pondělí 10. prosince 2018

Co jsem taky ochutnala 2

Tentokrát se  článek s hodnocením novinek na mém stole poněkud opozdil - většinou ho publikuju  jako jeden z prvních v měsíci. Tentokrát to vyšlo trochu jinak. A jak tak na něj koukám, nebude úplně nejkratší.



 Patifu Hokkaido (Veto)

Koupeno - swap. Balení - 100 g. Cena - ?? (podle netu kolem 25-30 Kč).
Jednu tofu paštiku už jsem před časem ochutnala, takže jsem trochu věděla, do čeho jdu. Ani varianta s dýní hokkaido nebyla rozhodně špatná. Dobře se roztírá a příchuť dýně není špatná. Příležitostně  klidně koupím zas, i když úplně nejlevnější není.
7/10

Hořká čokoláda s malinami (Čokoládovna Lana)

Koupeno -  dárek. Balení - 80 g. Cena - ??
Čokoláda z malé čokoládovny Lana (měla prodejnu kousek od hotelu, kde jsme bydleli  na našem prodloužené víkendu v Třebíči a manžel mi ji tam koupil jako dárek). Obsahuje brazilské kakaové boby, třitnový cukr, kakaové  máslo a mrazem sušené maliny. Kombinace hořké čokolády a malin mi chutnala - zase zajímavá změna mezi čokládovými chutěmi.
9/10

Strouhaný celer (Bonduelle)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 425 ml. Cena 38,90 (doporučená)
Výrobek z řady zeleniny sterilované na páře. V konzervě je v podstatě jen zelenina a téměř žádná tekutina. Nudličky celeru jsou sterilované tak akorát naskus (nejsou rozbředlé) a jsou mírně ochucené citronem, cukrem a octem. V pomazánce i salátu mi chutnal, samotný už tolik ne, ale úplně špatný nebyl. Síla nudliček je tak akorát na salát, do pomazánky jsem je musela ještě pokrájet.
7/10

Strouhaná mrkev (Bonduelle)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 425 ml. Cena 38,90 (doporučená)
I strouhaná mrkev je  z řady zeleniny sterilované na páře.I tady nebyla v konzervě skoro žádná tekutina a nudličky byly tak akorát naskus. Jako samotný mrkvový salát bych si ji nedala (jako čerstvá mrkev to nechutná), ale do  pomazánky a salátu, které jsem z ní vyrobila, to bylo v pohodě.
6/10

Švestková tyčinka Perla

Koupeno - swap. Baleni - 50 g. Cena - ?? (podle netu kolem 10 - 12 Kč)
Nezdála se mi tolik sladká jako meruňková tyčinka stejné značky, i když i tady je dominantní složkou ječný slad. Tady mi přišlo, že v chuti dominuje kokos, švestky jsem necítila skoro vůbec. A obsahuje něco, nač jsem ve větší míře zřejmě alergická - tyčinku jsem snědla celou a reakcí byl záchvat alergické rýmy. Takže tahle tyčinka pro mne není, byť chuť nebyla špatná.
7/10

Hamánek s mangem (Hamé)

Koupeno – Albert. Balení – 120 g. Cena – 15,90 Kč (akce)
Děstská přesnídávka v kapsičce chutná hlavně po jablkách (kterých obsahuje 80 %), mangová příchuť je cítit poměrně málo. To trochu vyvažuje fakt, že obsahuje jen ovoce, žádné přidané škroby a zahušťovadla.
7/10

Protein bar mandle a čokoláda (MaxiVita)

Koupeno -Rossmann. Balení - 40  g, Cena - 29,90
Proteinová tyčinka s  L-karnitinem a 20 % obsahem proteinu. Chuťově není špatná, ale je hodně tvrdá, sotva šla ukousnout a docela se lepí na zuby. Znovu už nejspíš ne.
5/10

Knack snack s červenou řepou (Racio)


Koupeno - Brandnooz box. Balení - 100 g. Cena  25 kč (doporučená)
Křupavé čtverečky s obsahem žitné mouky mají malinko   nasládlou chuť po řepě. Chutnaly mi jak samotné, tak i s pomazánkou . Tenhle výrobek si klidně koupím do kanceláře jako trvanlivou zásobu znovu.
8/10

Fit den Večerní chlebík se sušeným ovocem  (Penam)


Koupeno - Brandnooz box. Balení - 250 g. Cena -  39,90 (doporučená)
Ochutnala jsem jen jeden kousek - než jsem zjistila, že  plátky od prostředka balení plesniví, a to přesto, že balení ještě nemělo prošlé datum spotřeby. Takže z tohoto pohledu velké zklamání,  byť ten jeden plátek, který jsem ochutnala před tím, než zbytek balení díky plísni skončil v koši, byl chuťově zajímavý. Ale plíseň v době trvanlivosti, navíc u výrobku, jehož cena není nejnižší,  je pro mne prostě přes čáru a dost mne to odrazuje od případné koupě.
2/10

Čokoláda Chocoyoco


Koupeno - Norma. Balení - 175 g. Cena - 39,90
 Taková obyčejná hořká čokoláda, která chuťově nenadchne, i když má docela vysoký obsah kakaa (deklarováno 75%). Na mlsání prostě moc není, ale do pečení nebo do ovesné kaše je OK. A za ty peníze ...
6/10

Lifebar Apple (Lifefood)


