úterý 18. prosince 2018

Chris Carter - Hovor se smrtí

Jedna z věcí, které mám v kategorii "blogové resty". Tuhle knížku už jsem totiž  přečetla před nějakou dobou, ale nějak jsem se pořád nemohla dostat k napsání článku. A trochu se bojím, abych pomalu nezapomněla děj i dojmy...


Představte si, že vám zavolá kamarádka, jenže po přijetí videohovoru ji uvidíte připoutanou k židli a neznámý hlas nabízí její život za správné odpovědi na dvě otázky... Dokázali byste si v té chvíli vzpomenout na telefonní číslo své kamarádky? Nebo by vám ve stresu selhala paměť a díky tomu byste viděli její smrt v přímém přenosu a dál museli žít s pocitem, že jste ji možná mohli zachránit?
Tak takhle začíná další série vražd, kterou vyšetřuje detektiv a psycholog Robert Hunter se svým parťákem Garciou. Co vede pachatele k tomu, že  své vraždy přenáší blízkým obětí, když jim předtím nabídne možnost na záchranu? 


I tato kniha drží úroveň ostatních Carterových thrillerů s Robertem Hunterem - spád, napětí a překvapivé rozuzlení. A taky vynalézavé a brutální způsoby provedení jednotlivých vražd, u kterých se nakonec ukáže, že mají svou logiku. Ale víc už prozrazovat nebudu... 
Myslím, že milovníkovi thrillerů se knížka bude líbit. Pro slabší povahy, které špatně snáší násilí, to ovšem čtení opravdu není.


Anotace
Losangeleští detektivové Hunter a Garcia se při vyšetřování nového případu ocitnou na horské dráze zla. Pronásledují predátora, který hledá v ulicích a na sociálních sítích oběti, dráždí je anonymními zprávami a živí se jejich strachem.

9 komentářů:

  1. Tuhle knížku jsem viděla u své mamky, tak doufám, že se pak nebude sama bát...
    Stáňo, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Jéjé, takové bojácné knížky moc nemusím, ale vém, že je spousta lidí miluje:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, každý má rád jiný styl. Já zas třeba moc nemusím romatické příběhy (i když si taky občas pro změnu nějaký přečtu)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Marcelko, pokud máš ráda thillery, tak nějaký od Cartera za vyzkoušení stojí

      Vymazat
  4. Stáni, vypadá zajímavě, už začínám číst, tak díky za tipy. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to je fajn, že už začínáš číst - ať už to je, co to je. Měj se pěkně

      Vymazat
  5. Bohužel mě autor vůbec neláká :-/
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, jasně - každý má jiné preference. Já mám v poslední době thillery docela v oblibě a tenhle autor nepíše špatné.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)