úterý 27. listopadu 2018

Miluše Dovrtělová - Vražda na druhou

 Protože se mi nějak nedostává času na vytřídění zbytku fotek z Třebíče, je tu jeden knižní článek, který zůstal pozapomenut v konceptech na mém původním blogu. A teď se hodí ... 
Po knížkách z edice Původní česká detektivka sáhnu občas v knihovně, když mám chuť přečíst si nějakou oddychovku (ona to bývá trochusázka do loterie - už jsem jich pár odložila nedočtených). Dost často to bývá právě před dovolenou. S touhle jsem taky počítala na dovolenou, ale nakonec se mnou do Černé Hory odjela jiná knížka a na tuhle přišla řada až po návratu. 


Pátrání po zmizelé ženě bohatého podnikatele skončí pro soukromou detektivku Johanu ránou do hlavy, otřesem mozku a následnou částečnou ztrátou paměti. Má to štěstí, že se jí to vše stalo v městečku, kde její strýc vyšetřovatelem kriminálky... A ten se jí hodí hned dvakrát - jako pomoc v pátrání i na zajištění ochrany.  Co kdyby pachatel dospěl k závěru, že by mu Johana mohla být nebezpečná a pokusil se ji odstranit? Zápletka se tedy ukáže trochu kostrbatá a náhod poněkud mnoho, ale  děj nemá moc odboček a nesmyslných popisů nebo dialogů. Jako  jako oddychovka třebana dovolenou se to dá číst, ale víc od toho nečekejte.

Anotace
Probudit se ve společnosti krásné ženy může být samozřejmě příjemným zážitkem, ovšem pokud máte na hlavě krvácející ránu, zmíněná dáma je bez života a vy si ke všemu ještě nic nepamatujete, o nějaké radosti ze života se nedá mluvit. Je na Johanně, zrzavé, zelenooké, dlouhovlasé a dlouhonohé notorické průšvihářce, která se z vlastní vůle vydala nelehkou cestou soukromého detektiva, aby opět přispěla svým dílem k řešení hádanky, před kterou ji osud postavil v malém, dnes už bývalém okresním městě, po boku jejího strýce, kapitána zdejší kriminálky Velíška.
Vydalo nakl. MOBA  vr. 2011

8 komentářů:

  1. Stáňo, děkuji za info, chci koupit pár detektivek jako dárek - tahle to tedy rozhodně nebude :o)
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tak ke koupi bych ji nedoporučila ani jako dárek ani jen tak. Ta je tak půjčit si jí z knihovny ;-). Ony ty původní české detektivky mají fakt hodně různou úroveň (a nadprůměr je spíš výjimka)

      Vymazat
  2. Ja kriminalky nejradsi sleduju v televizi. Na cteni mam radeji jine zanry :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Marcelo, na koupení to fakt není, na půjčení jako nenáročné čtení na dovolenou se to jakžtakž dá..

      Vymazat
  4. Ahoj, já si v knihovně nejraději pujcuji romance nebo knihy, které mě anotaci částečně zaujaly, ale nechci riskovat peníze za jejich koupi. Detektivky mám moc ráda naposledy jsem četla nového Roberta Bryndzu a byl skvělý 😊Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já si taky v knihovně dost často půjčuju věci, které si nechci kupovat -což jsou právě mimo jiné tyhle "spotřební" detektivky. Tam se dá trefit i na věci, co se skoro nedají číst...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)