středa 22. května 2019

Bílá a růžová

Rozkvetlé větvičky hlohu, které jsem měla ve své nové bílé vázičce, už uvadly. Ale prázdná dlouho nezůstala. Tentokrát jsem do ní dala větvičky tamaryšku obsypané drobnými růžový květy. 
Tahle kombinace se mi líbí moc. Škoda, že tamaryšek už pomalu odkvétá. Tak jsem si vázu s ním zachytila aspoň na fotce. 


Ta bílá váza z Pepca byl opravdu dobrý kup - s větvičkami hlohu vypadala moc hezky (tady) a teď s tím tamaryškem se mi líbí ještě o něco víc.


11 komentářů:

  1. Stáňo, tamaryšek mám moc ráda, mamka má na zahradě opravdu obrovský letitý keř, ale nikdy jsem ho nenastříhala do vázy. Vypadá opravdu moc hezky.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já jsem tento keř "objevila" loni u nás na sídlišti - v místech, kde už jsme předtím šla snad stokrát...Nevím, jak je možné, že jsem ho tolik let přehlížela. Do vázy jsem si pár větviček ulomila i loni, letos jsem to zopákla na jiném místě (naštěstí ty keře rozstou na místech, kde lezou větve do chodníku, takže nemám výčitky svědomí si jich pár odlomit)

      Vymazat
  2. Stáni, tamaryšek jsem nikdy neviděla, ... myslím, a znám ho jen z písničky. :o) Vypadá ale zajímavě.
    Přeji prima večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já ho "objevila" loni, kdy mi padl do oka a zalíbil se mi. Ve váze vypadá docela efektně.

      Vymazat
  3. Krásné to je. V Pepcu prodávají super věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, pořídila jsem tam už pár zajímavých věcí (mívají tam občas třeba fajn svíčky)

      Vymazat
  4. Stáni, krásně je to. Tamaryšek vůbec neznám, ale u mě to není žádné překvapení :-) A v Pepcu už jsem dlouho nebyla. Měj pěkný zbytek dne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, mne loni název toho keře prozradila Marcelka z blogu Nordic Passion, já taky znalec zahradních keřů a jiných rostlin nejsem.

      Vymazat
  5. Opravdu krásná váza. Také bych si nějakou větší měla koupit. Od přítele jsem nedávno dostala nečekaně krásný pugét, ale najít vázu, to byl oříšek :D :D Já se hrozně těšila, až vykvetou šeříky, ale byla na ně moc zima a pak když už rozkvetly, tak to vydrželo tak den :(

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, zrovna tahle váza není moc velká, je to taková spíš střední. Velkých jsem měla doma několik, ale právě jedinou vté střední velikosti jsem si rozbila, tak jsem musela rychle koupit náhradu. A šeříky jsem letos do vázy taky nezvládla.

      Vymazat
  6. Stáňo, tamaryšek mám v oblibě už od dětství, mívali jsme ho na zahradě a jeho větvičky zdobily náš stůl ve váze snad v každém ročním období. H.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)