Koupeno - Pharmacentrum-zdravá výživa. Balení - 47 g. Cena - zdarma (akce 2+1)
Tuhle raw tyčinku jsem ochutnala jen díky tomu, že byla přibalená zdarma ke dvěma dalším, jinak příchuť jablko+skořice moc nevyhledávám. Neobsahuje oříšky jako většina další tyčinek této značky, ale jen datle, jablka, rozinky a slunečnicová semínka. Chuťově mne moc nenadchla - zdála se mi dost sladká,  skořice v ní moc cítit není.
6/10

Ziegen-kase Natur (Hofburger)



Koupeno - Levné potraviny. Balení - 150 g. Cena - 39,90
Plátkový kozí sýr s obsahem tuku v sušině 50 %. Jako důvod, proč se prodával ve zlevněných potravinách vidím to, že měl popisky v polštině. Jinak byl moc dobrý, po kozině chutnal tak akorát. A dokonce ani nebyl na hranici spotřeby. Škoda, že na něj už znovu asi nenarazím, tenhle obchod mívá jen jednorázové nabídky.
9/10

Roucooulons (Formagerie Milleret)


Koupeno - Billa. Balení - 125 g. Cena - 74,90
Zrající francouzský sýr s omývanou kůrkou.  Je příjemně krémový a to, že svou vůní trochu zamořil lednici, nebylo při konzumaci znát.  Na čerstvém chlebu s máslem moc dobrá večeře. Jen tedy není z nejlevnějších. Ale u sýrů si občas dopřeju ;-)
9/10

Asi nikoho nepřekvapí, že tento měsíc u mne vyhrály oba sýry, k nimž bych ještě přidala čokoládu s malinami a Racio Knack snack. Propadákem měsíce se díky plísni stal Chlebík z Penamu a s tyčinkou Maxivita se už taky znovu potkat nemusím.
A co vy - znáte něco? Shodnete se  s mým hodnocením?

14 komentářů:

  1. Koukám , jaké mám gastronomické mezery:) Nic z toho neznám.
    Hezký adventni čas. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak třeba se vzpomeneš na můj článek, až na něco z toho narazíš (třeba že tyčinky Maxivita je o zuby ;-))

      Vymazat
  2. Stáňo, rostlinné paštiky si občas kupuje syn a nejsou vůbec špatné! Čokoládu s malinami sušenými mrazem jsem dostala (od jiného výrobce) a byla vynikající. A ten kozí sýr - na něm momentálně ujíždí celá rodina, i když kupujeme výrazně dražší :o)
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ten kozí sýr byl náhodný nákup - já do těch Levných potravin vlezla proto, že jsem šla na schůzku, měla jsem ještě chvíli čas a venku byla zima. Ani jsem neměla v úmyslu nic kupovat. Ale kozímu sýru a navíc za ty peníze nešlo odolat :-)

      Vymazat
  3. Stáni, na těch sýrech bych si teda pochutnala. Taky si dopřávám i drahé, francouzské, ty můžu. Měj hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jak je patrné z mých ochutnávacích článků, tak sýry mlsám taky ráda....

      Vymazat
  4. Znám .. tofu paštiku já moc ráda, snacky od Racia si kupuji ještě v jiných chuťových variacích a ujíždím na proteinových tyčinkách, ty mám jen za odměnu, né moc často a když se lepí, déle mi vydrží.

    OdpovědětVymazat
  5. Simi, já ty lepicí tyčinky nemám ráda. Navíc mám po pádu na inlajnech trochu pochroumaný přední zub a u těch tvrdý věcí se bojí, aby nedorazily to, co nezvládl pád na ústa na chodník ;-).

    OdpovědětVymazat
  6. Mně chutná patifu bazalkové :D Divím se, že ti ten chlebík zplesnivěl, mně vydržel dlouho:O Hořké čokolády i tyčinky bych si dala hned!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, tak bazalkové jsem ještě neměla. S chlebem jsem zřejmě měla smůlu, třeba byl jen něčím kontaminovaný ten jeden sáček nebo jeden chleba... Možná mu dám ještě někdy šanci.Ale teď prostě víc bodů dostat nemohl

      Vymazat
  7. Veverko, zajímavý přehled. Z paštik patifu mi nejvíce chutná s hlívou ústřičnou, má příjemnou houbovou chuť. Sýry bych si dala oba, obzvláště kozí mám moc ráda. Chleba jsem plánovala vyzkoušet, ale nějak mě přešla chuť. Na druhou stranu to nemusí být přímo chyba výrobce, distributor nebo prodejce jej mohli špatně skladovat. Od Penamu občas chupuju večerní chleba a ten je moc dobrý. Čokoláda s malinami vypadá zajímavě :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráďo, já měla už příchuť delikates, ta mi chutnala taky. A díky za tip na tu s hlívou, houbové příchutě mám ráda...
      Ćokoláda s malinami byla dobrá, ale už je fuč :-)

      Vymazat
  8. Ahojky,
    super článek, to mě moc baví:-) Jídelní swapy jsem nikdy nezažila, jen ty kosmetické:-) Líbí se mi ta čokoláda s malinami, mám ráda kombinaci čokolády a ovoce. Ovocné přesnídávky si taky kupuji a nosím si je do školy na svačinu nebo je využiji i na cestách. Já i moje rodina jsme taky na sýry, teď jsem přivezla z Pasova jeden moc dobrý:-)
    Těším se na další článek:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, čokoláda s malinami byla fakt dobrá. Pokud jde o swapy, tak já dělala právě hlavně jídelní - baví mne ochutnávat nové věci...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)