši barák + velký pozemek = větší nároky na údržbu i čas. Ale když už tam vyrazíme, tak je to vždycky fajn, máme v sousedních chatách kamarády, tak si to tam vždycky užijeme

      Vymazat
  4. Stáni, tak to se nenudíte! Ale musí tam být asi klid, viď?
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, je tam pěkně, chata je taková trochu zastrčená, ale přitom to máme kousek k přehradě... Ale musím přiznat, že dvě víkendové nemovitosti jsou trochu náročné "hobby"

      Vymazat
  5. Stáni, ale ta chatka je moc hezká a na odpočinek stačí. Já fotím stejně jako ty. Obzvlášť pracovně, naflákám sto fotek a pak si nadávám, páč vybírám tak 30- 40 a říkám si, příště budu fotit míň. Ale nikdy se tak nestane. Měj pěkné úterý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jsem ráda, že je na tom někdo s focením podobně. Vždycky si říkám, co kdyby nějaké nevyšly... A někdy jsem pak ráda, protože zjistím, že na jedné fotce nemá lípa vršek koruny, další dominuje dopravní značka, kterou jsem přehlédla nebo mi do záběru vjel autobus...

      Vymazat
  6. Co já bych za takovou maličkou chatičku dala :-) I mloka tam máte.....

    OdpovědětVymazat
  7. Roztomilá chatka, na pěkném mistě, klídek?
    Asi v čistém prostředí, když tam máte mloka!
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřino, je tam pěkně. Chata je taková trochu spartánská, jen na léto, ale je prima.

      Vymazat
  8. Stano, vypada to, ze je na uzasnem miste a plna pokladu. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, při vzpomínce na to, kolik pavučin jsem vymetla, tak mám pocit, že je plná pavouků :-D

      Vymazat
  9. Ahojky,
    taky máme chatu a už dlouho nebyl pořádný víkend, abychom tam zajeli na delší dobu. Jako dítě jsem to tam milovala a vždy jsem říkala, že všude dobře, na chatě nejlépe. A je fakt, že to tam mám pořád ráda:-)
    Hanka z www.ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, manžel na tu chatu jezdí od svých asi tři let, já od té doby, co jsme spolu začali chodit. Zdědili jsme ji po jeho rodičích a původně jsme mysleli, že ji prodáme (máme ještě chalupu na Vysočině), ale nakonec jsme to nedokázali. A jsme rádi...

      Vymazat
  10. Teda Stáňo, klobouk dolů, nestíhám jednu domácnost a ty máš prakticky tři, musí to být náročné, ale to prostředí vypadá kouzelně! Hezký večer, Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, na chalupě kooperuji s mou maminkou a chata je malá, tak se to dá. No a má hlavní domácnost vypadá, jak vypadá... (potřebovala by nějaké razantnější změny).

      Vymazat
  11. Náhodou super. Co já bych dala za takovou chatičku, kde bych mohla jezdit odpočívat. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Odpovědi
    1. A krásně voněly - bohužel to fotograficky přenést nejde.

      Vymazat
  13. Když je kam hlavu složit, je kus půdy, vlastně je to dokonalé, milý japonský turisto :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Musím teda říct, že je až obdivuhodné, kolik zvířátek jste viděli! A nejsou to ani takové tradiční. Já mloka na živo ani neviděla. Myslím, že i malá chatička stačí :) A jak píšeš, hlavně je vaše ♥ A to je nejdůležitější :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme rádi, že je malá. Máme ještě chalupu na Vysočině a z obhospodařování dvou velkých nemovitosti bychom se zbláznili ;-)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)