sobota 8. prosince 2018

Adventní svícení

Po setkání u první adventní svíčky iniciované Simonou z blogu U blondýny (můj článek v rámci této výzvy je tady) je tu o druhém adventním víkendu výzva další. Tentokrát ji vyhlásila Marťa z blogu 
Vyzobaná slunečnice. A jaké téma bylo tentokrát?
Svícny - malé, velké, tlusné, tenké....Prostě nafotíme a představíme ostatní své svícny
Tak tady jsou ty moje. 
S tím prvním, který je mých největším svícnem, se myslím už znáte. Keramický adventní svícen, který jsem si koupila na adeventních trzích na nám. Míru, mi poctivě slouží už řadu let a několikrát pózoval i na mém blogu.


Solný svícen na jednu čajovou svíčku mi připomíná manželovy rodiče, od kterých jsme ho před řadou let dostali k Vánocům.  Když jsem dneska "sbírala" svícny do výzvy, uvědomila jsem si, že už jsme ho neměli dlouho zapálený. Tak jsem to napravila a už v něm svíčka hoří.

Ten další svícínek s andílky je taky spojený taky se vzpomínkou - dostala jsem ho od táty ty poslední Vánoce, které s námi byl. Je taky na čajovou svíčku a myslím, že právě tenhle používám nejčastěji.

 I další svícínek je na čajovou svíčku. Vlastně to původně byla gelová svíčka, kterou jsem dostala od manžela.  A protože se mi tvarově líbila, tak jsem si skleněný "obal" nechala - čajovka do něj padne úplně přesně.

Dřevěný vysoký svícen na jednu svíčku skoro nepoužíváme. Vlastně jen o Vánocích, jinak stojí na poličce v ložnici. Taky to byl dárek - od sestřenice, se kterou jsme kdysi byly skoro jako ségry. Taková vzpomínka na mládí ;-)

Další svícen  je vlastně skleněná podložka na svíčku. Kdysi jsem ho koupila manželovým rodičům k Vánocům. No a pak ke mně zas vrátil zpátky... Je u nás  asi druhý nejpoužívanější - používám ho, když si pořídím nějakou větší svíčku. Teď zrovna v něm je svíčka, která mi padla do oka v Pepcu a musela jsem ji mít


A poslední z mých svícnů jsem kdysi koupila v Jysku. Kupovala jsem je tenkrát v Jysku pro kolegy ze svého  oddělení  k Vánocům, ale nějak jsem špatně počítala a přinesla jsem jich domů o jeden víc. Tak zůstal mně, což mi vůbec nevadí - líbí se mi.

Jak vidíte, moc svícnů doma nemám (a ještě míň jich používám). Ono já  moc dekorace neměním a o svícnech to platí taky. Díky této výzvě jsem si připomněla, jaké všechny svícny mám a třeba mne to nakopne k tomu, abych je občas prostřídala.
Budu zvědavá, čí svícny díky výzvě ještě uvidím

19 komentářů:

  1. Ty jsi vybavena:).... Já je mám uklizené v krabici. Jeden vytáhnu, chvíli používám a pak vyměním.
    Hezkou adventní neděli. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám ve skříňce v obýváku spolu s vázami. Takže bych je mohla měnit bez problémů. Ale moc to nedělám...
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáni, jsou krásné a i s příběhem. Díky, že jsi se přidala. Jo a vidím, že mám mezery. Už jsem dlouho nebyla v "pepču". Musím se tam podívat, ta svíčka je úchvatná. Měj pěknou druhou adventní neděli a doufám, že je ti o trochu líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, mně se tak kulatá svíčka taky zalíbila na první pohled. A díky, uvidíme, co s tím udělá další pracovní týden.
      Hezkou adventní neděli

      Vymazat
  3. Stáňo připomněla jsi si dárce, kteří ti kdysi svícen darovali, to je moc hezké. Jak jsem psala na blogu, já si vlastně všechny kupuji sama. Hodně se mi líbí keramické. Tak jsi hezky pro nás rozsvítila...
    Měj hezkou adventní neděli.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, já jsem si vlastně koupila jen ten z Jysku, a to ještě omylem :-D a pak ke mně jeden mnou darovaný doputoval zpátky. Ale darovaná výbava mi celkem stačí, tak po jiných ani nepošilhávám. To by mi musel opravdu padnout do oka (jako třeba ta svíčka v Pepcu)
      Hezkou adventní neděli

      Vymazat
  4. Ahoj,
    já moc velkých svícnů nemám, za to je tu spoustu těch malinkých na čajovky. Mám několik malých skleniček v různých barvách, které střídavě aranžuji na prostřený stůl. Pak samozřejmě ten velký adventní. Můj iblíbený výrazný svícen je z Jysku, má motiv listů. Asi bych ho mohla vyfotit někdy na blog:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hanko, vyfoť :-D, ráda je kouknu. Třeba mne inspiruješ k tomu, že si nějaký opravdu cíleně koupím pro sebe ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Hezké svícny, moc se mi líbí ten skleněný na čajovou svíčku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, vidíš - to je zrovna "zrecyklovaný" obal od gelové svíčky :-)

      Vymazat
  7. Stáni, sázíš na jednoduchost a eleganci, to se mi moc líbí!
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, je to tak trochu intuitivní :-). Ale fakt je, že asi nejzdobnější je ten malý svícen na čajovku a ten bych si sama nejspíš nevybrala. Ale je to dárek od táty, takže nakonec je vlastně nejpoužívanější

      Vymazat
  8. Stáni, já myslím, že jich máš dost a jsou to pěkné kousky s příběhem a vzpomínkami.
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezky jsi to pojala, Veveruško a s příběhem já nejraději !

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné svícny. Jinak Jysk a pepco jsou mé oblíbené obchody :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)